Blogolj!

Blogstar kávéház

Jelzés

A Jobbik zajos belháborúja.

A parlamenti frakció nem kért fel arra, hogy mondjak le, egyszerűen csak közölték velem, hogy visszahívnak – magyarázza a Népszava Online-nak a jobbikos Sneider Tamás, aki helyett pártja Balczó Zoltánt szeretné látni az Országgyűlés alelnöki székében.

„A házszabályi rendelkezések szerint azonban nem ennyire egyszerű a dolog. Több forrásból azt az információt kaptuk, hogy a jelen helyzetre érvényes pontok értelmében a személycsere két módon valósítható meg: Sneider lemondásával, vagy pedig azzal, ha kizárják a frakcióból. Szilágyi György jobbikos szóvivő minapi nyilatkozata alapján Sneider Tamás arra a következtetésre jutott, hogy pártjában elégedettek voltak a munkájával. 'Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy más pártokból is hasonlóan pozitív jelzéseket kaptam' – jegyezte meg. Az elmúlt harminc évben, a rendszerváltozás óta nem történt ilyen lépés – állapította meg Sneider. Ha a Jobbikban, szemben az eddigi nyilatkozatokkal, találnak valódi indokot rá, hogy munkája miért nem felelt az elvárásoknak, akkor hajlandó lemondani. Ha nem találnak ilyet – folytatta –, 'akkor természetesen nem mondok le. Amennyiben a frakcióból való kizárásomat fogják kezdeményezni, akkor azt tudomásul veszem'.”

Zűrök a Jobbikban: Nem tiszta Sneider leváltása, visszakérik Varga-Damm Andrea mandátumát

Léteznek mítoszok és tények arról, hogy miért erősebb a falvakban a Fidesz. Az önkormányzatok satuba fogása most könnyen visszaüthet, de csak akkor, ha az ellenzék nemcsak a nagyvárosokban, hanem a kistelepüléseken is megmutatja magát. A 2020-as évnek alapvetően optimistán kezdhetett neki az ellenzék, de a járvány hónapjai alatt az egységes fellépés benyomása megkopott.

Utóhatás

Arató Gergely szánalmas magyarázkodása.

Arató Gergely megpróbálta megmagyarázni, miért nevezte sajnálatosnak, hogy kevesen haltak meg a vírusban – számol be róla az Origo.hu.

„Miután sajnálatosnak nevezte, hogy Magyarországon kevesen haltak meg a vírusban, Arató Gergely közösségi oldalán próbálta a felháborító nyilatkozatát megmagyarázni. Gyurcsány pártjának képviselője szemmel láthatóan megijedt a helyzettől, és a politikai felelősséget nem vállalva, előre menekül. 'Tegnap az ATV reggeli műsorában volt egy szerencsétlen nyelvbotlásom, amit most örömmel idéz a jobboldali sajtó' – ezekkel a sorokkal próbálta meg letudni a Gyurcsány-párt frakcióvezető-helyettese az ATV-s szereplésének utóhatásait.”

Arató magyarázkodik, amiért sajnálatosnak nevezte a kevés halottat

Miután sajnálatosnak nevezte, hogy Magyarországon kevesen haltak meg a vírusban, Arató Gergely közösségi oldalán próbálta a felháborító nyilatkozatát megmagyarázni. Gyurcsány pártjának képviselője szemmel láthatóan megijedt a helyzettől, és a politikai felelősséget nem vállalva, előre menekül. "Tegnap az ATV reggeli műsorában volt egy szerencsétlen nyelvbotlásom, amit most örömmel idéz a jobboldali sajtó" - ezekkel a sorokkal próbálta meg letudni a Gyurcsány-párt frakcióvezető-helyettese az ATV-s szereplésének utóhatásait.

Válság

Az EU lopakodó hatalomgyakorlása.

Trócsányi László volt igazságügyi miniszter az M1-nek adott interjúban azt mondta: a magyar jog csúcsán a magyar Alaptörvény áll, amelynek védelmezője az Alkotmánybíróság. A tranzitzóna ügyében két egymásnak ellentmondó ítélet született, így a végső szót így valószínűleg ők fogják kimondani az ügyben – írja a Hirado.hu.

„Elmondta, hogy egyre több olyan a döntést születik, amely határokat szab az uniós jog elsőbbségének. Úgy látta, hogy a német alkotmánybírósági döntésre után szükség van annak tisztázásra, hogy a nemzeti alkotmányoknak hol van a helye. 'Egyfajta alkotmányos válságról van szó, hiszen az európai intézmények döntéseire jellemző a lopakodó hatáskörgyakorlás, vagyis a bizottság saját elképzeléseit átnyomja a tagállamokon, miközben a tagállami hatáskörök kiürülnek' – mondta.”

