Blogolj!

Válaszokra várva: súlyos zaklatási botrány a BKK-nál

Sajtóhírek szerint megpróbálták eltussolni az esetet. A Fidesz-KDNP azonnali tájékoztatást kér a súlyos ügyben a Karácsony Gergely balliberális főpolgármester vezette Fővárosi Önkormányzattól.

Illusztráció: pixabay.com

A fővárosi Fidesz-KDNP sürgős tájékoztatást kér a fővárosi tömegközlekedési vállalatnál, a BKK-nál történt zaklatásról azt követően, hogy sajtóinformációk szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik projektvezetője ellen szexuális zaklatás miatt belső vizsgálat folyt, amelynek eredményeként a főpolgármester megszüntette az illető jogviszonyát – ezt Láng Zsolt jelentette be szerdán.

A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője úgy fogalmazott, a kormánypártok álláspontja világos: a zaklatás valamennyi formája elfogadhatatlan, ezért egyetlen eset sem maradhat következmények nélkül. A hírek alapján felmerül ugyanakkor, hogy a társaság vezérigazgatója igyekezett az ügyet eltussolni, éppen ezért több kérdés is mielőbbi és minden részletre kiterjedő tisztázásra vár.

Láng Zsolt közleményében azt írja, az alábbi kérdésekre várnak gyors és egyenes választ a fővárostól:

1. Igaz-e, hogy az érintett munkavállaló a vezérigazgató, Varga Ivett élettársa?
2. Igaz-e, hogy a vizsgálat indulásakor a vezérigazgató megpróbálta eltussolni az ügyet, pozíciójával visszaélve védte élettársát?
3. A főpolgármester és az igazgatótanács elnöke miért nem tájékoztatta az alapítói határozat meghozataláról az igazgatóságot, holott ezt a BKK ügyrendje kötelezővé teszi?
4. Tettek-e rendőrségi feljelentést az ügyben?
5. Indul-e belső vizsgálat a vezérigazgató döntéseivel kapcsolatban?

A botrányos ügyet kirobbantó Magyar Nemzet egyébként szerdai cikkében többek között azt írta: információi szerint az elbocsátott projektvezető „egyebek mellett fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta, amit a vállalatot fenntartó fővárosi önkormányzat is elismert lapunknak”. Arra viszont „nem adtak egyértelmű megerősítő választ, hogy Varga Ivett vezérigazgató és az illető „tartós magánéleti viszonyt folytatnak-e”. Ugyanakkor a Magyar Nemzet kitért rá, a főváros elismerte: a vezérigazgató (valamikor az eljárás folyamán) jelezte érintettségét, és kizárta magát az esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből, ezért a projektvezető ügyét végül a BKK igazgatóságának elnöke, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányok egykorii minisztere, Draskovics Tibor végezte el...

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93701/pics/lead_800x600.jpg
bkk,budapest,Fidesz,Karácsony Gergely,KDNP,közlekedés,tömegközlekedés,zaklatás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
János 2020-04-22 17:50:03
"a zaklatás valamennyi formája elfogadhatatlan, ezért egyetlen eset sem maradhat következmények nélkül. " írja a közlemény. László Imre miért nincs még feljelentve, miért nincs eljárás ellene ha az újbudaiak voltak olyan balgák és megválasztották polgármesternek? Nincs mentelmi joga.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Hajdúnánáson és Ráckevén is tarolt a Fidesz

2020.09.20. 21:35
Mindkét településen időközi polgármester-választást tartottak vasárnap és mindkét településen hatalmas győzelmet arattak a kormánypártok jelöltjei.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

Lemondott a magyarországi amerikai nagykövet

2020.09.15. 20:35
David B. Cornstein Facebook-oldalán számolt be döntéséről, mint írta, megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot.

Már csak normálisan fel kell tenni – maszkokat oszt a BKK

2020.09.14. 21:40
A cél természetesen a szélsebesen terjedő koronavírus-járvány lassítása.

Péntektől tovább szigorodnak a maszkviselési szabályok a fővárosban

2020.09.14. 18:15
Szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten, a maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig …

Hol az 50 milliárd? – elég Karácsonyék szőrszálhasogatásából!

2020.09.14. 15:10
A balliberális budapesti vezetésnek el kell döntenie, akar-e segíteni a koronavírus-válság által padlóra küldött turizmus szereplőinek vagy sem. Jelenleg …

Az autósok nagy része sem támogatja Kamugeri autóellenes ötleteit

2020.09.11. 19:30
A Magyar Autóklub felmérte a közlekedők véleményét a budapesti közúti közlekedés fejlesztési irányairól.

Orbán lepattintotta Kamugerit: dolgozzon, ne levelezzen!

2020.09.10. 16:35
A miniszterelnök elmagyarázta a főpolgármesternek, mi a feladata, ha már magától képtelen megérteni...

Íme az igazság: Karácsony csak sunnyog, nem segít a vállalkozóknak

2020.09.10. 13:25
A budapesti Fidesz alaposan leszedte a keresztvizet a balliberális főpolgármesterről.

Ezeket a cikkeket olvastad már?