Blogolj!

Blogstar kávéház

Kiadás

A járványhelyzet hadigazdálkodása.

Dráguló állam, csökkenő egészségügyi, stagnáló oktatási, és növekvő nyugdíjkiadások, az önkormányzatok ellehetetlenítése, megugró fegyverbeszerzések – ez a jövő évi gazdaságvédelmi költségvetés terve a Népszava Online szerint, mely úgy fogalmaz: hadigazdálkodás jön 2021-ben.

„A költségvetés szerkezetét látva maradt a hadigazdálkodás: minden érdemi költségvetési kiadást a kormány a gazdaságvédelmi alapba pakolt bele, ami rontja a költségvetés áttekinthetőségét. Például a Budapest-Belgrád vasút eltűnt a büdzséből, pedig tovább épül, de a gazdaságvédelmi kiadások között szerepel a paksi bővítés 115 milliárdja, a modern városok vagy a modern falvak program is, vagyis ebbe az alapba csomagolta össze a kormány a költségvetés szokásos fejlesztési kiadásait. A hadigazdálkodás annyiban is maradt, hogy 2021-ben is folytatódik az önkormányzatok sanyargatása: a tehetős önkormányzatoktól idén 43, 2021-ben már 160 milliárd forintot vonnak el. De a költségvetés járvány elleni alapjába – mert ez is megmarad –, kerül az önkormányzatok 87 milliárd forintos gépjármű adója is. A költségvetés legnagyobb nyertesei a honvédség fegyverszállítói lesznek, ugyanis a honvédelmi kiadások 28 százalékkal emelkednek, ebből a szempontból is marad a hadigazdálkodás.”

Hadigazdálkodás jön 2021-ben

Dráguló állam, csökkenő egészségügyi-, stagnáló oktatási-, és növekvő nyugdíjkiadások, az önkormányzatok ellehetetlenítése, megugró fegyverbeszerzések - ez a jövő évi gazdaságvédelmi költségvetés terve.

Megkerülés

Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása.

Továbbra is karanténban tartja a Fővárosi Közgyűlést Karácsony Gergely. Egy személyben határozhat ismét kinevezésekről vagy épp az építési szabályzat módosításáról – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A főpolgármester úgy döntött, májusban sem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést. Lapunk érdeklődésére Rényi Ádám, a Városháza kommunikációs igazgatója közölte, Karácsony Gergely azért határozott így, mert a rendkívüli jogrend ezt nem teszi lehetővé. Érvelése azért érdekes, mert épp Karácsony párbeszédes párttársa, Szabó Tímea vetette fel korábban, hogy az Országgyűlés a veszélyhelyzet elmúlásáig vezessen be online szavazást, de úgy tűnik, ez az elképzelés nem ért el a városvezetőig. Mindenesetre míg minden ellenzéki híresztelés ellenére a parlament több mint húsz alkalommal ült össze, a főpolgármester az esetek többségében a közgyűlést megkerülve, a frakciókkal nem egyeztetve hoz döntéseket. Emlékezetes, Karácsonynak a járványhelyzet kellős közepén sikerült úgy módosítania a BKK menetrendjét, hogy a kialakult tumultusokkal veszélybe sodorta az utasok egészségét. Szintén a veszélyhelyzet idején dobta be a lakosok által is ellenzett forgalomlassítási tervét, és a rendkívüli jogrend adta lehetőségekkel élve emelte meg a fővárosi vállalatok vezetőinek fizetését, juttatott pozíciókhoz politikai kinevezetteket. Ekkor nevezte ki a kispesti korrupciós ügyekbe keveredett szocialista polgármestert, Gajda Pétert az egyik fővárosi bizottság élére.”

Karácsony a közgyűlés nélkül dönt

A főpolgármester úgy döntött, májusban sem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést. Lapunk érdeklődésére Rényi Ádám, a Városháza kommunikációs igazgatója közölte, Karácsony Gergely azért határozott így, mert a rendkívüli jogrend ezt nem teszi lehetővé. Érvelése azért érdekes, mert épp Karácsony párbeszédes párttársa, Szabó Tímea vetette fel korábban, hogy az Országgyűlés a veszélyhelyzet elmúlásáig vezessen be online szavazást, de úgy tűnik, ez az elképzelés nem ért el a városvezetőig.

