Blogolj!

Beindíthatja a szegregációs bizniszt a gyöngyöspatai ítélet

Dorogi László

A térség parlamenti képviselője szerint a gyöngyöspatai perrel csak az a Soros-szervezet járt jól, amely az egészet kiagyalta, megszervezte és végigvitte.

Horváth László, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában leszögezte, a pert egy Soros György által nyíltan támogatott szervezet rendezte meg és egyáltalán nem a cigány családoknak jutott eszébe bíróságra menni, őket vitték oda.

A képviselő szerint az ítélet igazságtalan, társadalmi hatásait nézve rendkívül káros és békétlenséget teremt, másrészt a Soros-alapítvány képviselője néhány órával a Kúria ítélete után már arról beszélt, a gyöngyöspatai ügy hasonló perek indításához is jó lehet, ez is azt igazolja, hogy ez egy pénzszerző, politikai akció volt, amit modellként kívánnak máshol is felhasználni.

Horváth László úgy véli, megvan az esélye annak, hogy beindul egy "szegregációs biznisz", ezért ennek megelőzése érdekében törvényt kell módosítani. Ha hasonló perek indulnak, a tanulásban elszenvedett esetleges kárt tanulással és képzéssel kell helyrehozni, hozzátéve, biztosítani kell, hogy a felzárkóztatás ne legyen szegregációnak minősíthető.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ahol erőszak van, ahol sem tanulni, sem tanítani nem lehet, ott is könnyen kialakulhat ilyen helyzet, ezért meg kell akadályozni, hogy kisszámú agresszor uralja az iskolai órákat. Horváth László elmondta, Gyöngyöspatán olyanok is kapnak kártérítést, akik miatt sem tanulni, sem tanítani nem lehetett az iskolában, akik agresszorok voltak, akik miatt sokaknak ott kellett hagyniuk az iskolát.

Volt olyan, aki 500 órát hiányzott, mégis szegregációért kap támogatást.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte, ez egy komoly kártérítés, amivel tönkre lehet tenni egy települést, márpedig erre Gyöngyöspatának egy fillérje sincs.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94961/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Orbán: Trump nyeri az amerikai elnökválasztást!

2020.09.25. 18:10
A próféta szóljon a magyar miniszterelnökből!

Késeléses merénylet történt Párizsban

2020.09.25. 13:10
Négy embert sebesítettek meg.

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

Ezeket a cikkeket olvastad már?