Blogolj!

A mentősök mindig készen állnak a rendkívüli helyzetek megoldására

Az operatív törzs szokásos napi tájékoztatóján Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a szervezet 72. születésnapja alkalmából elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan most sem más a feladatuk, mint az, hogy minél több életet megmentsenek és minél több embernek segíthessenek.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Megtartotta szokásos napi tájékoztatóját az operatív törzs, ahol Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszter-helyettese elmondta, a kormány betartotta tíz évvel ezelőtt tett ígéretét, miszerint egymillió munkahelyet hoz létre, ám a koronavírus-járvány most új helyzetet teremt, hiszen pusztító következményekkel kell szembenéznie a magyar gazdaságnak. A miniszter megerősítette a kormány korábbi álláspontját, miszerint szigorú szabályok mellett, fokozatosan újra kell indítani az életet. Mint mondta, az elmúlt egy évtizedben bebizonyosodott, hogy a magyar emberek tudnak és akarnak is munkából élni, ezért a lehető legtöbb munkahelyet meg kell védenie a kormánynak, ugyanakkor nincs ok arra, hogy más irányba haladjunk a válságkezelés időszakában, mint tettük azt a koronavírus előtt.

Schanda Tamás ismertette, mostanra meghaladta a 163 ezret azoknak a száma, akik munkanélküli segélyért vagy jövedelempótló támogatásért folyamodtak, mert a járvány miatt elveszítették a munkájukat, a kormány célja, hogy őket is minél előbb munkához juttassa. A miniszter ezzel kapcsolatban kiemelte, a gazdaságvédelmi akcióterv második szakasza is elsősorban a munkahelyek védelmére összpontosít, bértámogatást nyújt a munkaadóknak és kedvezményekkel segíti a vállalkozások életben maradását. Elmondta, a járvány kezdete óta folyamatosan kapcsolatban állnak a kamarákkal és a szakmai szervezetekkel annak érdekében, hogy minél hamarabb teljes képet kapjanak a problémákról, amelyekkel a gazdasági szektor szembesül.

Az ITM miniszter-helyettese elmondta, a visszajelzések alapján a bértámogatási rendszer jól működik, eddig összesen közel 4000 munkáltató igényelte meg csaknem 54 ezer dolgozó részére a kormányzati bértámogatást, az elmúlt egy hétben megtízszereződött a jelentkezők száma, ami azt mutatja, hogy a munkaadók alkalmasnak találják ezt a modellt a problémák megoldására.

Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta, egyre többen vannak olyanok, akik vállalják a házi karantén ellenőrzésére szolgáló szoftver használatát.

3263 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az OMSZ 72. születésnapja alkalmából megemlékezett arról, hogy Magyarországon immáron 133 éve indult el a szervezett életmentés, ám az elmúlt évtizedekhez hasonlóan most sem más a dolguk, mint hogy minél több életet megmentsenek, minél több embernek segítsenek. Az Országos Mentőszolgálat mindig is készen állt a rendkívüli helyzetek megoldására, így a koronavírus-járvánnyal is sikeresen veszi fel a harcot - tette hozzá a főigazgató.

Ismertette, az elmúlt időszakban 400 új mentőautó állhatott szolgálatba és egyéb fejlesztések is elősegítik, hogy a mentősök hatékonyan végezhessék munkájukat. Hozzátette, jelenleg 40 mentőautó van elkülönítve arra a célra, hogy a koronavírusos, vagy vírus-gyanús betegeket segítse.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94617/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,mentő,mentőszolgálat,operatív törzs,Országos Mentőszolgálat
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Orbán: ha egyszer sikerült, újra sikerül legyőzni a járványt

2020.09.27. 20:20
Magyarország számára lesz koronavírus elleni vakcina és mindenkinek, aki akarja, időben elérhető lesz az oltóanyag - erről Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények …

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ezeket a cikkeket olvastad már?