Blogolj!

Blogstar kávéház

Lehetőség

A kormányzati mentőcsomag gyermekbetegségei.

Túl későn jött a kormány mentőcsomagja. A lehető legolcsóbban igyekszik megúszni a kabinet a bértámogatást – vélik a szakszervezetek. A munkaadók szerint 300 ezer munkahelyet lehet megmenteni a magyar Kurzarbeittal – támad a Népszava Online.

„Elkésett a kormány gazdasági mentőcsomagja: bár a veszélyhelyzet kihirdetése óta már több mint egy hónap eltelt, csak a napokban, egy módosítás után vált elérhetővé például a munkaerőkölcsönzők számára is az állami bérkiegészítés lehetősége. A cégek ugyanakkor az elsők között bocsátották el a kölcsönzött munkavállalókat, ez többezer embert érint – mutatott rá Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a Friedrich Ebert Alapítvány témában rendezett online konferenciáján. A szakszervezetek ugyanakkor hiába kezdeményezték előbb azt, hogy kilenc hónapig járjon a jelenleg mindössze három hónapig folyósított álláskeresési járadék, majd azt, hogy legalább a veszélyhelyzet idejére, plusz három hónapig hosszabbítsák meg a támogatást, a kormány rendre elutasította ezeket a javaslatokat. Holott egyelőre senki sem látja, mikor találhatnak ezek az emberek ismét munkát. Egy ilyen helyzetben senkinek nem szabadna jövedelem nélkül maradnia, ehhez pedig szükség van a segélyekre is, és a részmunkaidős megoldásokra is, a kettő egészséges keverékét kellene kialakítani – hangsúlyozta Kordás László.”

Túl későn jött a kormány mentőcsomagja

A lehető legolcsóbban igyekszik megúszni a kabinet a bértámogatást - vélik a szakszervezetek. A munkaadók szerint 300 ezer munkahelyet lehet megmenteni a magyar Kurzarbeittal. Elkésett a kormány gazdasági mentőcsomagja: bár a veszélyhelyzet kihirdetése óta már több mint egy hónap eltelt, csak a napokban, egy módosítás után vált elérhetővé például a munkaerőkölcsönzők számára is az állami bérkiegészítés lehetősége.

Kilépés

Olaszország euroszkepticizmusa.

Egy friss felmérés szerint az olaszok több, mint fele elhagyná az Európai Uniót vagy az eurozónát, 40 százalékuk mindegyiket – számol be róla az Origo.hu.

„A Termometro Politico által készített felmérés szerint az EU komoly presztízsveszteséget szenvedett, amikor közömbösen nézte az olasz járványhelyzet kibontakozását. A friss felmérés szerint az olaszok 40 százaléka úgy gondolja, hogy szeretné elhagyni az uniót és az eurozónát is, 6,1 százalék szerint elég csak az unióból kilépni (ugyanakkor unión kívüli országként nehezen lehetne megtartani az eurót), 7,3 százalék szerint pedig elég csak az eurozónát elhagyni, míg 41,7 százalék szeretné megtartani tagságát mindkettőben. A maradék 4,9 százalék nem válaszolt a kérdésre.”

Elegük lett az olaszoknak Brüsszelből, akár az EU-ból is kiléphetnek

Egy friss felmérés szerint az olaszok több, mint fele elhagyná az Európai Uniót vagy az Eurozónát, 40 százalékuk mindegyiket - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A felmérés megerősítette az alig egy hónapos közvélemény kutatást, mely szerint az olaszok 70 százaléka nem bízik az unióban, ami valószínűsíthetően az EU járványhelyzet során mutatott közömbösségét tükrözi.

Guru

Soros György soros spekulációja.

Kiszelly Zoltán szerint Soros György legújabb hitelspekulációja a lopakodó föderáció következő lépcsője – olvasható a Hirado.hu-n.