Ellentét

A nemzetegyesítés rögös útja.

Tíz éve, hogy a magyar Országgyűlés, 98 százalékos támogatottsággal elfogadta a kedvezményes honosításról szóló törvényt. Ennek eredményeként mára az 1 millió 100 ezret is meghaladta az új magyar állampolgárok száma – írja a Hirado.hu.

„A nemzeti összetartozásunknak egyik legfontosabb állomása lett a honosítási törvény elfogadása – mondta ma Kolozsváron Tőkés László. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a honosítási törvény elfogadásának évfordulója egybeesik az őszödi beszéd elhangzásának napjával. 'A kettő éles ellentétben fejezi ki egymással azt a hosszú utat, amelyet megtettünk a kettős állampolgárság elfogadása, a nemzetegyesítés véghezvitele terén az eltelt időben' – mondta Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.”

Tíz éve fogadta vissza az anyaország a határon túli magyarokat

Ma tíz éve, hogy a magyar Országgyűlés, 98 százalékos támogatottsággal elfogadta a kedvezményes honosításról szóló törvényt. Ennek eredményeként mára az 1 millió 100 ezret is meghaladta az új magyar állampolgárok száma. Ma tíz éve, hogy a magyar Országgyűlés, 98 százalékos támogatottsággal elfogadta a kedvezményes honosításról szóló törvényt.

Választás

A francia baloldal fejetlensége.

Teljes a káosz Macron elnök körül a koronavírus-járvány miatti késlekedések miatt. A legfrissebb franciaországi hírek alapján viszont Agnes Buzyn, Macron egykori egészségügyi minisztere, a várakozásokkal ellentétben mégsem lép vissza a főpolgármesteri jelöltségtől – jelenti az Origo.hu.

„A Le Figaro ma délelőtt még azt valószínűsítette – teljesen logikusan –, hogy visszalép. Lemondott egy videókonferenciát, és egy holnapi kampányszerű rendezvényt, esélye amúgy sincs, hogy a március közepi első fordulót követő, június végi választást megnyerje. De mégsem lép vissza. Annak ellenére, hogy a baloldali politikusnőt, még egészségügyi miniszterként, súlyos felelősség terheli, hogy Franciaország késlekedett a járvány megelőzésében. Amíg Magyarországon vagy a többi V4-országban az első beteg megjelenését követő hetedik-tizedik nap meghozták a szükséges korlátozó intézkedéseket, a francia kormány közel 50 napot várt. Elsősorban Buzyn februári, a veszélyt bagatellizáló jelentéseire hagyatkozva.”

Teljes a káosz Macron elnök körül a járvány miatti késlekedések maitt

A legfrissebb franciaországi hírek alapján Agnes Buzyn, Macron egykori egészségügyi minisztere, a várakozásokkal ellentétben mégsem lép vissza a főpolgármesteri jelöltségtől. A Le Figaro ma délelőtt még azt valószínűsítette - teljesen logikusan - , hogy visszalép. Lemondott egy videókonferenciát, és egy holnapi kampányszerű rendezvényt, esélye amúgy sincs, hogy a március közepi első fordulót követő, június végi választást megnyerje.

Különbség

Puzsér kendőzetlen kipakolása.

Újabb megosztó személyiséget hívott meg Osváth Zsolt a ZSHOW time YoutTube csatornájára, az 1Kanapén című műsorába. Puzsér Róbert keményen beleszállt Kiszel Tündébe és Tóth Gabiba – így a Blikk Online.

„Az 1kanapén sorozat legújabb vendége nem más, mint Puzsér Róbert lesz, akivel Zsolt olyan témákról beszélget, mint a hazai sztárok tartalom-előállítása, a tehetségkutatók kérdésköre vagy a Tóth Gabi-jelenség mibenléte. A következő rész előzetesében Puzsér kendőzetlenül világít rá arra, hogy Tóth Gabi és Kiszel Tünde között talán csak az énekhang a különbség, s arról is beszél, hogy közszereplőink igyekeznek menekülni a felelősségvállalás elől. Íme!”

Puzsér Róbert keményen beleszállt Kiszel Tündébe és Tóth Gabiba - videó

Újabb megosztó személyiséget hívott meg Osváth Zsolt a ZSHOW time YoutTube csatornájára, az 1Kanapén című műsorába.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95446/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?