Blogolj!

Blogstar kávéház

Tartalom

A titkosszolgálat túlterjeszkedése.

Zöld utat kapott a totális megfigyelés. Mostantól 20 évig az ártatlanok adatait is tárolja a rendőrség, a titkosszolgálat ráláthat az önkormányzatok levelezésére – állítja a friss törvénymódosítások kapcsán a Népszava Online.

„A nemzetbiztonsági törvény változásáról korábban lapunk is írt, a módosítás értelmében a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat ellenőrizheti az állami és önkormányzati szervezetek 'hírközlési hálózatainak tartalmát'. Bár ez elvileg nem jelenti, hogy az NBSZ olvashatja is a leveleket, a Népszavának nyilatkozó szakértők szerint semmilyen garancia nincs arra, hogy ezt nem is teszik meg. A szakszolgálatok ráadásul mindent megtudhatnak egy adott állampolgárról, láthatják például egészségügyi papírjait, esetleges NAV-büntetését, de rálátnak a kormányhivatalok szerverein tárolt szabálysértési adatokra is.”

Zöld utat kapott a totális megfigyelés, magasabb polcra ültették a fegyveres őröket

Mostantól 20 évig az ártatlanok adatait is tárolja a rendőrség, a titkosszolgálat ráláthat az önkormányzatok levelezésére. A parkoló- és fegyveres őrök státusza is változott. Az Országgyűlés 134 igen, 38 nem szavazattal és 23 tartózkodás mellett elfogadta a büntetőeljárásról szóló és más kapcsolódó törvények módosítását büntetőeljárásról szóló és más kapcsolódó törvények módosítását - írja az MTI.

Veszély

Karácsony Gergely aknamunkája.

Karácsony Gergely az elmúlt napokban igen éles hangnemben támadta, illetve döntésképtelenséggel vádolta a kormányt. A főpolgármester vélhetően ezzel a látványos kommunikációs akcióval igyekezett elterelni a figyelmet az általa vezetett fővárosi önkormányzat járvány során tanúsított tétlenkedéseiről és hibáiról – írja a Magyar Hírlap Online.

„Az elemzésben kiemelik, hogy Karácsony Gergely csak jóval később, egy hónappal az országos operatív törzs megalakulása után hívta életre a fővárosi operatív törzset, emellett jelentősen veszélyeztette a járvány elleni védekezést a hibás döntéseivel, így egyebek mellett a BKV-járatok ritkításával, a fizetős parkolás fenntartásával vagy például a fővárosi fenntartású idősek otthonaiban tapasztalt mulasztásokkal, ráadásul rendre önellentmondásokba keveredett nyilatkozataival. A kormány járványügyi intézkedéseinek és határozott fellépésének köszönhetően azonban Budapesten is sikerült elkerülni a járvány tömegessé válását, a lakosság az ellenzéki aknamunka ellenére is fegyelmezetten betartotta a kormány intézkedéseit – teszik hozzá.”

Karácsony járványkezelése: több mint hiba

Karácsony Gergely az elmúlt napokban igen éles hangnemben támadta, illetve döntésképtelenséggel vádolta a kormányt. A főpolgármester vélhetően ezzel a látványos kommunikációs akcióval igyekezett elterelni a figyelmet az általa vezetett fővárosi önkormányzat járvány során tanúsított tétlenkedéseiről és hibáiról - írja elemzésében a XXI. Század Intézet.

Világrekord

Gurmai Zita szánalmas menekülése.

A Hír TV Informátor című műsorának riportere, Szarvas Szilveszter kérdéseket akart feltenni Gurmai Zita szocialista országgyűlési képviselőnek a gyöngyöspatai szegregációs eset kapcsán, mire az elfutott – élcelődik az Origo.hu.

„Szarvas Szilveszter műsorvezető, aki a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese is, azaz egy elismert újságíró ezt kérdezte a politikustól: – A szocialista kormányok alatti szegregáció miatt Gyöngyöspatának hozzávetőlegesen 100 millió forintot kell kifizetnie. Ön hogyan kommentálná a Kúria múlt heti, ezzel kapcsolatos ítéletét? Gurmai egyáltalán nem reagált a Hír TV kérdésére, még a köszönést sem volt hajlandó viszonozni, helyette egyszerűen elfutott. Az Informátor a közösségi oldalán a következőképpen reagált a nem mindennapi 'futásra': Az utóbbi évek legnagyobb MSZP-s teljesítménye!!! Gurmai Zita 60 méter síkfutás világrekord!!! (És ennyi mozgás után ne igyon meg valamit az ember?!)”

