Blogolj!

Blogstar kávéház

Felhajtás

A válsághelyzet hisztériája.

Nekünk, európaiaknak, a válságban sem szabad az „ideológiák és hisztériák kezére játszanunk – a Magyar Hírlap Online szerint így véli Gudrun Kugler osztrák néppárti (ÖVP) parlamenti képviselő, aki a magyar parlament által megszavazott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény európai fogadtatását taglalja.

„Mint írta, az osztrák illetékesek jó kapcsolatot tartanak fenn a magyar politikusokkal. Ha problémák vannak, akkor meg fogják azokat vitatni. Ugyanakkor a nemrég megfigyelt sajtó- és politikai felhajtás 'el kell, hogy gondolkoztasson minket, ugyanis a jelen válságban még kevésbé szabad nekünk, európaiaknak az ideológiák és a hisztériák kezére játszanunk' – fogalmazott Kugler.”

„Válságban sem szabad engedni a hisztériának"

„Egy magyar koronavírus-törvény fél Európát felkavarta. Az Európai Parlament határozatot fogadott el, amely a magyarországi veszélyhelyzeti törvényt "az európai értékekkel teljesen ellentétesként" jellemezte. Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke pedig közvetetten Hitler 1933-as felhatalmazási törvényéhez hasonlította" - írta az osztrák politikus.

Aggodalom

Az építőipar sorvadása.

Az építőiparban továbbra sincsenek a koronavírus-járvánnyal összefüggő megbetegedések, a megrendelésállomány mintegy 20 százalékos visszaesése ugyanakkor komoly fejfájást okoz a vállalkozásoknak – állítja a Népszava Online.

„Uniós összehasonlításban még jól áll a magyar építőipar, több aggasztó folyamat ugyanakkor erősödik – derül ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) összegzéséből. Becsléseik szerint az ágazat eddigi idei teljesítménye mintegy 3-5 százalékkal maradhat el a tavalyi év azonos időszakától. Ez az uniós tagországok – az Európai Építőipari Főszövetség április végi becslése szerinti 80-85 százalékos –összesített teljesítményéhez képest jobb arány. Az új projektek előkészítésének lelassulása, az új szerződések megkötésének elmaradása ugyanakkor május elején is komoly gondokat okozott a hazai építőipari vállalkozásoknak.”

Hiába nem beteg, kitartóan sorvad az építőipar

Az építőiparban továbbra sincsenek a koronavírus-járvánnyal összefüggő megbetegedések, a megrendelésállomány mintegy 20 százalékos visszaesése ugyanakkor komoly fejfájást okoz a vállalkozásoknak. VISSZAESÉS Uniós összehasonlításban még jól áll a magyar építőipar, több aggasztó folyamat ugyanakkor erősödik - derül ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) összegzéséből.

Engedély

Olaszország óvatos újraindulása.

Több mint két hónapja nem volt ilyen alacsony az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírusos esetek száma Olaszországban a polgári védelem hétfő esti adatai szerint, a korábbiakhoz képest a halottak száma is csupán 179-cel emelkedett – tudósít az Origo.hu.

„A római kormány hétfő este egyeztet a tartományi elnökökkel a kereskedelemnek és a vendéglátásnak az eredetileg tervezettnél esetleg korábbi újraindításáról. A tartományok egy része kész korábban megnyitni az üzleteket, fodrászatokat, éttermeket és strandokat, miközben a kormány országos szabályozást szorgalmaz. Róma mindenképpen meg akarja várni az óvintézkedések május 4-től indított oldását követő járványadatokat, mielőtt tovább enyhítené a korlátozásokat. Az eredeti ütemezés szerint az olaszok május 18-tól már engedély nélkül közlekedhetnek, elhagyhatják városaikat és más tartományba is utazhatnak. Május 18-től megnyitnak a múzeumok és a templomok is.”

Két hónapja nem volt ilyen alacsony az új esetek száma Olaszországban

Több mint két hónapja nem volt ilyen alacsony az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírusos esetek száma Olaszországban a polgári védelem hétfő esti adatai szerint, a korábbiakhoz képest a halottak száma is csupán 179-cel emelkedett. A kormány döntése a következő órákban várható az óvintézkedések oldásának esetleges gyorsításáról.

Felvetés

A migránstaxiztatás kockázatai.

Migránsokat kényszerítenének a tagállamokra a koronavírus-járvány idején. Szakértők szerint a LIBE elnöke, a spanyol Juan Fernando López Aguilar felvetésével ellentétben a koronavírus-járvány idején le kellene zárni az országhatárokat, mert az európai polgárok védelme az elsődleges – elemez a Hirado.hu.

„Líbiában furcsa módon alacsony a John Hopkins Egyetem adatai szerint a koronavírussal fertőzöttek aránya, viszont Algériában, Marokkóban és például Egyiptomban sokszorosa ennek. Az NGO-k által működtetett taxijáratok a migránsokat nemcsak Líbiából, hanem a gócponként említhető országokból érkezőket is felvehetik és szállíthatják – mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértőja a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Az alkotmányjogász Juan Fernando López Aguilar, az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) elnökének felvetésére reagált, mely szerint az Európai Uniónak pénzügyi forrásokkal alátámasztott tervet kell előkészítenie annak érdekében, hogy a migránsokat kimenekítsék Líbiából, majd el kell osztani őket a tagállamok között.”

Migránsokat kényszerítenének a tagállamokra a koronavírus-járvány idején

Szakértők szerint a LIBE elnöke, a spanyol Juan Fernando López Aguilar felvetésével ellentétben a koronavírus-járvány idején le kellene zárni az országhatárokat, mert az európai polgárok védelme az elsődleges. „Líbiában furcsa módon alacsony a John Hopkins Egyetem adatai szerint a koronavírussal fertőzöttek aránya, viszont Algériában, Marokkóban és például Egyiptomban sokszorosa ennek.

Bevállalás

Éjjel-nappal Tamara bikinifazonjai.

Tavaly ilyenkor már a bikiniszezonra készült az RTL II-n minden hétköznap 21.30-kor kezdődő Éjjel-nappal Budapest című sorozat sztárja, Tamara. A barna szépség attól tart, idén elmarad a nyár – számol be róla a Blikk Online.

„– A jelenlegi helyzet nem azt mutatja, hogy bárhová el tudunk menni nyaralni, pedig én nagyon szeretnék szaladgálni a tengerparton a naplementében, vagy éppen vitorlázni egyet a Balatonon. Ha ezek idén elmaradnak, nagyon fognak hiányozni – sóhajtott Tamara, aki azt is elárulta, hogyan választ fürdőruhát. – Ha bikinit vásárolok, alsóból általában a brazil fazont választom, a felsőnél különleges igényeim nincsenek. Azt szeretem, ha van rajta valami extra, cuki, és nyilván legyen szép színes. Fürdőruhák terén nem vagyok bevállalós, tangában, monokiniben vagy éppen nudistastrandon biztosan nem találkozik majd velem senki – mondta nevetve.”

Idén elmarad a bikiniszezon? Az Éjjel-nappal Budapest sztárja ezt nagyon nem viselné jól - fotó

Éjjel-Nappal Budapest ÉNB Tamara fürdőruha szexi Amikor bikinit választ magának Tamara, az alsó esetén mindig a brazil fazonra voksol. Budapest - Tavaly ilyenkor már a bikiniszezonra készült az RTL II-n minden hétköznap 21.30-kor kezdődő Éjjel-nappal Budapest című sorozat sztárja, Tamara. A barna szépség attól tart, idén elmarad a nyár.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94709/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?