Blogolj!

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a járvány legfrissebb adatairól és a gazdaságvédelmi intézkedésekről.

A tájékoztatót Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese kezdte, aki hangsúlyozta, hogy Magyarország sikeresen átvészelte a védekezés első szakaszát, és emellett a gazdaságvédelmi akcióterv is jól működött, aminek az egyik legfontosabb pontja a hiteltörlesztési moratórium volt.

A kormány intézkedése mintegy 7,7 millió hitelszerződést érintett. A lakossági ügyfelek 40 százaléka a továbbra is törleszt, ahogy a nagyvállalatok 70 százaléka, a kkv-k 40 százaléka is így tesz. A moratórium mindenkinek jár alanyi jogon, ami rugalmassága miatt igen kedvező.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte a legfrissebb hazai koronavírus-járványról szóló adatokat, miszerint 3756 főre emelkedett a betegek száma, elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491-en haltak meg a járvány miatt Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, azaz több a gyógyult, mint a fertőzött.

Az aktív fertőzöttek száma 1554 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti, többségük könnyebben átvészeli a betegséget, de 30-an most is lélegeztetőgépen vannak.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

Müller Cecília kiemelte a „láthatatlan” dolgozók munkáját (laboratóriumban dolgozók, kormány hivatalnokok), akik éjjel-nappal, hónapok óta keményen dolgoznak azon, hogy a járványt kordában lehessen tartani, az országos tisztifőorvos nekik mondott köszönetet.

Kiemelte a mától érvénybe lépő bölcsőde- és óvodanyitásokat is. A szülőknek lehetősége van bevinni gyermekét az adott intézménybe, de fontos, hogy nem kötelező.

A népegészségügyi szűrővizsgálatok ellenőrzés mellett június elsejétől újraindulnak.

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, hogy a szomszédos országokkal folyamatos az egyeztetés a határátlépéssel kapcsolatban. Hétfőtől a szerb-magyar határ szabadon átjárható.

1459-en használják már a mobilra letölthető házi karantént ellenőrző programot, hatósági házi karanténban pedig jelenleg csaknem 12 ezren vannak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95376/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,járvány,koronavírus,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Öt újabb fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

2020.07.08. 07:55
Jó hír, hogy immár negyedik napja nem növekedett a halálos áldozatok száma.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Ezeket a cikkeket olvastad már?