Blogolj!

Blogstar kávéház

Lendület

Az Orbán-terv berobbanása.

Minden idők legnagyobb gazdaságvédelmi programjának megvalósítása zajlik Magyarországon annak érdekében, hogy a gazdasági élet is minél hamarabb újraindulhasson – részletezi az Origo.hu.

„Az Orbán-terv három ütemben valósul meg, a három szakasz együttesen a magyar GDP 18-22 százalékát mozgatja meg a jegybanki programokkal együtt. Ez több mint 9200 milliárd forintot jelent. A kormány a megvalósítás érdekében újratervezi az idei és a 2021-es költségvetést is, a 2020-as hiánycélt 2,7 százalékra módosítja a korábbi 1 százalékról. A már bevezetett intézkedések mellett, a gazdaságvédelmi akcióterv második ütemében Orbán Viktor öt programot hirdetett meg. Az első célja a munkahelyek megőrzése, a második a munkahelyteremtés. A harmadik a kiemelt, nemzetgazdasági jelentőségű ágazatok gyors újraindítására, a negyedik a vállalatok finanszírozására, az ötödik a családok és a nyugdíjasok védelmére koncentrál.”

Így indítja újra az Orbán-terv Magyarországot

Minden idők legnagyobb gazdaságvédelmi programjának megvalósítása zajlik Magyarországon annak érdekében, hogy a gazdasági élet is minél hamarabb újraindulhasson. Orbán Viktor miniszterelnök irányításával a magyar kormány, valamint a magyar gazdaság meghatározó intézményei, számos fontos intézkedést hoztak azért, hogy a családok, vállalatok számára minél hamarabb véget érjen az átmeneti időszak, amelyet a járvány jelent.

Menetrend

Magyarország újraindításának forgatókönyve.

Magyarországon a koronavírus-fertőzöttség mértékét tekintve vannak komoly területi különbségek, a további védekezésben óvatosan, lassan, és a védelmi intézkedések jó részének fenntartásával lehet haladni – idézi a Magyar Hírlap Online Gulyás Gergelyt.

„Kiemelte, amikor arról gondolkodnak, hogyan lehet az életet újraindítani Magyarországon, figyelemmel kell lenni a fertőzöttség mértékére és arra, hogy a meghozandó intézkedések ne járjanak a fertőzöttek számának ugrásszerű növekedésével. Eddig a védelmi intézkedések elsődleges indoka az volt, hogy az egészségügyi rendszer fel tudjon készülni: ha a járvány gyorsabban terjed, akkor is el tudja látni a betegeket – magyarázta. Hozzáfűzte: ez megtörtént, lesz kellő szabad kapacitás ahhoz, hogy még a legrosszabb forgatókönyv esetén is mindenki megfelelő ellátáshoz jusson. Gulyás Gergely szerint ez is esélyt ad arra, hogy megpróbálják lassan, óvatosan, szigorú menetrend szerint újraindítani az életet. A konkrét intézkedésekről a kormány szerdán dönt – közölte.”

Gulyás: Óvatosan, a védelmi intézkedések jó részének fenntartásával lehet haladni

Gulyás Gergely kifejtette, most egész Európa, sőt az Egyesült Államok is abban a helyzetben van, hogy a szigorú járványügyi intézkedések után elkezdhet gondolkodni arról, hogy merre van a kiút.

Hátraarc

A Fidesz váratlan nagyvonalúsága.

A Népszava Online úgy fogalmaz, a pártfinanszírozási szabályok módosításával mentőövet dobnak a DK-nak és a Jobbiknak.

„Két óra előtt már véget is ért az a hétpárti frakcióegyeztetés, amelyet a Fidesz kezdeményezett a pártfinanszírozási szabályok módosításáról. A Népszava információi szerint a vártnál sokkal rövidebb egyeztetésen – melyen a Demokratikus Koalíció nem vett részt – a Fidesz részéről azt közölték a többiekkel, hogy változtatni fognak a pártfinanszírozási szabályokon: ennek értelmében a parlamenti frakcióknak jutó állami támogatást a párt egyéb működésére is fel lehet majd használni. A Fidesz frakció korábbi információinkat megerősítve utólag kiadott közleményében azt közölte, arra tettek javaslatot, 'hogy egy törvény-módosítás elfogadásával a parlament tegye lehetővé, hogy csak az idei évben a frakciók – kizárólag a megtakarításaik terhére – átcsoportosíthassanak forrást a pártjuknak'. Mint ismert, a koronavírus elleni védekezés költségeire hivatkozva a kormány korábban a pártok támogatásának idei megfelezését jelentette be.”

