Blogolj!

Blogstar kávéház

Tilalom

A kormányzat ködösítése.

Orbánék változatlanul ködösítenek a Mátrai Erőmű megvásárlásáról. Valószínűsíthető igencsak túlfizették a kormányfő felcsúti barátját – fogalmaz a Népszava Online.

„Tóth Bertalan beadta igénylését az MVM-hez, de az állami társaság semmilyen adatot nem adott ki – tudtuk meg a pártelnöktől. Ezért pert indítottak az MVM ellen – tette hozzá. Az ellenzéki pártelnök a Mészáros Lőrincéknek kifizetett összegből egy fillért se tart méltányosnak. A pénz azoknak az elbocsátásokkal amúgy is fenyegetett tömegeknek járna, akik számára az Orbán-kormány csak szavakban biztosítaná a megélhetést a térségben – fogalmazott. Meggyőződésük, hogy a kifizetett vételár az EU állami támogatási tilalmába ütközik. Ezért, miután kiperelték az MVM-től az ügylet lényeges adatait, az összeg visszaszerzése érdekében az Unió hatóságaitól kérnek jogorvoslatot – tette hozzá. Szél Bernadett néhány hete az ügyben feljelentést tett, aminek tartalmát – a független képviselő korábbi tájékoztatása szerint – a rendőrség elegendőnek tartotta a nyomozás megindításához.”

Orbánék változatlanul ködösítenek a Mátrai Erőmű megvásárlásáról

Valószínűsíthető igencsak túlfizették a kormányfő felcsúti barátját. Orbán Viktor januári ígérete ellenére a kormány nem vált különösebben nyitottabbá a Mátrai Erőmű állami felvásárlása kapcsán. A kormányfő évi egyetlen érdemi sajtótájékoztatóján az akkor folyamatban lévő ügyletre tekintettel az érdeklődők türelmét kérte, a zárás utánra teljes nyilvánosságot ígérve.

Szégyen

Karácsony Gergely hazug manipulációi.

Félreértelmezhetetlen az az üzenet, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester tett az elmúlt napokban a kormánypárti kerületek felé – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Előbb a csepeliek megkérdezése nélkül kívánt a kerület frekventált részén hajléktalanszállót létrehozni, majd a helyiek tiltakozását látva elállt az elképzeléstől, de ismét csak önhatalmúlag a Belvárosba tervezte át a projektet. Az V. kerületi önkormányzat közleményben tiltakozott az elképzelés ellen, amelyre Karácsony Gergely azóta sem reagált, ellenben szégyenletes dolognak nevezte a Csepelre tervezett hajléktalanszálló elutasítását. Úgy tűnik, a Csepelre, majd a Belvárosba tervezett menhely valójában egy jól felépített politikai terv része. Karácsony kulcsembere, Misetics Bálint lakhatási és szociális ügyekért felelős főtanácsadó hónapok óta azon dolgozik, hogy a fideszes kerületekben fővárosi fennhatóság alatt álló hajléktalanszállókat létesíthessenek. Az új főtanácsadó Soros György szárnyai alatt nőtte ki magát, A Város Mindenkié csoport politikai aktivistája, a Párbeszéd egyik alapítója. A Magyar Nemzet információi szerint Misetics sorra járja az üres fővárosi ingatlanokat, sőt az egészségügyi veszélyhelyzet ürügyén az üres lakásokba már megkezdődött a hajléktalanok beköltöztetése.”

Láng Zsolt: Újabb remek példa a Karácsony-féle látszatpolitizálásra és kettős beszédre

Előbb a csepeliek megkérdezése nélkül kívánt a kerület frekventált részén hajléktalanszállót létrehozni, majd a helyiek tiltakozását látva elállt az elképzeléstől, de ismét csak önhatalmúlag a Belvárosba tervezte át a projektet. Az V. kerületi önkormányzat közleményben tiltakozott az elképzelés ellen, amelyre Karácsony Gergely azóta sem reagált, ellenben szégyenletes dolognak nevezte a Csepelre tervezett hajléktalanszálló elutasítását.

Zavarkeltés

Soros mesterkedésének bukása.

Elbukott Soros Magyarország megbüntetésére irányuló kísérlete: a Nézőpont Intézet elemzése ezt a hálózati működést tárja fel a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény kapcsán megszervezett bel- és külföldi kampány dokumentálásán, valamint a (személyi és intézményi) összefüggések bemutatásán keresztül – olvasható az Origo.hu-n.

