Blogolj!

Blogstar kávéház

Kassza

Magyarország hazug letámadása.

Sűrűn támadják hazánkat a nyugati lapok, tévesen azt állítva, Magyarország kapja a legtöbbet az uniós pénzekből. A Portfolio.hu a héten már megírta: a két legutóbbi példa erre a téves magyar helyzetértelmezésre a hétvégi német Der Spiegelben és a tegnapi brit Financial Times oldalán jelent meg – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Utóbbiban a European Stability Initiative nevű kutatóintézet vezetője nyilatkozta azt, hogy micsoda furcsa helyzet az, hogy a rendeleti kormányzással működő Magyarország 5,6 milliárd eurót tud lehívni a koronavírus-kezdeményezés (CRII) nyomán a közös brüsszeli kasszából, miközben a sokkal súlyosabban érintett Olaszország csak 2,3 milliárd eurót, és erre építette fel az egész cikk keretét az FT. Ugyanerről a helyzetről olvashattak a német lap olvasói is a hétvégén. A pénzügyi-gazdasági portál tisztázva a helyzetet közölte: az igazság az, hogy Magyarország ebből az 5,6 milliárd eurónyi elméleti támogatási keretből csupán 861 millió eurónyi forrással tud élni, és az sem pluszpénz a hazánknak járó 2014–2020-as kereten felül, hanem azon belül, egy visszafizetési szabályváltoztatás miatt segíti az országot.”

A nyugati lapok hazánkat támadva téves helyzetértelmezésre alapoznak

Sűrűn támadják hazánkat a nyugati lapok, tévesen azt állítva, Magyarország kapja a legtöbbet az uniós pénzekből. A Portfolio.hu a héten már megírta: a két legutóbbi példa erre a téves magyar helyzetértelmezésre a hétvégi német Der Spiegelben és a tegnapi brit Financial Times oldalán jelent meg.

Látvány

A nyugati egészségügy drámai összeomlása.

Így omlott össze az egészségügyi rendszer Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban, ezért kell a lehető legrosszabb forgatókönyvre felkészíteni a hazai kórházakat – mutatja be az Origo.hu.

„Az ellenzéki sajtó és ellenzéki politikusok is arról beszéltek az elmúlt hetekben, hogy túl sok kórházi ágyat készített elő a kormány, és túl sok lélegeztetőgépet vásárolt, ezzel felkészülve a koronavírus-járvány csúcspontjára. Ezt Európa több országában nem tették meg, emiatt túlterhelődött és összeomlott az egészségügyi rendszer. Mindennapos látvány volt az elmúlt hetekben, hogy a fertőzött betegek a kórházak folyosóin, néha hordágyakon, néha egyenesen a földön fekszenek, mert nem jutott nekik ágy. Képeken mutatjuk meg az olasz, spanyol és francia egészségügyi rendszer összeomlását.”

Földön fekszenek a fertőzött emberek sok országban

Az ellenzéki sajtó és ellenzéki politikusok is arról beszéltek az elmúlt hetekben, hogy túl sok kórházi ágyat készített elő a kormány, és túl sok lélegeztetőgépet vásárolt, ezzel felkészülve a koronavírus-járvány csúcspontjára. Ezt Európa több országában nem tették meg, emiatt túlterhelődött és összeomlott az egészségügyi rendszer.

Háttér

Pécs kulturális zsarolása.

Gáláns ajánlat formájában zsarolja Pécset a kormány. Az államnak kell egy bitang értékes kulturális intézmény, és ha a baranyai város nem adja oda, nem biztos hogy hozzájut sok száz milliós forintnyi támogatáshoz – legalábbis a Népszava Online cikke szerint.

