Blogolj!

Varga Judit: kérjenek bocsánatot a magyarokat ért példátlan politikai támadásokért

Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket terjesztenek, melyekkel szándékosan rombolják Magyarország hírnevét és megsértik a magyar embereket - írta az igazságügyi miniszter keddi Facebook-bejegyzésében.

Fotó: Facebook

Varga Judit kedden levelet írt Vera Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének, amelyben elismerését fejezte ki, hogy a balliberális politikusoktól és újságíróktól jövő össztűz ellenére tárgyilagos tudott maradni és pusztán jogi szempontok alapján értékelte a magyar koronavírus-törvényt és megerősítette, hogy az nem sért uniós jogot.

A tárcavezető Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, méltatlannak tartja, hogy a magyar kormányt heteken keresztül példátlan, koordinált politikai támadások érték a 21. század Európa történetének legsúlyosabb válsága idején.

"Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket terjesztenek, melyekkel szándékosan rombolják Magyarország hírnevét és megsértik a magyar embereket!"

- szögezte le Varga Judit.

Mint azt az igazságügyi miniszter asszony írta, a levél mellé ismét elküldték az EB számára azt a frissített táblázatot, amelyben a többi tagállam segítségével összehasonlítják a különböző EU-s országok válsághelyzeti intézkedéseinek jogi alapjait, reményeik szerint ezzel elősegíthetik, hogy az alaptalan vádaskodás helyét a konstruktív párbeszéd vegye át az unióban.

Varga Judit arra is emlékeztetett, a bizottság korábban azt ígérte, hogy hamarosan minden tagállamban vizsgálni fogja az intézkedéseket, "eddig azonban erről semmi hírt nem adtak.

"Mi elvégeztük a házi feladatunkat, most a bizottságon a sor!"

-írta, hozzátéve, érthetetlen, hogy az Európai Parlament a jövő héten megint a magyar szabályozásról akar vitatkozni.

"Most a vírus elleni küzdelemnek van itt az ideje, nem az önös politikai haszonszerzésnek!"

- tette hozzá.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94358/pics/lead_800x600.jpg
Európai Bizottság,Igazságügyi Minisztérium,Varga Judit
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sem Varga Judit, sem Orbán Balázs nem kapta el a koronavírust

2020.08.29. 17:25
Mindkét politikus második tesztje is negatív lett.

Koronavírusos Trócsányi László EP-képviselő

2020.08.28. 14:10
Kimutatták a koronavírust Trócsányi László európai parlamenti (EP-) képviselő, volt igazságügyi miniszter szervezetében.

Varga Judit igazságügyi miniszter is karanténba került

2020.08.27. 15:10
A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs után Varga Judit is karanténba vonult.

Varga Judit a brüsszeli „neokommunizmusról”: az EU az új Szovjetunió

2020.08.15. 05:05
Az igazságügyi miniszter szerint olyan homályos fogalmakra, mint a jogállamisági blabla, nem építhetőek uniós szankciók. Varga Judit borúlátó: attól …

Varga Judit: Magyarország megnyert egy csatát, de a "harc" folytatódik

2020.07.26. 16:50
Az igazságügyi miniszter a hét elején befejezett európai uniós csúcsot értékelte a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában

2020.06.05. 21:00
A koronavírus-járvány során a magyar védekezés volt az egyik legsikeresebb Európában, mert hazánkban eddig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres …

Nem szólalhat fel Orbán Viktor helyett Varga Judit a csütörtöki EP-vitán

2020.05.13. 19:55
Varga Judit igazságügyi miniszter még szerda reggel is kérdésesnek nevezte, hogy részt vehet-e a másnap reggeli, Magyarországról szóló EP-vitán. …

Varga Judit: Brüsszel hallgassa meg a magyar álláspontot is!

2020.05.13. 09:45
Az igazságügyi miniszter továbbra is elvárja, hogy Brüsszel biztosítsa a magyar kormánynak a lehetőséget, hogy elmondhassa álláspontját az Európai Parlamentben (EP) a …

Varga Judit: a liberális média szándékosan magyarázza félre a koronavírus-törvényt

2020.05.10. 19:40
Az igazságügyi miniszter a francia Putsch című lapnak adott interjújában kifejtette, a magyar koronavírus-törvény csupán a …

Varga Judit - Nem több, hanem jobb Európára van szükségünk

2020.05.09. 09:40
Varga Judit megint odacsapott: az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán osztott meg ütős gondolatait Európa, illetve az Európai Unió jövőjével kapcsolatban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?