Blogolj!

Blogstar kávéház

Válság

Karácsony Gergely tutyimutyisága.

Tarlós István képes volt veszélyhelyzetben gyorsan dönteni, Karácsony Gergely nem képes – üzeni az Origo.hu-n Kocsis Máté.

„Tarlós István gyakorlati ember, Karácsony Gergely elméleti. Tarlós István képes volt nehéz helyzetekben gyorsan dönteni, határozottan cselekedni, rutinszerűen viselkedni. A veszélyhelyzet idején ez hiányzott Budapestről, a Pesti úti idősotthonból és a főpolgármesteri irodából is. Elméletben egy válságot nem lehet kezelni, mindenki láthatja – ezt írta ki Facebook-oldalára egy videóval illusztrálva a Fidesz frakcióvezetője.”

https://www.origo.hu/itthon/20200515-kocsis-karacsony-keptelen-hatarozottan-donteni.html

Előírás

A kórházi ágyak visszafoglalása.

Behúzott fékkel indulnak újra a kórházak. Hétfőtől összesen 10-11 ezer ágyat foglalhatnak vissza a koronavírus-járvány miatt az ellátásból kiszorult betegek. Elindulhatnak a tervezhető műtétek és ismét kaphatnak kórházi ellátást az ápolásra és rehabilitációra szorulók – olvasható a Népszava Online-on.

„E levél szerint hétfőtől fokozatosan újraindíthatók a tervezhető műtétek, és kúraszerű ellátások is. A koronavírus-fertőzöttek ellátására felszabadított több mint 30 ezer ágynak a harmada állítható újra szolgálatba. Ám, hogy ez hol és milyen szolgáltatások visszaállítását jelenti, azt még nem lehet pontosan tudni. Hiszen ezek közé tartozik az a 3000 rehabilitációs ágy is, amiről a miniszter még a múlt héten írta, hogy azokra ismét fel lehet venni betegeket. Továbbá előírta, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel kapcsolatos ellátásoknak minél szélesebb palettáját biztosítsák az intézmények. Így például a koronária-őrzőket és a kardiológia osztályokat meg kell nyitniuk a kórházaknak. Szigorú előírás az is, hogy csak azt lehet felvenni tervezett beavatkozásra, akinél elvégezték a koronavírus-kimutatásra szolgáló PCR-tesztet és az eredménye negatív. Ez is lassíthatja a kórházi osztályok 'visszafoglalását', mivel mint a Nemzeti Népegészségügyi Központ főigazgató helyettese is elismerte, laborjaik havonta legfeljebb 6-7 ezer PCR vizsgálatot tudnak elvégezni.”

https://nepszava.hu/3078282_nem-eszik-olyan-forron-a-kasat-behuzott-fekkel-indulnak-ujra-a-korhazak

Büntetés

Az uniós jelképek meggyalázása.

A nemzeti jelképek megsértésével egyenlő, büntetendő cselekménnyé nyilvánította a törvényhozás Németországban az Európai Unió (EU) zászlajának nyilvános meggyalázását – írja a Magyar Hírlap Online.

„A szövetségi parlament (Bundestag) a törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarájának (Bundesrat) kezdeményezésére kiegészítette a büntetőtörvénykönyvet egy bekezdéssel, miszerint három évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbüntetéssel kell sújtani a nyilvános helyre kitűzött EU-zászló eltávolítását, valamint a kék mezőben kört alkotó 12 arany színű csillagot ábrázoló lobogó nyilvános megrongálását, felismerhetetlenné tételét vagy megsemmisítését, például elégetését. Ugyanígy büntetendő az EU másik fő jelképe, az európai himnusz – Friedrich Schiller Örömóda című költeményének Ludwig van Beethoven által megzenésített változata – gyalázása.”

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20200515-buntetendove-nyilvanitottak-az-unios-zaszlo-meggyalazasat-nemetorszagban

Határidő

A veszélyhelyzet adócsökkentése.

