Blogolj!

Bombafenyegetés miatt kiürítették a bécsi Hofburgot

Bombafenyegetés miatt szerda délután kiürítették a bécsi Hofburgot.

A rendőrség szerdán 15 óra után zárta le az osztrák fővárosban a Ballhausplatzot, a Hofburg, valamint a kancellária előtti területet, mivel azt megelőzően egy ismeretlen emailben bombamerénylettel fenyegetőzött. Marcus Dittrich, a bécsi rendőrség szóvivője arról tájékoztatott, hogy az üzenet nem tartalmazott konkrét személy elleni fenyegetést, hanem a Hofburgot nevezte meg céljának - írja az MTI.

Az épületben tartózkodó Alexander Van der Bellen államfőt a Hofburg földalatti titkos járatrendszerén keresztül menekítették ki az épületből, amelyet kiürítettek. A helyszínt több tucat rendőr biztosította.

Jelenleg nyomozás folyik annak felderítésére, honnan érkezett az e-mail, és ki a szerzője. Van der Bellen államfő a Twitteren mondott köszönetet a rendőröknek. Azt írta:

Hálás köszönet minden rendőrnek, akik bombakereső kutyákkal átkutatták a Hofburgot. Köszönet azoknak is, akik kívülről biztosították az épületet.

Előző nap szintén rendőrségi akció zajlott a Hofburgnál; akkor egy 33 éves férfi machétével felfegyverkezve érkezett az elnökség épületéhez, és az egyik politikussal szeretett volna beszélni.

A férfit elfogták; az ügyészség elrendelte vizsgálati fogságba helyezését és pszichiátriai kivizsgálását. Az illető ugyanis az "akciót" megelőzően többször felhívta telefonon Wolfgang Sobotkának, a Nemzeti Tanács elnökének irodáját.

A Hofburgnál 18 évvel ezelőtt, 2002. március 15-én is kíséreltek meg bombamerényletet. Akkor azzal fenyegetőztek, hogy az elnöki hivatal előtt parkoló személyautóban bombát rejtettek el. A teret lezárták, de bombát nem találtak. A jármű vezetőjét ideggyógyászati kezelésre utalták

(Borító: tripadvisor.co.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94105/pics/lead_800x600.jpg
Bécs,bombariadó,rendőrség
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Késeléses merénylet történt Párizsban

2020.09.25. 13:10
Négy embert sebesítettek meg.

Fokozott rendőri ellenőrzést rendeltek el a déli és keleti megyékben

2020.09.06. 19:30
Az Országos Rendőr-főkapitányság márciusig fokozott ellenőrzést rendelt el nyolc, déli illetve keleti megyében.

Három embert kellett kimenteni a Velencei-tóból

2020.08.16. 13:35
A police.hu hírei szerint két esetben összesen három embert kellett kimenteni a Velencei-tóból.

Már egy bécsi gyógyszertárat is át kell nevezni állítólagos rasszista felhangja miatt

2020.06.28. 20:40
Bécset is elérte a hullám, ami valahogy mindent és mindenkit rasszistának bélyegez. Ezúttal a bécsi Szerecsen (vagy Mór) …

Ne lepődjünk meg, ha több rendőrt látunk az utcákon nyáron

2020.05.31. 21:05
Az országos főkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében. Az intézkedés hétfőn hajnal lép életbe és egészen augusztus 31-ig …

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Rendőri felvezetést kapott egy súlyosan vérző, 6 éves kisfiú Budapesten

2020.05.09. 14:45
A police.hu beszámolója szerint a X. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai épp autóval láttak el szolgálatot péntek este, amikor egy piros …

Rendőrök mentették ki az égő házből az idős asszonyt

2020.04.26. 10:55
A police.hu beszámolója szerint miskolci rendőrök mentették meg annak az asszonynak az életét, aki a kigyulladt házában feküdt magatehetetlenül.

Mi várható kijárási tilalom esetén?

2020.03.20. 17:50
Bár Magyarországon jelenleg nem tervezik a kijárási tilalom bevezetését, fel kell arra készülnünk, hogy bármikor utolérhet minket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyhatjuk el a lakásunkat. De mire …

A gyalogosokat ellenőrzi a rendőrség Budapesten

2020.03.04. 13:10
Az autósok után most a járókelők kerülnek a rendőrség fókuszába: a szabálytalanul közlekedő gyalogosokat ellenőrzik a fővárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?