Blogolj!

Blogstar kávéház

Maszk

Németh Angéla gusztustalan sárdobálása.

A rákospalotai polgármester nem tartotta be a megállapodást, miszerint a járvány idejére felfüggesztik a politikai vitákat.

„A formálisan független, ám a DK által jelölt Németh Angéla polgármester közösségi oldalán 'kicsinyes politikai játszmákat' emleget. Egyik bejegyzésében a kerületet irányító koalíció minden pártját felsorolta, mi mindent tettek a járvány hatásainak enyhítése érdekében, majd a kormánypártokra utalva hozzáfűzte: 'kitalálják-e, hogy kik hiányoznak a képről?' Egy másik bejegyzésében a háztartásoknak kiosztott két maszkról számolt be, megjegyezve: 'ők (a Fidesz–KDNP képviselői) nem kívántak élni a lehetőséggel, saját útjukat járják'.”

Politikai sárdobálásba kezdett a DK-s rákospalotai polgármester

„Március 17-én megállapodtunk a XV. kerületi baloldallal, hogy a járvány alatt nem folytatunk politikai vitákat. A Fidesz-KDNP frakció ehhez tartotta magát. Németh Angéla (DK) polgármester azonban nem tartotta be a megállapodást, folyamatosan politikai támadást folytat ellenünk" - írta szerdán Facebook-bejegyzésében Lehoczki Ádám, Rákospalota képviselő-testületének kormánypárti frakcióvezetője.

Utalás

A kormányzat trükkös szúrása.

Meg sem próbál a Fidesz olyan megemlékezést tartani a rendszerváltást követő első demokratikus parlament megalakulása alkalmából, amit az ellenzék is jó szívvel támogathatna – így fogalmaz a Népszava Online.

„A 'Magyarország népképviseleti rendszerének harminc évvel ezelőtti visszaállításáról' címet viselő határozattervezet szerint ugyan 'a Szent István-i államszervezéshez fogható jelentőségű tettként' tekintenek a rendszerváltásra és a demokratikus jogállam kiépítésére, de 'a rendszerváltozás továbbvitele során hozott döntésekkel nem sikerült gátat szabni társadalom jelentős részét érintő kiábrándulásnak és a kommunista diktatúrát korábban fenntartó csoportok meg-megújuló uralmi törekvéseinek. E – posztkommunizmusként jelölhető, az ország újbóli lecsúszásának és külső függésbe kerülésének veszélyét többször felidéző – korszakot az új Alaptörvény 2012. január elsejei hatályba lépése zárta le'. Ez a szöveg nyilvánvalóan a 2010 előtti baloldali kormányokra utal.”

Odaszúr a kormány az ellenzéknek

Meg sem próbál a Fidesz olyan megemlékezést tartani a rendszerváltást követő első demokratikus parlament megalakulása alkalmából, amit az ellenzék is jó szívvel támogathatna - ez derül ki annak a parlamenti határozatnak a szövegéből, aminek benyújtói között Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök is szerepel.

Kereszttűz

Brüsszel politikai lincselése.

Politikai lincselés zajlik Magyarország ellen, amiért a maga útját követi, de a kormányt már nem érdeklik a politikai vélemények, a leghatékonyabb módját próbálja választani az új típusú koronavírus-járvány kezelésének – Kovács Zoltán a BBC-nek adott interjúját az Origo.hu szemlézi.

„Kovács Zoltán rámutatott arra is, hogy a magyar kormány az elmúlt tíz évben folyamatosan bírálatok kereszttüzében állt, többek között a nyugat-európai sajtó, illetve az Európai Parlament (EP) baloldali és liberális frakciói részéről. Az államtitkár kiemelte azonban, hogy ezzel szemben Vera Jourová, az Európai Bizottság illetékes tagja előző nap azt mondta, hogy a vitatott magyar jogszabály nem ellentétes az uniós joggal. A kormány számára a magyar lakosság egészségének, biztonságának és érdekeinek védelme az első. A járvány során eddig sikerült elkerülni azokat a problémákat Magyarországon, melyeket az Egyesült Királyságban, Olaszországban és Spanyolországban nem, ezen államok kormányai ugyanis nem tudtak határozott intézkedéseket hozni, amikor szükség lett volna rá – nyilatkozta a BBC-nek a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.”

Kovács Zoltán: Politikai lincselés zajlik Magyarország ellen

Politikai lincselés zajlik Magyarország ellen, amiért a maga útját követi, de a kormányt már nem érdeklik a politikai vélemények, a leghatékonyabb módját próbálja választani az új típusú koronavírus-járvány kezelésének - hangsúlyozta Kovács Zoltán szerdán a BBC-nek adott interjújában.

Tároló

Az olajár bezuhanása.

Drasztikusan csökkent az olaj ára – derül ki a Hirado.hu cikkéből.

„Az olajár a járvány nyomán kialakult keresletcsökkenés miatt esik, míg korábban napi kilencvenmillió hordó volt a világ olajfogyasztása, ez mára hatvanötmillió hordóra esett – mondta Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője az M1 Ma reggel című műsorában. A keresletcsökkenés miatt megteltek a tárolók, egyebek mellett ezért fordulhatott elő átmenetileg, hogy egy bizonyos olajfajtára negatív árak alakultak ki. Ugyanakkor a várakozások szerint a járvány elmúltával is lassan éri csak utol a kereslet a kínálatot, így tartós túlkínálatra, alacsony olaj- és üzemanyagárra lehet számítani – tette hozzá.”

Videó: Drasztikusan csökkent az olaj ára

Az olajár a járvány nyomán kialakult keresletcsökkenés miatt esik, míg korábban napi kilencvenmillió hordó volt a világ olajfogyasztása, ez mára hatvanötmillió hordóra esett - mondta Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője az M1 Ma reggel című műsorában. A keresletcsökkenés miatt megteltek ...

Báj

Kulcsár Edina gyermeki csókja.

Kulcsár Edina életében új fejezet kezdődik: már alig várja a holnapot az immáron kétgyermekes sztáranyuka – állítja a Blikk Online.

„A Blikk is megírta, hogy megszületett Kulcsár Edina és Csuti második gyermeke. Az örömhírt a boldog apuka közölte először az Instagram-oldalán, egy bájos képet mutatva a kis Nináról. Közben Edina oldalán is megjelent az első babafotó, amelyen a boldog anyuka épp csókolgatja újszülött kislányát. Az egykori szépségkirálynő most friss bejegyzésben tudatta, hogy bár még nem érzi magát topon, minden rendben van vele és Ninával. Azt is elárulta, hogy holnap már haza is mehetnek a kórházból, és megkezdhetik – ahogy ő fogalmazott – az új kis életüket.”

Kulcsár Edina életében új fejezet kezdődik: már alig várja a holnapot az immáron kétgyermekes sztáranyuka

A Blikk is megírta, hogy megszületett Kulcsár Edina és Csuti második gyermeke.. Az örömhírt a boldog apuka közölte először az Instagram-oldalán, egy bájos képet mutatva a kis Nináról. Közben Edina oldalán is megjelent az első babafotó, amelyen a boldog anyuka épp csókolgatja újszülött kislányát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93710/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?