Blogolj!

Blogstar kávéház

Válság

Karácsony Gergely tutyimutyisága.

Tarlós István képes volt veszélyhelyzetben gyorsan dönteni, Karácsony Gergely nem képes – üzeni az Origo.hu-n Kocsis Máté.

„Tarlós István gyakorlati ember, Karácsony Gergely elméleti. Tarlós István képes volt nehéz helyzetekben gyorsan dönteni, határozottan cselekedni, rutinszerűen viselkedni. A veszélyhelyzet idején ez hiányzott Budapestről, a Pesti úti idősotthonból és a főpolgármesteri irodából is. Elméletben egy válságot nem lehet kezelni, mindenki láthatja – ezt írta ki Facebook-oldalára egy videóval illusztrálva a Fidesz frakcióvezetője.”

https://www.origo.hu/itthon/20200515-kocsis-karacsony-keptelen-hatarozottan-donteni.html

Előírás

A kórházi ágyak visszafoglalása.

Behúzott fékkel indulnak újra a kórházak. Hétfőtől összesen 10-11 ezer ágyat foglalhatnak vissza a koronavírus-járvány miatt az ellátásból kiszorult betegek. Elindulhatnak a tervezhető műtétek és ismét kaphatnak kórházi ellátást az ápolásra és rehabilitációra szorulók – olvasható a Népszava Online-on.

„E levél szerint hétfőtől fokozatosan újraindíthatók a tervezhető műtétek, és kúraszerű ellátások is. A koronavírus-fertőzöttek ellátására felszabadított több mint 30 ezer ágynak a harmada állítható újra szolgálatba. Ám, hogy ez hol és milyen szolgáltatások visszaállítását jelenti, azt még nem lehet pontosan tudni. Hiszen ezek közé tartozik az a 3000 rehabilitációs ágy is, amiről a miniszter még a múlt héten írta, hogy azokra ismét fel lehet venni betegeket. Továbbá előírta, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel kapcsolatos ellátásoknak minél szélesebb palettáját biztosítsák az intézmények. Így például a koronária-őrzőket és a kardiológia osztályokat meg kell nyitniuk a kórházaknak. Szigorú előírás az is, hogy csak azt lehet felvenni tervezett beavatkozásra, akinél elvégezték a koronavírus-kimutatásra szolgáló PCR-tesztet és az eredménye negatív. Ez is lassíthatja a kórházi osztályok 'visszafoglalását', mivel mint a Nemzeti Népegészségügyi Központ főigazgató helyettese is elismerte, laborjaik havonta legfeljebb 6-7 ezer PCR vizsgálatot tudnak elvégezni.”

https://nepszava.hu/3078282_nem-eszik-olyan-forron-a-kasat-behuzott-fekkel-indulnak-ujra-a-korhazak

Büntetés

Az uniós jelképek meggyalázása.

A nemzeti jelképek megsértésével egyenlő, büntetendő cselekménnyé nyilvánította a törvényhozás Németországban az Európai Unió (EU) zászlajának nyilvános meggyalázását – írja a Magyar Hírlap Online.

„A szövetségi parlament (Bundestag) a törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarájának (Bundesrat) kezdeményezésére kiegészítette a büntetőtörvénykönyvet egy bekezdéssel, miszerint három évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbüntetéssel kell sújtani a nyilvános helyre kitűzött EU-zászló eltávolítását, valamint a kék mezőben kört alkotó 12 arany színű csillagot ábrázoló lobogó nyilvános megrongálását, felismerhetetlenné tételét vagy megsemmisítését, például elégetését. Ugyanígy büntetendő az EU másik fő jelképe, az európai himnusz – Friedrich Schiller Örömóda című költeményének Ludwig van Beethoven által megzenésített változata – gyalázása.”

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20200515-buntetendove-nyilvanitottak-az-unios-zaszlo-meggyalazasat-nemetorszagban

Határidő

A veszélyhelyzet adócsökkentése.

A koronavírus sem tudja „felülírni” a kormány 2010 óta folytatott adópolitikáját: a veszélyhelyzetben is csökkennek az adók és az adminisztrációs terhek – jelentette ki a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Hirado.hu összefoglalója szerint.

„A kormány négy hónappal – május 31-éről szeptember 30-ára – kitolta az éves beszámolók, valamint az ehhez kapcsolódó éves adóbevallások és adóbefizetések határidejét. Az intézkedés 600 ezer céget, civil szervezetet érint. Az öt érintett adófajta – a társasági adó, a kisvállalati adó, az energiaellátók jövedelemadója, a helyi iparűzési adó és az innovációs járulék – későbbi megfizetése 200 milliárd forint többletlikviditást biztosít négy hónapon át a vállalkozásoknak – jelezte az államtitkár.”

https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/05/15/elo-az-operativ-torzs-online-tajekoztatot-tart

Zeusz

Hosszú Katinka állati gyönyörűsége.

Új taggal bővült Hosszú Katinkáék családja. Az Iron Lady a közösségi oldalán mutatta meg az új jövevényt – számol be róla a Blikk Online.

„Kiskutyával bővült Hosszú Katinkáék családja. Az úszónő az Instagram-oldalán köszöntötte fel születésnapja alkalmából kedvesét, Gelencsér Mátét, és ha már bejelentkezett, egyúttal megmutatta frissen örökbe fogadott kutyáját is, akit meglátva azonnal elolvadtak az olimpikon rajongói. Ezzel természetesen az újdonsült gazdik sincsenek másképp, Katinkáék szívét láthatóan már most elrabolta Zeusz névre hallgató kutyusuk.”

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/hosszu-katinka-csalad-uj-tag-kiskutya/grl356k

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94895/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?