Blogolj!

Müller Cecília: Több napja csökken a fertőzöttek száma Magyarországon

Az Operatív Törzs ma is megtartotta szokásos online sajtótájékoztatóját a koronavírus-járvány hazai legfrissebb fejleményeivel kapcsolatban.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a csütörtöki sajtótájékoztatót a legfrissebb adatok ismertetésével kezdte, mely szerint mára újabb 10 beteg hunyt el hazánkban a fertőzésben, a halottak száma pedig 383-ra emelkedett. Összesen 1966 aktív eset van jelenleg Magyarországon, 3150-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az is kiderült, hogy jelenleg 968 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 50-en vannak lélegeztetőgépen. 801-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az adatokat nézve továbbra is elmondható, hogy úgy tűnik elindult a megbetegedések és fertőzések számának a csökkenése.

Müller Cecília a vidéki strandok és fürdőhelyek megnyitásával kapcsolatban elmondta, hogy a járványmentes időszakban is komoly jogszabályi feltételekhez kötött, most sem lesz másképp. Így tehát azoknak a fürdő üzemeltetőknek, akik nyitni akarnak, azoknak engedélyt kell kérniük, ezt követően pedig a járványügyi hatóság szemlét tart, hogy ellenőrizzék rendelkezésre állnak-e azok a feltételek, amelyek mentén biztonságosan használhatóak a fürdők.

Az országos tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy továbbra is nagyon fontos, hogy betartsuk a másfél-két méteres távolságtartást még a strandokon is!

Figyelembe kell venni, hogy mennyi az egy idejű maximális terhelhetőség a járvány idejében, egy emberre négy négyzetméternyi vízfelület az ideális.

Müller azt is kérte, hogy a kültéri medencéket egyelőre csak úszásra használjuk. Szabadtéri strandokon, partokon is fontos a távolságtartás, kivétel ez alól az egy háztartásban élők.

Müller Cecília elmondta, hogy az öltözőket és zuhanyzókat legalább óránként kell takarítani/fertőtleníteni, míg a korlátokat pedig fél óránként. A fürdőzőktől is azt kéri, hogy tartsák be szabályok, betegen ne menjenek ilyen helyekre. Az is kiderült, hogy az elő és az utózuhanyzást is kell használni a jelenlegi helyzetben.

Benti medencék egyelőre nem használhatóak, még nem engedélyezett!

Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatásából kiderült, hogy ma hatályba lépett az kormányrendelet, amely alapján a szomszédos országokból beléphetnek a mezőgazdasági munkások Magyarországra, a záhonyi és a nagylaki határátkelőn. Ehhez azonban a munkáltatónak 48 órával korábban értesítenie kell a hatóságokat, továbbá a dolgozónak egészségügyi vizsgálaton kell átesnie.

A dolgozó ezután 14 napra munkahelyi karanténba kerül, akkor a munkáltatónak kell biztosítania a szállítást, az étkezést és koronavírus-fertőzés gyanúja esetén pedig egy órán belül értesítenie kell a hatóságokat.

A rendőr alezredes azt is elmondta, hogy több mint 70 kórházba és szervezetbe szállítanak egyéni védőeszközöket: orvosi maszkokat, kesztyűket, védőruhákat, valamint azt is, hogy megkezdték a munkát kórházparancsnokok a 200-nál több lakós idősotthonokban.

Müller Cecília újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg két gyerek van kórházba Magyarországon koronavírus miatt, de szerencsére egyikük sincs lélegeztetőgépen

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94467/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Magyarország,operatív törzs,sajtótájékoztató,strand
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szigorodott a belépés a hévízi önkormányzatnál

2020.10.27. 16:50
Mint az ismeretes, a koronavírus-járvány második hullámának emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon ez pedig újabb szigorításokat követel. A helyzet alól senki sem …

Müller Cecília: A felelősségünk közös

2020.10.27. 12:00
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

2079 fővel nőtt a fertőzöttek száma, csaknem 3 ezren vannak kórházban

2020.10.27. 09:15
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így …

Felrobbantotta magát egy felfegyverkezett embercsempész Vitnyédnél

2020.10.26. 17:20
Öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, miközben a rendőrök elől menekült.

Az őszi szünetben megkezdődött az iskolák fertőtlenítése

2020.10.26. 13:00
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arra kérte a diákokat, hogy az őszi szünet alatt kerüljék a csoportosulásokkal járó …

Kamugeri benézte: vissza kell vonnia a fővárosnak a maszkhasználatról szóló rendeletét

2020.10.26. 11:50
Az ugyanis az Alaptörvénybe ütközik. Bár Budapest fura ura büszkén hirdeti, hogy a fővárosban elsők között vezették …

Négyszáznál is több határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.10.26. 10:50
A migránsokat továbbra sem érdekli az egyre súlyosabb járvány helyzet: 440 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák az …

Meghalt 47 beteg, 2316-tal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.10.26. 09:25
Ezzel az azonosított fertőzöttek száma átlépte a 61 ezret, az aktív fertőzöttek száma 43 600.

Szomorú vasárnap: 3149 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

2020.10.25. 09:35
3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 35 krónikus beteg.

1820 fővel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.10.24. 09:30
Egy nap leforgása alatt 38 honfitársunk halt meg a koronavírus-járványban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?