Blogolj!

Blogstar kávéház

Emlék

Orbán Viktor angyalkája.

Az Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett hivatali fotókon rendre megfigyelhető az íróasztalon egy pici, üvegből készült angyalka. Kiderült, szomorú története van – így az Origo.hu.

„Szalai Annamária temetése után – amelyen Orbán Viktor mondta a gyászbeszédet – odalépett a kormányfőhöz a meghalt politikus egyik barátja, és azt mondta neki: Panni azt kérte, a temetés után ezt adjam át önnek – és átnyújtott egy borítékot. A miniszterelnök otthon három dolgot talált benne: Szalai érettségi fényképét, a Fidesz-tagkártyáját, valamint egy üvegből készült angyalkát, amely a kórházi ágyán vigyázott Szalaira. Orbán Viktor azóta őrzi az angyalt, pontosabban az angyal őrzi őt – fogalmazott a Karmelitában dolgozó informátor.”

Szomorú története van az Orbán Viktor asztalán lévő angyalkának

Az Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett hivatali fotókon rendre megfigyelhető az íróasztalon egy pici, üvegből készült angyalka. Legutóbb akkor tűnt fel a tárgy, amikor a miniszterelnök a kijárási korlátozások enyhítését jelentette be a Karmelita kolostorban. A Blikk utánajárt, miért van az angyal Orbán Viktor asztalán.

Sikertelenség

Az ellenzék frusztrációja.

A migránsválsághoz hasonlóan most is ráéghet az ellenzékre, hogy csak saját magával törődik egy súlyos válsághelyzetben – elemez a Magyar Hírlap Online-on Boros Bánk Levente politológus.

„Miközben gyakorlatilag az egész ország azzal foglalkozik, hogy járvány van, mindenki azt próbálja megoldani, miként tudna segíteni szülei ellátásában, akkor az autót sosem használó főpolgármester azzal van elfoglalva, hogy klímaharcos önmegvalósítási terveit dédelgesse – vélekedett Boros Bánk. Ami pedig az ellenzék szombati parlamenti távolmaradását illeti, megjegyezte, ez megint az a helyzet, amikor a pillanatnyi érdekek felülírják a normalitást. A rendszerváltoztatás utáni új parlament megalakulásának évfordulója ugyanis történelmi esemény, függetlenül attól, hogy létrejöttekor milyen pártok voltak az Országgyűlésben. Ezt nem lehet másnak nevezni, mint az ellenzék frusztrációjának, nem tudják feldolgozni saját sikertelenségüket, és ezt kivetítik mindenre.”

Másik bolygón él a baloldal

A baloldal egy másik bolygón él, erről szólt az elmúlt hét - jelentette ki lapunknak Boros Bánk Levente politológus. A Médianéző Központ igazgatója szerint ugyanis a lakosság nagy többségének álláspontjával szembehelyezkedve a baloldal a koronavírus-járvány elleni védekezésben olyan magatartást tanúsít, mint 2015-ben, a migránsválság időszakában.

Forgatókönyv

A vírus kiéheztetése.

Sikerült a SARS–CoV-2 „terjedési sebességét” lelassítani, vagyis a vírus reprodukciós rátáját 1 alá szorítani számos európai országban. Ha a szám ez alatt van, a terjedés üteme csökken, ha fölötte, akkor nő. Magyarországon 0,85 ez a bűvös érték, vagyis egy fertőzött ennyi embernek adhatja tovább a betegséget. A folytatásról több forgatókönyv készült – mutatja be a Népszava Online.

„Mára kiderült, hogy bezárkózással ugyan 'kiéheztethető' a vírus, de nem fog eltűnni, és egyre valószínűbb, hogy szezonális járványt okozva rendre felüti a fejét. Az is világos lett, hogy a járvány másodlagos hatásai nagyobb válságot (és akár több ember halálát) okozhatják, mint maga a ragály. A véleményeket illetően két szélső érték között mozognak az attitűdök: vannak a járvány hatását eltúlzók és lenézők is. Mivel bárkinek igaza lehet, mindkét nézet vírusként terjed. Miközben több dolog nem derült ki még: nincs bizonyíték az immunitásra, vagyis a fertőzésen átesettek ellenálló képességére, és tulajdonképpen a betegség lefolyását is csak kutatják a tudósok. A világ mindenesetre megelégelte a négy fal társaságát, mindinkább nyitást akar. A hazai turizmus jó szezonra számít, a kormány mindenkinek munkát ígér, az emberek folytatnák a régi életüket. De ez aligha lesz így. Valószínűbb a csiki-csuki, a húzd meg, ereszd meg taktikája.”