Mentőövet dob a Fidesz a DK-nak és a Jobbiknak

Váratlan nagyvonalúság a kormánypárt részéről a két ellenzéki politikai erő felé. Két óra előtt már véget is ért az a hétpárti frakcióegyeztetés, amelyet a Fidesz kezdeményezett a pártfinanszírozási szabályok módosításáról.

Szavazás

Karácsony Gergely lassulása.

Jelentős változtatást javasol a budapesti közlekedésben Karácsony Gergely forgalomlassító előterjesztése, melyről a Hirado.hu kéri az olvasók véleményét.

„A gyorsforgalmi utakon 70-ről 50-re, a mellék- és alárendelt utakon a korábbi 50-ről, 30-ra csökkentené a főpolgármester a sebességhatárokat. A veszélyhelyzetre hivatkozva Karácsony nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést, hanem rövid szakmai és lakossági egyeztetések után maga hozza meg a döntést. A hirado.hu kíváncsi az ön véleményére a főútvonalakon 50-es és a mellék- és alárendelt utakon 30-as sebességkorlátozásról, szavazzon ön is!”

Szavazzon ön is Karácsony Gergely forgalomlassító tervéről!

Jelentős változtatást javasol Karácsony Gergely forgalomlassító előterjesztése. A gyorsforgalmi utakon 70-ről 50-re, a mellék- és alárendelt utakon a korábbi 50-ről, 30-ra csökkentené a főpolgármester a sebességhatárokat. A veszélyhelyzetre hivatkozva Karácsony nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést, hanem rövid szakmai és lakossági egyeztetések után maga hozza meg a döntést.

Nyújtás

Kelemen Anna szexi vonaglása.

Különösebben hozzáfűzni valónk sincs, hiszen megint nem csalódtunk Annácskában – írja az új, forró videó mellé a Blikk Online.

„A videóhoz röviden csak annyit írt, hogy 'Kis nyújtás, kitartás most már kézen állva is kibírjuk' – de nem biztos, hogy a nyújtást pont így kell elképzelni. Annyi baj legyen, egy, a karanténból – meg amúgy is – posztoló Kelemen Anna sose rossz.”

Most csak így itt hagyunk egy videót az Instagramon vonagló Kelemen Annáról 🔞

Különösebben hozzáfűzni valónk sincs, hiszen megint nem csalódtunk Annácskában. A videóhoz röviden csak annyit írt, hogy „Kis nyújtás, kitartás most már kézen állva is kibírjuk" - de nem biztos, hogy a nyújtást pont így kell elképzelni. Annyi baj legyen, egy, a karanténból - meg amúgy is - posztoló Kelemen Anna sose rossz.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94081/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Tűzvész után most hurrikán okoz hatalmas gondokat az Egyesült Államokban

2020.10.27. 17:10
Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz.

Orbán Viktor: minden magyar tudja, Amerika a szabadság földje

2020.10.27. 15:15
Felavatták George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren, ahol a miniszterelnök beszédet mondott.

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

A Dobrev-klán újabb aljasságaira hívja fel a figyelmet Rákay Philip

2020.10.27. 09:40
Rákay Philip videósorozatának újabb része tovább elemzi a Dobrev-Gyurcsány duó és a történelem sötét múltjának összefüggéseit, ami így október 23-a …

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Blogstar kávéház

2020.10.27. 05:15
Semjén Zsolt pszichológiai szakvéleménye, Hadházy Ákos sokatmondó tétovázása, a baloldal veretes hazugságai, Holdampf Linda feszítős megbilincselése és Kocsis Korinna kreatív művészkedése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.26. 05:20
A forradalomcsinálás nemzetközi receptjei, Nyugat-Európa egészségügyi diktatúrája, a nemzeti régiók rejtett erőforrásai, Zacher Gábor kőkemény kirohanása és Weisz Fanni könnyes hazatérése hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 21:55
A magyar MotoGP-álom milliárdjai, Hadházy Ákos számkivetettsége, Joe Biden időskori leépülése, Európa koronavírus-fáradtsága és Demi Rose kibuggyanó bájai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.10.24. 04:20
Az SZFE-tüntetés súlyos üzenete, október 23-a megsebzettsége, a tömegrendezvények lázítóinak felelőtlensége, a koronavírus szélsőséges tombolása és Radics Gigi boldogságos babaszobája szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?