Blogolj!

Blogstar kávéház

Bevetés

Az Orbán-kormány közegészségügyi kényszerengedélye.

A szabadalmi jogokon is átlép a kormány a koronavírusra hivatkozva. Az oltalom álló gyógyszereket és gyógyászati eszközöket is felhasználhatják a járvány elleni védekezés részeként – tárja fel a Népszava Online.

„Az Orbán Viktor kézjegyével ellátott rendelet a koronavírus-törvényre és az ez alapján kapott különleges felhatalmazásra hivatkozva kimondja, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZNT) 2021. március végéig érvényes 'közegészségügyi kényszerengedélyt' ad ki: a szabadalmi oltalom (és kiegészítő oltalom) alatt álló gyógyszerek, hatóanyagok és egészségügyi termékek, valamint a fenti termékek, gyógyszerek előállításnál használt, oltalmazott eljárások és berendezések használatára. Ez azt jelenti, hogy az Orbán-kabinet a járványügyi védekezés jegyében mások szabadalmaztatott fejlesztéseit is bevetheti – ám kizárólag belföldön, és a kormány sem kap kizárólagos jogot a gyógyszerek, termékek hasznosítására, ahogy hasznosítási engedélyt sem adhat ki ezekre. A kormány szabadalmi díjat fizet az így hasznosított termékek után; hogy mennyit, azt az SZNT határozza meg.”

https://nepszava.hu/3078354_a-szabadalmi-jogokon-is-atlep-a-kormany-a-koronavirusra-hivatkozva

Feljelentés

A balliberálisok álszentsége.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szombati internetes bejegyzésében kifogásolta, hogy az ellenzék néma maradt a Vadai Ágnes kontra ifj. Lomnici Zoltán ügyben. Mint ismert, a DK-s politikus rémhírterjesztésért feljelentette a Századvég jogi szakértőjét, amiért Soros Györgyöt negatív színben tüntette fel – összegez az Origo.hu.

„Egyetlen tiltakozó félmondatot, egyetlen jajveszékelő posztot, egyetlen Magyarországot a világ valamennyi szóba jöhető szervezeténél feljelentő levelet, állásfoglalást nem lehet hallani, nem lehet látni a jogszerűtlenségekre oly érzékeny liberális politikusoktól és jogvédőktől annak kapcsán, hogy egy ellenzéki párt főkorifeusa, a DK-s Vadai Ágnes rémhírterjesztés miatt feljelentette ifj. Lomnici Zoltán elemzőt, aki ellen büntetőeljárás indult, ahol végül megállapították, hogy semmiféle törvénytelenséget nem követett el – kifogásolta Deutsch Tamás.”

https://www.origo.hu/itthon/20200516-deutsch-tamas-vadai-agnes-kontra-lomnici-zoltan-ugyrol.html

Akadály

A koronavírus-járvány féken tartása.

A magyarországi járványgörbe stabil, és reménykeltő gyógyszer-, illetve vakcinakísérletek folynak világszerte a vírus ellen – idézi a Szent László Kórház infektológus főorvosát a Hirado.hu.

„Szlávik János kifejezte reményét, hogy a járvány hamarosan véget ér. Nem tudjuk mikor és hogyan, és az is lehet, hogy a vírus velünk marad egész évben kisebb gócokban – jegyezte meg. Hozzátette: ebben a helyzetben fenn kell tartani bizonyos járványügyi intézkedéseket és szükség van arra is, hogy az izolált eseteket a többiektől azonnal elkülönítsék, kezeljék, mert csak így tudják megakadályozni a járvány tovaterjedését.”

https://hirado.hu/koronavirus/cikk/2020/05/16/meg-ismeretlen-a-virus-termeszete-ezert-a-vedekezest-egesz-evben-erdemes-fenntartani

Biztonság

Az ötkarikás játékok kockázata.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője úgy véli, a pandémia után nem lesz egyszerű biztonságos világméretű összejövetelt rendezni jövőre a tokiói nyári játékokon – olvasható a Magyar Hírlap Online cikkében.

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) közösen tartott sajtótájékoztatón Tedros Adhanom Ghebreyesus főigazgató nemzeti egységet és globális szolidaritást szorgalmazott a koronavírus-járvány legyőzésére. A NOB és a japán szervezők az olimpia egyéves halasztásáról történt megállapodás előtt a WHO ajánlásait is figyelembe vették. Tedros a szervezet központjában, Genfben szombaton úgy fogalmazott: 'reméljük, Tokió olyan hely lesz, ahol az emberiség a COVID feletti diadal után találkozhat'. 'A mi kezünkben van a megoldás, de nem lesz könnyű. Ugyanakkor lehetséges, ha megtesszük a tőlünk telhetőt, elsősorban nemzeti egységgel és globális szolidaritással.' Jelenleg az az egyik legfontosabb kérdés, hogyan lehet biztonságosan lebonyolítani a versenyeket, ha az olimpiáig esetleg még nem áll rendelkezésre hatékony védőoltásprogram.”

https://www.magyarhirlap.hu/kronika/20200516-who-foigazgato-nem-lesz-egyszeru-biztonsagos-vilagtalalkozot-szervezni

Bomba

Demi Rose brutális mellbedobása.

Nincs is annál jobb érzés, amikor az ember megpillantja, hogy Demi Rose új képet töltött fel az Instagramra – így a Blikk Online.

„Számtalanszor számoltunk már be arról, hogy Demi Rose micsoda bomba alakkal rendelkezik, így a mai szombat sem maradhat el anélkül, hogy ne tennénk ezt meg a legújabb fotójával, ahol megint megmutatta, hogy mitől döglik a légy.”

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/demi-rose-mellbedobassal-megnyerte-a-hetveget-modell/jf3x3xk

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94934/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?