Lopakodó uniós hatalomgyakorlásról beszélt Trócsányi László

Trócsányi László volt igazságügyi miniszter az M1-nek adott interjúban azt mondta: a magyar jog csúcsán a magyar Alaptörvény áll, amelynek védelmezője az Alkotmánybíróság. A tranzitzóna ügyében két egymásnak ellentmondó ítélet született, így a végső szót így valószínűleg ők fogják kimondani az ügyben.

Figyelmeztetés

A székelyek igazságának győzelme.

Elbírálta az Európai Bizottság (EB) a polgári kezdeményezések határidő-módosításra vonatkozó kérelmét, méghozzá pozitívan. Ez a gyakorlatban a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) nemzeti régiókról szóló kezdeményezése esetén életmentő lehet, csak az erről szóló rendeletre az Európai Parlamentnek (EP) és az Európai Tanácsnak is rá kell bólintania. Vincze Loránt RMDSZ-es EP-képviselő szerint rá fognak – jelenti a Magyar Hírlap Online.

„Kérdésünkre, hogy mikor születhet döntés az EP-ben és a Tanácsban, Vincze úgy fogalmazott, hogy a jövő szerdai következő, de legkésőbb a júliusi plenáris ülés szinte biztosan támogatja majd a módosítást, és értesülései alapján a Tanács tagállamaitól is kedvező véleményezést vár. Ő, mint az ügy parlamenti jelentéstevője úgy véli tehát, hogy hatalmas eséllyel valóban meghosszabbítják majd a határidőt, amivel a polgárok és azok nyernek, akik éveken át dolgoztak a kezdeményezések sikeréért; az EB döntése pedig méltányos és igazságos. Ugyanakkor Vincze arra is figyelmeztetett, hogy önmagában a határidő módosítása nem hoz automatikusan aláírásokat a hiányzó négy országban, így ez mindenképpen nagy munka lesz a szervezőnek és a kezdeményezést támogatóknak.”

Vincze Loránt: Győzött az igazság

Emlékezetes: őrületes véghajrával jóval túlteljesítette a szükséges egymillió aláírásra vonatkozó kritériumot az SZNT nemzeti régiós kezdeményezése, ugyanakkor ez főleg hazánk, Románia és Szlovákia érdeme, így a szükséges minimumszámokat nem sikerült hozni az előírt hét tagállamból, csak háromból.

Műsor

Janza Kata szerelmes forgatása.

Újra egy munkahelyen dolgozik Janza Kata (47) és kedvese, Pesák Ádám (25). A színésznő a napokban ismét Mátyás Ildikó bőrébe bújik, hogy visszatérjen a Barátok köztben a képernyőre – így a Blikk Online.

„– Ezt most inkább az ő otthona, éppen ezért, amikor újra forgatni kezdtem, próbált egy kicsit kísérgetni, megmutogatni, mi hol van. Ez így pár év távlatából érthető, de szerencsére azért eltöltöttem én is sok időt ezek között a falak között, hogy ne legyen minden idegen – árulta el a színésznő, aki ha nem is forgat rendszeresen a Barátok köztben, a csapat által tartott bulikon rendszeresen részt vesz. – Emlékszem, amikor először mentem el úgy, hogy Ádám már a sorozat részese volt, sokan voltak kíváncsiak arra, hogyan működünk együtt. Aztán amikor szinte azonnal birtokba vettük a karaoke mikrofont és elkezdtük a mi kis műsorunkat, mindenki rájött, hogy a korkülönbség csak egy szám. Mi igenis nagyon passzolunk, egy húron pendülünk – mosolyosodott el a színésznő.”

Egy húron pendülnek: együtt forgat szerelmével a Barátok köztben Janza Kata

Ám úgy tudjuk, a története egyelőre nem fonódik össze a szerelme által alakított Harmath Gergőével, így nemcsak a stúdióban kerülik el egymást, a magánéletben is kevesebb idejük marad egymásra. ( Minden a koronavírusról itt!) - Eddig talán egyszer sikerült egy kocsival jönnünk a stúdióba, és egyetlen alkalommal volt esélyünk arra, hogy közösen ebédeljünk, ráadásul az sem úgy alakult, ahogy terveztük.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95135/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?