Oldás vagy kötés: forgatókönyvek a folytatásra

Sikerült a SARS-CoV-2 „terjedési sebességét" lelassítani, vagyis a vírus reprodukciós rátáját 1 alá szorítani számos európai országban. Ha a szám ez alatt van, a terjedés üteme csökken, ha fölötte, akkor nő. Magyarországon 0,85 ez a bűvös érték, vagyis egy fertőzött ennyi embernek adhatja tovább a betegséget. A folytatásról több forgatókönyv készült.

Adatrögzítés

Budapest autós tesztelése.

A fővárosban megnyílt az első autós tesztállomás, ahol pár perc alatt leveszik a mintát: ez a teszt azt mutatja ki, hogy valaki éppen fertőzött-e az új típusú koronavírussal a mintavételkor – jelenti a Hirado.hu.

„Mintavétel előtt is fertőtlenítik az autósok kezét a budapesti autós tesztállomáson. Pénteken nyílt, és nem mondható olcsónak, de már szombaton túl voltak a századik mintavételen. Eddig is volt lehetőség a magánintézményekben a mintavételre, de ez az első, ami autóban ülve is végezhető. A nukleinsav alapú teszt a koronavírus jelenlétét tudja jelezni, így a módszerrel az aktív fertőzöttség mutatható ki. Ázsia, Észak-Amerika, és Európa több városában is végeznek hasonló módon teszteket, de a vállalkozás igazgatója az M1-nek azt mondta, hogy míg máshol többnyire papíralapon végzik az adatrögzítést, addig ez Budapesten teljesen online történik. 'Relatíve high-tech, tehát papírmentesen online történik előzetesen a regisztráció, így az időpontfoglalások is egész hatékonyan tudtak lezajlani. Abszolút kapacitáson vagyunk, és a kiszolgálható mennyiséget le is foglalják' – jelentette ki Andy Zhang, a Rollet nevű cég igazgatója. Egyszerre két autóstól tudnak mintát venni, ami 3-5 percet vesz igénybe. A teszt eredményét 72 órán belül e-mailben küldik a páciensnek.”

Fővárosi autós tesztállomás deríti ki, átesett-e már a fertőzésen az alany

Szombaton is folytatódott a tömeges tesztelés országszerte. A következő két hétben csaknem 18 000 embert vizsgálnak meg, hogy felmérjék hányan eshettek már át idehaza a fertőzésen. Közben tegnap megnyílt az első autós tesztállomás, ahol pár perc alatt leveszik a mintát: ez a teszt azt mutatja ki, hogy valaki éppen fertőzött-e a mintavételkor - közölte az M1 Híradója.

Gyász

Cipő emlékezete.

Cipő húga a mai napig gyászolja az énekest, aki vasárnap lett volna 55 éves. A Republic együttes ikonikus frontembere már hét éve nincs közöttünk – írja a Blikk Online.

„Az egyedi hangjáról és lélekig hatoló dalszövegeiről ismert művész krónikus szívritmuszavara vezetett tragikus halálához, ám elvesztését sem a rajongók, sem a családtagjai nem tudják feldolgozni soha. A közkedvelt zenész emléke előtt már számos módon tisztelegtek kollégái, ám édesanyja és húga, Marica a gyász pillanatait csendben, kettesben éli meg ilyenkor. – Az az érzés, hogy ő már nincs, megszokhatatlan, ezt a veszteséget nem lehet feldolgozni – mondta elcsukló hangon Marica. – Nekem is borzalmas, de abba bele sem tudok gondolni, hogy édesanyánk mit élhet át. Elképzelhetetlen, milyen érzés lehet neki a testvérem születésnapja, ami ráadásul egybeesett idén az anyák napjával... Vajon mit élhet át, amikor elindulunk a temetőbe, hiszen ezen a napon mindig elmegyünk a sírhoz, és ott együtt emlékezünk rá.”

„Ezt a veszteséget képtelenség feldolgozni" - Cipő húga a mai napig gyászolja az énekest, aki vasárnap lett volna 55 éves

Az egyedi hangjáról és lelkig hatoló dalszövegeiről ismert művész krónikus szívritmuszavara vezetett tragikus halálához, ám elvesztését sem a rajongók, sem a családtagjai nem tudják feldolgozni soha. A közkedvelt zenész emléke előtt már számos módon tisztelegtek kollégái, ám édesanyja és húga, Marica a gyász pillanatait csendben, kettesben éli meg ilyenkor.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94289/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.04. 23:40
Márki-Zay magyarázkodása, Bejrút tragédiája, Kaleta visszatánca, a kisvárdai futballcsapat koronavírus-harca és a volt spanyol király inkognitóba vonulása szerdai lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?