„Az Európai Unió Brüsszelből és Strassburgból levezényelt hivatalos válságkezelése már háromszor elbukott. A 2007-es, 2008-as gazdasági világválság a tagállamok eladósodását tovább növelte, a 2015-ös migrációs és terrorkrízis pedig szociálisan, gazdaságilag és biztonságpolitikai szempontból is tovább rontotta az európai egyensúlyt. Napjainkban az unió koronavírus-válságmenedzsment újból bizonyítja, hogy nem létezik, nem létezhet közös, minden tagállamra kiterjedő egységes reakció. Az Európai Unió lassú polarizálódása és gazdasági versenyképességének folyamatos erodációja kiszolgáltatottá teszi a globalizációs versenytársaival szemben. Ilyenkor jön el a spekulációkra építő monetáris pénzguruk ideje.”

Kiszelly Zoltán szerint Soros György legújabb hitelspekulációja a lopakodó föderáció következő lépcsője

Az Európai Unió Brüsszelből és Strassburgból levezényelt hivatalos válságkezelése már háromszor elbukott. A 2007-es, 2008-as gazdasági világválság a tagállamok eladósodását tovább növelte, a 2015-ös migrációs és terrorkrízis pedig szociálisan, gazdaságilag és biztonságpolitikai szempontból is tovább rontotta az európai egyensúlyt. Napjainkban az unió koronavírus-válságmenedzsment újból bizonyítja, hogy nem létezik, nem létezhet közös, minden tagállamra kiterjedő egységes reakció.

Változó

A kávé egészségmegőrzése.

A kávé elkészítésének legegészségesebb módját kutatták fel a tudósok. A különböző módszerek és a szívroham, valamint halálozás közti kapcsolat vizsgálata során megállapították, hogy a szűrt kávé a legjobb az egészségnek – írja a Magyar Hírlap Online.

„Összességében a kávézás nem veszélyes szokás – emelik ki a kutatók. Sőt, a szűrt kávé fogyasztása egészségesebb, mint a kávézás teljes mellőzése. A szív- és érrendszeri eredetű halálozások esetében megállapították, hogy a szűrt kávé férfiak esetében 12 százalékkal, nők esetében 20 százalékkal csökkentette a halálozás kockázatát a nem kávézókhoz képest. A legalacsonyabb halálozási arány azok között jelentkezett, akik 1-4 csésze szűrt kávét fogyasztottak naponta. Ez nem magyarázható olyan változókkal, mint a kor, a nem, vagy az életmód, ezért úgy gondoljuk, a megfigyelés valós – mondta el Thelle.”

A szűrt kávé a legegészségesebb egy svéd kutatás szerint

Eredményeikről a European Journal of Preventive Cardiology című szaklapban, az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) lapjában számoltak be. „Tanulmányunk erős és meggyőző bizonyítékokkal szolgál a kávékészítési módok és a szívrohamok, az élethossz közötti összefüggésekre" - mondta Dag S. Thelle, a svédországi Göteborgi Egyetem tudósa.

Oklevél

Shakira karanténszórakozása.

A járvány miatt meghozott óvintézkedések igencsak lelassították az életünket, a felgyülemlett szabadidővel pedig sokan nem tudnak mit csinálni. Ám itt van Shakira, akinek egy hónap alatt sikerült elvégeznie egy filozófiai gyorstalpalót a karanténjában – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„A világhírű énekesnő nem volt rest, kihasználta, hogy visszább vett a tempóból a világ, és a felszabadult idejét az oktatásba fektette, azon belül is a filozófia ragadta meg őt a leginkább. Ezért hát, jelentkezett is egy filozófiai gyorstalpalóra, ahol négy hét alatt végigrágta magát a legnagyobb elméleteken és filozófusokon, így aztán büszkén posztolhatta ki a Twitterre, hogy megszerezte a Pennsylvaniai Egyetem oklevelét. Az énekesnő a bejegyzésében Platónnak is megköszönte az elmúlt hetekben nyújtott szórakoztatást.”

Így is lehet: ezt csinálja Shakira a karantén ideje alatt - fotó

A járvány miatt meghozott óvintézkedések igencsak lelassították az életünket, a felgyülemlett szabadidővel pedig sokan nem tudnak mit csinálni. Ám itt van Shakira, akinek egy hónap alatt sikerült elvégeznie egy filozófiai gyorstalpalót a karanténjában.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93804/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?