Blogolj!

Blogstar kávéház

Látlelet

Az őszödi hazugságbeszéd kórképe.

Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde látlelet volt a balliberális oldal valós működéséről, amelynek kórképe mind a mai napig érvényes – mondja a hírhedt szónoklat 14. évfordulója kapcsán a Magyar Hírlapnak az elemző.

„Gyurcsány Ferenc őszödi beszédével végleg lerántotta a leplet annak az álszent balliberális politikának a működéséről, amelynek mind a mai napig szemtanúi lehetünk – mondta lapunknak az 'évforduló' kapcsán Deák Dániel politológus. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a bukott miniszterelnök elismerte, hogy a valós gazdasági adatok elhallgatásával, hazugságok és trükkök százaival tartották meg a hatalmat a 2006-os választáson, ráadásul semmilyen elképzelésük nem volt arról, miként lehetne az ország problémáira válaszolni. Deák szerint ma sincs ez másként, a balliberális oldal a járvány során is álhírek tucatjait terjesztette, ugyanakkor az őszödi beszéd beismeréseinek köszönhetően már lényegesen kevesebben hisznek nekik, mint azt megelőzően. A beszéd látlelet volt a balliberális oldal működéséről, amelynek kórképe mind a mai napig érvényes.”

Évfordulós Gyurcsány hazugságbeszéde

Holnap lesz tizennégy éve, hogy a balatonőszödi kormányüdülőben, az MSZP zárt körű frakcióülésén elhangzott Gyurcsány Ferenc „őszödi beszéde". Az akkori miniszterelnök ebben egyebek mellett azt mondta: „Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.

Eszme

Soros György afrikai terjeszkedése.

Soros György, amerikai tőzsdespekuláns figyelmét az afrikai országok sem kerülik el. A Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott szervezetek erőteljesen nyomulnak Afrikában, és a Soros számára fontos témákban működnek – mutatja be az Origo.hu.

„Soros György, amerikai tőzsdespekuláns Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján elérhető adatok szerint 2018-ban Afrikában összesen 288 juttatást osztottak ki helyi szervezeteknek, vagy olyan nemzetközi programokra, amelyek a kontinensen is működnek. A térképből világosan kiderül, hogy Soros egyik kedvelt országa Kenya, ahol csak a fővárosban, Nairobiban több tucat szervezet élvezhette az OSF támogatását. A legnagyobb támogatást, 6 millió dollárt az Ethiopia Education Initiatives kapta, azonban jutott pénz a liberális eszmék támogatására is, főleg a szexuális kisebbségek terén. A Fokvárosban található Gender DynamiX nevű transznemű joggal foglalkozó szervezet 40 ezer dollárt kapott az OSF-től általános működési támogatás címen.”

Afrikában is erőszakosan terjeszkedik a Soros-hálózat

Soros György, amerikai tőzsdespekuláns figyelmét az afrikai országok sem kerülik el. A Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott szervezetek erőteljesen nyomulnak Afrikában, és a Soros számára fontos témákban működnek. A V4NA cikksorozatának korábbi részeiben Soros Egyesült Államokban megfigyelhető tevékenységét mutatják be, a közép-ázsiai helyzetről írnak, részletezik, hogyan támogatja az Afrikából és Közel-Keletről induló migránsok Európába utaztatását segítő szervezeteket, és Soros délkelet-ázsiai tevékenységét is megvizsgálják.

Pillanat

Boris Johnson cinikus botránya.

Belpolitikai vihart kavart Dominic Cummings, a brit kormányfő főtanácsadója, aki saját előírásait sértette meg nagyon komolyan. Jonhsonnak főhet a feje emiatt – így a Népszava Online.

„A brit tévénézők emlékezetébe kitörölhetetlenül bevésődött az a pillanat, amikor március 27-én, ugyanazon a napon, amikor a kormányfő, az egészségügyi miniszter és az angol tisztifőorvos is ágynak esett, Boris Johnson főtanácsadója rohanva távozott a Downing Street 10.-ből a St James's Park irányába. A kormányfői hivatal három nappal később megerősítette, hogy a Dominic Cummingson elvégzett Covid-19 teszt pozitív eredményt hozott, ám csak további, majdnem közel két hónap elteltével derült ki, az ellentmondásos stratégiai orákulum és ugyancsak megbetegedett felesége nem londoni házukban, hanem a férfi Észak-Angliában élő szüleinél kúrálta magát, miután a család vállalta a házaspár és négyéves kisfiuk gondozását. A nagy-britanniai háromnapos hétvégét beárnyékoló történetet a Downing Street által lejárató 'kampányt folytató újságoknak' minősített Guardian/Observer, illetve a Daily és Sunday Mirror dobta be a köztudatba. Országos felzúdulást pedig azért okozott, mert március 23. estéjétől kötelezővé tették az otthon maradást a britek számára. Cummings csak újabb szabálytalanságokat követett el, amikor hírek szerint kirándulást tett egy Durham-tól közel 50 kilométerre lévő kastélyba, majd április 19-én ismét Észak-Angliában látták. A kiválóan képzett, különc szakemberre jellemző cinizmus mutatja, hogy újságíró felesége, Mary Wakefield a The Spectator konzervatív politikai magazinban részleges beszámolót adott mindkettőjük Covid-19 tüneteiről és gyermekük segítőkészségéről. Az az apró részlet kimaradt, hogy ápolásuk Durham-ben zajlott Cummings kiterjedt rokonsága részvételével.”

