Blogolj!

Blogstar kávéház

Tartalék

A járványlazítás keserű valósága.

Noha a fővároson és Pest megyén kívül feloldották a járvány miatt elrendelt korlátozások többséget, egyelőre vidéken sem lehet fellélegezni: sehol nem áll helyre a rend egyik napról a másikra. Márpedig a kis- és családi vállalkozók többsége utolsó tartalékait is felélte a korlátozások idején, így a forgalom újjászületése létkérdés számukra – áll a Népszava Online riportjában.

„– Amikor bevezették a délután három órai zárást, egy hétig még próbálkoztam, de rájöttem, fölösleges, az emberek nem járnak délelőtt ruhát venni – mondta Katalin, egy kaposvári divatbolt tulajdonosa. – Bő egy hónapja zártam be, az első néhány napban utolértem magam a papírmunkával, csináltam egy nagyleltárt, azóta viszont csak tébláboltam. Katalin szerint butikja eleve csak átlagos megélhetést biztosított a plázák árnyékában, így a több mint egy hónapos bevételkiesés komoly érvágást jelentett számára: – Az üzlet bérleti díját értelemszerűen fizetnem kell, igaz, a főbérlő rendes volt, amíg zárva vagyok, csak a fele összeget kéri. Azt mondta, szíve szerint elengedné az egészet, csakhogy üzlethelyiség-kiadásból él, vagyis, ha nem kérne pénzt, ő menne csődbe. Így viszont én fogok, ha május második felében nem áll helyre az élet, mert felélem minden tartalékomat, és forgalom híján nem fogok tudni új árut rendelni.”

Korlátozás már nincs, forgalom még nincs - a "járványlazítás" valósága

Noha a fővároson és Pest megyén kívül feloldották a járvány miatt elrendelt korlátozások többséget, egyelőre vidéken sem lehet fellélegezni: sehol nem áll helyre a rend egyik napról a másikra. Márpedig a kis- és családi vállalkozók többsége utolsó tartalékait is felélte a korlátozások idején, így a forgalom újjászületése létkérdés számukra.

Üzenet

Novák Katalin józansága.

Itt az ideje, hogy azok, akik a lejárató hazugságkampányhoz asszisztáltak, most önmérsékletet gyakoroljanak, és bocsánatot kérjenek a magyar emberektől – idézi a Fidesz alelnökét a Magyar Hírlap Online.

„A család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár emlékeztet arra, hogy az elmúlt hetekben komoly politikai lejárató- és dezinformációs kampány indult Magyarország ellen. 'Éppen most, amikor a magyar kormány mindent megtett annak érdekében, hogy a magyar emberek életét és egészségét megvédje. Amikor minden erőforrásunkkal a koronavírus-járvány elleni védekezésre koncentráltunk, egyesek azon dolgoztak, hogy Magyarországot lejárassák és rossz színben tüntessék fel' – mondja Novák Katalin. Hozzáteszi, hogy most Věra Jourová világossá tette, hogy ezek a támadások alaptalanok. Novák Katalin mindenkit arra kér, térjen vissza a normalitáshoz, a józanság hangjához.”

Novák Katalin: Térjünk vissza a józanság hangjához!

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke egyértelművé tette, hogy alaptalan politikai támadások érték Magyarországot a koronavírus-törvénnyel kapcsolatban. Itt az ideje, hogy azok, akik a lejárató hazugságkampányhoz asszisztáltak, most önmérsékletet gyakoroljanak, és bocsánatot kérjenek a magyar emberektől! - szólít fel videóüzenetében Novák Katalin, a Fidesz alelnöke.

Kiút

A nemzetellenes radikálisok agresszivitása.

A radikálisok valódi arca: Európának most van igazán szüksége egy stabil szuverenista többségre – olvasható az Origo.hu-n.

„A politikai közéletben jól megfigyelhetően teret nyerő agresszív és radikális magatartások előzménye, hogy a hazai liberális és baloldal már a Gyurcsány-kormányok idején elveszítette a magyar társadalom többségi támogatását. A baloldal nemcsak szellemileg kezdett kiüresedni, hanem fokozatosan elkezdte felszámolni önmagát, amely – elsőként és leglátványosabban vidéken – hosszú távú térvesztéséhez vezetett. A nemzetellenes karakterű, 2004-ben a határon túli magyarokkal szembeforduló baloldal 2010 után egyre erősödő agressziója és radikalizmusa részben elkeseredettségből is táplálkozott, valamint abból, hogy a kádári gyökerű oldal a polgári értékek elvetésével és a társadalmi többség józanságával szemben, száz évvel korábbi 'eleihez' (Kun Béla, Károlyi Mihály vagy Jászi Oszkár) visszatalálva egyre inkább a fizikai erőszakban, a rendzavaró, visszaélésszerű megoldásokban kereste magának a kiutat – írja a Századvég Alapítvány elemzése.”

Európának most van igazán szüksége egy stabil szuverenista többségre

A politikai közéletben jól megfigyelhetően teret nyerő agresszív és radikális magatartások előzménye, hogy a hazai liberális és baloldal már a Gyurcsány-kormányok idején elveszítette a magyar társadalom többségi támogatását. A baloldal nemcsak szellemileg kezdett kiüresedni, hanem fokozatosan elkezdte felszámolni önmagát, amely - elsőként és leglátványosabban vidéken - hosszú távú térvesztéséhez vezetett.

