Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Müller Cecília: Lecsengőben van a járvány első hulláma Magyarországon

Az Operatív Törzs ma is megtartotta szokásos online sajtótájékoztatóját a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Ezúttal Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára is jelen volt, aki a munkaerőpiaci intézkedésekről számolt be.

A pénteki sajtótájékoztatót Bodó Sándor kezdte, aki a munkaerőpiaci intézkedésekkel kapcsolatban elmondta, hogy ezekkel a családoknak, a munkavállalóknak és a munkáltatóknak akar segíteni a kormány.

Bodó Sándor részletsebben is beszélt a munkahelyvédelmi bértámogatásról, aminek az a lényege, hogy a munkavállalók csökkentett munkaidőben tudnak dolgozni, a kiesett bért pedig a kormány biztosítja. Számokat nézve, eddig 10 500 cég pályázott, 137 ezer munkavállalót értek el.

Azt is elmondta, hogy ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy folyamatos párbeszéd alakuljon ki a gazdáság szereplőivel, mivel ilyet még soha nem csináltak, ezért nyitottak arra, hogy menet közben is folyamatosan változtatnak, ha kell.

Az államtitkár elmondta, hogy erre a programra augusztus 31-ig lesz lehetőség beadni a pályázatokat.

Mint mondta, az igények 98 százalékát tudták pozitívan elbírálni, a maradéknál adminisztrációs problémák akadhatnak.

Bodó arról is beszámolt, hogy a munkahely megtartási program mellett egy munkahelyteremtő programba is belekezdett a kormány. Ennek köszönhetően közel 70 ezer új munkahelyet tudnak, 80 milliárd forintból. A program részeként a költségek 6:3 arányban oszlanak meg, azaz hat hónapon keresztül az állam, három hónapon keresztül pedig az munkaadó biztosítja. Ez a munkavállalóknak egy főre vetítve nettó 112 ezer forint bértámogatást jelent.

Eddig 3200 munkavállalóra adtak be támogatási igényt a cégek, ami több mint 4 milliárd forintnyi támogatást jelet. A pályázók több mint 90 százaléka kis-és középvállalkozás, főleg Hajdú-Bihar, Szabolcs és Békés megyéből. Az ágazatok többsége főleg a turisztikából, a kereskedelemből, szolgáltatóiparból és az építőiparból kerül ki.

Az államtitkár végül egy szolgálati közleménnyel zárta beszámolóját, melyből kiderült, hogy

aki a veszélyhelyzet alatt elsősegélynyújtó vizsga nélkül kapott jogosítványt, annak utólag nem kell bepótolnia a vizsgát.

Müller Cecília a legfrissebb adatokkal kezdte tájékoztatóját, így kiderült, hogy elmúlt 24 órában újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Sajnos elhunyt újabb 8 krónikus beteg, ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Jó hír viszont, hogy az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent. Kórházban jelenleg 384 főt ápolnak, 24 fő pedig lélegeztetőgépen van.

3841 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg.

Számottevően nem nő az új fertőzöttek száma, eloszlásuk az egész ország területére tehető. Úgy tűnik, hogy a szociális otthonokban, zárt közösségeken is javulás tapasztalható, nem volt új fertőzött.

Lecsengőben van a járvány első hulláma Magyarországon - összegezte az országos tisztifőrorvos.

Müller Cecília azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy ez nem jelenti azt, hogy megnyugodhatunk, hiszen a vírus folyamatosan terjed a világban, jelenleg Brazíliában, Amerikában, Oroszországban, Indiában és Peruban van a legtöbb fertőzött.

A tisztifőorvos arra is kitért, hogy május 31-én van a dohányzásmentes világnap, ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a dohányzás nemcsak a tüdőbetegségekért, hanem a szív-és érrendszeri betegségek nagy részéért is felelős. Egy dohányos embernek az egész szervezete veszélyben van, hiszen már több mint 4000 féle vegyi anyagot izoltáltak a dohányfüstből.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország már 2012-ben élére állt a dohányzás elleni küzdelemnek, hiszen ennek köszönhető, hogy nem lehet például zárt terekben dohányozni. Ezzel azokat is védik, akik nem dohányoznak, de ki lettek volna téve annak veszélyeinek.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy az Operatív Törzs utasítására hetekkel ezelőtt elkezdődött egy magyar fejlesztésű lélegeztőgép kidolgozása.

Most elindul ennek a gyártása, amelynek a kapacitása napi 10 darab lélegeztetőgép lesz.

Újra szabad az átkelés a magyar-szlovén határon

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Lecsengőben a koronavírus-járvány első hulláma, megszűntek a korlátozások. Csütörtök délutántól korlátozások nélkül átkelhetnek a magyar-szlovén határon a két ország állampolgárai.

Az alezredes arról is szólt, hogy a magyar közlönyben tegnap délután jelent meg, hogy újra szabad az átjárás Magyarország és Szlovénia között. Szintén a magyar közlönyre hivatkozva elmondta, hogy egy hétvégére az autós könnyűzenei koncertek megtarthatók, valamint a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett megemlékezések is. Méltóságteljes megemlékezéseken is a másfél méteres távolságtartást be kell tartani.

Jelenleg 10 763 ember van hatósági házi karanténban, rémhírterjesztés ügyében 110 büntetőeljárást indítottak.

(Borító: egerhirek.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95558/pics/lead_800x600.jpg
gazdaság,járvány,koronavírus,munkaerőpiac,operatív törzs,sajtótájékoztató
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

809 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

2020.09.19. 09:00
Hat krónikus beteg veszítette életét szombatra a koronavírus-járványban.

Hétfőtől 10 napra csökken a karanténkötelezettség Magyarországon

2020.09.19. 08:55
Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra …

Nagyon sok a koronás migráns – Nyugat-Európa felé tartanának

2020.09.19. 04:00
Magyarország mellett Olaszország is hatalmas nyomás alá kerülhet.

Visszatér az operatív törzs, szombattól újra élőben jelentkeznek

2020.09.18. 21:30
A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs utoljára június 17-én tájékoztatta a közvéleményt a járványügyi intézkedésekről. …

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

A baloldal ismét bebizonyította, hogy nem lehet rá számítani a vírus elleni küzdelemben

2020.09.18. 12:35
A baloldal újra és újra bebizonyítja, hogy nem lehet rá számítani a koronavírus elleni küzdelemben - mondta Hollik …

941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg

2020.09.18. 08:45
941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 111 főre nőtt a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?