Elszaladt az MSZP-s Gurmai Zita az újságírói kérdések elől - videó

Nem akart válaszolni a Hír TV-nek, inkább futni kezdett - az elmúlt évek egyik legviccesebb videója lett a felvételből. A Hír TV Informátor című műsorának riportere, Szarvas Szilveszter kérdéseket akart feltenni Gurmai Zita szocialista országgyűlési képviselőnek a gyöngyöspatai szegregációs eset kapcsán.

Távolságtartás

A munkaerőpiac drámai változásai.

A gazdaságvédelmi akció keretében meghirdetett új intézkedés célja, hogy a járvány miatt munkájukat elveszítők könnyebben, gyorsan el tudjanak helyezkedni. A munkaerőpiac közben idehaza és külföldön is átalakul a járvány hatására – elemez a Hirado.hu.

„Szalai Piroska munkaerő-piaci szakértő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a járványhelyzet miatt teljesen megváltozott a munkaerőpiac. Rugalmas munkavállalási formák jöttek létre, például a részmunkaidős foglalkoztatás, ami nem haladja meg a heti 36 órát. 'A tőlünk nyugatra található országokban ez egy teljesen elterjedt munkavállalási forma. Mi voltunk ebben az Európai Unióban a második legkisebb részfoglalkoztatási aránnyal működő munkaerőpiac' – tette hozzá. Létezik egy úgynevezett kombinált távmunka is, amely arról szól, hogy a feladatunk egy részét a munkahelyünkön végezzük, egy részét pedig home-officeban. Ez is egy rugalmas munkaformának tekinthető, hazánk még nincs az európai uniós átlagban sem. Ennek az oka talán az lehet, hogy a munkavállalók a 2008-as válság idején, számos felmérés szerint úgy érezték, hogyha ők nincsenek a munkahelyükön, akkor gyorsabban rákerülhetnek az elbocsátandók listájára. Tizenkét év alatt minden megváltozott, hiszen számos olyan technológia került előtérbe, aminek segítségével az ember könnyen tud kapcsolatot tartani a munkahelyével, a munkáltatójával, a főnökével. 'A kapcsolattartás személyessége megmarad attól, hogy személyes kapcsolatba nem kerülünk' – hangsúlyozta a szakértő.”

Százezreken segít az állami bértámogatás

A gazdaságvédelmi akció keretében meghirdetett új intézkedés célja, hogy a járvány miatt munkájukat elveszítők könnyebben, gyorsan el tudjanak helyezkedni. A munkáltatók pályázhatnak a hétfőtől meghirdetett munkahelyteremtési bértámogatási programra, amelyre nyolcvanmilliárd forint áll rendelkezésre, és amely hetvenezer ember újbóli foglalkoztatását segítheti elő.

Születés

Radics Gigi meglepetés-babaprojektje.

Radics Gigi (23) élete legboldogabb időszakát éli, ugyanis bár meglepetésként érte, hogy gyermeket hord a szíve alatt, teljesült az álma, s fiatalon lehet édesanya – olvasható a Blikk Online-on.

„– A baba érkezése után sok segítségre lesz szükségem, és mivel anyukám a legfőbb támaszom, így tudom, hogy rá számíthatok, ha segítségre lesz szükségem a picivel – tette hozzá az énekesnő. Bár az énekesnő már több mint fél éve alkotott egy párt Áronnal, csak tavasszal árulta el, hogy foglalt a szíve, nem sokkal később pedig azt is, hogy édesanya lesz. – Annak ellenére, hogy meglepetésként ért, hogy babát várok, nagyon boldog vagyok. Teljesül az álmom, hogy fiatal anyuka legyek. Anyu is fiatal volt, amikor születtünk a tesómmal, én 24 évesen leszek anyuka – nyilatkozta Gigi.”

„Teljesül az álmom, hogy fiatal anyuka legyek" - Radics Gigiék gőzerővel tervezik közös jövőjüket: ide költöznének születendő gyermekükkel

A járvány sajnos keresztülhúzta a számításaikat, s még nem tudják, mikor kelnek egybe szobrász párjával, Mikus Áronnal, az összeköltözést viszont már gőzerővel tervezik. - Egyelőre ingázunk. Áronnak Tatán van az otthona, hol nála vagyunk, hol pedig nálunk. Én közel lakom a családomhoz, nagyon szeretek itt lenni, de Áron is.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95066/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?