Blogolj!

Blogstar kávéház

Bűn

Gyurcsány Ferenc kommunizmusa.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője alaposan beolvasott a DK-s kollégának – így a Magyar Hírlap Online.

„A DK frakciója nem ment el a parlament 'ünnepinek hazudott' szombati ülésére, mert az árulók és az elárultak nem ünnepelhetnek együtt – jelentette ki Gyurcsány egy Facebook-posztban, hozzátéve: ők nem lesznek árulók. 'Miért szólal meg egyáltalán egy olyan ember, aki most is a véreskezű belügyminiszter, Apró Antal másoktól elkobzott villájában lakik? Jobb úgy mindenkinek, hogy Gyurcsány ma nem jött el, mert nem a kommunista bűnösökre emlékeztünk, hanem a rendszerváltozás nagyjaira!' – kommentálta Gyurcsány szavait Kocsis Máté.”

Kocsis Máté: Jobb, hogy Gyurcsány nem jött el a parlamentbe

Jobb úgy mindenkinek, hogy Gyurcsány ma nem jött el, mert nem a kommunista bűnösökre emlékeztünk, hanem a rendszerváltozás nagyjaira! - tudatta Facebook-bejegyzésében szombaton délután Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője annak kapcsán szólalt meg, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció képviselői szombaton nem vettek részt az Országgyűlés ünnepi ülésén, melyen a parlament 30 évvel ezelőtti megalakulására emlékezett a Ház.

Emlék

Piros Ildikó feledhetetlen figurái.

A Kossuth-díjas színésznő kétéves koráig képes visszaemlékezni élete meghatározó pillanataira – derül ki az Origo.hu nagyinterjújából.

„Úgy véli, nincs ebben semmi különös, mert ha egy gyermeket veszteség ér, megőrzi magában a veszteség előtti korszakának fontos történéseit. Edzett memóriával pedig a többi is könnyen rögzül. Piros Ildikó arról is beszél, hogy bár az emlékek is beépülnek mindabba, ami hozzájárul a színpadi figurák megformálásához, de a művészet lényege nem rendezhető képletekbe. Felidézi a kecskeméti kislányt, egykori önmagát, aki a Színművészeti Főiskolára kerülve azonnal filmezni kezdett, s a szakma elsajátítása közben már magabiztosabb volt a kamera előtt és a színpad emelt terében, mint a hétköznapokban. Piros Ildikó elmeséli, miért volt könnyű harminchét évet eltölteni a Madách Színház társulatában, ahogy szól arról is, hogy végül miért állt tovább a teátrumtól, férjével, Huszti Péterrel együtt. Beszél házasságuk 'titkairól' is, a vasfüggönyön túli turnékról, a tanítás örömeiről, a londoni Macskákról, a boldogság 'képletéről'. És arról is, hogy mikor és miért jutott eszébe oly gyakran Dosztojevszkij műve, a Megalázottak és megszomorítottak.”

Óhatatlanul átláttuk a rendszer lényegét

A Kossuth-díjas színésznő két éves koráig képes visszaemlékezni élete meghatározó pillanataira. Úgy véli, nincs ebben semmi különös, mert ha egy gyermeket veszteség ér, megőrzi magában a veszteség előtti korszakának fontos történéseit. Edzett memóriával pedig a többi is könnyen rögzül.

Pánik

A koronavírus-járvány végítéletjóslatai.

Ami igazán aggodalmat keltő, hogy a vezénylőteremben ülők egyre gyakrabban döbbennek majd rá: nem értik, hogyan működik a világ. Ezt a helyzetet teszi még veszélyesebbé, ha – ostobaságból vagy hiúságból – ezt nem ismerik be és a pillanatnyi népszerűségük szemszögéből hoznak döntéseket – elemez a Népszava Online.