„Ha az állam nem kapja meg a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-t (többek között ebben van benne a világhírű, pécsi Zsolnay-negyed), akkor a Pécsi Nemzeti Színház nem számíthat költségvetési pénzekre. Lényegében ezt jelentette be Péterffy Attila, amikor az online városinfón finoman úgy fogalmazott: a kormány a Pécsi Nemzeti Színház állami támogatását a ZSÖK tulajdonjogához kötötte. Hogy a kormány megkötötte magát a kérdésben, jól jelzi az a tény, mondta a pécsi polgármester, hogy a teátrum finanszírozásáról szóló tárgyalások is megszakadtak, az illetékes államtitkárság nem reagál a város javaslataira. Hogy mi zajlik a háttérben (pontosabban a kormány fejében), azt Tóth Bertalan egy írásbeli kérdés segítségével próbálta megtudni.”

Gáláns ajánlat formájában zsarolja Pécset a kormány

Több edzőterem is újra megnyílik a vidéki nagyvárosokban, a koronavírus-járvány miatt korlátozásokkal és folyamatos fertőtlenítés mellett. A sportolni vágyóknak szigorú előírásokat kell betartaniuk. Debrecenben a legtöbb fitnesz- és edzőterem március közepe óta zárva tart, de néhány helyen jelenleg is fogadják a vendégeket. A legtöbben májusra tervezik az újranyitást, ha a járványhelyzet azt lehetővé teszi.

Összegzés

A labdarúgás súlyos veszteségei.

A koronavírus a sportpályákat, versenycsarnokokat is lelakatolta. A pandémia idején megvalósult online, webes közvetítések, hogyan alkalmazhatók a sportágakban? Van már autós szentmise, és autós focimeccs, milyen ötletekkel oldják meg közvetítéseket? Mi lesz a versenynaptárakkal? – boncolgatja a Hirado.hu.

„Szabados Gábor sportközgazdász szerint, nem könnyű az összegzés, de azt ki lehet jelenteni, hogyha az elveszített bevételeket nézzük, akkor a labdarúgás szenvedte el a legnagyobb veszteséget. 'Egész egyszerűen azért, mert a labdarúgásnak vannak messze a legnagyobb bevételei a világon. Ennek egy jelentős része olyan bevételből származik, ami például a jegybevételhez, rendezéshez kapcsolódó bevételek, amelyek most nyilvánvalóan teljesen kiestek' – mondta a sportközgazdász.”

A koronavírus a sportpályákat, versenycsarnokokat is lelakatolta

A pandémia idején megvalósult online, webes közvetítések, hogyan alkalmazhatók a sportágakban? Van már autós szentmise, és autós focimeccs, milyen ötletekkel oldják meg közvetítéseket? A Forma-1 is tárgyal arról, hogyan alakíthatnák át a 2020-as versenynaptárat, hogy a lehető legkevesebb versenyt veszítsék el. Most viszont a várakozás időszakában van mindenki.

Lélek

Pásztor Anna feljelentése.

Az Anna and the Barbies énekesnője a tudtán kívül sértett szabályt – állítja a Blikk Online.

„Felfüggesztette Pásztor Anna oldalát a Facebook, ami külön csapásként érte az énekesnőt, hiszen – sok kollégájához hasonlóan – most ő is az interneten keresztül próbálja tartani a lelket a rajongóiban, illetve ad erőt azoknak, akik szeretik a művészetét. Valószínű, hogy valaki most feljelentette őt. Anna sok vicces képet és videót kap az ismerőseitől, sőt, az is megesik, hogy ezek némelyikét olykor kiteszi a saját oldalára. Csakhogy, ha a kép készítője, esetleg a szereplője felismeri magát, és rájön, hogy mindez az ő engedélye nélkül történt, fel is jelentheti az énekesnőt – aki szerint egyébként ez történhetett most is.”

Feljelentették Pásztor Annát

Pásztor Anna facebook feljelentés Pásztor Anna egy máshonnan kapott fotó miatt bűnhődhet /Fotó: Grnák László Az Anna and the Barbies énekesnője a tudtán kívül sértette meg a szabályt. Felfüggesztette Pásztor Anna oldalát a Facebook, ami külön csapásként érte az énekesnőt, hiszen - sok kollégájához hasonlóan - most ő is az interneten keresztül próbálja tartani a lelket a rajongóiban, illetve ad erőt azoknak, akik szeretik a művészetét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93670/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?