Blogolj!

Blogstar kávéház

Ítélet

A Jobbik darabokra hullása.

Sneider Tamás a parlamenti alelnökségről, Varga-Damm Andrea pedig a parlamenti mandátumáról nem hajlandó lemondani, hiába kérte erre a Gyurcsánnyal szövetkező jobbikos párt- és frakcióelnökség. Az eredeti huszonhat fős parlamenti frakciójukból már csak tizenhatan vannak – vázolja a Magyar Hírlap Online.

„A vezetők jönnek-mennek a pártban, de ő azon fog dolgozni, hogy a párt egyben maradjon, és a tagsága megmaradjon. 'A valódi jobbikos világot szeretném visszahozni, amelyben a párt 2003-ban lefektetett alapértékei megmaradnak' – fogalmazott. Kérdésünkre, hogy a Gyurcsány-féle irányvonal mennyire osztja meg a pártot, Varga-Damm azt felelte: ezt nehéz megítélni, mert a párton belül nincs naprakész kommunikáció erről. Egy-egy elszólásból, kiszólásból némi következtetést le lehet vonni, de hogy azokból arra lehet jutni, hogy a Gyurcsánnyal történő összefogás vagy annak elutasítása lenne a jellemzőbb vélekedés, nem tudja megmondani.”

Az eredeti huszonhat fős parlamenti frakciójukból már csak tizenhatan vannak

Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtök este jelentette be a Jövő TV-ben, hogy nem adja vissza képviselői mandátumát. Lapunknak tegnap elmondta, mindenképp marad a Jobbikban, és ha kizárják a frakcióból, függetlenként folytatja a munkáját a parlamentben. „Engem becstelenséggel vádolnak, de hogy lehetnék becstelen, ha nem sértettem meg semmilyen szabályt?

Ellenőrzés

A titkos megfigyelés parája.

A nemzetbiztonsági törvény friss módosítása megkönnyíti a telefon- és internetszolgáltatók forgalmának megfigyelését, de nem ez az igazi baj – állítja a Népszava Online cikkében a TASZ.

„Komoly probléma, hogy senki sem tudja meg, hogy egyáltalán megfigyelték-e. Ennek nem kellene így lennie – teszi hozzá a társaság –: a nemzetközi gyakorlat az, hogy – amint ez nemzetbiztonsági szempontból már nem kockázatos – az érintetteket értesítik arról, hogy megfigyelték őket. Persze ha nem is kapunk ilyen értesítést, akkor is lehet – pusztán a megérzéseinkre alapozva – panaszt tenni, ezeket azonban vagy a szolgálatot irányító miniszternek kellene elbírálnia – akitől nyilván nem várható objektív értékítélet –, vagy a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának, amelyet azonban a kormánypárti képviselők előszeretettel bojkottálnak, amivel ellehetetlenítik a működését. Az ombudsman és az adatvédelmi hatóság pedig kevés jogosítvánnyal rendelkezik, érdemi jogorvoslatot nem tudnak nyújtani. A Társaság a Szabadságjogokért szerint a jogvédelemben csak akkor lesz érdemi változás, ha lesz, aki független ellenőrzést gyakoroljon a szolgálatok felett.”

Senki sem tudja meg, hogy egyáltalán megfigyelték-e

A nemzetbiztonsági törvény friss módosítása megkönnyíti a telefon- és internetszolgáltatók forgalmának megfigyelését, de nem ez az igazi baj - véli a TASZ. Ahogyan arról tegnap írtunk, veszélyes irányba növeli a titkosszolgálatok hatáskörét az a törvénymódosítás, amit kedden fogadott el az Országgyűlés.

Forgatókönyv

A koronavírus olimpiája.

Ha a globális koronavírus-járványt nem sikerül októberig megfékezni, akkor az eddigiekkel ellentétben egy nagyon más olimpia elé nézhetünk – idézi az Origo.hu az ötkarikás játékok koordinációs bizottságának elnökét, John Coates-t.

„A legnagyobb gondot az okozhatja a 70 éves sportvezető szerint, hogy 206 országból kell, fogadjanak nagyjából 11 000 versenyzőt, 5 000 technikai személyzetet és edzőt, valamint 20 000 média munkatársat. Ezen kívül pedig a szervező bizottság 60 000 önkéntest is koordinál majd Japánban. Coates azt is elmondta, hogy októberre lesznek készen a tervek a nézőkkel kapcsolatos esetleges karanténról és egyéb korlátozó intézkedésekről. Több forgatókönyvön is dolgoznak a szervezők, de a járvány miatt lehet ez az olimpia merőben más lesz, mint amiket eddig megszokhattunk. A nyári ötkarikás játékokat a tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg Tokióban.”

