950-el nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is átlépte az azonosított betegek száma. Elhunyt 12 beteg.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Tilalom

A kormányzat ködösítése.

Orbánék változatlanul ködösítenek a Mátrai Erőmű megvásárlásáról. Valószínűsíthető igencsak túlfizették a kormányfő felcsúti barátját – fogalmaz a Népszava Online.

„Tóth Bertalan beadta igénylését az MVM-hez, de az állami társaság semmilyen adatot nem adott ki – tudtuk meg a pártelnöktől. Ezért pert indítottak az MVM ellen – tette hozzá. Az ellenzéki pártelnök a Mészáros Lőrincéknek kifizetett összegből egy fillért se tart méltányosnak. A pénz azoknak az elbocsátásokkal amúgy is fenyegetett tömegeknek járna, akik számára az Orbán-kormány csak szavakban biztosítaná a megélhetést a térségben – fogalmazott. Meggyőződésük, hogy a kifizetett vételár az EU állami támogatási tilalmába ütközik. Ezért, miután kiperelték az MVM-től az ügylet lényeges adatait, az összeg visszaszerzése érdekében az Unió hatóságaitól kérnek jogorvoslatot – tette hozzá. Szél Bernadett néhány hete az ügyben feljelentést tett, aminek tartalmát – a független képviselő korábbi tájékoztatása szerint – a rendőrség elegendőnek tartotta a nyomozás megindításához.”

Orbánék változatlanul ködösítenek a Mátrai Erőmű megvásárlásáról

Valószínűsíthető igencsak túlfizették a kormányfő felcsúti barátját. Orbán Viktor januári ígérete ellenére a kormány nem vált különösebben nyitottabbá a Mátrai Erőmű állami felvásárlása kapcsán. A kormányfő évi egyetlen érdemi sajtótájékoztatóján az akkor folyamatban lévő ügyletre tekintettel az érdeklődők türelmét kérte, a zárás utánra teljes nyilvánosságot ígérve.

Szégyen

Karácsony Gergely hazug manipulációi.

Félreértelmezhetetlen az az üzenet, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester tett az elmúlt napokban a kormánypárti kerületek felé – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Előbb a csepeliek megkérdezése nélkül kívánt a kerület frekventált részén hajléktalanszállót létrehozni, majd a helyiek tiltakozását látva elállt az elképzeléstől, de ismét csak önhatalmúlag a Belvárosba tervezte át a projektet. Az V. kerületi önkormányzat közleményben tiltakozott az elképzelés ellen, amelyre Karácsony Gergely azóta sem reagált, ellenben szégyenletes dolognak nevezte a Csepelre tervezett hajléktalanszálló elutasítását. Úgy tűnik, a Csepelre, majd a Belvárosba tervezett menhely valójában egy jól felépített politikai terv része. Karácsony kulcsembere, Misetics Bálint lakhatási és szociális ügyekért felelős főtanácsadó hónapok óta azon dolgozik, hogy a fideszes kerületekben fővárosi fennhatóság alatt álló hajléktalanszállókat létesíthessenek. Az új főtanácsadó Soros György szárnyai alatt nőtte ki magát, A Város Mindenkié csoport politikai aktivistája, a Párbeszéd egyik alapítója. A Magyar Nemzet információi szerint Misetics sorra járja az üres fővárosi ingatlanokat, sőt az egészségügyi veszélyhelyzet ürügyén az üres lakásokba már megkezdődött a hajléktalanok beköltöztetése.”

Láng Zsolt: Újabb remek példa a Karácsony-féle látszatpolitizálásra és kettős beszédre

Előbb a csepeliek megkérdezése nélkül kívánt a kerület frekventált részén hajléktalanszállót létrehozni, majd a helyiek tiltakozását látva elállt az elképzeléstől, de ismét csak önhatalmúlag a Belvárosba tervezte át a projektet. Az V. kerületi önkormányzat közleményben tiltakozott az elképzelés ellen, amelyre Karácsony Gergely azóta sem reagált, ellenben szégyenletes dolognak nevezte a Csepelre tervezett hajléktalanszálló elutasítását.

Zavarkeltés

Soros mesterkedésének bukása.

Elbukott Soros Magyarország megbüntetésére irányuló kísérlete: a Nézőpont Intézet elemzése ezt a hálózati működést tárja fel a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény kapcsán megszervezett bel- és külföldi kampány dokumentálásán, valamint a (személyi és intézményi) összefüggések bemutatásán keresztül – olvasható az Origo.hu-n.

