Blogolj!

Blogstar kávéház

Tartalék

A járványlazítás keserű valósága.

Noha a fővároson és Pest megyén kívül feloldották a járvány miatt elrendelt korlátozások többséget, egyelőre vidéken sem lehet fellélegezni: sehol nem áll helyre a rend egyik napról a másikra. Márpedig a kis- és családi vállalkozók többsége utolsó tartalékait is felélte a korlátozások idején, így a forgalom újjászületése létkérdés számukra – áll a Népszava Online riportjában.

„– Amikor bevezették a délután három órai zárást, egy hétig még próbálkoztam, de rájöttem, fölösleges, az emberek nem járnak délelőtt ruhát venni – mondta Katalin, egy kaposvári divatbolt tulajdonosa. – Bő egy hónapja zártam be, az első néhány napban utolértem magam a papírmunkával, csináltam egy nagyleltárt, azóta viszont csak tébláboltam. Katalin szerint butikja eleve csak átlagos megélhetést biztosított a plázák árnyékában, így a több mint egy hónapos bevételkiesés komoly érvágást jelentett számára: – Az üzlet bérleti díját értelemszerűen fizetnem kell, igaz, a főbérlő rendes volt, amíg zárva vagyok, csak a fele összeget kéri. Azt mondta, szíve szerint elengedné az egészet, csakhogy üzlethelyiség-kiadásból él, vagyis, ha nem kérne pénzt, ő menne csődbe. Így viszont én fogok, ha május második felében nem áll helyre az élet, mert felélem minden tartalékomat, és forgalom híján nem fogok tudni új árut rendelni.”

Korlátozás már nincs, forgalom még nincs - a "járványlazítás" valósága

Noha a fővároson és Pest megyén kívül feloldották a járvány miatt elrendelt korlátozások többséget, egyelőre vidéken sem lehet fellélegezni: sehol nem áll helyre a rend egyik napról a másikra. Márpedig a kis- és családi vállalkozók többsége utolsó tartalékait is felélte a korlátozások idején, így a forgalom újjászületése létkérdés számukra.

Üzenet

Novák Katalin józansága.

Itt az ideje, hogy azok, akik a lejárató hazugságkampányhoz asszisztáltak, most önmérsékletet gyakoroljanak, és bocsánatot kérjenek a magyar emberektől – idézi a Fidesz alelnökét a Magyar Hírlap Online.

„A család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár emlékeztet arra, hogy az elmúlt hetekben komoly politikai lejárató- és dezinformációs kampány indult Magyarország ellen. 'Éppen most, amikor a magyar kormány mindent megtett annak érdekében, hogy a magyar emberek életét és egészségét megvédje. Amikor minden erőforrásunkkal a koronavírus-járvány elleni védekezésre koncentráltunk, egyesek azon dolgoztak, hogy Magyarországot lejárassák és rossz színben tüntessék fel' – mondja Novák Katalin. Hozzáteszi, hogy most Věra Jourová világossá tette, hogy ezek a támadások alaptalanok. Novák Katalin mindenkit arra kér, térjen vissza a normalitáshoz, a józanság hangjához.”

Novák Katalin: Térjünk vissza a józanság hangjához!

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke egyértelművé tette, hogy alaptalan politikai támadások érték Magyarországot a koronavírus-törvénnyel kapcsolatban. Itt az ideje, hogy azok, akik a lejárató hazugságkampányhoz asszisztáltak, most önmérsékletet gyakoroljanak, és bocsánatot kérjenek a magyar emberektől! - szólít fel videóüzenetében Novák Katalin, a Fidesz alelnöke.

Kiút

A nemzetellenes radikálisok agresszivitása.

A radikálisok valódi arca: Európának most van igazán szüksége egy stabil szuverenista többségre – olvasható az Origo.hu-n.

