937 fővel nőtt a fertőzöttek száma
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Konszenzus

A 2021-es költségvetés viharfelhői.

A Népszava Online arról ír, nincs konszenzus a büdzsé körül: úgy tűnik, a miniszterek inkább hinnének Matolcsy Györgynek, mint Varga Mihálynak.

„A jegybank március 26-án frissített gazdasági prognózisa nem számol a gazdasági növekedés zuhanásával, hanem három százalékos növekedést valószínűsít, ami már a prognózis bejelentésekor is inkább ráolvasásnak tűnt, semmint megalapozott prognózisnak. A kormány április végén nyújtotta be Brüsszelnek az aktualizált konvergencia programot, amelyben a PM – és így a kormány – 2020-ra a bruttó hazai termék, a GDP három százalékos csökkenésével számol, ami a nemzetközi elemzők és pénzügyi szervezetek által készített becslések között a legoptimistább. Az IMF 3,1, az EBRD 3,5 százalékos csökkenéssel, az Európai Bizottság viszont hét százalékos zuhanással számol 2020-ra. Mivel minden ország visszaesést vár az egész világon, igencsak meglepő lenne, ha a világgazdasági folyamatokba mélyen beágyazott magyar gazdaság növekedne. Láthatóan a kormányban sem mindenki hajlik arra, hogy elfogadja a PM amúgy óvatosan pesszimista gazdasági előrejelzést, mégpedig ha ebben nincs konszenzus, akkor azt az is jelenti, hogy a 2021-es költségvetés számaiban nincs konszenzus.”

Viharfelhők a 2021-es költségvetés felett?

Úgy tűnik, a miniszterek inkább hinnének Matolcsy Györgynek, mint Varga Mihálynak. A kormány tervei szerint jövő kedden a parlament elé terjesztenék a 2021-as költségvetést, ám a kormányban még az alapokban sincs egyetértés - ez derült ki a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökségi miniszter szavaiból.

Érvelés

Karácsony Gergely permanens mellébeszélése.

Karácsony Gergely hetek óta nem válaszol a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kérdésekre. A válaszokból kiderül: a főpolgármesterhez hasonlóan a baloldali polgármesterek többsége is mellébeszél – állítja az Origo.hu.

„Komoly bizonytalanságot szült, hogy a főpolgármester folyamatosan változtatta véleményét a fővárost érintő járványügyi kérdésekben, majd az utóbbi hetekben már egyáltalán nem mer véleményt mondani. Pár hete Karácsony még a szigorítások fenntartását támogatta: például akkor még helyeselte az arc kötelező eltakarásával kapcsolatos előírást. Közösségi oldalán egyenesen úgy fogalmazott, hogy 'sajnos, még nincs itt az ideje annak, hogy Budapesten és környékén enyhítsünk a korlátozó intézkedéseken.' Pár nappal később megváltoztatta véleményét: Orbán Viktornak írt levelében már büntetéshez hasonlította ezeket az intézkedéseket. Soraiból arra lehet következtetni, hogy pár nappal korábbi állásfoglalásával ellentétben mégsem tartja szükségeseknek a korlátozások fenntartását. Azóta pedig egyszerre próbál az intézkedések fenntartása és az élet újraindítása mellett is érvelni, nehogy számon lehessen kérni rajta bármilyen véleményt.”

Menekülnek Karácsony Gergelyék az egyenes válaszadás elől

Csütörtök délután három óráig kérte a kormány Budapest baloldali főpolgármesterének és a kerületi polgármestereknek a véleményét arról, Budapesten fennmaradjanak-e a korlátozások vagy a fővárosban is fokozatosan indítsák újra az életet. Karácsony Gergely hetek óta nem válaszol a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kérdésekre. A válaszokból kiderül: a főpolgármesterhez hasonlóan a baloldali polgármesterek többsége is mellébeszél, közülük csak a XIII.

Probléma

Gyurcsányék súlyos korrupciós ügyei.

Az Európai Parlament csütörtöki, videokonferencia formájában megtartott ülésén szavazott a 2018-as pénzügyi évre vonatkozó zárszámadási jelentésekről Brüsszelben. A kormánypártok szerint közben kiderült, Gyurcsányék súlyos korrupciós ügyei jelentik a problémát Magyarországgal szemben – fogalmaz a Magyar Hírlap Online.

„Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, a zárszámadások néppárti felelőse felhívta a figyelmet, hogy az Európai Bizottság zárszámadási jelentése fordulatot jelent az Orbán-kormánnyal szemben folyamatosan hangoztatott korrupciós vádaskodásokat illetően. 'A jelentés egyértelműen kimondja, hogy Magyarországgal kapcsolatban a 2010 előtti időszakban gyökerező rendszerszintű pénzügyi visszaélések és korrupciós ügyek jelentik a legfőbb problémát' –írta lapunknak is eljuttatott sajtóközleményében a képviselő.”