Termelés

Az európai autóipar újraindulása.

Néhány kivétellel újraindulnak a korábban a koronavírus-járvány miatt kontinens-szerte leállt európai autógyárak, Magyarországon az Audi, a Mercedes és a Suzuki gyárában már zajlik termelés, sok helyen pedig május első hetén indulnak újra a gyártósorok. A szentgotthárdi Opel-gyár már április közepén jelezte, hogy készen áll – összegez a Hirado.hu.

„A FIAT ezen a héten fokozatosan kezdte meg a termelést üzemeiben, május 4-től valamennyi olaszországi gyáregységben újraindul a termelés, ahogyan a lengyelországi és törökországi gyárakban is. A Ford és a Nissan európai üzemei szintén május 4-től működnek. A Toyota franciaországi és lengyelországi gyáraiban április 21-22-én kezdődött újra a termelés, az Egyesült Királyságban és Törökországban a többi gyártóhoz hasonlóan május 4-én kezdődik el ismét az autógyártás. A Volvo svédországi és belgiumi gyárai az elsők között indultak újra, mindkét helyszínen április 20-tól zajlik a termelés.”

Újraindul az európai autóipar

Néhány kivétellel újraindulnak a korábban a koronavírus-járvány miatt kontinens-szerte leállt európai autógyárak, Magyarországon az Audi, a Mercedes és a Suzuki gyárában már zajlik termelés, sok helyen pedig május első hetén indulnak újra a gyártósorok. A szentgotthárdi Opel-gyár már április közepén jelezte, hogy készen áll.

Hiszti

Görög Zitáék brutális balhéja.

Nem is gondolná egy édesanya sem, milyen nehéz és váratlan helyzetek adódhatnak a gyereknevelés során. Görög Zita kisfia most egy kiszáradt békát akart elfogyasztani – olvasható a Blikk Online-on.

„A gyönyörű modell/színésznő és édesanya az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy a 20 hónapos, pici fia mit próbált meg megenni. Görög Zita egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a gyermeke egy kiszáradt békából akar falatozni, amit gyorsan el is vett tőle, nehogy véletlenül tényleg megegye, csakhogy ekkor következett a hiszti. A durcás, békacsemege nélkül maradt fiúcska rögtön a földhöz vágta magát, hogy az édesanyja jól elszégyellje magát, amiért megtiltott neki valamit, de Zita ehelyett kemény szívvel kiposztolta az esetet az Instagramra, hadd lássa majd a kisfia is 10 év múlva, milyen rossz volt.”

Ezért verte ki durván a balhét Görög Zita kisfia - fotó

Görög Zita kisfia máskor is szokott hisztizni / Fotó: Pozsonyi Zita Nem is gondolná egy édesanya sem, milyen nehéz és váratlan helyzetek adódhatnak a gyereknevelés során. Görög Zita kisfia most egy kiszáradt békát akart elfogyasztani. A gyönyörű modell/színésznő és édesanya az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy a 20 hónapos, pici fia mit próbált meg megenni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94331/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.07. 22:40
A rejtélyesen eltűnt Tóth István ügye, az új magyar járványügyi bevetési egység, a Fehéroroszországban fogságba került tévéstáb esete, Benkő László állapotának javulása, valamint a Milan és a Real csatár cserélési tervei a szombati …

Blogstar kávéház

2020.08.06. 22:10
A bejrúti robbanás kivizsgálása, Los Angeles szokatlan járványügyi szigorítása, Müller Cecília sértegetése, nagy felajánlás a hazai sportéletben és egy esküvő nem várt fordulata pénteki online lapszemlénkben.

Óriási támogatást kap a zeneipar

2020.08.06. 12:30
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megtartotta szokásos tájékoztatóját a legfrissebb kormányzati intézkedésekről.

33 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy beteg

2020.08.06. 09:00
Ezzel 4597 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600 főre emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Spanyolország besárgult

2020.08.06. 08:15
Az ország eddig zöld besorolásúnak számított, viszont az erről szóló országos tisztifőorvosi határozat szerdai száma szerint már sárga, azaz aki onnan hazatér, karanténba kerül. A döntés péntektől lép életbe.

Blogstar kávéház

2020.08.05. 19:50
A bejrúti tragédia és annak hatásai, erőszakos migránsok a határon, a koronavírus újabb hulláma, búcsú egy legendától és Müller Cecília „sztársága” csütörtöki online lapszemlénkben.

Bejrúti robbanás: Magyarország egymillió euróval támogatja a kármentést

2020.08.05. 18:05
Magyarország a Hungary Helps programon keresztül egymillió eurós humanitárius segítségnyújtással támogatja a szerdai bejrúti robbanás után az …

Orbán Viktor levélben üzent a libanoni miniszterelnöknek

2020.08.05. 14:10
Orbán Viktor miniszterelnök levélben biztosította libanoni kollégáját, Hasszan Diabot, hogy Magyarország támogatja és segíti Libanont ebben a nehéz időszakban.

Tizenegy fővel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.08.05. 10:50
Ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy idős krónikus beteg. A járvánnyal összefüggésben eddig 599-en haltak meg, …

Bejrúti robbanás: Megsérült a magyar követség épülete is

2020.08.05. 10:10
Bár a keddi robbanásban megsérült a magyar nagykövetség épülete is, de magyar érintettről nem tudni, segítséget eddig senki nem kért – közölte a Külgazdasági és …

Ezeket a cikkeket olvastad már?