Blogolj!

Blogstar kávéház

Áldozat

Spanyolország nemzeti gyásza.

Tíznapos nemzeti gyászt rendel el a járvány áldozatainak emlékére a spanyol kormány – jelenti a Népszava Online.

„A koronavírus-járvány áldozatainak emlékére tíznapos nemzeti gyászt rendel el a spanyol kormány jövő keddi ülésén – jelentette be a spanyol kormányfő szombati online sajtótájékoztatóján Madridban. Pedro Sánchez elmondta: a gyász ideje alatt félárbocra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat, és amikor a járványügyi korlátozások fokozatos feloldása befejeződik az országban, az uralkodó részvételével nagyszabású hivatalos megemlékezést tartanak az áldozatok tiszteletére. A legutóbbi, pénteken közölt adatok szerint a dél-európai országban 28 628 ember halálát okozta eddig a SARS-CoV-2 nevű vírus és 234 824 fertőzöttet regisztráltak. A járvány legsötétebb napja április másodika volt, amikor 950-en hunytak el. Pénteken 56 áldozatról adott hírt az egészségügyi minisztérium.”

Tíznapos nemzeti gyászt rendel el a járvány áldozatainak emlékére a spanyol kormány

Félárbocra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat, és amikor a járványügyi korlátozások fokozatos feloldása befejeződik az országban, az uralkodó részvételével nagyszabású hivatalos megemlékezést tartanak. A koronavírus-járvány áldozatainak emlékére tíznapos nemzeti gyászt rendel el a spanyol kormány jövő keddi ülésén - jelentette be a spanyol kormányfő szombati online sajtótájékoztatóján Madridban.

Hangsúly

A baloldal megszorításai.

A baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást – idézi Halász Jánost, a Fidesz-frakció szóvivőjét a Magyar Hírlap Online.

„A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány totálisan megmutatta, mi a különbség a baloldal és a kormány válságkezelése között. Hangsúlyozta, a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket, megtartani a fizetésüket és biztosítani a családjuk megélhetését, több baloldali vezetésű önkormányzatban azonban azonnal megszorításokba kezdtek. 'Ugyanúgy, ahogy a kormányzásuk idején' – tette hozzá. Halász János elmondta, a baloldal mindig a megszorításokhoz nyúlt a válságokban, amivel tovább növelte a munkanélküliséget és mélyítette a szegénységet.A mostani járványban is sok baloldali önkormányzatnál tettek embereket az utcára és csökkentették a közszolgálatban dolgozók fizetését – húzta alá.”

A baloldal most is a megszorításokhoz nyúl

2020. május 23. szombat. 14:26 A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány totálisan megmutatta, mi a különbség a baloldal és a kormány válságkezelése között. Hangsúlyozta, a kormány segít az embereknek a válságban megőrizni a munkahelyeiket, megtartani a fizetésüket és biztosítani a családjuk megélhetését, több baloldali vezetésű önkormányzatban azonban azonnal megszorításokba kezdtek.

Múzsa

A Balaton örökös népszerűsége.

A Balaton mindig is népszerű volt, erről versek, regények, festmények, régi fényképek, feljegyzések árulkodnak. Sokan és sokféleképpen szerették. Múzsája volt a mindenkori festőknek, költőknek, íróknak. Bár a reformkorban még nem a Balaton szépsége miatt járta Balatonfüredre a magyarok, hanem a savanyúvizű gyógyfürdője miatt – derül ki a Hirado.hu összeállításából.