A koronavírus sem tudja „felülírni” a kormány 2010 óta folytatott adópolitikáját: a veszélyhelyzetben is csökkennek az adók és az adminisztrációs terhek – jelentette ki a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Hirado.hu összefoglalója szerint.

„A kormány négy hónappal – május 31-éről szeptember 30-ára – kitolta az éves beszámolók, valamint az ehhez kapcsolódó éves adóbevallások és adóbefizetések határidejét. Az intézkedés 600 ezer céget, civil szervezetet érint. Az öt érintett adófajta – a társasági adó, a kisvállalati adó, az energiaellátók jövedelemadója, a helyi iparűzési adó és az innovációs járulék – későbbi megfizetése 200 milliárd forint többletlikviditást biztosít négy hónapon át a vállalkozásoknak – jelezte az államtitkár.”

https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/05/15/elo-az-operativ-torzs-online-tajekoztatot-tart

Zeusz

Hosszú Katinka állati gyönyörűsége.

Új taggal bővült Hosszú Katinkáék családja. Az Iron Lady a közösségi oldalán mutatta meg az új jövevényt – számol be róla a Blikk Online.

„Kiskutyával bővült Hosszú Katinkáék családja. Az úszónő az Instagram-oldalán köszöntötte fel születésnapja alkalmából kedvesét, Gelencsér Mátét, és ha már bejelentkezett, egyúttal megmutatta frissen örökbe fogadott kutyáját is, akit meglátva azonnal elolvadtak az olimpikon rajongói. Ezzel természetesen az újdonsült gazdik sincsenek másképp, Katinkáék szívét láthatóan már most elrabolta Zeusz névre hallgató kutyusuk.”

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/hosszu-katinka-csalad-uj-tag-kiskutya/grl356k

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94895/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.10.30. 21:55
Magyarország vakcinaéhsége, a távoktatás hangos követelése, Niedermüller Péter kínos menekülése, az amerikai bevándorláspolitika fordulatai és Palvin Barbara vágyakozása online lapszemlénkben.

Már hétfőtől járnak az M3-as metrót pótló járatok

2020.10.30. 16:50
Már hétfőtől, november 2-ától több olyan közösségi közlekedési járattal lehet utazni Budapesten, amelyet az M3-as metró középső szakaszának felújítása miatt az érintett …

Blogstar kávéház

2020.10.30. 04:20
A jogállamisági mechanizmus lopakodása, az erőszak philadelphiai tombolása, Gyurcsány Ferenc titokzatos hallgatása, Dobrev Klára politikai blöffje és Ebergényi Réka gólyahíre pénteki online lapszemlénkben.

Hétfőtől szigorodnak a maszkviseléssel kapcsolatos szabályok

2020.10.29. 11:40
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját és közölték a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb intézkedéseket.

Rétvári Bence koronavírusos

2020.10.29. 10:05
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárának koronavírus-tesztje pozitív lett.

2194 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.10.29. 09:00
Ezzel 68 127 főre nőtt itthon a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1634 főre emelkedett, 17 469-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 21:30
Az európai minimálbér esélye, az Orbán-kormány otthonteremtése, a Gyurcsány-párt bitcoin-bányászata, Olaszország koronavírus-lázongása és Emily Ratajkowski brutális cicivillantása online lapszemlénkben.

Megvan az Információs Hivatal új vezetője

2020.10.28. 07:30
A Magyar Közlönyből kiderül, hogy az új igazgató Bunford Zsolt nemzetbiztonsági dandártábornok lesz.

Már most sejthető, hogy kegyetlen télre kell számítanunk

2020.10.28. 07:00
Bár még van két hónap, mire hivatalosan is megérkezik a tél, már most valószínűsíthető, hogy brutális hidegre kell majd felkészülnünk.

Blogstar kávéház

2020.10.28. 05:00
A járványrobbanás kormányzati felelőssége, Gyurcsány Ferenc gyűlölethulláma, Joe Biden fáradhatatlan bénázása, Németország birodalmi arroganciája és Gryllus Dorka titkos esküvője szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?