Blogolj!

Blogstar kávéház

Figyelem

Brüsszel aljas áskálódása.

Az Európai Parlament megint mocskos eszközökkel támadja hazánkat – derül ki az Origo.hu összeállításából.

„Orbán Viktor miniszterelnököt hívta meg az Európai Parlament Magyarországról folytatott vitájára David Sassoli, az EP szocialista elnöke, miután Varga Judit igazságügyi miniszter kifogásolta, hogy a magyar kormány képviselőjeként nem lehet jelen. Sassoli először elutasította az igazságügyi miniszter részvételét, majd a második tiltakozás után az utolsó pillanatban Orbán Viktor miniszterelnököt hívta meg csütörtök reggelre. Orbán Viktor miniszterelnök levélben válaszolt Sassolinak: jelenleg minden erejét és energiáját a járvány elleni védekezés köti le, így a magyar kormány képviseletében Varga Judit igazságügyért és európai uniós ügyekért felelős miniszter tud részt venni a vitában. A miniszterelnök arra is felhívta az EP-elnök figyelmét, hogy az Európai Tanács soros elnöksége képviseletében egy államtitkár lesz jelen.”

Brüsszel megint Magyarországot próbálja támadni

Orbán Viktor miniszterelnököt hívta meg az Európai Parlament Magyarországról folytatott vitájára David Sassoli, az EP szocialista elnöke, miután Varga Judit igazságügyi miniszter kifogásolta, hogy a magyar kormány képviselőjeként nem lehet jelen. Sassoli először elutasította az igazságügyi miniszter részvételét, majd a második tiltakozás után az utolsó pillanatban Orbán Viktor miniszterelnököt hívta meg csütörtök reggelre.

Körmenet

Magyarország ünnepi újrakezdése.

Nagyszabású, háromnapos Szent István-fesztivált tervez a kormány augusztus 20-a alkalmából. Az előkészületek már megkezdődtek nemzeti ünnepünk minden eddiginél grandiózusabb fővárosi megünneplése érdekében, amely – ha a járványügyi helyzet igazolja a várakozásokat – akár a pandémia utáni újrakezdést is szimbolizálhatja majd Magyarország számára – így a Magyar Hírlap Online.

„A hagyományos, 20-i tűzijáték például minden korábbinál látványosabb lesz, időben és a felhasznált pirotechnikai eszközök tekintetében is egyaránt nagyobb, mint az előző években. A jelenlegi tervek alapján ugyanaz a látványelem lesz látható mindenhol, bármelyik fővárosi helyszínről ugyanazt az élményt adja majd a tűzijáték. Az óvatosság jegyében a kormány szándékai szerint még jobban 'széthúzzák' majd a tömeget, így még több helyszínen lesznek programok és rendezvények a Duna mentén is. Lesz megint Magyar Ízek Utcája, az ünnepi forgatag pedig a Margit hídtól a Petőfi hídig tarthat majd. Az Andrássy úton felvonulásra készülnek, hagyományteremtő szándékkal. Valamennyi korosztály számára külön szórakozási lehetőségeket biztosítanak, az időseknek és a családoknak egyaránt. Ha minden jól megy, megtartják a Szent Jobb-körmenetet is 20-án este.”

Minden korábbinál nagyobb szabású államalapítási ünnepre készül a kormány

Nagyszabású, háromnapos Szent István-fesztivált tervez a kormány augusztus 20-a alkalmából - értesült lapunk. Úgy tudjuk, az előkészületek már megkezdődtek nemzeti ünnepünk minden eddiginél grandiózusabb fővárosi megünneplése érdekében, amely - ha a járványügyi helyzet igazolja a várakozásokat - akár a pandémia utáni újrakezdést is szimbolizálhatja majd Magyarország számára.

Tartalom

Az álhíroldalak szenzációhajhászása.

A fakenews-portálok célja a minél nagyobb hirdetési bevétel – olvasható a Hiraod.hu-n.

