Blogolj!

Megállapodás született a hazai oltóanyaggyártás létrehozásának elősegítéséről

Megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs, amin közölték a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket, szabályokat és adatokat.

A tájékoztatót Maruzsa Zoltán államtitkár kezdte és az érettségiről elmondta, hogy a vizsgák rendben lezajlottak, nem volt fennakadás annak ellenére sem, hogy az ellenzék részéről sok negatív hang érkezett.

Maruzsa megköszönte a diákoknak, hogy minden szabályt betartottak, fegyelmezettek voltak a vizsgák során, valamint, kiemelte, hogy nagyon kevesen léptek csak vissza az vizsgáktól. Az államtitkár kiemelte a tanárok, intézményvezetők kemény munkáját is.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy negyedik napja csökken az új igazolt fertőzöttek száma, valamint közölte a mai adatokat a hazai koronavírus-fertőzöttekkel kapcsolatban, miszerint 3178 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős krónikus beteg, így már 392 halálos áldozata van itthon a járványnak, viszont 865-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 11 ezer ember van hatósági házikaranténban, és 99 ezer mintavétel történt eddig.

Az aktív fertőzöttek száma 1921 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 1132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 41 főre nőtt az elhunytak száma.

Müller elmondta, hogy egy

együttműködés jött létre a kormány, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem között.

Ennek lényege a nemzeti oltóanyaggyárnak a létrehozása, valamint annak a programnak a megvalósítása, ami egy függetlenedést hoz a világpiactól a biztonságos oltóanyag ellátás vonatkozásában. Ez a kötelező és az önként felvehető védőoltásokat tartalmazza majd.

Olyan függetlenedés ez, ami a folyamatos és biztonságos oltóanyagellátásának az alapköve. Ezzel az elsődleges megelőzést jelentősen biztosítani tudjuk. Hazai ellátásban gondolkodunk.

-hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

A gyógyszertárakban engedélyezetté vált az FFP1, FFP2, FFP3 maszkok forgalmazása.

Lakatos Tibor rendőrezredes arról számolt be, hogy újabb védőszeszközöket kapnak az alapellátásban résztvevők és az idősotthonokban és szociális intézményekben dolgozók. Ez több mint kétmillió sebészi szájmaszkot, 307 ezer kesztyűt és 7 ezer védőköpenyt jelent.

A határátkelők esetében elmondta, hogy egyre több helyen nyitják meg a határokat, de a nagyobb gond nélkül zajlottak le ezek az intézkedések. Kisebb várakozás van Röszkénél, Csanádpalotánál és Nagylaknál.

A házikaranténokkal, a kijárási korlátozásokkal és az üzletek üzemeltetésekkel kapcsolatban folyamatosak az ellenőrzések.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94517/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,koronavírus,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?