Blogolj!

Blogstar kávéház

Egyezség

Az Orbán-kormány méregdrága gigaálma.

A Népszava Online arról ír, megint fizettünk az orosz államnak az Orbán-kormány gigaálma miatt. Most éppen 11 milliárd forintról szól a számla.

„Márciusban újabb 11 milliárd forintot fizetett ki a költségvetésből a kormány a Paks II Zrt.-nek tőkeemelésre – derül ki a Magyar Államkincstár adataiból. A gyakorlat szerint a cég akkor hív le állami pénzt, ha fizetnie kell az orosz Roszatom számára az elvégzett munkákért. Az idén eredetileg 77 milliárdot szántak a két új atomerőművi blokk építésre. Ám az összegből a kormány 37 milliárdot elvont a koronavírus-járvány elleni védekezésre. A tőkeemelés még nem jelent meg a Paks II Zrt. papírjaiban: utoljára márciusban változott a magyar állami megbízó jegyzett tőkéje. A felállás szerint a kormány e pénzeket négyötödrészt orosz hitelből hívja le, majd azokat más forrásból 90 napon belül előtörleszti, így megtakarítva az orosz kamat jó részét. Igaz, a tőkevisszafizetés 2026. március 15-i kezdőnapjának átütemezéséről mindmáig nem sikerült megegyezniük Moszkvával. A pénzből minden valószínűség szerint orosz terveket fizetnek ki.”

Megint fizettünk az orosz államnak az Orbán-kormány gigaálma miatt

Most éppen 11 milliárd forintról szól a számla. Márciusban újabb 11 milliárd forintot fizetett ki a költségvetésből a kormány a Paks II Zrt.-nek tőkeemelésre - derül ki a Magyar Államkincstár adataiból. A gyakorlat szerint a cég akkor hív le állami pénzt, ha fizetnie kell az orosz Roszatom számára az elvégzett munkákért.

Összetartozás

A magyarság százéves szétszakítása.

A trianoni békeszerződés századik évfordulójára készített megható kisfilmeket a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány – mutatja be az Origo.hu.

„Két kisfilm is készült a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából a trianoni békeszerződés aláírásának idei, századik évfordulójára. Az először közzétett, szemléletes és megindító videó a filmek végén is megjelenő Összetartoztunk! Összetartozunk! szöveggel került ki a Facebookra. A szívbemarkoló alkotás mellett megjelent még egy kisfilm is, ami más szemszögből világít rá a 100 évvel ezelőtti szétszakításra, és hívja fel a figyelmet az összetartozásra. 'Megfogyva bár, de törve nem' – írták a videó mellé.”

Megható videókkal segítik az összetartozást Trianon 100. évfordulóján

A trianoni békeszerződés századik évfordulójára készített megható kisfilmeket a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. Két kisfilm is készült a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából a trianoni békeszerződés aláírásának idei, századik évfordulójára. Az először közzétett, szemléletes és megindító videó a filmek végén is megjelenő Összetartoztunk!

Hangsúly

A vírus változatlan fenyegetése.

A Hirado.hu szerint az országos tisztifőorvos határozottan kéri: mivel a vírus még mindig jelen van, mindenki tartsa be a szabályokat

„Müller Cecília országos tiszti főorvos a mai tájékoztatón kitért arra, hogy az elmúlt pár napban mérsékelt, de egyértelmű emelkedés volt tapasztalható a járványügyi számokban, ezért felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is mindenki tartsa be az alapvető szabályokat, amelyek az enyhítések után is érvényben vannak. Elmondta, hogy Magyarországon ma minden százezer lakosra átlagosan 36,2 igazoltan fertőzött jut. Budapesten a legmagasabb ez az arány, átlagosan kilencven igazolt fertőzött jut százezer főre. 'A vírus még mindig jelen van, ezért mindenki tartsa be a terjedésének megakadályozására hozott szabályokat' – hangsúlyozta.”

Videó: A vírus még mindig jelen van, mindenki tartsa be a szabályokat

Müller Cecília országos tiszti főorvos a mai tájékoztatón kitért arra, hogy az elmúlt pár napban mérsékelt, de egyértelmű emelkedés volt tapasztalható a járványügyi számokban, ezért felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is mindenki tartsa be az alapvető szabályokat, amelyek az enyhítések után ...

Küzdelem

A gazdaság megroppanása.

Súlyos gazdasági kérdés lesz a világjárvány a következő időszakban – derül ki a Magyar Hírlap Online cikkéből.

„Világszerte súlyos gazdasági kérdés lesz a világjárvány a következő időszakban – mondta Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában. A Fidesz frakcióvezetője szerint fontos, hogy a kormány annyi munkahelyet hoz létre, amennyit a vírus tönkretesz. Éppen ezért kínál bértámogatást a kormány, és adócsökkentéssel is támogatják a munkaadókat, valamint nullaszázalékos hitelt is kínálnak. Eddig több mint 600 milliárdot fordított a kormány védekezésre, valamint több száz milliárdot a különféle társadalmi csoportok megsegítésére. A 2021-es költségvetésnek a beruházásokat és a munkahelyvédelmet kell szolgálnia – tette hozzá. Kocsis Máté elmondta, hogy a cégek és az alkalmazottak jó eszköznek tartják a bértámogatási programokat. A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt, hogy a mai ellenzék, amikor kormányon volt, akkor csak a megszorításokban gondolkoztak.”

Súlyos gazdasági kérdés lesz a világjárvány a következő időszakban

Világszerte súlyos gazdasági kérdés lesz a világjárvány a következő időszakban - mondta Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában. A Fidesz frakcióvezetője szerint fontos, hogy a kormány annyi munkahelyet hoz létre, amennyit a vírus tönkretesz. Éppen ezért kínál bértámogatást a kormány, és adócsökkentéssel is támogatják a munkaadókat, valamint nullaszázalékos hitelt is kínálnak.

Dicséret

Christina Aguilera vadító kéjelgése.

Igencsak szexi képpel örvendeztette meg a követőit Christina Aguilera – így a Blikk Online.

„Az Instagram-oldalára legújabban feltöltött fotóján egy dögös fekete, egyberészes fürdőruhában pózol éjszakai fürdőzése közben az énekesnő. A fotókon egyszerűen meseszép, a feltöltött képek eléggé pedig olyan erotikusra sikerültek, hogy több kommentelő is megdicsérte azokat.”

Vadítóan szexi: pikáns fotón mutatta meg Christina Aguilera, hogyan kéjeleg a medencében éjszakai fürdőzés közben - fotó

Az Instagram-oldalára legújabban feltöltött fotóján egy dögös fekete, egyberészes fürdőruhában pózol éjszakai fürdőzése közben az énekesnő. A fotókon egyszerűen meseszép, a feltöltött képek eléggé pedig olyan erotikusra sikerültek, hogy több kommentelő is megdicsérte azokat. ( A legfrissebb hírek itt)

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95025/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?