Blogolj!

Blogstar kávéház

Lendület

Az Orbán-terv berobbanása.

Minden idők legnagyobb gazdaságvédelmi programjának megvalósítása zajlik Magyarországon annak érdekében, hogy a gazdasági élet is minél hamarabb újraindulhasson – részletezi az Origo.hu.

„Az Orbán-terv három ütemben valósul meg, a három szakasz együttesen a magyar GDP 18-22 százalékát mozgatja meg a jegybanki programokkal együtt. Ez több mint 9200 milliárd forintot jelent. A kormány a megvalósítás érdekében újratervezi az idei és a 2021-es költségvetést is, a 2020-as hiánycélt 2,7 százalékra módosítja a korábbi 1 százalékról. A már bevezetett intézkedések mellett, a gazdaságvédelmi akcióterv második ütemében Orbán Viktor öt programot hirdetett meg. Az első célja a munkahelyek megőrzése, a második a munkahelyteremtés. A harmadik a kiemelt, nemzetgazdasági jelentőségű ágazatok gyors újraindítására, a negyedik a vállalatok finanszírozására, az ötödik a családok és a nyugdíjasok védelmére koncentrál.”

Így indítja újra az Orbán-terv Magyarországot

Minden idők legnagyobb gazdaságvédelmi programjának megvalósítása zajlik Magyarországon annak érdekében, hogy a gazdasági élet is minél hamarabb újraindulhasson. Orbán Viktor miniszterelnök irányításával a magyar kormány, valamint a magyar gazdaság meghatározó intézményei, számos fontos intézkedést hoztak azért, hogy a családok, vállalatok számára minél hamarabb véget érjen az átmeneti időszak, amelyet a járvány jelent.

Menetrend

Magyarország újraindításának forgatókönyve.

Magyarországon a koronavírus-fertőzöttség mértékét tekintve vannak komoly területi különbségek, a további védekezésben óvatosan, lassan, és a védelmi intézkedések jó részének fenntartásával lehet haladni – idézi a Magyar Hírlap Online Gulyás Gergelyt.

„Kiemelte, amikor arról gondolkodnak, hogyan lehet az életet újraindítani Magyarországon, figyelemmel kell lenni a fertőzöttség mértékére és arra, hogy a meghozandó intézkedések ne járjanak a fertőzöttek számának ugrásszerű növekedésével. Eddig a védelmi intézkedések elsődleges indoka az volt, hogy az egészségügyi rendszer fel tudjon készülni: ha a járvány gyorsabban terjed, akkor is el tudja látni a betegeket – magyarázta. Hozzáfűzte: ez megtörtént, lesz kellő szabad kapacitás ahhoz, hogy még a legrosszabb forgatókönyv esetén is mindenki megfelelő ellátáshoz jusson. Gulyás Gergely szerint ez is esélyt ad arra, hogy megpróbálják lassan, óvatosan, szigorú menetrend szerint újraindítani az életet. A konkrét intézkedésekről a kormány szerdán dönt – közölte.”

Gulyás: Óvatosan, a védelmi intézkedések jó részének fenntartásával lehet haladni

Gulyás Gergely kifejtette, most egész Európa, sőt az Egyesült Államok is abban a helyzetben van, hogy a szigorú járványügyi intézkedések után elkezdhet gondolkodni arról, hogy merre van a kiút.

Hátraarc

A Fidesz váratlan nagyvonalúsága.

A Népszava Online úgy fogalmaz, a pártfinanszírozási szabályok módosításával mentőövet dobnak a DK-nak és a Jobbiknak.

„Két óra előtt már véget is ért az a hétpárti frakcióegyeztetés, amelyet a Fidesz kezdeményezett a pártfinanszírozási szabályok módosításáról. A Népszava információi szerint a vártnál sokkal rövidebb egyeztetésen – melyen a Demokratikus Koalíció nem vett részt – a Fidesz részéről azt közölték a többiekkel, hogy változtatni fognak a pártfinanszírozási szabályokon: ennek értelmében a parlamenti frakcióknak jutó állami támogatást a párt egyéb működésére is fel lehet majd használni. A Fidesz frakció korábbi információinkat megerősítve utólag kiadott közleményében azt közölte, arra tettek javaslatot, 'hogy egy törvény-módosítás elfogadásával a parlament tegye lehetővé, hogy csak az idei évben a frakciók – kizárólag a megtakarításaik terhére – átcsoportosíthassanak forrást a pártjuknak'. Mint ismert, a koronavírus elleni védekezés költségeire hivatkozva a kormány korábban a pártok támogatásának idei megfelezését jelentette be.”

Mentőövet dob a Fidesz a DK-nak és a Jobbiknak

Váratlan nagyvonalúság a kormánypárt részéről a két ellenzéki politikai erő felé. Két óra előtt már véget is ért az a hétpárti frakcióegyeztetés, amelyet a Fidesz kezdeményezett a pártfinanszírozási szabályok módosításáról.

Szavazás

Karácsony Gergely lassulása.

Jelentős változtatást javasol a budapesti közlekedésben Karácsony Gergely forgalomlassító előterjesztése, melyről a Hirado.hu kéri az olvasók véleményét.

„A gyorsforgalmi utakon 70-ről 50-re, a mellék- és alárendelt utakon a korábbi 50-ről, 30-ra csökkentené a főpolgármester a sebességhatárokat. A veszélyhelyzetre hivatkozva Karácsony nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést, hanem rövid szakmai és lakossági egyeztetések után maga hozza meg a döntést. A hirado.hu kíváncsi az ön véleményére a főútvonalakon 50-es és a mellék- és alárendelt utakon 30-as sebességkorlátozásról, szavazzon ön is!”

Szavazzon ön is Karácsony Gergely forgalomlassító tervéről!

Jelentős változtatást javasol Karácsony Gergely forgalomlassító előterjesztése. A gyorsforgalmi utakon 70-ről 50-re, a mellék- és alárendelt utakon a korábbi 50-ről, 30-ra csökkentené a főpolgármester a sebességhatárokat. A veszélyhelyzetre hivatkozva Karácsony nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést, hanem rövid szakmai és lakossági egyeztetések után maga hozza meg a döntést.

Nyújtás

Kelemen Anna szexi vonaglása.

Különösebben hozzáfűzni valónk sincs, hiszen megint nem csalódtunk Annácskában – írja az új, forró videó mellé a Blikk Online.

„A videóhoz röviden csak annyit írt, hogy 'Kis nyújtás, kitartás most már kézen állva is kibírjuk' – de nem biztos, hogy a nyújtást pont így kell elképzelni. Annyi baj legyen, egy, a karanténból – meg amúgy is – posztoló Kelemen Anna sose rossz.”

Most csak így itt hagyunk egy videót az Instagramon vonagló Kelemen Annáról 🔞

Különösebben hozzáfűzni valónk sincs, hiszen megint nem csalódtunk Annácskában. A videóhoz röviden csak annyit írt, hogy „Kis nyújtás, kitartás most már kézen állva is kibírjuk" - de nem biztos, hogy a nyújtást pont így kell elképzelni. Annyi baj legyen, egy, a karanténból - meg amúgy is - posztoló Kelemen Anna sose rossz.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94081/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?