„A Soros-hálózat központja 2020. március 30-án kezdte meg egy hónapon át tartó kampányát, amelyben nem először azt a célt tűzték ki, hogy az Európai Unió határozottan lépjen fel Magyarországgal és vezetőivel szemben, akik 'nyilvánvalóan megsértik a nemzetközi jogot, és európai állampolgárokat fenyegetnek'. Minden követ megmozgattak bel- és külföldön egyaránt, de a zavarkeltésen túl eredményt ezúttal sem tudtak elérni, hiszen Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke hivatalosan is megerősítette, hogy nincs alapja egy Magyarországgal szembeni uniós eljárásnak. A kampány egy jól felépített, összehangolt kísérlet volt arra, hogy magukat függetlennek és szakmainak beállító intézmények és természetes személyek politikai döntéshozókat – esetünkben az Európai Unió vezetőit – vegyenek rá az Unió egyik szuverén országának szabad választásokon megválasztott kormányának szankcionálására.”

Elbukott Soros Magyarország megbüntetésére irányuló kísérlete

A Soros-hálózat központja 2020. március 30-án kezdte meg egy hónapon át tartó kampányát, amelyben nem először azt a célt tűzték ki, hogy az Európai Unió határozottan lépjen fel Magyarországgal és vezetőivel szemben, akik „nyilvánvalóan megsértik a nemzetközi jogot, és európai állampolgárokat fenyegetnek".

Nyitás

A horvát turizmus újraindítása.

Egy hónap múlva Horvátországban is elindulhat az idegenforgalmi szezon, és már hétfőtől kinyithatnak a kisebb szálláshelyek és az éttermek is. A határok azonban még zárva vannak. A turizmus adja a horvát GDP 20 százalékát, ezért a kormány most azon dolgozik, hogy a járvány ellenére júliusban és augusztusban sok turista utazzon hozzájuk – így a Hirado.hu.

„Tavaly ilyenkor hömpölyögtek a turisták Dubrovnik utcáin. Idén viszont üresek a horvátországi nyaralóhelyek, legalábbis egyelőre. Évente húszmillió turista utazik Horvátországba, az idegenforgalomból származó bevételek adják az ország GDP-jének 20 százalékát. Ezért égető kérdés, hogy a koronavírus-járvány ellenére elindítsák az idei szezont – hangzott el az M1 Híradójában. Az egyik legnagyobb horvát turisztikai társaság képviselője azt mondta: készen állnak, hogy újraindítsák a turizmust és megnyissák a szálláshelyeket a nyárra.”

Horvátország már készül a turisztikai szezonra

Egy hónap múlva Horvátországban is elindulhat az idegenforgalmi szezon, és már hétfőtől kinyithatnak a kisebb szálláshelyek és az éttermek is. A határok azonban még zárva vannak. A turizmus adja a horvát GDP 20 százalékát, ezért a kormány most azon dolgozik, hogy a járvány ellenére júliusban és augusztusban sok turista utazzon hozzájuk.

Trauma

Kárpáti Rebeka titokzatos babaprojektje.

Kárpáti Rebeka közösen tervezi a jövőjét párjával, sőt, a családalapítástól sem zárkóznak el – számol be róla a Blikk Online.

„A modell új Youtube-videójában megválaszolt pár rajongói kérdést, többek közt azt, hogy miként is állnak a családalapítással. Az már biztos, hogy párjával, Fecóval közösen tervezik a jövőt, s a képben a házasság is benne van. Ám a gyerekvállalás kapcsán már megfontoltabb Rebeka. '25 éves vagyok, már most jöhetne a baba, ha meglennének a feltételek. Nekem gyerekkoromból vannak traumáim. Munkahelyelvesztős, lakáselvesztős családi sztorik. (...) Csak akkor jöjjön a baba, ha legalább van egy lakás és egy relatíve biztos munka. Ebből a munka része – hál'Isten – megvan, viszont a lakás még nincs, én pedig nem akarom azt még egyszer átélni, hogy menni kell, költözni kell, hova megyek ezután, stb. Szóval, ha ez a biztonságérzetem meglenne, tőlem már most jöhetne a baba' – fejtette ki álláspontját a modell.”

Meglepő őszinteséggel vallott a családalapításról Kárpáti Rebeka: nem hiszi el, mit mondott - videó

Kárpáti Rebeka legújabb videójában a családalapításról beszélt /Fotó: Zsolnai Péter Kárpáti Rebeka közösen tervezi a jövőjét párjával, sőt, a családalapítástól sem zárkóznak el. A modell új Youtube-videójában megválaszolt pár rajongói kérdést, többek közt azt, hogy miként is állnak a családalapítással. Az már biztos, hogy párjával, Fecóval közösen tervezik a jövőt, s a képben a házasság is benne van.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94536/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.04. 23:40
Márki-Zay magyarázkodása, Bejrút tragédiája, Kaleta visszatánca, a kisvárdai futballcsapat koronavírus-harca és a volt spanyol király inkognitóba vonulása szerdai lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?