Blogolj!

Blogstar kávéház

Forgalom

A balatoni láz újraindulása.

A vendégek és a vendéglátóhelyek tulajdonosai is nagyon várták már a hétvégét, amikor végre, ha kisebb megkötésekkel is, de kinyithattak – derül ki a Népszava Online riportjából.

„– Na, végre ehetünk egy jó balatoni lángost! – Zinkhammer Zsolt és családja ennek megfelelően vette célba a fonyódi kikötősort. Noha a héten már oldódott a koronavírus-járvány miatti szigor, a balatoni vendéglősök egy része csak csütörtökön-pénteken nyitott ki, de akadtak, akik egyelőre kivártak, s csak a pünkösdi hosszú hétvégétől várják a vendégeket. – Remélem, meglátszik majd a forgalmon, hogy szabadabban lehet utazni – mondta az egyik fonyódi étterem tulajdonosa. – Május elsején kinyitottunk, akkor még csak elvitelre – mutatja a felfestett haladási útvonalat az étterem padlóján –, de a héten már be-beültek az emberek. Szerencsére láthatóan nem izgatja őket a járvány, aki eljön a Balatonra, az jól akarja érezni magát, pláne ennyi bezártság után.”

Megindult az élet a Balatonon

A vendégek és a vendéglátóhelyek tulajdonosai is nagyon várták már a hétvégét, amikor végre, ha kisebb megkötésekkel is, de kinyithattak. - Na, végre ehetünk egy jó balatoni lángost! - Zinkhammer Zsolt és családja ennek megfelelően vette célba a fonyódi kikötősort.

Történet

Orbán Viktor elismerése.

Személyesen köszönte meg Orbán Viktor a mentősök munkáját – jelenti az Origo.hu.

„Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezés 60. napján emlékezett meg a mentők munkájáról a Facebook-oldalán. A miniszterelnök egy videót is megosztott a találkozóról, ahol a mentősöknek mondott köszönetet. Majd egy érdekes történetet is elmesélt.”

Személyesen köszönte meg Orbán Viktor a mentősök munkáját

Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus elleni védekezés 60. napján emlékezett meg a mentők munkájáról a Facebook-oldalán. A miniszterelnök egy videót is megosztott a találkozóról, ahol a mentősöknek mondott köszönetet. Majd egy érdekes történetet is elmesélt.

Javaslat

Soros György hiteles válságkezelése.

Újabb ötlettel állt elő Soros György amerikai üzletember. Véleménye szerint az Európai Uniónak örökjáradék-kötvényeket kellene kibocsátania, hogy finanszírozni tudja a koronavírus-járvány miatt megroppant gazdaságát. Az amerikai üzletember különböző problémákra nyújtott javaslatai mindig tartalmazzák a hitelfelvételt – állítják a Hirado.hu szakértői.

„Boros Imre közgazdász a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, a történelem során volt arra példa, hogy öröklejáratú kötvényeket bocsátottak ki, azonban amikre Soros György is hivatkozik, egyáltalán nem voltak hatékonyak, csupán minimális esetekben. Szinte minden válsághelyzetre volt egy megoldási javaslata. Soros Györgynek eddig szinte minden válsághelyzetre volt egy megoldási javaslata. Legutóbb például a migrációs helyzetre, akkor azt javasolta az Európai Uniónak, vegyen fel hitelt, hogy megfelelően tudja ellátni az Európába érkező illegális bevándorlókat. Soros György megoldásaiban visszatérő elem a hitelfelvétel, mint megoldás kulcsa – fogalmazta meg véleményét Boros Imre. Úgy látja, az amerikai üzletember ötletére a 'balliberális országok' fogékonyak, így Spanyolország és Olaszország is.”

Soros válságkezelő javaslatai mindig tartalmazzák a hitelfelvételt is

Újabb ötlettel állt elő Soros György amerikai üzletember. Véleménye szerint az Európai Uniónak örökjáradék-kötvényeket kellene kibocsátania, hogy finanszírozni tudja a koronavírus-járvány miatt megroppant gazdaságát. Szakértők szerint azonban az öröklejártú kötvények egyáltalán nem hatékonyak, a múltban is csak minimális esetben voltak azok. A szakértő arról is beszéltek, hogy az amerikai üzletember különböző problémákra nyújtott javaslatai mindig tartalmazzák a hitelfelvételt.

Kihívás

A Fidesz facebookos tarolása.

A közösségi médiában a koronavírus-válság ideje alatt a Fidesz túlsúlya érvényesült: egy bejegyzése két és félszer annyi felhasználót késztetett reakcióra, mint az ellenzéki pártok üzenetei – derül ki a Médianéző Központ legfrissebb, a közösségi médiára irányuló elemzéséből, amit a Magyar Hírlap Online ismertet.

„A járványhelyzet kényszerdigitalizációja jelentősen növelte az internetes adatforgalmat, a netalapú kommunikációt és természetesen kihatott a pártokkal folytatott interakcióra is – emlékeztet a Médianéző, hozzátéve: az elmúlt két hónapban, március 4-e és május 4-e között a Fidesz sokkal sikeresebbnek bizonyult, mint ellenzéki kihívói. A Fidesz bejegyzéseire összesen 2,8 millió interakció (kedvelés, megosztás, komment) érkezett, míg az összesített ellenzék tekintetében ez a szám mindössze kicsivel több, mint 2,5 millió.”

Médianéző: A Fidesz sokkal jobban teljesít a Facebookon, mint az ellenzék

A járványhelyzet kényszerdigitalizációja jelentősen növelte az internetes adatforgalmat, a netalapú kommunikációt és természetesen kihatott a pártokkal folytatott interakcióra is - emlékeztet a Médianéző, hozzátéve: az elmúlt két hónapban, március 4-e és május 4-e között a Fidesz sokkal sikeresebbnek bizonyult, mint ellenzéki kihívói.

Csoda

Shane Tusup különleges barátja.

Shane Tusup néhány napja posztolt legutóbb közösségi oldalára, amiből kiderült, hogy a tréner Budapesten tartózkodik. Most pedig egy nagyon személyes hangvételű bejegyzéssel jelentkezett, ugyanis anyák napja alkalmából édesanyját köszöntötte – így a Blikk Online.

„Boldog anyák napján a legcsodálatosabb anyának, amelyet valaha is kérhettem! Hiányzol, bárcsak ott lehetnék, hogy veled töltsem a napot. De most a legfontosabb dolog az, hogy boldog és egészséges légy! Köszönöm, hogy mindig ott voltál nekem, köszönöm, hogy a legjobb barátom vagy, köszönöm a fantasztikus szobát, amiben felnőttem. Legyen csodálatos napod – írta bejegyzésében az edző.”

Nem hiszi el, kivel posztolt közös képet Shane Tusup - fotó

Így köszöntötte anyák napján édesanyját Shane Tusup / Fotó: Blikk Shane Tusup néhány napja posztolt legutóbb közösségi oldalára, amiből kiderült, hogy a tréner Budapesten tartózkodik. Most pedig egy nagyon személyes hangvételű bejegyzéssel jelentkezet, ugyanis anyák napja alkalmából édesanyját köszöntötte. "Boldog anyák napján a legcsodálatosabb anyának, amelyet valaha is kérhettem!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94654/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.04. 23:40
Márki-Zay magyarázkodása, Bejrút tragédiája, Kaleta visszatánca, a kisvárdai futballcsapat koronavírus-harca és a volt spanyol király inkognitóba vonulása szerdai lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?