Blogolj!

Beintettek Karácsonynak: a kétharmad szerint szükségtelen a lassítás

Ráadásul itt nem is a kormánypártokról van szó! A balliberális főpolgármester a sebességet mérné, a Századvég meg megmérte, mit gondolnak agymenéséről a magyarok. Eláruljuk: a tervezetet a tervezővel együtt dobták a kukába...

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Üzentek Karácsony Gergelynek: a magyarok mintegy kétharmada (65 százaléka) szerint szükségtelen a jelentős sebességcsökkentés a fővárosban. Legalábbis ez derül ki a Századvég pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából.

A kutatás szerint a válaszadók 65 százaléka szerint nincs szükség a sebességhatárok jelentős csökkentésére Budapesten, mert az forgalmi dugókat okoz és növeli a légszennyezést. A megkérdezettek alig több mint negyede (28 százalék) látja csak úgy, hogy a sebességhatárok jelentős csökkentésével megelőzhetők a súlyos közúti balesetek.

Érdekesség, hogy a budapestieknél a tervek elutasítottsága az országos átlag felett alakul (68 százalék) és csupán 23 százalékuk támogatta a fővárosi vezetés elképzeléseit. Vidéken a sebességhatárok jelentős csökkentésének a támogatottsága 29 százalékos, az elutasítottság 64 százalékos.

Karácsony Gergely nem bírja a tempót

2019-ben az egész országban kevesebb ember halt meg, azon okból, hogy elgázolták a zebrán, mint ahány idős embert elhunyt a főváros által fenntartott Pesti úti idősek otthonában. Érdekes módon a főpolgármester mégis jobban aggódik a gyalogosokért és a bringásokért, hiszen olyan törvénytervezetet nyújtott be, mely szerint Budapesten megszűnnének a 70-es sebességhatárok a gyorsutakon, a nem főutakon pedig egységesen 30 km/óra lenne a legnagyobb megengedett sebesség.

A Századvég szerint még a magukat baloldalinak vallók körében is több mint másfélszer annyian (54 százalék) tartják szükségtelennek a sebességcsökkentést, mint szükségesnek (35 százalék). A középen állók esetében az ellenzők aránya 60 százalék, a támogatóké 34 százalék, a magukat jobboldalinak definiálók körében ezek az arányok 76 százalék és 19 százalék.

Vizsgálták a főpolgármesterrel szimpatizálók véleményét is, eszerint a Karácsony Gergelyről kedvező véleményt formálók körében is egyértelműen negatív a forgalomcsillapítási terv fogadtatása, 50 százalékuk szerint szükségtelen, 42 százalékuk szerint szükséges a változtatások bevezetése – összegez az MTI.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94209/pics/lead_800x600.jpg
budapest,Karácsony Gergely,közlekedés,sebességcsökkentés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

„Micsoda kilátás” – Orbán Viktornál járt Hosszú Katinka

2020.07.30. 15:25
A találkozóról úszóklasszisunk számolt be közösségi oldalán.

Közlekedés: dugókat hozhat a budapesti városvezetés döntése

2020.07.24. 08:10
Balogh Samu a főpolgármester kabinetfőnöke csütörtökön egy budapesti háttérbeszélgetésben bejelentette, hogy a városvezetés egyszerre több mint egy tucat helyszínen …

Lánchíd-gate: egyre érthetetlenebb a főváros szerencsétlenkedése

2020.07.18. 17:20
A budapesti Fidesz most azon lamentál, vajon Draskovics Tibor vagy Tüttő Kata nem mond igazat. Netán egyikük se. Hiszen a Lánchíd felújítása körüli fővárosi …

Karácsonyék szerencsétlenkedése miatt százmilliókat és fejlesztéseket bukik Budapest

2020.07.17. 14:05
Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteki …

Autómentes lesz a Városliget

2020.07.17. 10:35
Lezárják a Kós Károly sétányt, a liget a gyalogosoké és a bicikliseké lesz.

Hétfőtől lezárják a Nyugati pályaudvarnál a Westend felé vezető mozgólépcsőket

2020.07.16. 17:20
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a 3-as metróvonal felújítása részeként újabb állomáson, a …

Karácsonyék idősotthonaiban pusztított leginkább a járvány

2020.07.13. 17:35
Finoman szólva sem áll(t) a helyzet magaslatán a balliberális budapesti városvezetés. Az idősotthoni halálozások háromnegyede az ő intézményeikhez kötődik, a Pesti út …

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Idén nyáron is tüzes pokol lesz a 3-as metrón

2020.07.01. 19:55
Klíma ugyanis egyelőre biztosan nem kerül a szerelvényekbe. Ezt már február óta tudjuk és a koronavírus-járvány sem segített a helyzeten.

Július 1-jén újraindulnak a fővárosi kéményellenőrzések

2020.06.25. 11:15
A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával július 1-jével ismét megkezdődnek az előzetesen meghirdetett kéményellenőrzések Budapesten.

Ezeket a cikkeket olvastad már?