„A Soros-hálózat központja 2020. március 30-án kezdte meg egy hónapon át tartó kampányát, amelyben nem először azt a célt tűzték ki, hogy az Európai Unió határozottan lépjen fel Magyarországgal és vezetőivel szemben, akik 'nyilvánvalóan megsértik a nemzetközi jogot, és európai állampolgárokat fenyegetnek'. Minden követ megmozgattak bel- és külföldön egyaránt, de a zavarkeltésen túl eredményt ezúttal sem tudtak elérni, hiszen Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke hivatalosan is megerősítette, hogy nincs alapja egy Magyarországgal szembeni uniós eljárásnak. A kampány egy jól felépített, összehangolt kísérlet volt arra, hogy magukat függetlennek és szakmainak beállító intézmények és természetes személyek politikai döntéshozókat – esetünkben az Európai Unió vezetőit – vegyenek rá az Unió egyik szuverén országának szabad választásokon megválasztott kormányának szankcionálására.”

Elbukott Soros Magyarország megbüntetésére irányuló kísérlete

A Soros-hálózat központja 2020. március 30-án kezdte meg egy hónapon át tartó kampányát, amelyben nem először azt a célt tűzték ki, hogy az Európai Unió határozottan lépjen fel Magyarországgal és vezetőivel szemben, akik „nyilvánvalóan megsértik a nemzetközi jogot, és európai állampolgárokat fenyegetnek".

Nyitás

A horvát turizmus újraindítása.

Egy hónap múlva Horvátországban is elindulhat az idegenforgalmi szezon, és már hétfőtől kinyithatnak a kisebb szálláshelyek és az éttermek is. A határok azonban még zárva vannak. A turizmus adja a horvát GDP 20 százalékát, ezért a kormány most azon dolgozik, hogy a járvány ellenére júliusban és augusztusban sok turista utazzon hozzájuk – így a Hirado.hu.

„Tavaly ilyenkor hömpölyögtek a turisták Dubrovnik utcáin. Idén viszont üresek a horvátországi nyaralóhelyek, legalábbis egyelőre. Évente húszmillió turista utazik Horvátországba, az idegenforgalomból származó bevételek adják az ország GDP-jének 20 százalékát. Ezért égető kérdés, hogy a koronavírus-járvány ellenére elindítsák az idei szezont – hangzott el az M1 Híradójában. Az egyik legnagyobb horvát turisztikai társaság képviselője azt mondta: készen állnak, hogy újraindítsák a turizmust és megnyissák a szálláshelyeket a nyárra.”

Horvátország már készül a turisztikai szezonra

Egy hónap múlva Horvátországban is elindulhat az idegenforgalmi szezon, és már hétfőtől kinyithatnak a kisebb szálláshelyek és az éttermek is. A határok azonban még zárva vannak. A turizmus adja a horvát GDP 20 százalékát, ezért a kormány most azon dolgozik, hogy a járvány ellenére júliusban és augusztusban sok turista utazzon hozzájuk.

Trauma

Kárpáti Rebeka titokzatos babaprojektje.

Kárpáti Rebeka közösen tervezi a jövőjét párjával, sőt, a családalapítástól sem zárkóznak el – számol be róla a Blikk Online.

„A modell új Youtube-videójában megválaszolt pár rajongói kérdést, többek közt azt, hogy miként is állnak a családalapítással. Az már biztos, hogy párjával, Fecóval közösen tervezik a jövőt, s a képben a házasság is benne van. Ám a gyerekvállalás kapcsán már megfontoltabb Rebeka. '25 éves vagyok, már most jöhetne a baba, ha meglennének a feltételek. Nekem gyerekkoromból vannak traumáim. Munkahelyelvesztős, lakáselvesztős családi sztorik. (...) Csak akkor jöjjön a baba, ha legalább van egy lakás és egy relatíve biztos munka. Ebből a munka része – hál'Isten – megvan, viszont a lakás még nincs, én pedig nem akarom azt még egyszer átélni, hogy menni kell, költözni kell, hova megyek ezután, stb. Szóval, ha ez a biztonságérzetem meglenne, tőlem már most jöhetne a baba' – fejtette ki álláspontját a modell.”

Meglepő őszinteséggel vallott a családalapításról Kárpáti Rebeka: nem hiszi el, mit mondott - videó

Kárpáti Rebeka legújabb videójában a családalapításról beszélt /Fotó: Zsolnai Péter Kárpáti Rebeka közösen tervezi a jövőjét párjával, sőt, a családalapítástól sem zárkóznak el. A modell új Youtube-videójában megválaszolt pár rajongói kérdést, többek közt azt, hogy miként is állnak a családalapítással. Az már biztos, hogy párjával, Fecóval közösen tervezik a jövőt, s a képben a házasság is benne van.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94536/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?