Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Orbán Viktor: itt az ideje egy újabb nemzeti konzultációnak

Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mint mondta: a kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már péntek délután meg is indítják a konzultációt.

Jelezte, arról a "Soros György-féle tervről" is meg fogják kérdezni az embereket, amely "adósrabszolgaságot eredményező", lejárat nélküli "örökkötvények" kibocsátásáról szól.

A kérdőívet postán küldik el, a kormányfő pedig arra kért mindenkit, töltse ki és juttassa vissza.

A kormányfő a bejelentés mellett az Orbán-kormány elmúlt 10 évét is értékelte a közrádióban, melyről azt mondta:

1990-ben nem sikerült olyan változást elérni Magyarországon, ami meg tudta változtatni az országot, ezért tudta, hogy 2010-ben mást kell csinálni.

Volt egy diktatúra, a szovjeteket kiszorítottuk és utána a magyarok a saját kezükbe vették az ország jövőjét

– fogalmazott. Szerinte a kommunista világ képviselői és az új világ között ugyanakkor nem zárult le a harc. A baloldal nem tagadta meg a múltját, újraszervezte magát és megkezdődött egy hosszú harc.

Mint fogalmazott, a többi kelet-európai országban ezt úgy zárták le, hogy új alkotmányt hoztak létre 3-4 éven belül, ezzel lezárult ez a küzdelem, „a múlt lezárult, a jövő nyert.

Biztos voltam benne, hogy Magyarországon is a jövőnek kell nyernie, megalkottuk az új alkotmányt

– mondta.

Orbán Viktor elmondta, hogy 2010-ben egy válság kellős közepén voltunk, de „nem akartam úgy válságot kezelni, ahogy a szocialisták csinálták”, akik a válságkezelés minden terhét áthárították az emberekre, elvettek egyhavi nyugdíjat, egy havi bért, devizahitelekbe kergették az embereket.

Én azt gondoltam, lehet ezt másként csinálni, bár a közgazdászok 90 százaléka nem így gondolta. Akkor a liberális közgazdászok fején volt a korona, erre Matolcsy György lebillentette a fejükről a koronát és bebizonyította, hogy lehet másként is csinálni

– fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy volt egy magasabb rendű cél is.

„Engem úgy neveltek, hogy egy nagy nemzet gyermeke vagyok, egy nagy nemzethez tartozunk, és előbb-utóbb ezt meg tudjuk mutatni. Végső célként azt szeretném, hogy minden magyar úgy érezné, összetartozunk, egy nagy nemzet vagyunk”

– mondta.

Orbán Viktor a rendkívüli jogrend bevezetéséről is beszélt, ezzel kapcsolatban elmondta, hogy

az elmúlt tíz év legjobb döntése volt, mert egy világjárvány idején a gyorsaság a legfontosabb, minden döntést az adott pillanatban kell meghozni.

A rendkívüli jogrend súlyos és komoly dolog, az alkotmányunk rögzíti. Azt a lehetőséget adja a kormánynak, hogy a kormányrendeletekkel hozzon döntéseket, akár olyanokat is, amelyeket egyébként csak törvényben lehetne. Ez azért fontos, mert gyorsan lehet dönteni – magyarázta a miniszterelnök.

Kijelentette: a járvánnyal szembeni első csatát megnyertük, a helyzet kezeléséhez már nem szükséges rendkívüli jogrend, ha a parlament elfogadja az előtte lévő javaslatot, akkor a kormány nem alkothat többé rendeletet olyan ügyben, amiben törvényt kell alkotni.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy fel kell készülnünk a járvány második hullámára, ezt nevezzük járványügyi készültségnek, amely most életbe léphet nálunk a rendkívüli jogrend után.

Magyarország azért védekezett sikeresebben, mint a nyugat-európai országok, mert minden döntés időben történt meg, gyorsabban, mint a nyugati országoknál

– mondta. Arra is fel kell készülni, hogy egy lokalizált térben – kórházban, idősotthonban – felszaporodhatnak a fertőzések.

Létrehozunk egy bevetési törzset, és ha bárhol ilyen eset merül fel, az az egység megjelenik ott és lokalizálja a fertőzést

– fogalmazott ezzel kapcsolatban.

Hozzátette: a járványügyi készültség lényege, hogy az operatív törzs működése folytatódik, az országos tisztifőorvos megerősített jogköröket kap, a kórházak irányítási rendszere fennmarad.

A kormányfő úgy vélte, az hogy nem jutottunk el a tömeges járvány szakaszába Magyarországon, három dolognak volt köszönhető: az időben meghozott döntéseknek, az összefogásnak, egymásra és önmagukra is vigyáztak az emberek, és hogy kiváló szakemberei vannak Magyarországnak az egészségügyben.

(Borító: hirtv.hu)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95548/pics/lead_800x600.jpg
Magyarország,nemzeti konzultáció,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg

2020.09.18. 08:45
941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 111 főre nőtt a …

Orbán Viktor: Európa ma Közép-Európában épül

2020.09.17. 14:30
Európa ma Közép-Európában épül, a magyarok, a szlovákok, a csehek és a lengyelek építik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) …

710 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 9 krónikus beteg

2020.09.17. 09:35
710 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 15170 főre nőtt a hazánkban …

Újabb fontos intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor

2020.09.16. 17:15
A miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy hazánk továbbra is fenntartja a beutazási korlátozásokat, több helyen is kötelező lesz a maszkviselés illetve éjjelre bezárnak …

Novák Katalin miniszterként dolgozik tovább a családokért

2020.09.12. 20:50
Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár október elsejétől tárca nélküli miniszterként dolgozik a kormányban a családokért. Ezt Orbán Viktor a mai …

Orbán: az egészségügy felkészült a járvány következő hullámának kezelésére

2020.09.12. 10:55
Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére - jelentette ki szombat reggel közösségi …

Orbán: fenn kell tartani Közép-Európa gazdaságának működőképességét

2020.09.11. 17:35
A V4-országok érdeke, hogy az egész közép-európai gazdaság működőképessége fennmaradjon: úgy kell jól védekezni a koronavírus-járvány …

Az emberek azt akarják, hogy Magyarország működjön

2020.09.11. 07:35
Péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt Orbán Viktor, miniszterelnök, ahol többek között arról is beszélt, hogy az előttünk álló napokban több intézkedést is be fognak jelenteni.

Orbán lepattintotta Kamugerit: dolgozzon, ne levelezzen!

2020.09.10. 16:35
A miniszterelnök elmagyarázta a főpolgármesternek, mi a feladata, ha már magától képtelen megérteni...

Országos látogatási tilalom lépett életbe a szociális intézményekben

2020.09.08. 14:25
Újabb intézkedések léptek életbe a koronavírus-járvány miatt hazánkban: látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tiszti …

Ezeket a cikkeket olvastad már?