Blogolj!

Blogstar kávéház

Veszteség

Budapest izgatott várakozása.

A Népszava Online szerint a főváros már a második hullámra készül. Elengedik a kisvállalkozók üzletbérleti díjának negyedét, ha nem bocsátották el a dolgozóikat – derült ki egy háttérbeszélgetésen.

„A városvezetés izgalommal várja a kormány döntését az ingyenes parkolással kapcsolatban, mert az autós forgalom érezhetően megnövekedett, a parkolás egyre nehezebb a belvárosi területeken. A közösségi közlekedés az elmúlt hetekben 9 milliárddal kevesebb bevételt könyvelhetett el, mint tavaly ilyenkor, a teljes jegyárbevétel kiesést a BKK 20 milliárdra becsüli. Ezt biztosan nem tudja egyedül kigazdálkodni a cég, a városvezetés pedig nem hiszi, hogy ezt a veszteséget egyedül kellene állnia. A fővárosi a járványra tekintettel június végéig haladékot adott a mikró és kisvállalkozásoknak a bérleti díjak fizetésére. Az új javaslat szerint a díj 25 százalékát elengedik azoknak a civil szervezeteknek és kisvállalkozásoknak, amelyek hitelt érdemlően bizonyítani tudják, hogy az árbevételük március óta 25 százalékkal csökkent és nem mondtak fel az alkalmazottaknak.”

Budapest már a második hullámra készül

Elengedik a fővárosi kisvállalkozók üzletbérleti díjának negyedét, ha nem bocsátották el a dolgozóikat. A fővárosi önkormányzat reményei szerint a május lesz az utolsó rendhagyó közgyűlés és a veszélyhelyzet feloldása után júniusban már a szokásos rendszerben vitathatják meg az előterjesztéseket a polgármesterek és listás tagok.

Erőszak

A baloldal hazug diktatúrázása.

A kormány jövő kedden kezdeményezi a veszélyhelyzet megszüntetését, tehát ismételten kiderült, hogy a baloldal hazudott, amikor azzal riogatott, hogy a kormány kizárólagos hatalomra törekszik a március végén elfogadott törvénnyel – mutatja be az Origo.hu.

„Gyurcsány Ferenc pártjának politikusai jártak élen a diktatúrázásban. Május 14-ei, az MTI-nek megküldött közleményében Gyurcsány felesége azt írta, hogy 'az Európai Unióban már mindenki számára világos, Orbán a teljhatalmát felhasználva pusztítja a demokratikus értékeket'. Gyurcsányné odáig ment, hogy a kormány a járvány alatt kiépített diktatúrában embereket félemlít meg, önkormányzatokat tesz tönkre és a családon belüli erőszak áldozataival sem foglalkozik. 'Orbánék a járvány alatt a szájkosár törvénnyel magyar embereket félemlítenek meg a véleményük miatt, önkormányzatokat véreztetnek ki, és még a családon belüli erőszak áldozatait is magukra hagyják' – egész pontosan ez állt az írásban.”

Véget ér a veszélyhelyzet, hazug volt a baloldal diktatúrázása

A kormány jövő kedden kezdeményezi a veszélyhelyzet megszüntetését, tehát ismételten kiderült, hogy a baloldal hazudott, amikor azzal riogatott, hogy a kormány kizárólagos hatalomra törekszik a március végén elfogadott törvénnyel. Az elmúlt két hónapban a hazai baloldal a nemzetközi Soros-szervezetekkel és Soros brüsszeli embereivel kiegészülve hazug kampányt folytatott.

Ballagás

A Jobbik durvuló belháborúja.

Nem mond le parlamenti alelnöki tisztségéről Sneider Tamás; a Jobbik politikusa ezt csütörtök délután jelentette be közösségi médiaoldalán. Közölte: munkáját minőségi kritikával nem illették. Varga-Damm Andrea sem adja vissza mandátumát – számol be róla a Magyar Hírlap Online.

„A politikus bízik abban, hogy 'a frakció elnöksége nem süllyed arra a szintre, hogy a házelnökkel kezdjen el kooperálni' eltávolítása érdekében. Ha a frakció ki is zár soraiból, akkor sem lépek ki a pártból. Ezért a pártért, ezért a közösségért én már rengeteget dolgoztam, rengeteg áldozatot hoztam, rengeteg jogos és jogtalan támadást elviseltem. Én úgy érzem, hogy tettem már le annyit a képviselői munkámmal is az asztalra, amiért cserébe a minimum, amit megérdemlek, hogy ne kelljen csöndben elballagnom, amikor már nincs rám égető szüksége a jelenlegi elnökségnek – fogalmazott Sneider Tamás.”

Sneider Tamás nem mond le a parlamenti alelnökségről

A politikus bízik abban, hogy „a frakció elnöksége nem süllyed arra a szintre, hogy a házelnökkel kezdjen el kooperálni" eltávolítása érdekében. Ha a frakció ki is zár soraiból, akkor sem lépek ki a pártból. Ezért a pártért, ezért a közösségért én már rengeteget dolgoztam, rengeteg áldozatot hoztam, rengeteg jogos és jogtalan támadást elviseltem.

