Blogolj!

Blogstar kávéház

Kerékvágás

Karácsony Gergely pálfordulása.

A főpolgármester megváltoztatta a véleményét: nem akar tovább védekezni a járvány ellen – állítja az Origo.hu.

„Karácsony Gergely meggondolta magát, már nem akarja azokat az intézkedéseket, amelyek a budapestiek biztonságát szolgálják – ez derül ki abból, amit a baloldali főpolgármester a Facebookra írt. Írásából kiderül, hogy azt akarja, hogy az élet 'Budapesten is visszazökkenhessen a normális kerékvágásba'. Látható, Karácsony meggondolta magát és már nem akar védekezni a járvány ellen, a korlátozások feloldását kéri a miniszterelnöktől. Miközben messze Budapesten van a legtöbb fertőzött. Pedig múlt héten még ezt írta: – ... azzal is egyetértek, hogy – sajnos – még nincs itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsük a korlátozó intézkedéseket...”

Nem akar tovább védekezni a járvány ellen Karácsony Gergely

Karácsony Gergely meggondolta magát, már nem akarja azokat az intézkedéseket, amelyek a budapestiek biztonságát szolgálják - ez derül ki abból, amit a baloldali főpolgármester a Facebookra írt. Írásából kiderül, hogy azt akarja, hogy az élet "Budapesten is visszazökkenhessen a normális kerékvágásba". Látható, Karácsony meggondolta magát és már nem akar védekezni a járvány ellen, a korlátozások feloldását kéri a miniszterelnöktől.

Monitorozás

A WHO drámai figyelmeztetése.

Ismét szigorítások jöhetnek azokban az országokban, amelyekben nem járnak el rendkívül körültekintően a koronavírus terjedésének fékezése érdekében hozott korlátozások lazítása során – a Magyar Hírlap Online szerint erre intett az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója.

„Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz online sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az enyhítések megkezdése előtt fel kell készíteni az egészségügyi ellátórendszert, megfelelő monitorozási eljárásokat kell életbe léptetni, illetve tájékoztatni kell a lakosságot. – Az újbóli korlátozások kockázata nagyon is valós, amennyiben nem szakaszos megközelítést alkalmaznak, és nem járnak el rendkívül körültekintően a feloldás során – mondta.”

WHO: Ismét szigorítások jöhetnek, ha a lazítás nem elég körültekintő

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz online sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az enyhítések megkezdése előtt fel kell készíteni az egészségügyi ellátórendszert, megfelelő monitorozási eljárásokat kell életbe léptetni, illetve tájékoztatni kell a lakosságot. - Az újbóli korlátozások kockázata nagyon is valós, amennyiben nem szakaszos megközelítést alkalmaznak, és nem járnak el rendkívül körültekintően a feloldás során - mondta.

Szenvedés

Európa brutális gazdasági visszaesése.

Az Európai Bizottság szerint az egy évtizeddel ezelőtti világválság idején sem volt olyan meredek a várható visszaesés, mint ami most vár a tagállamokra. Jövőre már megindul a növekedés, de még mindig a járvány előtti szint alatt marad az európai és a magyar gazdaság teljesítménye – vázolja fel a Hirado.hu.

„Olaszországban a járványhelyzet nagy vesztese az idegenforgalom, amely az ország bruttó hazai össztermékének 13 százalékát adja. Tavaly több mint 200 millió turista érkezett az országba, többségük Rómába, de ez a szám idén 50 millióra csökkenhet. A számítások szerint a 2019-es idegenforgalmi szintet 2023-ra éri el az ország. Az olasz kormány többször hangoztatta, hogy valószínűleg az idén az olaszok nem utazhatnának külföldre, de a külföldi turisták sem jöhetnének Itáliába. A legkevésbé fertőzött Szicília, Szardínia máris jelentős marketing hadjáratba kezdett, hogy olasz turisták millióit fogadja a szezonban. Az előrejelzések szerint főleg a kisebb szállodák, a három-, és négycsillagos vendéglátóhelyek azok, amelyek a legnagyobb kárt fogják szenvedni.”

Drámai gazdasági visszaesés vár az Európai Unió tagállamaira

Az Európai Bizottság szerint az egy évtizeddel ezelőtti világválság idején sem volt olyan meredek a várható visszaesés, mint ami most vár a tagállamokra. Jövőre már megindul a növekedés, de még mindig a járvány előtti szint alatt marad az európai és a magyar gazdaság teljesítménye - hangzott el az M1 Híradójában.

Hangsúly

Az unió virtuális csúcsa.

Zágrábi tanácsterem helyett a dolgozószobájukban elhelyezett számítógép elé ültek le szerda délután az Európai Unió és a hat nyugat-balkáni ország első számú vezetői, hogy megtartsák régóta tervezett, de a koronavírus-járvány miatt virtuálisra sikeredett csúcstalálkozójukat – fogalmaz a Népszava Online.

„Záróközleményükben a résztvevők nem tettek említést a bővítési folyamatról. Sajtóhírek szerint több uniós tagállam is lobbizott ennek érdekében. A témával az uniós kormányok Európa-ügyi miniszterei júniusi ülésükön tárgyalnak majd. A huszonhetek elvárják a közösséghez közeledő nyugat-balkáni országoktól, hogy végigviszik a reformokat, tiszteletben tartják az alapvető jogokat, a demokratikus elveket és a jogállamot, még a járvány miatt bevezetett rendkívüli helyzetben is. Megkövetelik továbbá, hogy korszerűsítsék közigazgatási rendszerüket, hatékonyan fellépjenek a szervezett bűnözés és a korrupció ellen, megerősítsék a regionális együttműködésüket és jószomszédi kapcsolataikat – hangsúlyozta több felszólaló.”

„Az EU-nak nincs hiteles alternatívája"

Zágrábi tanácsterem helyett a dolgozószobájukban elhelyezett számítógép elé ültek le szerda délután az Európai Unió és a hat nyugat-balkáni ország első számú vezetői, hogy megtartsák régóta tervezett, de a koronavírus-járvány miatt virtuálisra sikeredett csúcstalálkozójukat. Az esemény megrendezését az EU soros horvát elnöksége szorgalmazta, és féléves elnöki tevékenysége egyik csúcspontjának szánta.

Szerkesztés

Kim Kardashian kínos bakija.

Megint túltolta a retust, amit a követők sem hagytak szó nélkül – olvasható a Blikk Online-on.

„A népszerű sztár még mindig előszeretettel használja a különféle képszerkesztő programokat, de legutóbbi fotóján a kelleténél több ujj van a képen – írja a Life.hu. Ahogy az a képen is látszik, Kim hajában még pár ujj is felsejlik, amit egy szemfüles követő szúrt ki. Úgy néz ki, hogy még a legnagyobb sztárok is hibáznak, követők pedig jót nevetnek a kínos szerkesztéseken.”

Kínos: megszaladt Kim Kardashian keze képszerkesztés közben - fotó

A népszerű sztár még mindig előszeretettel használja a különféle képszerkesztő programokat, de legutóbbi fotóján a kelleténél több ujj van a képen - írja a Life.hu. Ahogy az a képen is látszik, Kim hajában még pár ujj is felsejlik, amit egy szemfüles követő szúrt ki.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94441/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?