Blogolj!

Blogstar kávéház

Bevetés

Az Orbán-kormány közegészségügyi kényszerengedélye.

A szabadalmi jogokon is átlép a kormány a koronavírusra hivatkozva. Az oltalom álló gyógyszereket és gyógyászati eszközöket is felhasználhatják a járvány elleni védekezés részeként – tárja fel a Népszava Online.

„Az Orbán Viktor kézjegyével ellátott rendelet a koronavírus-törvényre és az ez alapján kapott különleges felhatalmazásra hivatkozva kimondja, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZNT) 2021. március végéig érvényes 'közegészségügyi kényszerengedélyt' ad ki: a szabadalmi oltalom (és kiegészítő oltalom) alatt álló gyógyszerek, hatóanyagok és egészségügyi termékek, valamint a fenti termékek, gyógyszerek előállításnál használt, oltalmazott eljárások és berendezések használatára. Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kabinet a járványügyi védekezés jegyében mások szabadalmaztatott fejlesztéseit is bevetheti – ám kizárólag belföldön, és a kormány sem kap kizárólagos jogot a gyógyszerek, termékek hasznosítására, ahogy hasznosítási engedélyt sem adhat ki ezekre. A kormány szabadalmi díjat fizet az így hasznosított termékek után; hogy mennyit, azt az SZNT határozza meg.”

https://nepszava.hu/3078354_a-szabadalmi-jogokon-is-atlep-a-kormany-a-koronavirusra-hivatkozva

Feljelentés

A balliberálisok álszentsége.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szombati internetes bejegyzésében kifogásolta, hogy az ellenzék néma maradt a Vadai Ágnes kontra ifj. Lomnici Zoltán ügyben. Mint ismert, a DK-s politikus rémhírterjesztésért feljelentette a Századvég jogi szakértőjét, amiért Soros Györgyöt negatív színben tüntette fel – összegez az Origo.hu.

„Egyetlen tiltakozó félmondatot, egyetlen jajveszékelő posztot, egyetlen Magyarországot a világ valamennyi szóba jöhető szervezeténél feljelentő levelet, állásfoglalást nem lehet hallani, nem lehet látni a jogszerűtlenségekre oly érzékeny liberális politikusoktól és jogvédőktől annak kapcsán, hogy egy ellenzéki párt főkorifeusa, a DK-s Vadai Ágnes rémhírterjesztés miatt feljelentette ifj. Lomnici Zoltán elemzőt, aki ellen büntetőeljárás indult, ahol végül megállapították, hogy semmiféle törvénytelenséget nem követett el – kifogásolta Deutsch Tamás.”

https://www.origo.hu/itthon/20200516-deutsch-tamas-vadai-agnes-kontra-lomnici-zoltan-ugyrol.html

Akadály

A koronavírus-járvány féken tartása.

A magyarországi járványgörbe stabil, és reménykeltő gyógyszer-, illetve vakcinakísérletek folynak világszerte a vírus ellen – idézi a Szent László Kórház infektológus főorvosát a Hirado.hu.

„Szlávik János kifejezte reményét, hogy a járvány hamarosan véget ér. Nem tudjuk mikor és hogyan, és az is lehet, hogy a vírus velünk marad egész évben kisebb gócokban – jegyezte meg. Hozzátette: ebben a helyzetben fenn kell tartani bizonyos járványügyi intézkedéseket és szükség van arra is, hogy az izolált eseteket a többiektől azonnal elkülönítsék, kezeljék, mert csak így tudják megakadályozni a járvány tovaterjedését.”

https://hirado.hu/koronavirus/cikk/2020/05/16/meg-ismeretlen-a-virus-termeszete-ezert-a-vedekezest-egesz-evben-erdemes-fenntartani

Biztonság

Az ötkarikás játékok kockázata.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője úgy véli, a pandémia után nem lesz egyszerű biztonságos világméretű összejövetelt rendezni jövőre a tokiói nyári játékokon – olvasható a Magyar Hírlap Online cikkében.

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) közösen tartott sajtótájékoztatón Tedros Adhanom Ghebreyesus főigazgató nemzeti egységet és globális szolidaritást szorgalmazott a koronavírus-járvány legyőzésére. A NOB és a japán szervezők az olimpia egyéves halasztásáról történt megállapodás előtt a WHO ajánlásait is figyelembe vették. Tedros a szervezet központjában, Genfben szombaton úgy fogalmazott: 'reméljük, Tokió olyan hely lesz, ahol az emberiség a COVID feletti diadal után találkozhat'. 'A mi kezünkben van a megoldás, de nem lesz könnyű. Ugyanakkor lehetséges, ha megtesszük a tőlünk telhetőt, elsősorban nemzeti egységgel és globális szolidaritással.' Jelenleg az az egyik legfontosabb kérdés, hogyan lehet biztonságosan lebonyolítani a versenyeket, ha az olimpiáig esetleg még nem áll rendelkezésre hatékony védőoltásprogram.”

https://www.magyarhirlap.hu/kronika/20200516-who-foigazgato-nem-lesz-egyszeru-biztonsagos-vilagtalalkozot-szervezni

Bomba

Demi Rose brutális mellbedobása.

Nincs is annál jobb érzés, amikor az ember megpillantja, hogy Demi Rose új képet töltött fel az Instagramra – így a Blikk Online.

„Számtalanszor számoltunk már be arról, hogy Demi Rose micsoda bomba alakkal rendelkezik, így a mai szombat sem maradhat el anélkül, hogy ne tennénk ezt meg a legújabb fotójával, ahol megint megmutatta, hogy mitől döglik a légy.”

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/demi-rose-mellbedobassal-megnyerte-a-hetveget-modell/jf3x3xk

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94934/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.30. 04:25
A Ferencváros örömünnepe, az EU vörös víruslistája, az antiszemitizmus baloldali gyökerei, a magyar közbiztonság javulása és Marsi Anikó kiborulása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?