Blogolj!

Varga Judit: a liberális média szándékosan magyarázza félre a koronavírus-törvényt

Az igazságügyi miniszter a francia Putsch című lapnak adott interjújában kifejtette, a magyar koronavírus-törvény csupán a rémhírek áradását igyekszik fékezni, a véleménynyilvánítást - a híresztelések ellenére - semmiben sem korlátozza.

Az interjúban a miniszter asszony elmondta, Magyarország célja egyértelmű volt a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetésekor: le kellett lassítani a vírus terjedését és el kellett laposítani a járványgörbét, hogy az egészségügy felkészülhessen a korábban példátlan terhelés kezelésére. Ezt az akadályt sikerrel vettük, időt nyertünk, így a kórházak ma már akár a tömeges megbetegedések kezelésére is készen állnak. Varga Judit hozzátette, a magyar kormány a GDP 18-20 százalékának megfelelő összeget fordít a gazdaság megvédésére és újraindítására, de hosszú védekezésre készül - az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök tekintetében is.

A magyar koronavírus-törvénnyel kapcsolatos brüsszeli és liberális kritikákra reagálva elmondta, Magyarország bármely más államhoz hasonlóan óvintézkedéseket vezetett be, hogy megóvja az emberek egészségét, életeket mentsen és felvegye a harcot a koronavírussal, a törvény pedig keretet adott a kormánynak, hogy a szükséges intézkedéseket meghozhassa.

"Azt látjuk, hogy ennek ellenére sok a szándékos félremagyarázás és a fake news a törvény körül, amit a mainstream liberális média és több politikus is előszeretettel közöl tényként Európa szerte. Sajnálatosnak tartjuk, hogy az álhírek terjesztésébe nemcsak politikai ellenfeleink, hanem egyes EPP-s politikusok is aktívan bekapcsolódtak. Elvárjuk, hogy azok, akik tájékozatlanságból vagy rosszindulatból az álhír-terjesztőkhöz csatlakoztak, kérjenek bocsánatot a magyar emberektől és vonják le a megfelelő következtetéseket"

- szögezte le az igazságügyi miniszter, aki hozzátette, a törvény bírálói sokszor úgy ítélkeznek a törvény fölött, hogy nem is ismerik a szövegét, így viszont a vád és az ítélet könnyen megegyezhet.

"A valótlan állításokkal ellentétben a felhatalmazás sem időbeliségét, sem pedig tárgyát tekintve nem korlátlan, hiszen az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást!"

- reagált azokra a kritikákra, miszerint a koronavírus-törvény korlátlan hatalmat adna a magyar kormány és Orbán Viktor kezébe.

Varga Judit elmondta, a magyar törvények korábban is szankcionálták a rémhírterjesztést, a koronavírus-törvénybe azért volt szükség most ismét bevonni ezt a szegmenst, mert a korábbi törvény még nem tért ki a közösségi médiában felbukkanó rémhírek kezelésére, büntethetőségére. Az igazságügyi miniszter elutasította azon vádakat is, miszerint az új törvénnyel szólásszabadságot sértene a kormán.

"A rémhírterjesztésnek minősülő tudatosan valótlan tényállításoktól meg kell különböztetni a véleménynyilvánítást. A véleménynyilvánítás formái nem tartoznak a törvény hatálya alá, így a kormánnyal szembeni kritika sem, függetlenül attól, mennyire kemény a bírálat"

- jelentette ki Varga Judit.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94649/pics/lead_800x600.jpg
Igazságügyi Minisztérium,koronavírus,törvény,Varga Judit
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Gulyás Gergely: Nem várhatóak újabb szigorítások

2020.11.26. 11:05
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma is megtartotta a szokásos heti online Kormányinfót. Mutatjuk a részleteket!

Elhunyt 115 beteg, 6360 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.11.26. 09:20
A legfrissebb adatok szerint 6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést,és elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg.

Korona-napló, 2020. november - hírfolyam

2020.11.26. 07:05
Minden történés, minden adat, minden jó és rossz hír egy helyen az életünket megkeserítő Covid-19-ről.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Operatív törzs: íme a megyei bontás a fertőzöttek számáról

2020.11.24. 12:10
Mától életbe lépett az idősek vásárlási idősávját biztosító intézkedés, de nem csupán erről esett szó az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

3 929 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 117 beteg

2020.11.24. 09:30
3929 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított …

Visszaáll az idősek vásárlási sávja!

2020.11.23. 12:25
Orbán Viktor miniszterelnök aláírta és be is jelentette az erről szóló kormányrendeletet.

Müller Cecília: 2021 első negyedévében indulhat a tömeges oltás

2020.11.23. 12:05
Aggasztó, hogy továbbra is napi százas nagyságrendben mozog a járvány halálos áldozatainak száma, de pozitív, biztató jelekről is beszámolt az országos …

Ezeket a cikkeket olvastad már?