Gyurcsányék súlyos korrupciós ügyei jelentik a problémát Magyarországgal szemben

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, a zárszámadások néppárti felelőse felhívta a figyelmet, hogy az Európai Bizottság zárszámadási jelentése fordulatot jelent az Orbán-kormánnyal szemben folyamatosan hangoztatott korrupciós vádaskodásokat illetően. "A jelentés egyértelműen kimondja, hogy Magyarországgal kapcsolatban a 2010 előtti időszakban gyökerező rendszerszintű pénzügyi visszaélések és korrupciós ügyek jelentik a legfőbb problémát" - írta lapunknak is eljuttatott sajtóközleményében a képviselő.

Súly

Brüsszel hitelességének összeomlása.

A magyar koronavírus-törvényről és a jogállamiság helyzetéről szóló mai vitát az Európai Parlamentben magyar képviselet nélkül tartották. Rólunk vitáztak nélkülünk: saját hitelességét rombolja le Brüsszel. Folyamatos támadásra kell készülnie a magyar kormánynak az európai parlamenti liberálisok részéről – elemez a Hirado.hu.

„A jogszabályt, amely mentén megpróbálták elutasítani Varga Judit miniszter részvételét, nem tudták felmutatni, így a vita Magyarországra vonatkozó részét teljesen nevetségessé tették. Az az érvelés, hogy egyfajta szokásjog alapján csak kormányfő vagy államfő reprezentálhatja országát egy ilyen vitán, több sebből vérzik, egyáltalán csak azért merülhetett fel, mert az Európai Parlament illetékesei is érezték, hogy ennek a vitának egyszerűen nincs kellő súlya – mondta a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője.”

Rólunk vitáztak nélkülünk: saját hitelességét rombolja le Brüsszel

A magyar koronavírus-törvényről és a jogállamiság helyzetéről szóló mai vitát az Európai Parlamentben magyar képviselet nélkül tartották. Folyamatos támadásra kell készülnie a magyar kormánynak az európai parlamenti liberálisok részéről. Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke az Európai Parlament Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitáján (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet) A jogszabályt, amely mentén megpróbálták elutasítani Varga Judit miniszter részvételét, nem tudták felmutatni, így a vita Magyarországra vonatkozó részét teljesen nevetségessé tették.

Kollekció

Palvin Barbi félmeztelen vadítása.

Palvin Barbi megmutatta, hogy most mely bugyik is tartoznak a kedvencei közé: van köztük rózsaszínű, bézs, bevágós és sokat mutatós is – így a Blikk Online.

„Az ország egyik kedvenc modellje egy új fotósorozatban szerepelhetett a Victoria's Secretnél, a friss reklámfotókon pedig változatos bugyikban mutatta meg magát és formás idomait. Palvin Barbi nem szégyenlősködött a fotózáson, hiszen félmeztelenül mutatta meg a kamerának a bájait, kerek popsijára pedig a legtrendibb fehérneműket húzta fel. A szexis bugyik azonnal elnyerik a férfiak tetszését, a lányok pedig kezdhetnek elgondolkodni azon, nekik melyik lesz a következő darabjuk, amivel meglepik kiszemeltjüket. Mutatjuk Palvin Barbi csodálatos idomait és a szexi bugyikollekcióját.”

A félpucér Palvin Barbi olyan vadítóan pózol a Victoria's Secret bugyikollekciójában, hogy konkrétan leestünk a székről az ámulattól - fotók

Palvin Barbi megmutatta, hogy most mely bugyik is tartoznak a kedvencei közé: van köztük rózsaszínű, bézs, bevágós és sokat mutatós is. Az ország egyik kedvenc modellje egy új fotósorozatban szerepelhetett a Victoria's Secretnél, a friss reklámfotókon pedig változatos bugyikban mutatta meg magát és formás idomait.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94853/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.24. 03:05
Von der Leyen migrációs pakkja, Orbán Viktor felbukkanása, Dobrev Klára álhírcsomagja, Pataky Attila zokogós vallomása és Alföldi Róbert coming outja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.23. 05:15
A fideszes városok szemételtakarítása, Brüsszel politikai boszorkányüldözése, a magyar egészségügy leterhelődése, Dzsudzsák Balázs maradonai tömeghatása és Völgyi Zsuzsi lázas kattogása szerdai online lapszemlénkben.

Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020.09.22. 18:30
A pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését – …

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?