Blogolj!

Blogstar kávéház

Építkezés

Manfred Weber válságos lyukérzéke.

Brüsszeli ellenőrzés alá vonná Weber a tagállamok járvány utáni költéseit. A néppárti frakcióvezetőt a nemzeti könyvelések is érdeklik, nem bízik a cseh kormányfőben, és véget vetne a kontinensen a kínai felvásárlásoknak – taglalja a Népszava Online.

„Az Európai Bizottság május végén ismerteti javaslatát a tervek szerint ezermilliárd eurónál (355 ezer milliárd forint) is több támogatást biztosító helyreállítási alapról, amellyel kapcsolatban az EPP frakcióvezetője szerint az a legfontosabb, hogy a jövőbe mutató ügyeket finanszírozzanak. Mint mondta, 'nem szabad a friss pénzt régi problémákra fordítani', és meg kell akadályozni, hogy a járvány miatt keletkezett költségvetési lyukak betömésére vagy a nyugdíjak kifizetésére használják a közösségi forrásokat az olyan tagállamok, mint Olaszország vagy Spanyolország. Manfred Weber az interjúban kiemelte: olyan, a jövőt szolgáló ügyekbe kell beruházni, mint például egy összeurópai újgenerációs (5G) mobil távközlési hálózat kiépítése. Szerinte ez 'hatalmas lökést adna a digitális szolgáltatásoknak és sok új munkahelyet teremtene', és egy olyan utasszállító repülőgép kifejlesztése is cél, amely csekély mértékben, vagy egyáltalán nem juttatna a légkörbe szén-dioxidot. A frakcióvezető utalt arra, hogy a régóta pusztító és az új betegségek elleni küzdelem is nagy feladat lesz.”

https://nepszava.hu/3078435_brusszeli-ellenorzes-ala-vonna-weber-a-tagallamok-jarvany-utani-kolteseit

Szabadság

Az NGO-k féktelen gyűlölete.

Miközben az Európában két legsikeresebb jobbközép kormány vezette Magyarországot és Lengyelországot autokratikusnak minősítették, a teljes mértékben autokratikus EU válik döntőbíróvá abban, hogy ki szabad és ki nem – állítja a Magyar Hírlap Online szerint Anna Wellisz, a White House Writers Group egyik igazgatója.

„Kiemelte: Kelet-Európa, Közép-Európa számára mindig is a szabadságról szóltak a dolgok, mindig a függetlenségért küzdöttek, azért, hogy a saját hagyományaik szerint élhessenek. Magyarország és Lengyelország a történelmének számos közös eleme van, mindig szerették a szabadságot, vannak közös szabadsághőseink is – mondta. Kitért arra is, hogy nyugaton a baloldali politikai elit és értelmiség átváltozott globalistává. Ugyanakkor ott vannak azok, akik nem hajolnak meg a nemzetközi intézmények előtt, akik nem ismerik el, hogy a nemzetek feletti, globalista megoldások előbbre valók a nemzetieknél, és hogy el kell fogadni azt, amit ezek a nemzetközi szerveztek diktálnak, és ezekhez igazítva rendezzék be az országot, és szükség szerint az alkotmányt is így alakítsák. Anna Wellisz szerint a nemzetek feletti NGO-kat is egyebek mellett az köti össze, hogy gyűlölnek mindent, ami hagyományos és nemzeti.”

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20200517-valojaban-az-europai-unio-autokratikus

Tükör

Karácsony Gergely komédiája.

A felelősség és a határozott döntéshozatal hiányzik Karácsonyból. Ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője, Farkas Örs mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában – írja az Origo.hu.

„Farkas Örs komikusnak nevezte Karácsony Gergely legutóbbi üzenetét, amelyben azt írja, hogy a kormány ne vegye félvállról a védekezést. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője hozzátette, a polgármesternek most bőven lett volna lehetősége döntéseket hozni, és azokért felelősséget vállalni. Jött egy éles helyzet, lényegében az ő megbízatásának korai szakaszában, és azonnal kiderült, hogy ez a típusú felelősség és döntéshozatal a főpolgármesterből hiányzik, az, hogy pedig azt kéri számon a kormányzaton, az elmúlt három hónap tükrében, azt mondom, inkább komikus – emelte ki Farkas.”

https://www.origo.hu/itthon/20200517-budapest-ket-hettel-koveti-a-videket.html

Hangulat

Budapest óvatos újraindulása.

A vendéglátás is beindul, de először csak a teraszokon. A boltosok és vendéglősök egész nap készültek a hétfői nyitásra a fővárosban – foglalja össze a Hirado.hu.

„Vasárnap reggel óta megállás nélkül takarítottak az óbudai Kéhli Vendéglő konyhájában és már a hétfői nyitásra készültek. Az edényektől a tányérokon át az evőeszközökig mindent átmostak, a munkafelületeket pedig alaposan lefertőtlenítették. Mivel zárt térben még nem fogadhatnak vendégeket, ezért a vendéglő előtt és a kerthelyiségben helyezték el az asztalokat. A szokásos 80-nak kevesebb mint a felét, a kellő távolságot ugyanis továbbra is be kell tartani. Az egyik tulajdonos azt mondja: nagyon nehéz volt az elmúlt két hónap, de ezt az időt arra használták, hogy felújítsák a vendéglőt. Kifestették a helyiségeket és modernizálták a szellőztetést. Külföldi vendégek híján most abban bíznak, hogy a budapestiek ki vannak éhezve a kisvendéglők hangulatára és konyhájára.”

https://hirado.hu/belfold/cikk/2020/05/17/budapesten-hetfotol-ujraindul-az-elet

Beszerzés

Hosszú Katinka új családtagja.

Régi álmát váltotta valóra Hosszú Katinka (31) új párja, Gelencsér Máté (34) oldalán, bővült ugyanis a família – jelenti a Blikk Online.

„Az úszónő pénteken köszöntötte közösségi oldalán párját születésnapja alkalmából, ekkor mutatta meg rajongóinak új kedvencüket is. Hosszúék egy kölyökkutyát szereztek be, a kommentelők szerint az itthon kevésbé ismert fajtájú, csehszlovák farkaskutyának tippelt jószág a Zeusz nevet kapta. 'Boldog szülinapot, Máté! És bemutatom Zeuszt, az új családtagot' – írta a szívet melengető közös fotókhoz Facebook-oldalán Hosszú.”

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/hosszu-katinka-szerelem-csalad-farkaskutya-kolyok-gelencser-mate/vvhfhpz

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94972/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?