Blogolj!

Blogstar kávéház

Tisztítás

A Balaton rejtélyes gigabiznisze.

Eladná a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát a Balatoni Hajózási Zrt., a cég emellett kikötőket zárna be, kempingeket, szállodát és hajókat adna el, valamint elbocsátásokra is készül, derül ki a Népszava Online birtokába került dokumentumból.

„Május 6-ig kell véleményeznie a Bahart Zrt. részvényeseinek a hajózási cég reorganizációs tervét. A lapunk birtokába került, az igazgatóság elnöke, Szabadics Zoltán által kiküldött anyagból kiderül, komoly változások előtt áll a balatoni hajózás, mely profiltisztítás címén megválna a vitorláskikötői üzemeltetésétől. Az ötlet nem új: korábban már többször írtunk róla, az állam tavaly év elején került a Bahart tulajdonosai közé, majd augusztusban egy 6,6 milliárd forintos tőkeemelésel elérte, hogy többségbe kerüljön, s így a tóparti tulajdonos önkormányzatok érdemben már nem tudnak beleszólni a társaság működésébe. A települések a tőkeemelés után attól tartottak, hogy a fejük felett értékesíthetik a Bahart legértékesebb vagyonelemeit, például egyes jachtkikötőket vagy értékes vízparti területeket. S hogy aggodalmuk nem volt alaptalan, jól mutatja a cég 2020-tól érvényes reorganizációs terve.”

Gigabiznisz a Balatonnál: lepasszolja vitorláskikötőit az állami hajózási cég

Eladná a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát a Balatoni Hajózási Zrt., a cég emellett kikötőket zárna be, kempingeket, szállodát és hajókat adna el, valamint elbocsátásokra is készül, derült ki a lapunk birtokába került dokumentumból. Május 6-ig kell véleményeznie a Bahart Zrt. részvényeseinek a hajózási cég reorganizációs tervét.

Beavatkozás

Brüsszel felháborító kettős mércéje.

A baloldali és liberális képviselők ismét tanúbizonyságot tettek arról, hogy fogalmuk sincs, hogy mit tartalmaz a magyar koronavírus törvény. Ez azonban cseppet sem érdekli őket, továbbra is folyamatos hazugságokkal támadják a magyar koronavírus elleni intézkedéseket Brüsszelben – idézi Hidvéghi Balázs Ep-képviselőjét az Origo.hu.

„A LIBE Bizottság baloldali és liberális képviselőinek alakítása hajmeresztő volt – olvasható a Fidesz EP-képviselőjének közleményében. Sophie in't Veld holland liberális képviselő már odáig ment, hogy a demokrácia és a joguralom alapvető elveit is sutba vágná. Azt mondta, hogy még ha az egyes magyar intézkedések jogszerűek is, akkor is el kell ítélni hazánkat – írja közleményében Hídvéghi Balázs, aki abban megjegyezte azt is, hogy Dobrev Klára és Donáth Anna pedig a tőlük megszokott, kiábrándító módon támadták Magyarországot, és a Bizottság mielőbbi beavatkozását sürgették a magyar kormány intézkedései ellen.”

Hidvéghi Balázs: Elképesztő kettős mérce az EP LIBE bizottságának ülésén

A baloldali és liberális képviselők ismét tanúbizonyságot tettek arról, hogy fogalmuk sincs, hogy mit tartalmaz a magyar koronavírus törvény. Ez azonban cseppet sem érdekli őket, továbbra is folyamatos hazugságokkal támadják a magyar koronavírus elleni intézkedéseket Brüsszelben - olvasható a Fidesz európai parlamenti képviselőjének közleményében.

Állítás

Az EU-s járványügy hajmeresztő hibái.

Elképesztő tévedéseket idézett Gulyás Gergely az EU-s járványügyi szakértőktől – olvasható a Hirado.hu-n.

„Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ több hibás jelentést is írt január folyamán. Január kilencedikén például azt állították, hogy a vírus emberről emberre nem terjed. Majd tizenhetedikén azt írták: 'az Európai Unióban és az EGT-n belül a koronavírus-járvány további terjedésének becsült kockázata nagyon alacsony' – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.”

Videó: Elképesztő hibákat idézett Gulyás Gergely az EU-s járványügyi szakértőktől

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ több hibás jelentést is írt január folyamán. Január kilencedikén például azt állították, hogy a vírus emberről emberre nem terjed. Majd tizenhetedikén azt írták: „az Európai Unióban és az EGT-n belül a koronavírus-járvány további terjedésén ...

Egészség

Az okos főzés örömei.

Az egészséges életmód egyik alapja, hogy okosan főzzünk – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Bátrak lehetünk a konyhában és az ízáthangolást is kipróbálhatjuk (a sós íz helyett édesebb vagy savanykásabb íz felé hangoljuk az ételeink ízét). Készítsük húsos, halas ételeinket édesen gyümölcsökkel, vagy savanykásan joghurttal, citromlével. Só nélkül is ízessé tehetjük a magvakat (pl. diót, kesudiót, szezámmagot) ha megpirítjuk azokat. A rágás megőrzi fogaink egészségét. Ne főzzük túl puhára a zöldségeket, készítsünk salátákat, amelyekhez a főzést igénylő zöldségeket éppen csak blansírozzuk meg (a forrásban lévő vízbe pár percre dobjuk a zöldséget). Alacsonyabb zsír- és cukortartalmú desszertet készíthetünk többek között kevert tészta felhasználásával (palacsinta, muffin, stb.).”

Az egészséges életmód egyik alapja, hogy okosan főzzünk

A magyar konyha számtalan lehetőséget kínál arra, hogy okosan készítsük el ételeinket a felhasználható alapanyagok végtelen tárházából. A kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alapja, hogy a főzés során többféle eljárást alkalmazunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) tudatos ételkészítésre vonatkozó ajánlásait szedtük egy csokorba. Mindig egészséges, friss alapanyagokból készítsük ételeinket és alaposan mossuk meg azokat.

Ritmus

Cameron Diaz álmatlan éjszakái.

Cameron Diaz első gyermeke januárban született meg, a színésznő pedig azóta hatalmas boldogságban tölti az idejét a férjével, ám azt, hogy mikor ki tud vigyázni a gyerekre, kénytelenek egy beosztással szabályozni – így a Blikk Online.

„A páros elárulta, hogy a szokatlan beosztás mögött az áll, hogy Benji későn szokott lefeküdni, míg a színésznő korán szokott ágyba bújni. Szerintük ez a megoldás nagyon bevált nekik, mivel így Cameron jó pár órával korábban le tud feküdni aludni, amíg a férje megeteti a picit. Reggelente pedig a színésznő kel fel korábban, így Benji tud sokáig aludni. A szépséges színésznő szerint nagyon jó, hogy különbözik kettejük napi ritmusa, így tökéletesen kiegészítik egymást.”

Cameron Diaz elárulta: férjével felváltva alszanak a gyerekük miatt

Cameron Diaz és férje felváltva, beosztás szerint vigyáznak a babájukra / Fotó: Northfoto Cameron Diaz első gyermeke januárban született meg, a színésznő pedig azóta hatalmas boldogságban tölti az idejét a férjével, ám azt, hogy mikor ki tud vigyázni a gyerekre, kénytelenek egy beosztással szabályozni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93755/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?