Teljesen újfajta olimpia lehet jövőre

Ha a globális koronavírus-járványt nem sikerül októberig megfékezni, akkor az eddigiekkel ellentétben egy nagyon más olimpia elé nézhetünk - mondta az ötkarikás játékok koordinációs bizottságának elnöke, John Coates. A legnagyobb gondot az okozhatja a 70 éves sportvezető szerint, hogy 206 országból kell, fogadjanak nagyjából 11 000 versenyzőt, 5 000 technikai személyzetet és edzőt, valamint 20 000 média munkatársat.

Segély

A nyugat-európai gazdaság megbénulása.

Kelet-Közép-Európa munkaereje nélkül megbénul a nyugati gazdaság – állítják a Hirado.hu elemzői a válság friss tapasztalatai alapján.

„A műsorban szó esett arról, hogy több nyugat-európai ország is az elmúlt napokban külön repülőjáratokat indított a kelet-európai vendégmunkások számára, akik a járvány csúcsán elhagyták az országot. Kiszelly Zoltán szerint kiderült, hogy sem a nyugat-európai egészségügy, sem az élelmiszeripar, sem a vendéglátás nem működik a kelet-európai vendégmunkások nélkül. A mezőgazdasági idénymunkák is leálltak, mivel sem a németek, sem a britek nem tolongnak az óránként 9 eurót fizető munkákért, mint például a spárgaszedés. Sok nyugat-európai háztartás számára jelentett a járványhelyzetben problémát az idősellátás biztosítása a vendégmunkások nélkül – mondta. Kézenfekvő megoldás lenne, hogy a 2015 után érkező migránsok végezzék el ezeket a munkákat, de a politológus szerint a migránsok nem ezért mentek oda, hiszen számukra biztosított a bérlakás és havonta a 400 eurós segély.”

Kelet-Közép-Európa munkaereje nélkül megbénul a nyugati gazdaság

A főpolgármesternek még nem sikerült megmagyaráznia, hogyan fordulhatott elő, hogy a főváros felügyelete alá tartozó intézményben ilyen sok életet követelt a vírus. Elemzők Karácsony játszmáiról és a válság kezelésének európai vonatkozásairól fejtették ki véleményüket. A tranzitzónák és a különleges jogrend megszüntetéséről, a járvány elleni védekezésről és a gazdaságélénkítésről is beszélt Orbán Viktor kormányfő a pénteki rádióinterjúban.

Megjegyzés

Radics Gigi gyermeki botránya.

Hiába a gyermekáldás, vannak, akik továbbra sem kímélik Radics Gigit (23). Bár a fiatal énekesnő kétségtelenül hatalmas rajongótáborral rendelkezik, különleges énekhangját pedig nemcsak a hazai, hanem világsztárok is elismerik, így is akadnak, akik támadják a közösségi oldalán – számol be róla a Blikk Online.

„Ezeket a negatív megnyilvánulásokat Gigi eddig kifejezetten jól viselte, sőt, olykor még reagált is rájuk, nemegyszer vitába szállva bírálóival, ám ezúttal – talán éppen a terhessége miatt – a szokottnál érzékenyebben reagált az áldott állapotát pocskondiázó kommentekre. – A világ legszebb, legjobb dolga várni a gyermekünket. Habár ebben a gyönyörű időszakban is néhány ember képes gusztustalan és ízléstelen kommentekkel elárasztani – fakadt ki oldalán teljes joggal az énekesnő, aki a Blikknek elárulta, mindig is kiáll majd magáért. – Én abszolút elfogadom, ha esetleg valaki nem kedveli a zenémet, vagy más énekes a kedvence, de azt nehezebben élem meg, hogy akit a világon már most a legjobban szeretek, a születendő gyermekemet, különféle megjegyzéssel illesse bárki, ráadásul név és arc nélkül – válaszolta lapunknak Gigi.”

Botrányos: a neten szóltak be Radics Gigi születendő gyermekének

Budapest - Hiába a gyermekáldás, vannak, akik továbbra sem kímélik Radics Gigit (23). Bár a fiatal énekesnő kétségtelenül hatalmas rajongótáborral rendelkezik, különleges énekhangját pedig nem csak a hazai, hanem világsztárok is elismerik, így is akadnak, akik támadják a közösségi oldalán.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95216/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.06.02. 05:05
A Jobbik alpári stílusa, a kutyapárt budapesti bohóckodása, az amerikai szélsőbal vandalizmusa, a magyar turizmus felpörgése és Hódi Pamela fojtogató feszültsége keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.06.01. 05:30
Fekete-Győr András hazug rémképei, Csíksomlyó ötszáz éve, a programozás szexisége, a migrációs nyomás fokozódása és Nádai Anikó titokzatos gyásza hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.31. 05:05
Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága, Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza, a svéd járványmodell bukása, a pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése és Balázs Andrea verbális letámadása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?