„A Balaton mindig is népszerű volt, erről versek, regények, festmények, régi fényképek, feljegyzések árulkodnak. Sokan és sokféleképpen szerették. Múzsája volt a mindenkori festőknek, költőknek, íróknak. Illyés Gyulának Tihanyban volt háza, Jókai Mór feleségével, Laborfalvy Rózával a ma már múzeumként működő balatonfüredi villában töltötte a nyarakat, írta a regényeit, és ebédelt jókat. Mindig nagy esemény volt, amikor a Jókai házaspár megérkezett ide – mondta Rétfalvi Balogh Judit turistavezető. Hozzátette, először, mikor a Kisfaludy gőzösre felszálltak a siófoki részen, akkor már a Kisfaludy gőzös is jelezte, zászlófelhúzásokkal, hogy a Jókai házaspár a gőzösön tartózkodik. Amikor megérkeztek ide, nagy népünnepély volt, az emberek igazán szerették a Jókai házaspárt. A kor ünnepelt színésznője, Blaha Lujza is széttáncolta egyszer a cipőjét egy füredi bálon, és annyira beleszédült a balatoni kisvárosba, hogy 1893-ban saját villát is vásárolt itt. A ház ma már panzió és étterem, az utca pedig Blaha Lujza nevét viseli, és mára talán az egész Balaton egyik leghangulatosabb utcája lett. Köszönhetően az utcabeli vendéglátóknak is.”

A Balatont sokan kedvelték régen is, és sokan kedvelik ma is

A Balaton mindig is népszerű volt, erről versek, regények, festmények, régi fényképek, feljegyzések árulkodnak. Sokan és sokféleképpen szerették. Múzsája volt a mindenkori festőknek, költőknek, íróknak. Bár a reformkorban még nem a Balaton szépsége miatt járta Balatonfüredre a magyarok, hanem a savanyúvizű gyógyfürdője miatt.

Dinnye

Palvin Barbi lángoló szerelme.

Megható szerelmes fotót posztolt a szépség – írja a Blikk Online.

„A magyar modell ezúttal Instagram-oldalán tett közzé egy közös képet szerelmével, Dylan Sprouse-zal. A fotón azt láthatjuk, amint dinnyét esznek, azonban ennél sokkal beszédesebb a kép leírása. 'Through thick and thin' – olvasható a fotónál, ami magyarul annyit tesz, hogy jóban-rosszban. Ez is arra utal, hogy Barbi és Dylan fülig szerelmesek egymásba.”

„Jóban-rosszban" - Megható szerelmes fotót posztolt Palvin Barbi

Palvin Barbara Dylan Sprouse szerelem Palvin Barbi közös fotót osztott meg szerelmével. A magyar modell ezúttal Instagram-oldalán tett közzé egy közös képet szerelmével, Dylan Sprouse-zal. A fotón azt láthatjuk, amint dinnyét esznek, azonban ennél sokkal beszédesebb a kép leírása. "Through thick and thin" - olvasható a fotónál, ami magyarul annyit tesz, hogy jóban-rosszban.

Disznóság

A megbánt szexjelenetek csúcspontja.

A világhírű színészek között akadnak páran, akik visszautasítják a meztelenkedést, mások viszont vállaltak olyan szexjeleneteket is, amelyeket utólag már kínosnak éreztek, netán valamilyen kellemetlenség is érte őket közben – mutatja be az Origo.hu.

„A Szex és New York-ban a címének megfelelően elég sok volt a szexjelenet, amelyekből a Charlotte-ot játszó Kristin Davisnek is jutott pár – bár azért a mai napig hálás, hogy korántsem annyi, mint Kim Cattrall figurájának, Samanthának. Davisnek végül csak egy képsorral akadt gondja, amikor Charlotte a harmadik évadban összekerült az Alexander Lemley nevű bankárral, aki az utcán tökéletes úriember volt, az ágyban viszont szeretett mocskos dolgokat kiabálni. 'Utáltam, rettenetesen utáltam' – mondta a színésznő a jelenet csúcspontjáról, amikor a férfit alakító Christopher Orr disznóságokat ordított az arcába.”

Szexjelenetek, amiket nagyon megbántak a filmsztárok

A világhírű színészek között akadnak páran, akik visszautasítják a meztelenkedést, mások viszont vállaltak olyan szexjeleneteket is, amelyeket utólag már kínosnak éreztek, netán valamilyen kellemetlenség is érte őket közben. Melyik partnerét utálta Charlotte alakítója a Szex és New York-ban? A számos kínos képsor közül melyik lenne ma már vállalhatatlan az Amerikai pité-ből a főszereplő szerint?

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95320/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?