Blogolj!

Karácsony fékezett, társadalmi párbeszédet kezdeményez a budapesti sebességcsökkentésről

Legalábbis elvileg. A főpolgármester elfogadta a sokat kritizált budapesti közlekedésbiztonsági-forgalomcsillapítási javaslatot. Az előterjesztésben helyet kaptak a Fidesz-frakció módosító javaslatai is.

Fotó: Népszava

Karácsony Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az év végéig minden utcát megvizsgálva fogják kidolgozni, hol van szükség a 70-es sebességkorlátozás 50 kilométer/órára, illetve az 50-es sebességkorlátozás 30 kilométer/órára csökkentésére. Nem fűnyíró-elv szerűen akarják mindenhol csökkenteni a sebességet, végleges döntést csak a jövő év elején hoznak erről. A főpolgármester elfogadta a közlekedésbiztonsági-forgalomcsillapítási javaslatot, de az előterjesztésbe belefoglalták a budapesti Fidesz-frakció módosító javaslatait is, így társadalmi párbeszéd kezdődhet a módosítással kapcsolatban.

A főpolgármester kérje ki a budapestiek véleményét mielőtt új koncepciót dolgoztatna ki sebességkorlátozásokról!

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Példátlan döntés meghozatalára készül Karácsony Gergely főpolgármester. A járványügyi vészhelyzet és annak gazdasági hatásainak kezelése helyett a Fővárosi Közgyűlés összehívása nélkül elfogadni tervez egy általános sebességkorlátozásról szóló javaslatot - áll a fővárosi Fidesz-KDNP közleményében.

Karácsony Gergely szerint az elmúlt napok vitái rávilágítottak arra, hogy javítani kell a közlekedésbiztonságot Budapesten, ennek egyik helyes eszköze lesz a forgalom csillapítása, a kerületi polgármesterekkel utcáról utcára fogják átnézni, hol indokolt a forgalomkorlátozás és hol van szükség új szabályokra. A főpolgármester a HVG-nek elmondta, maradhatnak 70-es útszakaszok is Budapesten, ha közlekedési szempontból ez indokolt és nem hordoz magában kockázatot.

Karácsony Gergely nem bírja a tempót

2019-ben az egész országban kevesebb ember halt meg, azon okból, hogy elgázolták a zebrán, mint ahány idős embert elhunyt a főváros által fenntartott Pesti úti idősek otthonában. Érdekes módon a főpolgármester mégis jobban aggódik a gyalogosokért és a bringásokért, hiszen olyan törvénytervezetet nyújtott be, mely szerint Budapesten megszűnnének a 70-es sebességhatárok a gyorsutakon, a nem főutakon pedig egységesen 30 km/óra lenne a legnagyobb megengedett sebesség.

A május elsejei hosszú hétvégén a VI. és a VII. kerületben kísérleti program részeként lezárják az átmenő forgalom elől a Dohány utca, az Erzsébet körút, a Nagymező utca, az Andrássy út és a Kiskörút által határolt területet, ami azt jelenti, hogy csak a helyiek és azok hajthatnak be vasárnap éjfélig, akik rokonaikat látogatják, vagy az ügyeiket intézik az adott területen.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94143/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely,sebességellenőrzés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Idén nyáron is tüzes pokol lesz a 3-as metrón

2020.07.01. 19:55
Klíma ugyanis egyelőre biztosan nem kerül a szerelvényekbe. Ezt már február óta tudjuk és a koronavírus-járvány sem segített a helyzeten.

Július 1-jén újraindulnak a fővárosi kéményellenőrzések

2020.06.25. 11:15
A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával július 1-jével ismét megkezdődnek az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzések Budapesten.

Döntött a fővárosi közgyűlés: drágul a parkolás Budapesten

2020.06.24. 14:55
A parkolási rendelet módosításáról döntött szerdán a fővárosi közgyűlés. Több kerület parkolási zónáiban emelkedik a parkolási díj augusztus 1-től.

Durván lecsapott a vihar a fővárosra

2020.06.14. 15:10
Csak úgy ömlött az eső vasárnap Budapesten, mintha dézsából öntötték volna. Több utcát teljesen elárasztott a víz.

Szombattól rövidített útvonalon jár a 2-es villamos

2020.06.09. 20:25
Szombattól nem árt résen lennünk, ha a fővárosban közlekedünk, ugyanis rövidített útvonalon fog járni a 2-es villamos a Soroksári út és a Haller utca csomópontjánál épülő új …

Felújításra kell számítani a 4-6-os vonalán

2020.06.08. 19:05
Ha nyár, akkor felújítások. Ez most sem lesz másként, június 11-től a 4-6-os villamos budai szakasza lesz soron.

Ősszel avatják fel a Hableány áldozatainak emlékművét

2020.06.08. 18:15
Szijjártó Péter Facebook-bejegyzése szerint már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó balesete áldozatainak emlékművét Budapesten.

Így járnak a BKK járatai a pünkösdi hétvégén

2020.05.29. 14:35
A BKK tájékoztatása szerint pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint …

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?