Súlyos hanyagság - Boris Johnsonnak újabb botrány miatt főhet a feje

Belpolitikai vihart kavart Dominic Cummings, a brit kormányfő főtanácsadója, aki saját előírásait sértette meg nagyon komolyan. A brit tévénézők emlékezetébe kitörölhetetlenül bevésődött az a pillanat, amikor március 27-én, ugyanazon a napon, amikor a kormányfő, az egészségügyi miniszter és az angol tisztifőorvos is ágynak esett, Boris Johnson főtanácsadója rohanva távozott a Downing Street 10.-ből a St James's Park irányába.

Építkezés

A magyar gazdák milliárdos támogatása.

A 2014. január 1. óta alakult, elismert termelői csoportok 5 éven keresztül kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, évente legfeljebb 100 000 eurónak megfelelő összegben az Agrárminisztérium által indított Vidékfejlesztési Program részeként – számol be róla a Hirado.hu.

„Hárommilliárd forintos keretösszegű pályázatot hirdetett meg az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program részeként, termelői csoportok és szervezetek részére. A 2014. január 1. óta alakult, elismert termelői csoportok 5 éven keresztül kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, évente legfeljebb 100 000 eurónak megfelelő összegben. 'Az egyik legfontosabb jövőt építő lépés egy gazdálkodó részére, ha együttműködik gazdálkodótársaival. És ehhez mi segítséget is kívánunk nyújtani, és ezért indítottuk újra, és nyitottuk meg újra a Vidékfejlesztési Programban a termelői csoport pályázatot' – mondta az M1 Magyar gazda című műsorában Feldman Zsolt, az agrárminisztérium államtitkára.”

Milliárdos pályázat nyílt a hazai termelők támogatására

A 2014. január 1. óta alakult, elismert termelői csoportok 5 éven keresztül kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, évente legfeljebb 100 000 eurónak megfelelő összegben az Agrárminisztérium által indított Vidékfejlesztési Program részeként. Hárommilliárd forintos keretösszegű pályázatot hirdetett meg az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program részeként, termelői csoportok és szervezetek részére. A 2014.

Atrocitás

Görög Zita különös életmentése.

A gyönyörű modell közel két hónapot hagyott ki komolyabb vezetés nélkül – derül ki a Blikk online cikkéből.

„Bár a karanténidőszak végével sokan csak a pozitív dolgokra kapják fel a fejüket, Görög Zita több negatívumra is figyelmes lett az utakon, a kismamát ugyanis több atrocitás is érte az elmúlt időszakban. '2 hónap kihagyás után lelassult a reakcióidőm, zavar, hogy gyorsan fut el a táj, de még jobban zavar, amikor rám állnak és tolnak egy egyébként is veszélyes szakaszon. Szóval nem fogok alkalmazkodni, mert azzal veszélybe sodorhatom mások és a saját életem. Az elmúlt egy hétből 1000 sztorim lenne. Legyetek rám tekintettel, engedjétek, hogy úgy vezessek, ahogy nekem biztonságos. Legyetek tekintettel mindenkire, aki közlekedik. Bringával, motorral, gyalogosan vagy autóval. Tudom, hogy nem vagyok egyedül. Tudom, hogy többen vagyunk felelősségteljesek, mint türelmetlenek. Azzal, hogy nem alkalmazkodom egy vkik által elvárt és egyébként piszkosul gyors tempóhoz, életeket mentek. Ments te is életetek! Vezessetek óvatosan! Sokkal többször az ártatlanok az áldozatok! Én egyik sem szeretnék lenni' – írja a közösségi oldalán Zita.”

Vallomás: ezért érik atrocitások Görög Zitát

A fiatal édesanya nem teszi kockára a testi épségét mások akaratossága miatt / Fotó: Pozsonyi Zita A gyönyörű modell közel két hónapot hagyott ki komolyabb vezetés nélkül. Bár a karanténidőszak végével sokan csak a pozitív dolgokra kapják fel a fejüket, Görög Zita több negatívumra is figyelmes lett az utakon, a kismamát ugyanis több atrocitás is érte az elmúlt időszakban.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95407/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?