950-el nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is átlépte az azonosított betegek száma. Elhunyt 12 beteg.
Blogolj!

Müller Cecília: A vírus még mindig jelen van, továbbra is be kell tartani a higiéniai és járványügyi szabályokat

A mai napon is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs.

A mai napon Fónagy János államtitkár volt az aki megkezdte az operatív törzs hétfő délelőtti tájékoztatóját, akitől megtudhattuk, hogy a tavalyi rezsiutaványok 97 százalékát használták fel a nyugdíjasok a gáz-és villanyszámláik kifizetéseire. Az átvett, de eddig fel nem használt utalványokat 2020 május 31-ig lehet még érvényesíteni/felhasználni, azonban arra is flhívta a figyelmnet az államtitkár, hogy a határidő utolsó napja hétvégére esik. A beváltásra csak a postákon van lehetőség, az összeget kiegészíteni kizárólag készpénzzel lehet.

Ezután Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos elismételte a hétfő reggel közölt adatokat: beazonosított fertőzöttek száma az előző naphoz képest 26 fővel emelkedett, így jelenleg 3535 fő, az aktív fertőzöttek száma 1673 személy. Az aktív fertőzöttek aránya módosult: 568 főt ápolnak kórházban, míg nemrégiben még az aktív fertőzöttek fele szorult kórházi ápolásra. 46 személyt kell lélegeztetni.

Az 1673 főből 759-an budapestiek, vidéken, az összes többi megyében 915-en vannak, ahogy az elhunytak nagy része, 62 százaléka Budapesten regisztrált áldozat. Járványügyi szempontból elmondható, hogy a járvány során regisztrált 3535 fő százezer lakost figyelembe véve 100 ezer lakosra 36 fertőzött jut. Ezek a számok Budapestre vetítve 100 ezer főnél 95, Fejér megyében 85,9, Zala megyében 83,4, Pest megyében 37,2 megbetegedést jelent. 

A vírus még mindig jelen van, továbbra is be kell tartani a higiéniai és járványügyi szabályokat

- hívta fel a figyelmet Müller Cecília. Ugyanakkor hétfőtől az egészségügyi szolgáltatások újabb köre elérhető, de fontos, hogy telefonon előzetesen be kell jelentkezni.

A nyári táborokkal kapcsolatban elmondta, hogy csak egészséges gyerekek és személyzet vehet részt azokon. A részvételhez egy igazolást, nyilatkozatot kell aláírnia a szülőnek, hogy a gyerek egészséges. 300 fő fölötti táborban kötelező a helyben lévő orvos biztosítása. Ha valaki a táborban betegszik meg, elkülönítőben kell vigyázni rá, védőfelszerelésben. 

Eztuán Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta, március 28-a óta 51 ezer szabálysértést észleltek.

A sajtó kérédseinek köszönhetően megtudtuk, hogy a hagyományos fertőtlenítési módok mellett kiegészítő kezelésként lehet használni az UV-lámpákat, de eszközfertőtlenítésre ez a módszer nem alkalmas, arra továbbra is csak az eszközfertőtlenítő szerek használata kielégítő.

A vírus miatt felszabadított kórházi ágyak egyharmadát visszaadják a tervezhető beavatkozások számára. 

Ha valakiről most derül ki, hogy koronavírusos, 14 napos házi karanténba kerül, ha jó az egészségügyi állapota vagy enyhe tüneteket mutat.

Az idősebb rokonokkal is újra találkozhatunk, de például a tömegközlekedési eszközökön egyelőre nincs könnyítés. 

Arra a kérdésre, hogy reális-e augusztusban zenei fesztiválokat, tömegrendezvényeket tartani, egyelőre nem lehet pontos és megnyugtató választ adni. Ha a járványügyi helyzet megengedi, akkor nem gördítenek akadályt a szervezők elé.

A WHO szerint télen visszatérhet a koronavírus, ráadásul a legrosszabb időpontban, azaz az influenza-járvánnyal egyidőben.

A tisztifőorvos szerint emiatt a járványügyi helyzetet fenntartják. A tisztifőorvos szerint ez is egy lehetséges forgatókönyv, ezért fenntartják fenn az intenzív ágyak egy részét is.

Az esetleges újabb korlátozások bevezetése kapcsán elmondta, hogy nem lehet egyértelmű számmal megmondani, hogy mi az a mutató vagy esetszám, aminél ismét szigorítani kell. Végezetül megtudhattuk, hogy a járvány kitörése óta 500 egészségügyi dolgozónak lett pozitív a koronavírus-tesztje, jelenleg 264-en betegről tudni.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/94994/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ottó 2020-05-18 18:19:04
Tisztelt Asszonyom!
A liberál kommunista szarjankók Önt gyalázó és lejárató kommunikációs lejáratások után, tisztelettel kérem Önt ,hogy emelkedjen felül ezen, mert mi a reális többség, az Ön elmúlt 70 napban végzett erőn felüli munkáját és munkásságát tekintve megköszönjük azt. A hülye stupid kommunisták, meg húzzanak a kedves mama p@csájába.
HAJRÁ MAGYARORSZG, HAJRÁ CECILIA.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Tizenkét koronavírusos beteg meghalt, 950 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.26. 09:10
Ismét ezerhez közelített az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma itthon az elmúlt huszonnégy órában, már a 23 ezret is …

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Orbán: Trump nyeri az amerikai elnökválasztást!

2020.09.25. 18:10
A próféta szóljon a magyar miniszterelnökből!

Késeléses merénylet történt Párizsban

2020.09.25. 13:10
Négy embert sebesítettek meg.

Félő, hogy megemelkedik a halálozások száma Magyarországon

2020.09.25. 11:25
Az országos tisztifőorvos ezért az operatív törzs pénteki tájékoztatóján figyelmeztetett: a társadalomnak, különösen a fiataloknak most nagyobb a felelőssége, mint …

927 fővel emelkedett a hazai fertőzöttek száma

2020.09.25. 08:55
Újabb kilenc halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány Magyarországon.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Borús, esős idő várható a hétvégén lehűléssel

2020.09.24. 15:45
Lassan tényleg búcsút mondhatunk jó időnek és készülhetünk az igazi őszi időjárásra, a hétvégén ugyanis már borúsabb, csapadékosabb idő várható. Ezzel együtt még lehűlésre is …

Orbán: A kvóta átnevezve is kvóta marad

2020.09.24. 14:35
Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi – jelentette ki Orbán …

A legszigorúbb rendszabályok mellett rendezik meg a szuperkupa döntőjét

2020.09.24. 13:15
A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vezetője bejelentette, hogy csütörtök este a legszigorúbb egészségügyi …

Ezeket a cikkeket olvastad már?