Blogolj!

Müller Cecília: Nyugvó szakaszba érkezett a járvány

Az Operatív Törzs ma is megtartotta a koronavírus-járvány hazai alakulásával kapcsolatos online sajtótájékoztatóját. Mutatjuk a részleteket!

Kiss Róbert rendőr alezredes beszámolója szerint, 29 kórház és az Országos Mentő Szolgálat, valamint idősotthonok kaptak újabb védőeszközöket.

Elmondta, hogy jelenleg 11 ezernél is többen vannak hatósági házi karanténban,

azok esetében, akik vállalják házi karanténhoz kialakított applikáció letöltését ott a rendőrség elektronikus úton tudja ellenőrizni a karantén betartását.

A héten már elérhetővé vált egy másik alkalmazás is a VírusRadar, amely a kontaktuskutatást segíti. Az azonosított fertőzöttekről kimutathatóvá teszi, hogy kikkel érintkezett a fertőzött.

Müller Cecília csütörtöki sajtótájékoztatón beszámolt a legfrissebb adatokról, amelyek alapján elmondható, hogy 1775-re csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Az elmúlt 24 órában újabb 39 magyar állampolgárnál mutatták ki vírust, ezzel pedig 3380-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 436-ra emelkedett az elhunytak száma, viszont már 1169-en gyógyultan távoztak a kórházból.

39-cel nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma itthon

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Az elmúlt huszonnégy órában 3380-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és hat idős, krónikus beteg halt meg. A koronavirus.gov.hu beszámolója szerint ezzel immáron összesen 436 halálos áldozata van itthon a koronavírus-járványnak, de 1169-en már gyógyultan hagyhatták el a kórházat.

Tovább bontva: az aktív fertőzöttek 59 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 59 százaléka budapesti vagy Pest megyei. Jelenleg 658 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és 49-en vannak lélegeztetőgépen.

„Nyugvó szakaszba érkeztünk, sőt egy csökkenés figyelhető meg. A járvány mérséklődik hazánkban.”

- mondta Müller Cecília.

Arról is beszámolt, hogy továbbra is folyamatosan vizsgálják az adatokat, a járvány dinamikáját. De bátran kijelenthető, hogy a nyitás, amit vidéken alkalmaztak, nem eredményezett fertőzési többletet. Azonban egy hétig még várni kell a lappangási idő leteltéhez, hogy véglegesen is ki tudjuk mondani mindezt, de minden jel erre mutat.

Müller Cecília azt is elmondta, hogy hamarosan ismét változnak a munkavállalás szabályai, a home office lehetősége eddig is a munkavállalók és a munkáltatók megegyezésén múlt, ez továbbra is így lesz, azonban azt is hozzátette, hogy az újfajta lehetőség tapasztalatait mérlegelni kell. Azokban a munkakörökben pedig, ahol nem lehet otthonról dolgozni, a munkaadó vállalatok döntenek arról, hogy visszatérhetnek-e a munkába a dolgozóik.

Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet, hogy a higiénés óvintézkedések és a megfelelő fertőtlenítőszeres tisztítás, valamint a közösségi távolságtartás továbbra is nagyon fontosak, főleg, ha újra munkába állunk.

Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a természetes szellőzést ott kell előnyben részesíteni, ahol erre is van lehetőség, ahol viszont nincs ott mesterséges szellőztetés bekapcsolása előtt mindenképp fertőtleníteni kell.

Müller Cecília arról is szólt, hogy ha előfordul megbetegedés egy munkahelyen, akkor a dolgozónak azonnal jeleznie kell ezt a munkavállalónak, majd azonnal el kell hagynia a munkahelyét. Ezt követően pedig a munkáltatónak értesíteni kell a Nemzeti Népegészségügyi Központot és követni kell a szakemberek utasításai.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94825/pics/lead_800x600.jpg
adatok,koronavírus,Magyarország,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Operatív törzs - cél a közösségi terjedés megelőzése

2020.09.22. 11:40
Megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Müller Cecília, tisztifőorvos és Kiss Róbert rendőralezredes adott tájékoztatást a friss információkról.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Operatív törzs: a korlátozások a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják

2020.09.21. 12:15
Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Magyarország és a …

Koronavírus: 876 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.21. 09:45
876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt három krónikus beteg, az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő.

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

809 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

2020.09.19. 09:00
Hat krónikus beteg veszítette életét szombatra a koronavírus-járványban.

Hétfőtől 10 napra csökken a karanténkötelezettség Magyarországon

2020.09.19. 08:55
Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra …

Nagyon sok a koronás migráns – Nyugat-Európa felé tartanának

2020.09.19. 04:00
Magyarország mellett Olaszország is hatalmas nyomás alá kerülhet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?