Blogolj!

Blogstar kávéház

Visszaesés

A magyar ipar lefagyása.

A koronavírus-járvány kapcsán lefagyott a magyar ipar az autógyárak leállása miatt. Áprilisban még meredekebb zuhanásra lehet számítani – elemez a Népszava Online.

„Márciusban az ipari termelés 5,6 százalékkal maradt el 2019. márciusi szinttől, ám az eltérő munkanaphatással is számolva a termelés csökkenése 10 százalékos volt – a KSH adatai szerint. Márciusban már egyértelműen látszott a krízis hatása a hazai ipari termelési adatokon – értékelte az adatokat Nyeste Orsolya az Erste Bank vezető elemzője. A visszaesés nagyobb volt a vártnál, ebben meghatározó szerepe volt a járműgyártás leállásának. Az autóipart jelentősen érintette az ellátási láncok sérülése és a csökkenő kereslet. A márciusi gyárbezárások áprilisra is nagymértékű visszaesést sugallnak a szektor teljesítményében. Az autógyártás teljesítményének visszaesése mellett a KSH szerint az ipari ágazatok többségében csökkenés volt megfigyelhető, míg az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában gyorsult a növekedés.”

Lefagyott a magyar ipar az autógyárak leállása miatt

Áprilisban még meredekebb zuhanásra lehet számítani. Márciusban az ipari termelés 5,6 százalékkal maradt el 2019 márciusi szinttől, ám az eltérő munkanaphatással is számolva a termelés csökkenése 10 százalékos volt - a KSH adatai szerint. Márciusban már egyértelműen látszott a krízis hatása a hazai ipari termelési adatokon - értékelte az adatokat Nyeste Orsolya az Erste Bank vezető elemzője.

Vírus

A nagyhatalmak járványháborúja.

Nagyhatalmi kommunikációs harc zajlik a járvány eredetéről. Két világhatalom küzdelmének vagyunk a szemtanúi, hiszen Kína most már egyre szorosabban felzárkózik az Egyesült Államok mögé – mondja Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Hirado.hu-n.

„Jelen pillanatban ez a két nagyhatalom kemény vetélkedést folytat egymással, és ennek a küzdelemnek most egy kommunikációs részéhez értünk – mondta. Hozzátette, jelenleg az Egyesült Államok azzal vádolja Kínát, hogy tudatosan engedte ki a laboratóriumból a vírust, és nem denevérek útján került az emberi szervezetbe.”

Videó: Nagyhatalmi kommunikációs harc zajlik a járvány eredetéről

Két világhatalom küzdelmének vagyunk a szemtanúi, hiszen Kína most már egyre szorosabban felzárkózik az Egyesült Államok mögé - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában. Jelen pillanatban ez a két nagyhatalom kemény vetélkedést folytat egymással, és ennek ...

Mulasztás

Karácsony Gergely felelőtlensége.

Karácsony Gergely vállaljon felelősséget a Pesti úti idősotthonban történtekért – üzeni az Origo.hu-n Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Karácsony Gergely múlt hét kedden a népjóléti bizottság ülésén még váltig állította, hogy végig volt orvosi jelenlét a Pesti úti Idősek Otthonában – emlékeztetett Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója elmondta, a Fővárosi Kormányhivatal vizsgálata azonban komoly mulasztásokat, valamint orvoshiányt tárt fel. Itt az ideje, hogy Karácsony Gergely mint az intézmény fenntartója, végre vállalja a felelősséget! – zárta Hollik István.”

Hollik István: Karácsony végre vállalja a felelősségét!

Karácsony Gergely vállaljon felelősséget a Pesti úti idősotthonban történtekért - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója legújabb Facebook-videójában. Karácsony Gergely múlt hét kedden a népjóléti bizottság ülésén még váltig állította, hogy végig volt orvosi jelenlét a Pesti úti Idősek Otthonában - emlékeztetett Hollik István.

Megbízatás

Dárdai Pál újjászületése.

Friss erővel lát újra munkához Dárdai Pál, aki utánpótlásedző és koordinátor lesz a Hertha BSC labdarúgócsapatánál. A klub korábbi labdarúgója és vezetőedzője július 1-jétől veszi át az U16-os csapat irányítását, emellett a fiatalabb korosztályok átmenetéért lesz felelős a felsőbb évfolyamokba – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Volt időm feldolgozni a történteket, fizikálisan is feltöltődtem, elvégre a négy és fél év a Bundesligában nagyon kimerítő volt – nyilatkozta a berliniek honlapján a 44 éves szakember. 'Mindig mondtam, hogy örömmel dolgozom az utánpótlásban. Emellett a Hertha-családba tartozom, úgyhogy természetes volt számomra, hogy a jelenlegi helyzetben lemondok a fizetésem egy részéről' – tette hozzá. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya tavaly nyáron, négy és fél év után távozott a klub vezetőedzői posztjáról. Azóta nem vállalt más megbízatást, novemberben visszautasította az 1. FC Köln ajánlatát.”

Újult erővel lát munkához Dárdai Pál

2020. május 7. csütörtök. 18:09 A klub korábbi labdarúgója és vezetőedzője július 1-jétől veszi át az U16-os csapat irányítását, emellett a fiatalabb korosztályok átmenetéért lesz felelős a felsőbb évfolyamokba. "Volt időm feldolgozni a történteket, fizikálisan is feltöltődtem, elvégre a négy és fél év a Bundesligában nagyon kimerítő volt" - nyilatkozta a berliniek honlapján a 44 éves szakember.

Puszi

Kulcsár Edina cukiságbombája.

Robbant a cukiságbomba: Kulcsár Edináék megmutatták, gyermekeik mennyire szeretik egymást – így a Blikk Online.

„Hatalmas a boldogság Kulcsár Edináék otthonában, hiszen új taggal bővült a családjuk: Nina érkezésétől pedig a szülők mellett Medox is nagyon odavolt. Csuti egy videón mutatta meg, hogy az idősebb testvér, Medox milyen jól bánik Ninával, akinek később biztos, hogy nagyon jó bátyja lesz, hiszen már most puszikkal kedveskedik neki.”

Robbant a cukiságbomba: Kulcsár Edináék megmutatták, gyermekeik mennyire szeretik egymást - videó

Kulcsár Edina gyermekei láthatóan imádják egymást / Fotó: RAS-archívum Április 21-én született meg Kulcsár Edina második gyermeke, Nina, akit nem csak a szülők imádnak, de a testvére, Medox. Hatalmas a boldogság Kulcsár Edináék otthonában, hiszen új taggal bővült a családjuk: Nina érkezésétől pedig a szülők mellett Medox is nagyon odavolt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94487/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.04. 23:40
Márki-Zay magyarázkodása, Bejrút tragédiája, Kaleta visszatánca, a kisvárdai futballcsapat koronavírus-harca és a volt spanyol király inkognitóba vonulása szerdai lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?