Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Visszaesés

Orbán Viktor feketelevese.

A második negyedévben durva gazdasági visszaesés jöhet, szükség lesz minden bevonható forrásra – összegez a Népszava Online.

„Az első negyedévben még 2,2 százalékkal nőtt a gazdaság, ugyanis a koronavírus járvány csak márciusban bontakozott ki – derült ki a KSH számaiból. Az elemzők szerint a durva gazdasági visszaesés áprilisra és kisebb mértékben májusra esik, ezért a második negyedéves növekedési számokban várnak nagy visszaesést. Éves szinten 3-7 százalékkal csökkenhet a gazdaság teljesítménye – mondta a Népszavának Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke. Nehéz ennél pontosabb becslést adni, de meg lennék lepve hat öt százaléknál kisebb lenne az idei visszaesés – tette hozzá. Más elemzők nem ilyen pesszimisták, de a többség 3-5 százalék közé teszi az idei várható GDP-csökkenést. Vértes szerint éppen ezért lenne fontos, hogy a magyar kormány minél nagyobb részt hívjon le az Európai Unió mentőcsomagjából. Egyrészt a kabinet nagyon keveset költött gazdaságmentésre, csak a költségvetés egyik oldaláról a másikra csoportosított át pénzeket, ami ettől nem lett több. Ha kaphatunk pénzt a közös európai mentőcsomagból meg kell köszönni, használni kell, de sokkal hatékonyabban, mint tettük eddig az uniós pénzekkel. Olyan fejlesztésekre kell fordítani, amelyek hosszú távon alapozzák meg a növekedést, például az egészségügy és az oktatás reformjára és nem Mészáros Lőrinc cégeinek finanszírozásra – mondta Vértes András.”

Ezután jön a feketeleves

A második negyedévben durva gazdasági visszaesés jöhet, szükség lesz minden bevonható forrásra. Orbán szerint eladósítana minket az EU. Az első negyedévben még 2,2 százalékkal nőtt a gazdaság, ugyanis a koronavírus járvány csak márciusban bontakozott ki - derült ki a KSH számaiból.

Válogatás

A balliberálisok álságos nácizása.

A koronavírus-törvény kapcsán példátlan nemzetközi hadjárat indult Magyarország és a nemzeti kormány ellen. Mindenáron, akár törvénytelenül is el akarta ítéltetni Brüsszel a koronavírus ellen sikerrel védekező Magyarországot – összegez az Origo.hu.

„A baloldali politikusok, illetve a hozzájuk kötődő, jelentős részben álhíreket terjesztő sajtóorgánumok folyamatosan náciztak, diktátoroztak. Álságosan azt állították, hogy Magyarország diktatúra lett, a koronavírus-törvény hatálya örök időkre szól és a demokrácia felszámolásához fog vezetni. Többen azt hazudták, hogy felfüggesztették az Országgyűlés működését, ezt aztán sokan átvették. Orbán Viktor miniszterelnök azóta bejelentette, hogy a veszélyhelyzet megszűnik, a kormány már be is nyújtotta a parlamentnek az erről szóló törvényt, ennek ellenére senki sem kért bocsánatot a magyar kormánytól. Az Origo ezek közül a valóságot teljes egészében figyelmen kívül hagyó kritikák közül válogatta össze a legkirívóbb eseteket.”

Mindenáron el akarta ítéltetni Brüsszel Magyarországot

Az Origo már több alkalommal is beszámolt róla, hogy a koronavírus-törvény kapcsán milyen példátlan nemzetközi hadjárat indult Magyarország és a nemzeti kormány ellen. A baloldali politikusok, illetve a hozzájuk kötődő, jelentős részben álhíreket terjesztő sajtóorgánumok folyamatosan náciztak, diktátoroztak. Álságosan azt állították, hogy Magyarország diktatúra lett, a koronavírus-törvény hatálya örök időkre szól és a demokrácia felszámolásához fog vezetni.

Áldozat

A Hableány-tragédia emlékezete.

Emlékművet állítanak Budapesten, a Margit híd pesti hídfőjénél a Hableány sétahajó egy évvel ezelőtti balesete áldozatainak – jelenti a Hirado.hu.

„Mély megrendülést okozott a tragédia az egész országban, heteken keresztül budapestiek és sok vidéki kereste fel a tragédia helyszínét – emlékezett a miniszter, aki megindítónak nevezte azt az eseményt, amikor magyarok koreaiakkal együtt koreai népdallal emlékeztek az áldozatokra. A tragédia utáni napok és hetek példátlan szolidaritásról, összefogásról és a nehéz körülményekkel dacoló szakértelemről is szóltak – mondta, majd köszönetet mondott a mentőakcióban részt vevő magyar, osztrák, koreai és szerb szakembereknek, és felidézte: a mentőakció során hét embert sikerült élve kimenteni, majd a roncs kiemelése és a kutatási műveletek eredményeként 27 áldozatot helyezhetett végső nyugalomra családja, egy áldozatot pedig még mindig keresnek.”

