Blogolj!

Blogstar kávéház

Közösségteremtés

A magyarság időutazása.

A magyarságunkról szóló üzeneteket gyűjti időkapszulába a Rákóczi Szövetség – mutatja be a kezdeményezést a Magyar Hírlap Online-nak Csáky Csongor, a szervezet elnöke.

„A munkánk lényege a közösségteremtés. Ha nem lehet egy nagy rendezvényt szervezni a nemzeti összetartozás napjára, akkor gondoltuk, legyen egy fórum, ahol sok magyar ember el tudja mondani azt, amit gondol száz évvel a trianoni döntés után a magyarságáról, ezért létrehozunk egy virtuális időkapszulát. Ez egy lehetőség kíván lenni, hogy valamit tegyünk 2020. június 4-én, amikor éppen száz éve lesz annak, hogy elválasztottak minket egymástól. Arra jutottunk, hogy bár minden magyarnak fáj Trianon, ez ne csak egy gyászos dolog legyen. Mi azt gondoljuk, önmagában óriási érték, hogy száz év után is megmaradtunk Magyarországon, a környező országokban és a világ más területein egyfajta világnemzetként. Várunk üzeneteket a www.magyarvagyok2020.hu oldalon hang, szöveg vagy videó formájában június 4-ig, ekkor a kapszulát bezárjuk, és húsz év múlva nyitjuk majd ki.”

Időutazásra küldi a magyarságról szóló gondolatainkat a Rákóczi Szövetség

Miről szól a Magyar vagyok 2020 című kezdeményezés? - Ez a Rákóczi Szövetség válasza a vírushelyzetre. A munkánk lényege a közösségteremtés. Ha nem lehet egy nagy rendezvényt szervezni a nemzeti összetartozás napjára, akkor gondoltuk, legyen egy fórum, ahol sok magyar ember el tudja mondani azt, amit gondol száz évvel a trianoni döntés után a magyarságáról, ezért létrehozunk egy virtuális időkapszulát.

Következmény

A szélsőbaloldal előretörése.

A radikális baloldal vette át az uralmat a magyar ellenzéken belül – állítja az Origo.hu.

„Hadházy Ákos, aki Gyurcsány Ferenc mellett a magyar baloldal vezetője lett, már azt is megengedi magának, hogy az autójával megpróbáljon elgázolni egy újságírót. Az ügyben már nyomozás is zajlik. A szélsőbaloldal radikális vezéralakjai (Hadházy Ákos, a jobbikos Jakab Péter, a két Párbeszéd-képviselő – egyébként Karácsony Gergely párttársai – Szabó Tímea és Tordai Bence, és bizonyos értelemben Gyurcsány Ferenc) mára teljesen kiszorítottak minden józan hangot az ellenzéki térfélről. Soha nem látott alpári megnyilvánulásokat tesznek baloldali politikusok, és ezeknek a kijelentéseknek semmilyen következménye sincsen. Hadházy vezetésével tehát a szélsőbaloldal vette át az uralmat az ellenzéki térfélen.”

Elfoglalta a szélsőbaloldal az ellenzéket

A radikális baloldal vette át az uralmat a magyar ellenzéken belül. Hadházy Ákos, aki Gyurcsány Ferenc mellett a magyar baloldal vezetője lett, már azt is megengedi magának, hogy az autójával megpróbáljon elgázolni egy újságírót. Az ügyben már nyomozás is zajlik.

Alapelv

A Karácsony-terv piros lámpája.

Megbuktatták a fővárosi forgalomlassítás koncepcióját a Hirado.hu olvasói.

„A hirado.hu olvasói stoptáblát mutattak Karácsony Gergely forgalomlassító előterjesztésének. A főpolgármester széles körű konzultációt ígért a budapesti lakosokkal, lapunk ehhez a kezdeményezéshez próbált a közszolgálatiság alapelve szerint hozzájárulni. A számok magukért beszélnek. A szavazók több, mint 85 százaléka nem értett egyet a Karácsony-tervvel.”

Piros lámpát kapott a Karácsony-terv

A hirado.hu olvasói stoptáblát mutattak Karácsony Gergely forgalomlassító előterjesztésének. A főpolgármester széles körű konzultációt ígért a budapesti lakosokkal, lapunk ehhez a kezdeményezéshez próbált a közszolgálatiság alapelve szerint hozzájárulni. A számok magukért beszélnek. A szavazók több, mint 85 százaléka nem értett egyet a Karácsony-tervvel.

Hangsúly

Az Európai Néppárt migránsügyi fordulata.

Az EPP nem kötelezné a tagállamokat migránsok befogadására. Ezen kívül az Unió határain kívülre terelné a menedékkérelmek elbírálását az Európai Néppárt parlamenti frakciója – írja a Népszava Online.

„A tagállamok kizárólagos hatáskörébe tartozik annak eldöntése, hogy kit engednek be a területükre, és kit toloncolnak ki. Egyedül ők határozhatnak arról is, hogy megnyitják-e a legális bevándorlás csatornáit – hangsúlyozzák az EPP-sek, akik az utóbbit a jól működő migrációs politika kulcsfontosságú elemének tekintik. Szerintük az EU-nak hosszú- és rövidtávra szóló, valamint szezonális vízumokat kell kibocsátania a külföldi munkavállalók számára.”

Az EPP nem kötelezné a tagállamokat migránsok befogadására

Ezen kívül az Unió határain kívülre terelné a menedékkérelmek elbírálását az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakciója. Az EPP politikai csoportja szerdán elfogadta álláspontját az Európai Unió migrációs és menekültügyi politikájáról, amelyről hamarosan az Európai Bizottság is új javaslatokat tesz közzé. A néppárt szolidaritást sürget a rászorulókkal, és szigort az elutasított menedékkérőkkel szemben.

Terápia

Vasvári Vivien titkos álarca.

Vasvári Vivien (29) pszichológushoz jár, amióta szakított fia, Edward édesapjával. A Feleségek luxuskivitelben sztárja azért fordult szakemberhez, mert nem tudott egyedül megbirkózni a válásával, a csalódásokkal, azzal a felelősséggel, ami rá várt – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„– Akkor felvettem egy álarcot, amin keresztül láthattak az emberek. Ez segített abban, hogy nagy népszerűségre tegyek szert, de közben a háttérben belülről felemésztett a kettősség. A terápiának köszönhetően nem szeretnék többé az álarc mögé bújni, hanem azt a lányt szeretném kifelé is mutatni, aki valójában vagyok, és nincs szükségem arra, hogy mások mondják meg azt, hogy jó vagy rossz ember vagyok – magyarázta Vivi, aki mellett családja, szerettei – akik önmagáért szeretik – végig kiálltak, bátorították és támogatták.”

„Rádöbbentem, szükségem van külső segítségre" - Ezért fordult pszichológushoz a válása után Vasvári Vivien

Vasvári Vivien (29) pszichológushoz jár, amióta szakított fia, Edward édesapjával. A Feleségek luxuskivitelben sztárja azért fordult szakemberhez, mert nem tudott egyedül megbirkózni a válásával, a csalódásokkal, azzal a felelősséggel, ami rá várt. Vivi tavaly nyár végén felismerte, hogy depressziós, s olyannyira maga alatt volt, hogy negyvenkét kilóra fogyott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94123/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?