Támogatás

Trianon évszázados tanulságai.

Gyászoljuk a veszteséget, ünnepeljük a megmaradást Trianon centenáriumán. A határokon túl sikerült a magyarságnak száz évig megmaradni államiság nélkül úgy, hogy a magyar állam csak bizonyos korszakokban tudta támogatni a külhoni magyarságot – mutat rá a Hirado.hu cikke.

„Kántor Zoltán szerint a nemzet egy olyan kérdés, ami egyrészt a múltba tekint, másrészt a jövőbe, semmiképpen sem szabad semmit elfelejteni, mindenből tanulni kell, a tanulságokat levonva kell továbblépni – mondta. Kiemelte, hatalmas teljesítmény, hogy a határokon túl sikerült a magyarságnak száz évig megmaradni államiság nélkül úgy, hogy a magyar állam csak bizonyos korszakokban tudta támogatni a külhoni magyarságot. Van mire építeni, és a következő évtizedekben azt kell figyelembe venni, hogy mik voltak a sikeres, megtartó projektek, az iskolák, egyházak és civil szervezetek. Emellett az utóbbi években megjelent gazdasági támogatásokat is össze kell hangolni.”

Gyászoljuk a veszteséget, ünnepeljük a megmaradást Trianon centenáriumán

A határokon túl sikerült a magyarságnak száz évig megmaradni államiság nélkül úgy, hogy a magyar állam csak bizonyos korszakokban tudta támogatni a külhoni magyarságot. A tiszalúci Trianon tér.

Különbözet

Vasvári Vivien vitapárbaja.

Még mindig nem vált el Vasvári Vivien (29) és Szegedi Fecsó (40), ugyanis nem sikerült megegyezniük a gyermektartás összegéről, illetve arról, hogy pontosan hány hónapra visszamenőleg is kell fizetnie az édesapának – így a Blikk Online.

„Nem történt semmilyen előrelépés az ügyben. Van, amiben még mindig nem értünk egyet, ilyen a gyerektartás – kezdte lapunknak Fecsó. – Havi 250 ezer forintban állapodtunk meg, de amíg ezt a bíróság nem mondja ki, én addig is 150 ezer forintot utalok Vivinek, tehát nem hagyom magára. Ő ezt az összeget sérelmezte korábban, hogy miért csak ennyit, és hogy tavaly őszig visszamenőleg fizessem ki a különbözetet, a havi százezer forintot – mondta a férfi, akinek Vivi szerint az elmúlt időszak miatt 900 ezer forintot kellene fizetnie. Ám mivel a törvényben meg van határozva, hogy maximum 6 hónapra visszamenőleg lehet a gyerektartás összegét igényelni, így most 600 ezer forint a vita tárgya, valamint egy lakás, amely fiuk, Edward nevére kerül, s az édesapa vásárolja meg, ám ez még nem történt meg.”

Már nem is foglalkozik az egésszel: továbbra sem vált még el Vasvári Vivien és Fecsó, ezért

A járvány miatt a bíróság malmai is lassabban őröltek, így nem meglepő, hogy bár tavaly nyár vége óta nem alkotnak egy párt, papíron még mindig házasok. (Minden koronavírusról itt) - Nem történt semmilyen előrelépés az ügyben. Van, amiben még mindig nem értünk egyet, ilyen a gyerektartás - kezdte lapunknak Fecsó.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95173/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.29. 05:00
A jogállamiság német felvizezése, Joe Biden gyógyszertesztje, az iskolák lázellenőrzése, Soós Zoltán történelmi bravúrja és Kovács Ákos különös vallomása keddi online lapszemlénkben.

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.28. 05:15
A balliberálisok mohácsi megsemmisülése, Karácsony Gergely pálfordulása, a Momentum kamupropagandája, a brit felsőoktatás karanténkáosza és Hajdú Péter gyémántos lánykérése hétfői online lapszemlénkben.

Megmutatja igazi arcát az ősz

2020.09.27. 11:50
Így szeptember végéhez érve már itt volt az ideje, hogy az időjárás is ősziesre forduljon. Az biztos, hogy a kabát és az esernyő állandó kellék lesz a következő napokban.

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.27. 03:00
Bajnai Gordon furcsa kerülői, a Soros-szervezetek börtönmachinációi, az európai turizmus csődhulláma, a filmtörténet legemlékezetesebb csókjai és Rose Leslie terhespocakja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.26. 04:00
A fővárosi fürdők csoportos leépítése, Fekete-Győr András nemzetárulása, a kötelező kvóta vörös vonala, a koronavírus-járvány generációs háborúja és a nyitott házasságok instabilitása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.25. 04:55
A Hajógyári-sziget megmenekülése, a Jobbik eredendő rasszizmusa, az európai túlélés kézikönyve, Demcsák Zsuzsa nudizmusa és Tóth Andi dekoltázsvillantása pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?