Blogolj!

Varga Judit: a liberális média szándékosan magyarázza félre a koronavírus-törvényt

Az igazságügyi miniszter a francia Putsch című lapnak adott interjújában kifejtette, a magyar koronavírus-törvény csupán a rémhírek áradását igyekszik fékezni, a véleménynyilvánítást - a híresztelések ellenére - semmiben sem korlátozza.

Az interjúban a miniszter asszony elmondta, Magyarország célja egyértelmű volt a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetésekor: le kellett lassítani a vírus terjedését és el kellett laposítani a járványgörbét, hogy az egészségügy felkészülhessen a korábban példátlan terhelés kezelésére. Ezt az akadályt sikerrel vettük, időt nyertünk, így a kórházak ma már akár a tömeges megbetegedések kezelésére is készen állnak. Varga Judit hozzátette, a magyar kormány a GDP 18-20 százalékának megfelelő összeget fordít a gazdaság megvédésére és újraindítására, de hosszú védekezésre készül - az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök tekintetében is.

A magyar koronavírus-törvénnyel kapcsolatos brüsszeli és liberális kritikákra reagálva elmondta, Magyarország bármely más államhoz hasonlóan óvintézkedéseket vezetett be, hogy megóvja az emberek egészségét, életeket mentsen és felvegye a harcot a koronavírussal, a törvény pedig keretet adott a kormánynak, hogy a szükséges intézkedéseket meghozhassa.

"Azt látjuk, hogy ennek ellenére sok a szándékos félremagyarázás és a fake news a törvény körül, amit a mainstream liberális média és több politikus is előszeretettel közöl tényként Európa szerte. Sajnálatosnak tartjuk, hogy az álhírek terjesztésébe nemcsak politikai ellenfeleink, hanem egyes EPP-s politikusok is aktívan bekapcsolódtak. Elvárjuk, hogy azok, akik tájékozatlanságból vagy rosszindulatból az álhír-terjesztőkhöz csatlakoztak, kérjenek bocsánatot a magyar emberektől és vonják le a megfelelő következtetéseket"

- szögezte le az igazságügyi miniszter, aki hozzátette, a törvény bírálói sokszor úgy ítélkeznek a törvény fölött, hogy nem is ismerik a szövegét, így viszont a vád és az ítélet könnyen megegyezhet.

"A valótlan állításokkal ellentétben a felhatalmazás sem időbeliségét, sem pedig tárgyát tekintve nem korlátlan, hiszen az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást!"

- reagált azokra a kritikákra, miszerint a koronavírus-törvény korlátlan hatalmat adna a magyar kormány és Orbán Viktor kezébe.

Varga Judit elmondta, a magyar törvények korábban is szankcionálták a rémhírterjesztést, a koronavírus-törvénybe azért volt szükség most ismét bevonni ezt a szegmenst, mert a korábbi törvény még nem tért ki a közösségi médiában felbukkanó rémhírek kezelésére, büntethetőségére. Az igazságügyi miniszter elutasította azon vádakat is, miszerint az új törvénnyel szólásszabadságot sértene a kormán.

"A rémhírterjesztésnek minősülő tudatosan valótlan tényállításoktól meg kell különböztetni a véleménynyilvánítást. A véleménynyilvánítás formái nem tartoznak a törvény hatálya alá, így a kormánnyal szembeni kritika sem, függetlenül attól, mennyire kemény a bírálat"

- jelentette ki Varga Judit.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94649/pics/lead_800x600.jpg
Igazságügyi Minisztérium,koronavírus,törvény,Varga Judit
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

750 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban

2020.09.24. 08:55
750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Müller Cecília: a használt maszkok nem minősülnek veszélyes hulladéknak, de 48 órára el kell különíteni

2020.09.23. 12:05
A tiszti őforvos a szülők fokozott figyelmét kérte, mielőtt közösségbe - óvodába, …

Az őszi érettségi vizsgák a normál menetrend szerint zajlanak majd

2020.09.23. 08:05
A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett - mondta el a Magyar Nemzetnek adott …

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?