Blogolj!

Válaszokra várva: súlyos zaklatási botrány a BKK-nál

Sajtóhírek szerint megpróbálták eltussolni az esetet. A Fidesz-KDNP azonnali tájékoztatást kér a súlyos ügyben a Karácsony Gergely balliberális főpolgármester vezette Fővárosi Önkormányzattól.

Illusztráció: pixabay.com

A fővárosi Fidesz-KDNP sürgős tájékoztatást kér a fővárosi tömegközlekedési vállalatnál, a BKK-nál történt zaklatásról azt követően, hogy sajtóinformációk szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik projektvezetője ellen szexuális zaklatás miatt belső vizsgálat folyt, amelynek eredményeként a főpolgármester megszüntette az illető jogviszonyát – ezt Láng Zsolt jelentette be szerdán.

A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője úgy fogalmazott, a kormánypártok álláspontja világos: a zaklatás valamennyi formája elfogadhatatlan, ezért egyetlen eset sem maradhat következmények nélkül. A hírek alapján felmerül ugyanakkor, hogy a társaság vezérigazgatója igyekezett az ügyet eltussolni, éppen ezért több kérdés is mielőbbi és minden részletre kiterjedő tisztázásra vár.

Láng Zsolt közleményében azt írja, az alábbi kérdésekre várnak gyors és egyenes választ a fővárostól:

1. Igaz-e, hogy az érintett munkavállaló a vezérigazgató, Varga Ivett élettársa?
2. Igaz-e, hogy a vizsgálat indulásakor a vezérigazgató megpróbálta eltussolni az ügyet, pozíciójával visszaélve védte élettársát?
3. A főpolgármester és az igazgatótanács elnöke miért nem tájékoztatta az alapítói határozat meghozataláról az igazgatóságot, holott ezt a BKK ügyrendje kötelezővé teszi?
4. Tettek-e rendőrségi feljelentést az ügyben?
5. Indul-e belső vizsgálat a vezérigazgató döntéseivel kapcsolatban?

A botrányos ügyet kirobbantó Magyar Nemzet egyébként szerdai cikkében többek között azt írta: információi szerint az elbocsátott projektvezető „egyebek mellett fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta, amit a vállalatot fenntartó fővárosi önkormányzat is elismert lapunknak”. Arra viszont „nem adtak egyértelmű megerősítő választ, hogy Varga Ivett vezérigazgató és az illető „tartós magánéleti viszonyt folytatnak-e”. Ugyanakkor a Magyar Nemzet kitért rá, a főváros elismerte: a vezérigazgató (valamikor az eljárás folyamán) jelezte érintettségét, és kizárta magát az esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből, ezért a projektvezető ügyét végül a BKK igazgatóságának elnöke, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányok egykorii minisztere, Draskovics Tibor végezte el...

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93701/pics/lead_800x600.jpg
bkk,budapest,Fidesz,Karácsony Gergely,KDNP,közlekedés,tömegközlekedés,zaklatás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
János 2020-04-22 17:50:03
"a zaklatás valamennyi formája elfogadhatatlan, ezért egyetlen eset sem maradhat következmények nélkül. " írja a közlemény. László Imre miért nincs még feljelentve, miért nincs eljárás ellene ha az újbudaiak voltak olyan balgák és megválasztották polgármesternek? Nincs mentelmi joga.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Kocsis Máté: nyilvános listát a pedofilokról!

2020.07.08. 20:35
A Fidesz frakcióvezetője szerint undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

A Fidesz megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét

2020.07.05. 19:15
A Fidesz-KDNP a 2021-es központi költségvetés elfogadásával a válságos idők ellenére is biztosítja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét – mondta …

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Idén nyáron is tüzes pokol lesz a 3-as metrón

2020.07.01. 19:55
Klíma ugyanis egyelőre biztosan nem kerül a szerelvényekbe. Ezt már február óta tudjuk és a koronavírus-járvány sem segített a helyzeten.

Július 1-jén újraindulnak a fővárosi kéményellenőrzések

2020.06.25. 11:15
A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával július 1-jével ismét megkezdődnek az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzések Budapesten.

Ezeket a cikkeket olvastad már?