Blogolj!

Blogstar kávéház

Építkezés

Manfred Weber válságos lyukérzéke.

Brüsszeli ellenőrzés alá vonná Weber a tagállamok járvány utáni költéseit. A néppárti frakcióvezetőt a nemzeti könyvelések is érdeklik, nem bízik a cseh kormányfőben, és véget vetne a kontinensen a kínai felvásárlásoknak – taglalja a Népszava Online.

„Az Európai Bizottság május végén ismerteti javaslatát a tervek szerint ezermilliárd eurónál (355 ezer milliárd forint) is több támogatást biztosító helyreállítási alapról, amellyel kapcsolatban az EPP frakcióvezetője szerint az a legfontosabb, hogy a jövőbe mutató ügyeket finanszírozzanak. Mint mondta, 'nem szabad a friss pénzt régi problémákra fordítani', és meg kell akadályozni, hogy a járvány miatt keletkezett költségvetési lyukak betömésére vagy a nyugdíjak kifizetésére használják a közösségi forrásokat az olyan tagállamok, mint Olaszország vagy Spanyolország. Manfred Weber az interjúban kiemelte: olyan, a jövőt szolgáló ügyekbe kell beruházni, mint például egy összeurópai újgenerációs (5G) mobil távközlési hálózat kiépítése. Szerinte ez 'hatalmas lökést adna a digitális szolgáltatásoknak és sok új munkahelyet teremtene', és egy olyan utasszállító repülőgép kifejlesztése is cél, amely csekély mértékben, vagy egyáltalán nem juttatna a légkörbe szén-dioxidot. A frakcióvezető utalt arra, hogy a régóta pusztító és az új betegségek elleni küzdelem is nagy feladat lesz.”

https://nepszava.hu/3078435_brusszeli-ellenorzes-ala-vonna-weber-a-tagallamok-jarvany-utani-kolteseit

Szabadság

Az NGO-k féktelen gyűlölete.

Miközben az Európában két legsikeresebb jobbközép kormány vezette Magyarországot és Lengyelországot autokratikusnak minősítették, a teljes mértékben autokratikus EU válik döntőbíróvá abban, hogy ki szabad és ki nem – állítja a Magyar Hírlap Online szerint Anna Wellisz, a White House Writers Group egyik igazgatója.

„Kiemelte: Kelet-Európa, Közép-Európa számára mindig is a szabadságról szóltak a dolgok, mindig a függetlenségért küzdöttek, azért, hogy a saját hagyományaik szerint élhessenek. Magyarország és Lengyelország a történelmének számos közös eleme van, mindig szerették a szabadságot, vannak közös szabadsághőseink is – mondta. Kitért arra is, hogy nyugaton a baloldali politikai elit és értelmiség átváltozott globalistává. Ugyanakkor ott vannak azok, akik nem hajolnak meg a nemzetközi intézmények előtt, akik nem ismerik el, hogy a nemzetek feletti, globalista megoldások előbbre valók a nemzetieknél, és hogy el kell fogadni azt, amit ezek a nemzetközi szerveztek diktálnak, és ezekhez igazítva rendezzék be az országot, és szükség szerint az alkotmányt is így alakítsák. Anna Wellisz szerint a nemzetek feletti NGO-kat is egyebek mellett az köti össze, hogy gyűlölnek mindent, ami hagyományos és nemzeti.”

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20200517-valojaban-az-europai-unio-autokratikus

Tükör

Karácsony Gergely komédiája.

A felelősség és a határozott döntéshozatal hiányzik Karácsonyból. Ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában – írja az Origo.hu.

„Farkas Örs komikusnak nevezte Karácsony Gergely legutóbbi üzenetét, amelyben azt írja, hogy a kormány ne vegye félvállról a védekezést. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője hozzátette, a polgármesternek most bőven lett volna lehetősége döntéseket hozni, és azokért felelősséget vállalni. Jött egy éles helyzet, lényegében az ő megbízatásának korai szakaszában, és azonnal kiderült, hogy ez a típusú felelősség és döntéshozatal a főpolgármesterből hiányzik, az, hogy pedig azt kéri számon a kormányzaton, az elmúlt három hónap tükrében, azt mondom, inkább komikus – emelte ki Farkas.”

https://www.origo.hu/itthon/20200517-budapest-ket-hettel-koveti-a-videket.html

Hangulat

Budapest óvatos újraindulása.

A vendéglátás is beindul, de először csak a teraszokon. A boltosok és vendéglősök egész nap készültek a hétfői nyitásra a fővárosban – foglalja össze a Hirado.hu.

„Vasárnap reggel óta megállás nélkül takarítottak az óbudai Kéhli Vendéglő konyhájában és már a hétfői nyitásra készültek. Az edényektől a tányérokon át az evőeszközökig mindent átmostak, a munkafelületeket pedig alaposan lefertőtlenítették. Mivel zárt térben még nem fogadhatnak vendégeket, ezért a vendéglő előtt és a kerthelyiségben helyezték el az asztalokat. A szokásos 80-nak kevesebb mint a felét, a kellő távolságot ugyanis továbbra is be kell tartani. Az egyik tulajdonos azt mondja: nagyon nehéz volt az elmúlt két hónap, de ezt az időt arra használták, hogy felújítsák a vendéglőt. Kifestették a helyiségeket és modernizálták a szellőztetést. Külföldi vendégek híján most abban bíznak, hogy a budapestiek ki vannak éhezve a kisvendéglők hangulatára és konyhájára.”

https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/05/17/budapesten-hetfotol-ujraindul-az-elet

Beszerzés

Hosszú Katinka új családtagja.

Régi álmát váltotta valóra Hosszú Katinka (31) új párja, Gelencsér Máté (34) oldalán, bővült ugyanis a família – jelenti a Blikk Online.

„Az úszónő pénteken köszöntötte közösségi oldalán párját születésnapja alkalmából, ekkor mutatta meg rajongóinak új kedvencüket is. Hosszúék egy kölyökkutyát szereztek be, a kommentelők szerint az itthon kevésbé ismert fajtájú, csehszlovák farkaskutyának tippelt jószág a Zeusz nevet kapta. 'Boldog szülinapot, Máté! És bemutatom Zeuszt, az új családtagot' – írta a szívet melengető közös fotókhoz Facebook-oldalán Hosszú.”

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/hosszu-katinka-szerelem-csalad-farkaskutya-kolyok-gelencser-mate/vvhfhpz

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94972/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?