Blogolj!

Megérkezett a jó idő, sokan szegték meg szombaton a kijárási korlátozásokat

Minden korábbinál több alkalommal kellett intézkednie a rendőröknek szombaton a kijárási korlátozások megszegése miatt.

Fotó: MTI/Varga György

Megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetője, valamint Müller Cecília országos tisztifőorvos. Elsőként Lakatos Tibor számolt be arról, hogy a jó idő megérkeztével az emberek számos alkalommal szegték meg a kijárási korlátozással kapcsolatos szabályokat, a rendőrségnek 1900-nál is több esetben kellett intézkednie.

Müller Cecília a legfrissebb adatok ismertetésén túl elmondta, jelenleg 927 embert ápolnak kórházban koronavírus-fertőzés miatt, közülük 56 beteg szorul lélegeztetőgépre. Hozzátette, annak ellenére, hogy egyre több beteget regisztrálnak - ami természetes folyamat -, továbbra is sikerül laposan tartani a járványgörbét, a járvány kontroll alatt tartásában pedig hatalmas szerepet játszanak az állampolgárok is.

2500 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2500 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 krónikus beteg.

Az országos tisztifőorvos kitért arra is, a magyar adatok azt mutatják, hogy a fertőzés nem egyenlő mértékben érinti a férfiakat és a nőket, az eddig regisztrált koronavírus-fertőzöttek 57 százaléka nő és 43 százaléka férfi. Ismertette, az eddig a betegség szövődményeinek következtében elhunyt 272 áldozat mind szenvedett legalább egy súlyos alapbetegségben. Az elhunytak közül 256-an voltak hatvan év felettiek, ez is jól mutatja, hogy a vírus által leginkább az idős korosztály veszélyeztetett.

Müller Cecília kiemelte, amennyiben lehetőség van rá, szánjunk időt magunkra és azt is fontosnak tartja, hogy ne éljünk állandó stresszben a koronavírus miatt, ha lehetőségünk van rá, időnként tartsuk távol magunkat a hírek folyamatos figyelemmel követésétől, fordítsunk időt a testmozgásra és a családtagjainkkal történő kikapcsolódásra.

Kérdésre válaszolva Lakatos Tibor elmondta, annak függvényében lazíthatnak a szigorú szabályokon május 3-tól, hogy hol tart majd a fertőzés terjedése, hogy áll a kórházak aktuális ellátókapacitása, de függ a korlátozások enyhítése a szomszédos országok gyakorlatától is. Az operatív törzs ügyeleti központ vezetője elmondta, eddig rémhírek terjesztése miatt 70 eljárás indult és a legtöbb esetben már az elkövető személyét is azonosították.

Müller Cecília szintén kérdésre válaszolva megerősítette, a koronavírus-gyanús eseteknél több tesztet is elvégeznek a pácienseken, hiszen ez az Egészségügyi Világszervezet ajánlása is. Kiemelte, amennyiben a koronavírus-fertőzés legjellemzőbb klinikai tünetei - nehéz légzés, légszomj, láz - lépnek fel, akkor hívjunk mentőt.

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy a koronavírus-gyorstesztek jellemzően a vírus ellen képződött ellenanyagokat mutatják ki az emberi szervezetben, ezek általában a megfertőződést követő negyedik-hatodik napon érik el a kimutathatósági szintet, de mivel nem minden szervezet reagál ugyanúgy a vírusra, ebben is lehetnek eltérések.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/93899/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,operatív törzs
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Müller Cecília: Sehol nem terhelődnek majd túl az egészségügyi intézmények

2020.10.28. 12:15
Mindenkinek jut influenzaoltás és a kórházakban sem lesz túlterheltség – ígérte Müller Cecília. 

A koronavírus miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés mára tervezett ülése

2020.10.28. 11:55
Pedig elég fontos lett volna, hiszen ma volt tervben, hogy visszavonja a közgyűlés a maszkviselési rendeletet, ugyanis a korábbi fővárosi rendeletet …

Elhunyt 43 krónikus beteg, 2291 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.10.28. 08:55
2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Szigorodott a belépés a hévízi önkormányzatnál

2020.10.27. 16:50
Mint az ismeretes, a koronavírus-járvány második hullámának emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon ez pedig újabb szigorításokat követel. A helyzet alól senki sem …

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Az őszi szünetben megkezdődött az iskolák fertőtlenítése

2020.10.26. 13:00
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó …

Kamugeri benézte: vissza kell vonnia a fővárosnak a maszkhasználatról szóló rendeletét

2020.10.26. 11:50
Az ugyanis az Alaptörvénybe ütközik. Bár Budapest fura ura büszkén hirdeti, hogy a fővárosban elsők között vezették …

Meghalt 47 beteg, 2316-tal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.10.26. 09:25
Ezzel az azonosított fertőzöttek száma átlépte a 61 ezret, az aktív fertőzöttek száma 43 600.

Szomorú vasárnap: 3149 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

2020.10.25. 09:35
3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 35 krónikus beteg.

Ezeket a cikkeket olvastad már?