950-el nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is átlépte az azonosított betegek száma. Elhunyt 12 beteg.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Visszaesés

A magyar ipar lefagyása.

A koronavírus-járvány kapcsán lefagyott a magyar ipar az autógyárak leállása miatt. Áprilisban még meredekebb zuhanásra lehet számítani – elemez a Népszava Online.

„Márciusban az ipari termelés 5,6 százalékkal maradt el 2019. márciusi szinttől, ám az eltérő munkanaphatással is számolva a termelés csökkenése 10 százalékos volt – a KSH adatai szerint. Márciusban már egyértelműen látszott a krízis hatása a hazai ipari termelési adatokon – értékelte az adatokat Nyeste Orsolya az Erste Bank vezető elemzője. A visszaesés nagyobb volt a vártnál, ebben meghatározó szerepe volt a járműgyártás leállásának. Az autóipart jelentősen érintette az ellátási láncok sérülése és a csökkenő kereslet. A márciusi gyárbezárások áprilisra is nagymértékű visszaesést sugallnak a szektor teljesítményében. Az autógyártás teljesítményének visszaesése mellett a KSH szerint az ipari ágazatok többségében csökkenés volt megfigyelhető, míg az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában gyorsult a növekedés.”

Lefagyott a magyar ipar az autógyárak leállása miatt

Áprilisban még meredekebb zuhanásra lehet számítani. Márciusban az ipari termelés 5,6 százalékkal maradt el 2019 márciusi szinttől, ám az eltérő munkanaphatással is számolva a termelés csökkenése 10 százalékos volt - a KSH adatai szerint. Márciusban már egyértelműen látszott a krízis hatása a hazai ipari termelési adatokon - értékelte az adatokat Nyeste Orsolya az Erste Bank vezető elemzője.

Vírus

A nagyhatalmak járványháborúja.

Nagyhatalmi kommunikációs harc zajlik a járvány eredetéről. Két világhatalom küzdelmének vagyunk a szemtanúi, hiszen Kína most már egyre szorosabban felzárkózik az Egyesült Államok mögé – mondja Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Hirado.hu-n.

„Jelen pillanatban ez a két nagyhatalom kemény vetélkedést folytat egymással, és ennek a küzdelemnek most egy kommunikációs részéhez értünk – mondta. Hozzátette, jelenleg az Egyesült Államok azzal vádolja Kínát, hogy tudatosan engedte ki a laboratóriumból a vírust, és nem denevérek útján került az emberi szervezetbe.”

Videó: Nagyhatalmi kommunikációs harc zajlik a járvány eredetéről

Két világhatalom küzdelmének vagyunk a szemtanúi, hiszen Kína most már egyre szorosabban felzárkózik az Egyesült Államok mögé - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában. Jelen pillanatban ez a két nagyhatalom kemény vetélkedést folytat egymással, és ennek ...

Mulasztás

Karácsony Gergely felelőtlensége.

Karácsony Gergely vállaljon felelősséget a Pesti úti idősotthonban történtekért – üzeni az Origo.hu-n Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Karácsony Gergely múlt hét kedden a népjóléti bizottság ülésén még váltig állította, hogy végig volt orvosi jelenlét a Pesti úti Idősek Otthonában – emlékeztetett Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, a Fővárosi Kormányhivatal vizsgálata azonban komoly mulasztásokat, valamint orvoshiányt tárt fel. Itt az ideje, hogy Karácsony Gergely mint az intézmény fenntartója, végre vállalja a felelősséget! – zárta Hollik István.”

Hollik István: Karácsony végre vállalja a felelősségét!

Karácsony Gergely vállaljon felelősséget a Pesti úti idősotthonban történtekért - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója legújabb Facebook-videójában. Karácsony Gergely múlt hét kedden a népjóléti bizottság ülésén még váltig állította, hogy végig volt orvosi jelenlét a Pesti úti Idősek Otthonában - emlékeztetett Hollik István.

Megbízatás

Dárdai Pál újjászületése.

Friss erővel lát újra munkához Dárdai Pál, aki utánpótlásedző és koordinátor lesz a Hertha BSC labdarúgócsapatánál. A klub korábbi labdarúgója és vezetőedzője július 1-jétől veszi át az U16-os csapat irányítását, emellett a fiatalabb korosztályok átmenetéért lesz felelős a felsőbb évfolyamokba – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Volt időm feldolgozni a történteket, fizikálisan is feltöltődtem, elvégre a négy és fél év a Bundesligában nagyon kimerítő volt – nyilatkozta a berliniek honlapján a 44 éves szakember. 'Mindig mondtam, hogy örömmel dolgozom az utánpótlásban. Emellett a Hertha-családba tartozom, úgyhogy természetes volt számomra, hogy a jelenlegi helyzetben lemondok a fizetésem egy részéről' – tette hozzá. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya tavaly nyáron, négy és fél év után távozott a klub vezetőedzői posztjáról. Azóta nem vállalt más megbízatást, novemberben visszautasította az 1. FC Köln ajánlatát.”

Újult erővel lát munkához Dárdai Pál

2020. május 7. csütörtök. 18:09 A klub korábbi labdarúgója és vezetőedzője július 1-jétől veszi át az U16-os csapat irányítását, emellett a fiatalabb korosztályok átmenetéért lesz felelős a felsőbb évfolyamokba. "Volt időm feldolgozni a történteket, fizikálisan is feltöltődtem, elvégre a négy és fél év a Bundesligában nagyon kimerítő volt" - nyilatkozta a berliniek honlapján a 44 éves szakember.

Puszi

Kulcsár Edina cukiságbombája.

Robbant a cukiságbomba: Kulcsár Edináék megmutatták, gyermekeik mennyire szeretik egymást – így a Blikk Online.

„Hatalmas a boldogság Kulcsár Edináék otthonában, hiszen új taggal bővült a családjuk: Nina érkezésétől pedig a szülők mellett Medox is nagyon odavolt. Csuti egy videón mutatta meg, hogy az idősebb testvér, Medox milyen jól bánik Ninával, akinek később biztos, hogy nagyon jó bátyja lesz, hiszen már most puszikkal kedveskedik neki.”

Robbant a cukiságbomba: Kulcsár Edináék megmutatták, gyermekeik mennyire szeretik egymást - videó

Kulcsár Edina gyermekei láthatóan imádják egymást / Fotó: RAS-archívum Április 21-én született meg Kulcsár Edina második gyermeke, Nina, akit nem csak a szülők imádnak, de a testvére, Medox. Hatalmas a boldogság Kulcsár Edináék otthonában, hiszen új taggal bővült a családjuk: Nina érkezésétől pedig a szülők mellett Medox is nagyon odavolt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94487/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?