Blogolj!

Karácsony fékezett, társadalmi párbeszédet kezdeményez a budapesti sebességcsökkentésről

Legalábbis elvileg. A főpolgármester elfogadta a sokat kritizált budapesti közlekedésbiztonsági-forgalomcsillapítási javaslatot. Az előterjesztésben helyet kaptak a Fidesz-frakció módosító javaslatai is.

Fotó: Népszava

Karácsony Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az év végéig minden utcát megvizsgálva fogják kidolgozni, hol van szükség a 70-es sebességkorlátozás 50 kilométer/órára, illetve az 50-es sebességkorlátozás 30 kilométer/órára csökkentésére. Nem fűnyíró-elv szerűen akarják mindenhol csökkenteni a sebességet, végleges döntést csak a jövő év elején hoznak erről. A főpolgármester elfogadta a közlekedésbiztonsági-forgalomcsillapítási javaslatot, de az előterjesztésbe belefoglalták a budapesti Fidesz-frakció módosító javaslatait is, így társadalmi párbeszéd kezdődhet a módosítással kapcsolatban.

A főpolgármester kérje ki a budapestiek véleményét mielőtt új koncepciót dolgoztatna ki sebességkorlátozásokról!

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Példátlan döntés meghozatalára készül Karácsony Gergely főpolgármester. A járványügyi vészhelyzet és annak gazdasági hatásainak kezelése helyett a Fővárosi Közgyűlés összehívása nélkül elfogadni tervez egy általános sebességkorlátozásról szóló javaslatot - áll a fővárosi Fidesz-KDNP közleményében.

Karácsony Gergely szerint az elmúlt napok vitái rávilágítottak arra, hogy javítani kell a közlekedésbiztonságot Budapesten, ennek egyik helyes eszköze lesz a forgalom csillapítása, a kerületi polgármesterekkel utcáról utcára fogják átnézni, hol indokolt a forgalomkorlátozás és hol van szükség új szabályokra. A főpolgármester a HVG-nek elmondta, maradhatnak 70-es útszakaszok is Budapesten, ha közlekedési szempontból ez indokolt és nem hordoz magában kockázatot.

Karácsony Gergely nem bírja a tempót

2019-ben az egész országban kevesebb ember halt meg, azon okból, hogy elgázolták a zebrán, mint ahány idős embert elhunyt a főváros által fenntartott Pesti úti idősek otthonában. Érdekes módon a főpolgármester mégis jobban aggódik a gyalogosokért és a bringásokért, hiszen olyan törvénytervezetet nyújtott be, mely szerint Budapesten megszűnnének a 70-es sebességhatárok a gyorsutakon, a nem főutakon pedig egységesen 30 km/óra lenne a legnagyobb megengedett sebesség.

A május elsejei hosszú hétvégén a VI. és a VII. kerületben kísérleti program részeként lezárják az átmenő forgalom elől a Dohány utca, az Erzsébet körút, a Nagymező utca, az Andrássy út és a Kiskörút által határolt területet, ami azt jelenti, hogy csak a helyiek és azok hajthatnak be vasárnap éjfélig, akik rokonaikat látogatják, vagy az ügyeiket intézik az adott területen.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94143/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely,sebességellenőrzés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Közel negyedmillió budapesti kéményt ellenőriztek a fűtési szezonig

2020.10.19. 13:55
A járványhelyzet ellenére is ütemezetten halad a munkával a FŐKÉTÜSZ Kft., év végéig mindenhová eljutnak.

Kocsis Máté a kampányközpontot erősíti, Sára Botond indul Józsefvárosban

2020.10.15. 19:40
A Fidesz országgyűlési frakcióvezetőjére fontos feladatok várnak a kormánypártok 2022-es kampányában.

Pont kerülhet a repülőtéri fantomjárat ügyének végére

2020.10.05. 14:35
Az elmúlt napokban több egymásnak ellentmondó információ látott napvilágot a budapesti 100E jelzésű autóbusszal kapcsolatban, de most Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési …

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

Lemondott a magyarországi amerikai nagykövet

2020.09.15. 20:35
David B. Cornstein Facebook-oldalán számolt be döntéséről, mint írta, megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot.

Már csak normálisan fel kell tenni – maszkokat oszt a BKK

2020.09.14. 21:40
A cél természetesen a szélsebesen terjedő koronavírus-járvány lassítása.

Péntektől tovább szigorodnak a maszkviselési szabályok a fővárosban

2020.09.14. 18:15
Szigorodnak a koronavírus-járvány második hulláma miatt a maszkviselési szabályok Budapesten, a maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig …

Hol az 50 milliárd? – elég Karácsonyék szőrszálhasogatásából!

2020.09.14. 15:10
A balliberális budapesti vezetésnek el kell döntenie, akar-e segíteni a koronavírus-válság által padlóra küldött turizmus szereplőinek vagy sem. Jelenleg …

Az autósok nagy része sem támogatja Kamugeri autóellenes ötleteit

2020.09.11. 19:30
A Magyar Autóklub felmérte a közlekedők véleményét a budapesti közúti közlekedés fejlesztési irányairól.

Ezeket a cikkeket olvastad már?