Blogolj!

Blogstar kávéház

Felhajtás

A válsághelyzet hisztériája.

Nekünk, európaiaknak, a válságban sem szabad az „ideológiák és hisztériák kezére játszanunk – a Magyar Hírlap Online szerint így véli Gudrun Kugler osztrák néppárti (ÖVP) parlamenti képviselő, aki a magyar parlament által megszavazott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény európai fogadtatását taglalja.

„Mint írta, az osztrák illetékesek jó kapcsolatot tartanak fenn a magyar politikusokkal. Ha problémák vannak, akkor meg fogják azokat vitatni. Ugyanakkor a nemrég megfigyelt sajtó- és politikai felhajtás 'el kell, hogy gondolkoztasson minket, ugyanis a jelen válságban még kevésbé szabad nekünk, európaiaknak az ideológiák és a hisztériák kezére játszanunk' – fogalmazott Kugler.”

„Válságban sem szabad engedni a hisztériának"

„Egy magyar koronavírus-törvény fél Európát felkavarta. Az Európai Parlament határozatot fogadott el, amely a magyarországi veszélyhelyzeti törvényt "az európai értékekkel teljesen ellentétesként" jellemezte. Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke pedig közvetetten Hitler 1933-as felhatalmazási törvényéhez hasonlította" - írta az osztrák politikus.

Aggodalom

Az építőipar sorvadása.

Az építőiparban továbbra sincsenek a koronavírus-járvánnyal összefüggő megbetegedések, a megrendelésállomány mintegy 20 százalékos visszaesése ugyanakkor komoly fejfájást okoz a vállalkozásoknak – állítja a Népszava Online.

„Uniós összehasonlításban még jól áll a magyar építőipar, több aggasztó folyamat ugyanakkor erősödik – derül ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) összegzéséből. Becsléseik szerint az ágazat eddigi idei teljesítménye mintegy 3-5 százalékkal maradhat el a tavalyi év azonos időszakától. Ez az uniós tagországok – az Európai Építőipari Főszövetség április végi becslése szerinti 80-85 százalékos –összesített teljesítményéhez képest jobb arány. Az új projektek előkészítésének lelassulása, az új szerződések megkötésének elmaradása ugyanakkor május elején is komoly gondokat okozott a hazai építőipari vállalkozásoknak.”

Hiába nem beteg, kitartóan sorvad az építőipar

Az építőiparban továbbra sincsenek a koronavírus-járvánnyal összefüggő megbetegedések, a megrendelésállomány mintegy 20 százalékos visszaesése ugyanakkor komoly fejfájást okoz a vállalkozásoknak. VISSZAESÉS Uniós összehasonlításban még jól áll a magyar építőipar, több aggasztó folyamat ugyanakkor erősödik - derül ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) összegzéséből.

Engedély

Olaszország óvatos újraindulása.

Több mint két hónapja nem volt ilyen alacsony az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírusos esetek száma Olaszországban a polgári védelem hétfő esti adatai szerint, a korábbiakhoz képest a halottak száma is csupán 179-cel emelkedett – tudósít az Origo.hu.

„A római kormány hétfő este egyeztet a tartományi elnökökkel a kereskedelemnek és a vendéglátásnak az eredetileg tervezettnél esetleg korábbi újraindításáról. A tartományok egy része kész korábban megnyitni az üzleteket, fodrászatokat, éttermeket és strandokat, miközben a kormány országos szabályozást szorgalmaz. Róma mindenképpen meg akarja várni az óvintézkedések május 4-től indított oldását követő járványadatokat, mielőtt tovább enyhítené a korlátozásokat. Az eredeti ütemezés szerint az olaszok május 18-tól már engedély nélkül közlekedhetnek, elhagyhatják városaikat és más tartományba is utazhatnak. Május 18-től megnyitnak a múzeumok és a templomok is.”

Két hónapja nem volt ilyen alacsony az új esetek száma Olaszországban

Több mint két hónapja nem volt ilyen alacsony az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírusos esetek száma Olaszországban a polgári védelem hétfő esti adatai szerint, a korábbiakhoz képest a halottak száma is csupán 179-cel emelkedett. A kormány döntése a következő órákban várható az óvintézkedések oldásának esetleges gyorsításáról.

Felvetés

A migránstaxiztatás kockázatai.

Migránsokat kényszerítenének a tagállamokra a koronavírus-járvány idején. Szakértők szerint a LIBE elnöke, a spanyol Juan Fernando López Aguilar felvetésével ellentétben a koronavírus-járvány idején le kellene zárni az országhatárokat, mert az európai polgárok védelme az elsődleges – elemez a Hirado.hu.

„Líbiában furcsa módon alacsony a John Hopkins Egyetem adatai szerint a koronavírussal fertőzöttek aránya, viszont Algériában, Marokkóban és például Egyiptomban sokszorosa ennek. Az NGO-k által működtetett taxijáratok a migránsokat nemcsak Líbiából, hanem a gócponként említhető országokból érkezőket is felvehetik és szállíthatják – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértőja a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Az alkotmányjogász Juan Fernando López Aguilar, az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) elnökének felvetésére reagált, mely szerint az Európai Uniónak pénzügyi forrásokkal alátámasztott tervet kell előkészítenie annak érdekében, hogy a migránsokat kimenekítsék Líbiából, majd el kell osztani őket a tagállamok között.”

Migránsokat kényszerítenének a tagállamokra a koronavírus-járvány idején

Szakértők szerint a LIBE elnöke, a spanyol Juan Fernando López Aguilar felvetésével ellentétben a koronavírus-járvány idején le kellene zárni az országhatárokat, mert az európai polgárok védelme az elsődleges. „Líbiában furcsa módon alacsony a John Hopkins Egyetem adatai szerint a koronavírussal fertőzöttek aránya, viszont Algériában, Marokkóban és például Egyiptomban sokszorosa ennek.

Bevállalás

Éjjel-nappal Tamara bikinifazonjai.

Tavaly ilyenkor már a bikiniszezonra készült az RTL II-n minden hétköznap 21.30-kor kezdődő Éjjel-nappal Budapest című sorozat sztárja, Tamara. A barna szépség attól tart, idén elmarad a nyár – számol be róla a Blikk Online.

„– A jelenlegi helyzet nem azt mutatja, hogy bárhová el tudunk menni nyaralni, pedig én nagyon szeretnék szaladgálni a tengerparton a naplementében, vagy éppen vitorlázni egyet a Balatonon. Ha ezek idén elmaradnak, nagyon fognak hiányozni – sóhajtott Tamara, aki azt is elárulta, hogyan választ fürdőruhát. – Ha bikinit vásárolok, alsóból általában a brazil fazont választom, a felsőnél különleges igényeim nincsenek. Azt szeretem, ha van rajta valami extra, cuki, és nyilván legyen szép színes. Fürdőruhák terén nem vagyok bevállalós, tangában, monokiniben vagy éppen nudistastrandon biztosan nem találkozik majd velem senki – mondta nevetve.”

Idén elmarad a bikiniszezon? Az Éjjel-nappal Budapest sztárja ezt nagyon nem viselné jól - fotó

Éjjel-Nappal Budapest ÉNB Tamara fürdőruha szexi Amikor bikinit választ magának Tamara, az alsó esetén mindig a brazil fazonra voksol. Budapest - Tavaly ilyenkor már a bikiniszezonra készült az RTL II-n minden hétköznap 21.30-kor kezdődő Éjjel-nappal Budapest című sorozat sztárja, Tamara. A barna szépség attól tart, idén elmarad a nyár.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94709/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?