„A politikai közéletben jól megfigyelhetően teret nyerő agresszív és radikális magatartások előzménye, hogy a hazai liberális és baloldal már a Gyurcsány-kormányok idején elveszítette a magyar társadalom többségi támogatását. A baloldal nemcsak szellemileg kezdett kiüresedni, hanem fokozatosan elkezdte felszámolni önmagát, amely – elsőként és leglátványosabban vidéken – hosszú távú térvesztéséhez vezetett. A nemzetellenes karakterű, 2004-ben a határon túli magyarokkal szembeforduló baloldal 2010 után egyre erősödő agressziója és radikalizmusa részben elkeseredettségből is táplálkozott, valamint abból, hogy a kádári gyökerű oldal a polgári értékek elvetésével és a társadalmi többség józanságával szemben, száz évvel korábbi 'eleihez' (Kun Béla, Károlyi Mihály vagy Jászi Oszkár) visszatalálva egyre inkább a fizikai erőszakban, a rendzavaró, visszaélésszerű megoldásokban kereste magának a kiutat – írja a Századvég Alapítvány elemzése.”

Európának most van igazán szüksége egy stabil szuverenista többségre

A politikai közéletben jól megfigyelhetően teret nyerő agresszív és radikális magatartások előzménye, hogy a hazai liberális és baloldal már a Gyurcsány-kormányok idején elveszítette a magyar társadalom többségi támogatását. A baloldal nemcsak szellemileg kezdett kiüresedni, hanem fokozatosan elkezdte felszámolni önmagát, amely - elsőként és leglátványosabban vidéken - hosszú távú térvesztéséhez vezetett.

Termelés

Az európai autóipar újraindulása.

Néhány kivétellel újraindulnak a korábban a koronavírus-járvány miatt kontinens-szerte leállt európai autógyárak, Magyarországon az Audi, a Mercedes és a Suzuki gyárában már zajlik termelés, sok helyen pedig május első hetén indulnak újra a gyártósorok. A szentgotthárdi Opel-gyár már április közepén jelezte, hogy készen áll – összegez a Hirado.hu.

„A FIAT ezen a héten fokozatosan kezdte meg a termelést üzemeiben, május 4-től valamennyi olaszországi gyáregységben újraindul a termelés, ahogyan a lengyelországi és törökországi gyárakban is. A Ford és a Nissan európai üzemei szintén május 4-től működnek. A Toyota franciaországi és lengyelországi gyáraiban április 21-22-én kezdődött újra a termelés, az Egyesült Királyságban és Törökországban a többi gyártóhoz hasonlóan május 4-én kezdődik el ismét az autógyártás. A Volvo svédországi és belgiumi gyárai az elsők között indultak újra, mindkét helyszínen április 20-tól zajlik a termelés.”

Újraindul az európai autóipar

Néhány kivétellel újraindulnak a korábban a koronavírus-járvány miatt kontinens-szerte leállt európai autógyárak, Magyarországon az Audi, a Mercedes és a Suzuki gyárában már zajlik termelés, sok helyen pedig május első hetén indulnak újra a gyártósorok. A szentgotthárdi Opel-gyár már április közepén jelezte, hogy készen áll.

Hiszti

Görög Zitáék brutális balhéja.

Nem is gondolná egy édesanya sem, milyen nehéz és váratlan helyzetek adódhatnak a gyereknevelés során. Görög Zita kisfia most egy kiszáradt békát akart elfogyasztani – olvasható a Blikk Online-on.

„A gyönyörű modell/színésznő és édesanya az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy a 20 hónapos, pici fia mit próbált meg megenni. Görög Zita egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a gyermeke egy kiszáradt békából akar falatozni, amit gyorsan el is vett tőle, nehogy véletlenül tényleg megegye, csakhogy ekkor következett a hiszti. A durcás, békacsemege nélkül maradt fiúcska rögtön a földhöz vágta magát, hogy az édesanyja jól elszégyellje magát, amiért megtiltott neki valamit, de Zita ehelyett kemény szívvel kiposztolta az esetet az Instagramra, hadd lássa majd a kisfia is 10 év múlva, milyen rossz volt.”

Ezért verte ki durván a balhét Görög Zita kisfia - fotó

Görög Zita kisfia máskor is szokott hisztizni / Fotó: Pozsonyi Zita Nem is gondolná egy édesanya sem, milyen nehéz és váratlan helyzetek adódhatnak a gyereknevelés során. Görög Zita kisfia most egy kiszáradt békát akart elfogyasztani. A gyönyörű modell/színésznő és édesanya az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy a 20 hónapos, pici fia mit próbált meg megenni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94331/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?