Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

A koronavírusos időszakban nem volt többlethalálozás Magyarországon

Megtartotta szokásos tájékoztatóját az operatív törzs, melyen Fürjes Balázs a rozsdaövezetekről, Müller Cecília a többlethalálozásról Kiss Róbert pedig a cseh és szlovák határok megnyitásáról beszélt.

Fürjes BalázsBudapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a rozsdaövezetek fejlesztésének fontosságáról beszélt. Elmondta a rozsdaövezetek olyan területek, melyek valaha a városok szélén voltak, de a fejlődésnek köszönhetően beljebb kerültek és így most már a belváros szélén vannak.

Ezek a területek évtizedek óta el vannak hanyagolva, pedig jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkeznek és nagy lehetőségeket jelentenek. Ezeken a területeken lakások, irodák, üzletek épülhetnek. 

A kormány javasolja, hogy a rozsdaövezetben a lakások ÁFA-ja 27 százalékról 5 százalékra csökkenjen és ezáltal az itt épülő új lakások megfizethetőek lesznek. 

A kormány terve, hogy elérhető árú lakások épüljenek, megújuljanak az elhanyagolt területek és fellendüljön az építőipar, mely által egyrészt új munkahelyek teremtődjenek másrészt sikerüljön munkahelyeket megmenteni.

Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy az önkormányzatokkal tárgyalásokat folytatnak majd, hogy pontosan, hol lehet kijelölni ezeket a fejlesztési területeket, és elmondta azt is, hogy ezeken a területeken egyszerűbbek lesznek az építési szabályok, hogy itt minél gyorsabban épülhessenek fel új lakások.

Dr. Müller Cecília elmondta, hogy továbbra is alacsony szinten van az új betegek száma. Az elmúlt 24 órában mindösszesen 22 új beteget regisztráltak és elhunyt hat idős krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan növekszik, jelenleg 1432 igazolt fertőzött van nyilvántartva és már 1856 ember gyógyult ki a betegségből.

A tisztifőorvos asszony elmondta, hogy a fiatalkorú betegek száma elenyésző, 14 év alatt az országban összesen 50 fő betegedett meg, 30 éven aluli elhunyt pedig nincsen,

Müller Cecília arról is beszélt, hogy új beutalási rend lépett életbe. Mindez azt a célt szolgálja, hogy koncentrálják az ellátási körzeteket és hogy elválasszák egymástól a koronavírusos beteg útját a más betegek útjától.

Elmondta, hogy az év első három hónapjában 8,5 százalékkal kevesebben haltak megy Magyarországon, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában, ami azt jelenti, hogy a koronavírusos időszakban nem volt többlethalálozás Magyarországon, és ezt igazolta a KSH adata is.

A WHO elnöke az utóbbi napokban aggodalmát fejezte ki, mert világjárvány miatt 80 millió gyermek nem kapta meg a megfelelő védőoltást. Müller Cecília elmondta, hogy Magyarországon nincsen etéren elmaradás, mindössze az iskolai kampányoltások közül csúszott kettő.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központban egy új vizsgálati metódust alakítottak ki, miszerint a környezetünkben igyekszenek nyomon követni a koronavírus követését. A kísérleteket valós mintákkal végzik és a vizsgálat lényege, hogy ha a környezetben felfedezik a kórokozót, akkor előre lehet jelezni, hogy mi várható. A vírust a szennyvizekben fogják keresni.

Kiss Róbert rendőralezredes elmondta, hogy a veszélyhelyzet feloldása után az operatív törzs fennmarad és az egészségügyi válsághelyzet lépéletbe. Kiss Róbert beszámolt a cseh és szlovák állampolgárok esetében történt hazai utazási könnyítésekrő, illetve arról is, hogy az idősek továbbra is csak 9 és 12 óra között mehetnek vásárolni.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95458/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Csak hétvégére érkezik meg az ősz

2020.09.20. 17:40
A jövő hét elején is sok lesz a napsütés és marad a meleg, többfelé 30 Celsius-fok közeli értékekkel, a hét második felében viszont csapadékosabb idő várható. A hétvégére hűl is az idő, egyre inkább 20 fok …

Újabb illegális alagutat találtak Bács-Kiskunban

2020.09.20. 12:50
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bejelentése szerint újabb alagutat találtak a szerb határszakaszon. 

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Új tájékoztató fimeket jelentet meg a kormány

2020.09.19. 21:20
A kormány új tájékoztató filmeket jelentet meg a koronavírusjárvány elleni védekezéssel kapcsolatban - mondta el a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton az MTI-nek.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

Talajmenti fagy is volt hajnalban, de újra felmelegedés várható

2020.09.19. 10:35
Többfelé volt talajmenti fagy szombat hajnalban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

809 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

2020.09.19. 09:00
Hat krónikus beteg veszítette életét szombatra a koronavírus-járványban.

Hétfőtől 10 napra csökken a karanténkötelezettség Magyarországon

2020.09.19. 08:55
Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra …

Ezeket a cikkeket olvastad már?