„Modern korunk komoly előnye: a gazdaság és a társadalom jelentős belső stabilitással rendelkezik, ami még krízisek idején is lehetővé teszi az élet fenntartását. Remélhetőleg ezt fogjuk megállapítani – bár még messze nem tartunk a végén – a koronavírus-járvány levonulása után is. A fejlett társadalmak a XX. század második felében több milliárd emberre kiterjedő komfortzónát alakítottak ki. Ennek az előnynek azonban van egy kevéssé szembetűnő, de válság esetén veszélyessé váló hátránya. A komfortzóna nem-szándékolt mellékhatása, hogy – miként a biztonsági öv – gyengíti a veszélyérzetet és óvatlanná tesz. Hozzászoktat ahhoz, hogy bármilyen hiba, baleset, zavar következik be, a veszteség pótolható, helyrehozható, így nem kell szorongani a jövő miatt. Amikor viszont kitör a válság, ez az életérzés az ellenkezőjébe csap át: menetrendszerűen megsokasodnak a végítélet jóslatok. Ez pedig a felelőtlenné, óvatlanná és fegyelmezetlenné vált átlagpolgárból pánikreakciókat vált ki.”

A koronavírus-járvány - a vezénylőteremből szemlélve

Ami igazán aggodalmat keltő, hogy a vezénylőteremben ülők egyre gyakrabban döbbennek majd rá: nem értik, hogyan működik a világ. Ezt a helyzetet teszi még veszélyesebbé, ha - ostobaságból vagy hiúságból - ezt nem ismerik be és a pillanatnyi népszerűségük szemszögéből hoznak döntéseket.

Változás

A turizmus új korszaka.

Az európai országok a következő hetekben fokozatosan enyhítenek a kijárási korlátozásokon, hogy mérsékeljék a gazdasági károkat. A turizmustól függő országok még reménykednek, hogy menthető lesz az idei nyári szezon. Szakértők szerint azonban a külföldi utazások helyett rövidebb utak kerülnek előtérbe, és jóval nagyobb hangsúlyt kap a biztonság – így a Hirado.hu.

„Véget ért egy korszak, új időszámítás kezdődik a turizmusban. A jövőben fontosak lesznek a járványügyi szempontok egy utazás kiválasztásánál és másképp választunk helyszínt – mondta a hirado.hu-nak Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő. A jövővel kapcsolatos változásokról elmondta, hogy egészségügyi és gazdasági okok miatt is a rövidebb utakat részesítik előnyben a turisták. Megváltoznak utazási szokásaink is, és előtérbe kerülnek az autós utazások – tette hozzá. A korlátozó intézkedések enyhítésével nagyon hamar felpöröghet a belföldi turizmus Magyarországon és az európai országokban is.”

Új korszak kezdődik a turizmusban

Az európai országok a következő hetekben fokozatosan enyhítenek a kijárási korlátozásokon, hogy mérsékeljék a gazdasági károkat. A turizmustól függő oszágok még reménykednek, hogy menthető lesz az idei nyári szezon. Horvátország utazófolyosók kialakítását tervezi, Görögország és Spanyolország pedig egészségügyi útlevelekben látja a megoldást.

Séta

Köllő Babett forró szexisége.

A Feleségek luxuskivitelben című reality szereplője, Köllő Babett kedvenc hónapját igen bevállalós képekkel köszöntötte, amiket rajongóival is megosztott – számol be róla a Blikk Online.

„Babettetnek a koronavírus és a karantén sem szegi kedvét: Insta-posztjában a pikáns fotói alatt a május szépségeiről írt, amiket annyira szeret. Például amikor újraéled a természet és lehet este sétálni, akkor úgy érzi, bármi megtörténhet.”

Nagyon dögös: Köllő Babett pikáns képekkel köszönti a májust

köllő babett Feleségek luxuskivitelben május szexi A Feleségek luxuskivitelben című reality szereplője, Köllő Babett kedvenc hónapját igen bevállalós képekkel köszöntötte, amiket rajongóival is megosztott. Babettetnek a koronavírus és a karantén sem szegi kedvét: Insta-posztjában a pikáns fotói alatt a május szépségeiről írt, amiket annyira szeret.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94249/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?