Blogolj!

Müller Cecília: Több napja csökken a fertőzöttek száma Magyarországon

Az Operatív Törzs ma is megtartotta szokásos online sajtótájékoztatóját a koronavírus-járvány hazai legfrissebb fejleményeivel kapcsolatban.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a csütörtöki sajtótájékoztatót a legfrissebb adatok ismertetésével kezdte, mely szerint mára újabb 10 beteg hunyt el hazánkban a fertőzésben, a halottak száma pedig 383-ra emelkedett. Összesen 1966 aktív eset van jelenleg Magyarországon, 3150-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az is kiderült, hogy jelenleg 968 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük pedig 50-en vannak lélegeztetőgépen. 801-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az adatokat nézve továbbra is elmondható, hogy úgy tűnik elindult a megbetegedések és fertőzések számának a csökkenése.

Müller Cecília a vidéki strandok és fürdőhelyek megnyitásával kapcsolatban elmondta, hogy a járványmentes időszakban is komoly jogszabályi feltételekhez kötött, most sem lesz másképp. Így tehát azoknak a fürdő üzemeltetőknek, akik nyitni akarnak, azoknak engedélyt kell kérniük, ezt követően pedig a járványügyi hatóság szemlét tart, hogy ellenőrizzék rendelkezésre állnak-e azok a feltételek, amelyek mentén biztonságosan használhatóak a fürdők.

Az országos tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy továbbra is nagyon fontos, hogy betartsuk a másfél-két méteres távolságtartást még a strandokon is!

Figyelembe kell venni, hogy mennyi az egy idejű maximális terhelhetőség a járvány idejében, egy emberre négy négyzetméternyi vízfelület az ideális.

Müller azt is kérte, hogy a kültéri medencéket egyelőre csak úszásra használjuk. Szabadtéri strandokon, partokon is fontos a távolságtartás, kivétel ez alól az egy háztartásban élők.

Müller Cecília elmondta, hogy az öltözőket és zuhanyzókat legalább óránként kell takarítani/fertőtleníteni, míg a korlátokat pedig fél óránként. A fürdőzőktől is azt kéri, hogy tartsák be szabályok, betegen ne menjenek ilyen helyekre. Az is kiderült, hogy az elő és az utózuhanyzást is kell használni a jelenlegi helyzetben.

Benti medencék egyelőre nem használhatóak, még nem engedélyezett!

Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatásából kiderült, hogy ma hatályba lépett az kormányrendelet, amely alapján a szomszédos országokból beléphetnek a mezőgazdasági munkások Magyarországra, a záhonyi és a nagylaki határátkelőn. Ehhez azonban a munkáltatónak 48 órával korábban értesítenie kell a hatóságokat, továbbá a dolgozónak egészségügyi vizsgálaton kell átesnie.

A dolgozó ezután 14 napra munkahelyi karanténba kerül, akkor a munkáltatónak kell biztosítania a szállítást, az étkezést és koronavírus-fertőzés gyanúja esetén pedig egy órán belül értesítenie kell a hatóságokat.

A rendőr alezredes azt is elmondta, hogy több mint 70 kórházba és szervezetbe szállítanak egyéni védőeszközöket: orvosi maszkokat, kesztyűket, védőruhákat, valamint azt is, hogy megkezdték a munkát kórházparancsnokok a 200-nál több lakós idősotthonokban.

Müller Cecília újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg két gyerek van kórházba Magyarországon koronavírus miatt, de szerencsére egyikük sincs lélegeztetőgépen

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94467/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Magyarország,operatív törzs,sajtótájékoztató,strand
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Müller Cecília: Magyarország célja, hogy elkerülje az újabb korlátozásokat

2020.09.30. 11:45
Az országos tisztifőorvos szerint ha a lakosság betartja a védelmi intézkedéseket és a higiéniai szabályokat, akkor elkerülhetőek a …

894 fővel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.09.30. 09:20
Újabb nyolc beteg veszítette életét a koronavírus-járványban.

Müller Cecília: Csehországban és Szlovákiában szigorításokatat rendeltek, nálunk viszont ez nincs tervben

2020.09.29. 12:10
A korábbi hetekben megháromszorozódott a pozitív esetek száma. de lassult a növekedés, …

Orbán Viktor: Vera Jourová megsértette Magyarországot, távoznia kell pozíciójából

2020.09.29. 09:25
Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy …

851 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

2020.09.29. 09:10
851 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25 567 főre nőtt a hazánkban beazonosított …

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Orbán: ha egyszer sikerült, újra sikerül legyőzni a járványt

2020.09.27. 20:20
Magyarország számára lesz koronavírus elleni vakcina és mindenkinek, aki akarja, időben elérhető lesz az oltóanyag - erről Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények …

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?