Blogolj!

Hamarosan bejelentik a munkahelyteremtő támogatásokat

Megtartotta szokásos tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikai államtitkár bejelentette, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatási program után hamarosan bejelentik a munkahelyteremtő támogatásokat is.

Bodó Sándor, foglalkoztatáspolitikai államtitkár elmondta a kormány célja, hogy minél több munkahelyet megtartson.

Két program is indult a munkahelyek megvédésére. Az egyik a munkahelyvédelmi bértámogatási program, melyben az alkalmazottakat csökkentett munkaidőben foglalkoztató munkaadók igényelhetnek állami támogatást.
Eddig 5400 vállalkozás, 72000 munkavállalóra kért támogatást kis-, közép- és nagyvállalkozások egyaránt.
Legtöbb igény a feldolgozóiparból és a turizmusból érkezett, földrajzi elhelyezkedés szerint Fejér megyéből, Budapestről, Pest megyébő és Veszprém megyéből kérték legtöbben a támogatást.

A kormány úgy alakította ki az igénylés rendszerét, hogy annak benyújtása a lehető legegyszerűbb legyen.

Bodó Sándor arról is beszélt, hogy a másik fontos program a kutatás-fejlesztés-innováció területén dolgozókat érinti. Eddig 400 cég 7200 főre adott be támogatást a K+F területén. A legtöbb igény Budapestről, Pest megyéből, Hajdú-Bihar megyéből és Csongrád megyéből érkezett.

Az államtitkát elmondta, hamarosan munkahelyteremtő támogatásokat fognak bejelenteni, hogy senki nem maradjon munka nélkül.

Müller Cecília, országos tisztivőorvos elsőként ismertette a friss adatokat. Elmondta, hogy 3341 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg. 430 főre emelkedett az elhunytak száma, 1102-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1809 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 58%-a budapesti vagy Pest megyei. 688 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen. 45 személy van lélegeztetőgépen.

A mai tájékoztatón a tisztifőorvos-asszony a bölcsődei, óvodai ügyelet szabályairól is beszélt.

Elmondta, hogy a bölcsődéknek és az óvodáknak biztosítani kell az ügyeletet, hogy a szülők tudjanak dolgozni, ezért köszönetet mondott a bölcsődében és óvodákban dolgozóknak, hogy helytállnak ebben a helyzetben. A járványügyi helyzet sok hasznot is fog hozni, mert be fognak rögzülni ezek a szabályok és felnőtt korban ezt már mindenki alkalmazni fogja.

Hogy a bölcsődékben megakadályozzák a vírus terjedését, fontos a gyakori szellőztetés, fontos, hogy a gyerekek játékait folyamatosan fertőtlenítsék és a gyerekek olyan játékokat játszanak, melyek nem járnak érintkezéssel. Fontos, hogy a gyerekek ne vigyenek be otthonról játékot.

A szabályok betartásával a kockázat minimális.

Müller Cecília arra kérte az intézményket, hogy ne tagadják meg az egészségügyi dolgozók gyermekeinek felügyeletét.

Kiss Róbert, rendőr alezredes arról beszélt, hogy osztrák - magyar viszonylatban két újabb határt nyitottak meg a személyforgalom előtt a hazatérők és a munkavállalók részére, Alsószölnökön és Jánossomorján.

499 fő használ elektronikus hatósági házi karantént. Több mint 11 ezer hatósági házi karantén van érvényben - mondta.https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94780/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

2020.07.14. 10:30
Az információk szerint az országosan ismert faluvezető önkezével vetett véget életének. A Romnet cigány portál úgy tudja, kedd reggel a falu feldolgozóüzemében találtak rá Bogdán László …

Tizeneggyel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.07.14. 09:45
4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden. A halottak száma változatlanul 595, …

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Karácsonyék idősotthonaiban pusztított leginkább a járvány

2020.07.13. 17:35
Finoman szólva sem áll(t) a helyzet magaslatán a balliberális budapesti városvezetés. Az idősotthoni halálozások háromnegyede az ő intézményeikhez kötődik, a Pesti út …

Áder János kihirdette a költségvetés megalapozásáról szóló törvényt

2020.07.13. 16:55
Áder János köztársasági elnök elrendelte a központi költségvetés megalapozásáról szóló törvény kihirdetését hétfőn.

Remélhetőleg hagyományosan lehet elkezdeni az új tanévet

2020.07.13. 10:55
Maruzsa Zoltán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának volt a vendége, ahol arról beszélt, hogy remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet …

A balkáni útvonal felé tolja Görögország a szigeteire érkező migránsokat

2020.07.13. 10:05
Vargha Márk szerint Görögország úgy oldja meg a migránsproblémáját, hogy a balkáni útvonal felé tolja a szigeteire érkező bevándorlókat …

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?