„Azok a weboldalak, amelyek álhíreket osztanak meg, legtöbbször kizárólag azért teszik, hogy a hirdetési bevételekből minél nagyobb bevételre tegyenek szert – mondta Halász Viktor rendőr százados, az Országos Rendőr-főkapitányság kiberbűnözés elleni főosztály vezetője az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette, ha egy álhírterjesztő oldal által publikált cikket összehasonlítunk elismert, mindenki által ismert weboldalon megjelenő hírrel, akkor láthatjuk, hogy az előbbiben gyakoriak a magyartalanságok, a helyesírási, fogalmazási hibák, a cikkek sokkal összecsapottabbak. A szerzők számára csak az a fontos, hogy szenzációhajhász tartalmat állítsanak elő.”

Videó: Az álhíroldalak célja a minél nagyobb hirdetési bevétel

„Azok a weboldalak, amelyek álhíreket osztanak meg, legtöbbször kizárólag azért teszik, hogy a hirdetési bevételekből minél nagyobb bevételre tegyenek szert" - mondta Halász Viktor rendőr százados, az Országos Rendőr-főkapitányság kiberbűnözés elleni főosztály vezetője az M1 Ma reggel című műsor ...

Performance

Németh Szilárd hálálkodó almaosztása.

A honvédelmi államtitkár tudja, hogyan kell megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. Németh Szilárd hálája és elismerése jeléül kiosztott tíz láda almát a Mentők Napja alkalmából Csepelen – tudósít a Népszava Online.

„A jeles alkalmat nem felejtette el Németh Szilárd sem, aki abszolút ráérzett arra, hogyan fejezhetné ki megbecsülését az alulfizetett, mindennap saját életüket is kockáztató mentőápolók felé: egészen pontosan tíz rekesz almával. Ezt azonban nem csak úgy hirtelen, hűbelebalázs módon adta oda nekik: a jelenetet pontosan koreografálni és fotózni is kellett, majd felkerült a honvédelmi államtitkár Facebook-oldalára. Így személyesen Németh tette közzé a felvételt, amin a csepeli mentőállomás és egy mentőautó előtt felsorakoztatott dolgozók türelmesen végighallgatják az államtitkár úr köszöntőjét, és átveszik munkájuk megérdemelt jutalmát. Mivel mindannyian maszkot viseltek, így nem kellett arcukat adniuk a performance-hoz.”

Németh Szilárd hálája és elismerése jeléül kiosztott tíz láda almát a mentőknek (videó)

A honvédelmi államtitkár tudja, hogyan kell megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. Mintegy 15 ezer koronavírus-gyanús beteget láttak el és 40 ezer tesztet vittek házhoz a magyar mentők a járvány kitörése óta - írtuk vasárnap, a Mentők Napjára emlékeztetve.

Jóslat

Vajna Tímea spirituális álma.

Büszke nagynéniként újságolta el Vajna Tímea (37), kisfiúval bővül a családjuk, amit ő már korábban kiolvasott a kártyalapokból. Az özvegy húga, Palácsik Lilla (26) április végén jelentette be, férjével, Visváder Tamással első közös gyermeküket várják. A nagynéni azóta is roppant izgatott a baba érkezése miatt – számol be róla a Blikk Online.

„Az özvegy is élőben, Los Angelesből kísérte figyelemmel a leleplezés perceit, amikor is az 5-ös számú lufi rejtette a fiúra utaló kék konfettiket, amelyet a családtagok javaslatára pukkantottak ki. 'Esküszöm, én sem tudtam, és csak hirtelen mondtam egy számot, mert az ötös a siker száma. Amúgy megálmodtam már az elején, hogy kisfiú lesz. Annyira boldog vagyok, a szüleim és a nagyszüleim annyira vágytak már fiú unokára' – árulta el követőinek az Instagramon az özvegy, aki még kártyát is vetett, hogy jóslatból megtudja, fiú vagy lány születik. Tímea spirituális beállítottságú, amiről többször mesélt már férje halála kapcsán is, most azt mondja, a nemet a lélek választja ki.”

„Megálmodtam már az elején, hogy kisfiú lesz" - Kártyát vetett születendő unokaöccse miatt Vajna Timi

Budapest - Büszke nagynéniként újságolta el Vajna Tímea (37), kisfiúval bővül a családjuk , amit ő már korábban kiolvasott a kártyalapokból. Az özvegy húga, Palácsik Lilla (26) április végén a Story magazin címlapján jelentette be, férjével, Visváder Tamással első közös gyermeküket várják. A nagynéni azóta is roppant izgatott a baba érkezése miatt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94769/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?