A Hableány tragédiájára emlékeztek

Emlékművet állítanak Budapesten, a Margit híd pesti hídfőjénél a Hableány sétahajó egy évvel ezelőtti balesete áldozatainak - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a helyszínen. Hajók a Hableány sétahajó egy évvel ezelőtt történt tragédiájának évfordulóján az üzemeltető Panoráma Deck Hajózási Társaság ökumenikus hajós szertartásán a Dunán, a Margit híd közelében 2020.

Szétlövés

A futball orosz rulettje.

Fél évszázaddal ezelőtt vált alkalmi ötletből hivatalossá a döntetleneket követő tizenegyespárbaj a világ labdarúgásában. A Magyar Hírlap Online összeállításából kiderül, hogy a magyar futball szereplői is részesei lettek a történelemnek.

„Miután az 1970–1971-es idénytől bevezették a tizenegyesrúgásokat arra az esetre, ha egy párharc mindkét mérkőzése azonos eredményt hozott, ez a döntési metódus vált általánossá. Futballtörténelmi érdekesség, hogy az első 'szétlövés' a nemzetközi kupákban egy magyar csapathoz kapcsolódott, az pedig a fagyi a tortán, hogy az első párharcot egy kapus lövése döntötte el. Kispesten, a Bp. Honvéd–Aberdeen találkozón a magyarok közül Tichy, Kocsis, Marosi és Vági, a skótoktól pedig Murray, Harper, Hermiston és Willoughby tökéletesen célzott, ellenben Forrest hibázott. Az utolsó kispesti rúgást Bicskei Bertalan kapus vállalta – s nem hibázott! A későbbiekben a tizenegyessel való döntés – ha szükség volt ilyesmire – általánossá vált, de nem a döntőkben! Az 1974-es BEK-döntőt a Bayern München és az Atlético Madrid között még megismételték. Ám két évvel később, igaz, egy válogatottaknak kiírt tornán már alkalmazták a viszonylag új szabályt: a csehszlovákok a futballtörténelem egy leghíresebb tizenegyesével nyertek, Antonín Panenka révén. (A nyugatnémet Uli Hoeness az égbe lőtte a labdát.)”

Így született a futball orosz rulettje

A korábbi metódus mindenki előtt ismert - pedig senki sem szerette. A nemzetközi kupákban döntetlen után többnyire harmadik mérkőzést írtak ki (példa erre mások mellett az MTK 1964-es KEK-döntője a lisszaboni Sporting ellen), a nagy tornákon eleinte az újrajátszás volt divatban, majd amikor a menetrend sűrűsége miatt ezt nem lehetett megoldani, sorsoltak.

Látogatás

Berki Krisztián állati meglepetése.

Berki Krisztián (35) különleges ajándékkal szerzett örömet kislányának, Liának (6) – számol be róla a Blikk Online.

„London olimpiai bajnoka, aki 2012-ben lólengésben diadalmaskodott az ötkarikás játékokon, pónit vett gyermekének. Az állat a Maximus nevet kapta. – Meglepetés volt Liának, aki nagyon örült, tetszik neki a póniló. A szüleihez hasonlóan ő is imádja az állatokat, rendszeresen jár például lovagolni. Ráadásul van itthon két macskánk, illetve egy kutyánk, angol buldogunk, velük teljes az életünk – mesélte a háromszoros világbajnok, hatszoros Eb-győztes tornász a Blikknek. Zuglóban laknak Berkiék, míg Maximus egy Dabashoz közeli faluban él. A kijárási korlátozás feloldása után nincs már akadálya annak, hogy gyakran látogassák.”

Meglepetés! Nem hiszi el, mivel szerzett örömöt a kislányának Berki Krisztián

London olimpiai bajnoka, aki 2012-ben lólengésben diadalmaskodott az ötkarikás játékokon, pónit vett gyermekének. Az állat a Maximus nevet kapta. - Meglepetés volt Liának, aki nagyon örült, tetszik neki a póniló. A szüleihez hasonlóan ő is imádja az állatokat, rendszeresen jár például lovagolni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95618/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.15. 02:55
Budapest tízmilliárdos számháborúja, a szocialisták trójai falova, a tudatos vásárlás egészségvédelme, a magyar sztárok iskolakerülése és Vajna Tímea drámai fogyása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.14. 04:00
A karácsonyfa baloldali betiltása, a keresztény kultúra erőforrása, a Soros-gondolatok magyarországi exportja, az építési hitelek szigorodása és Köllő Babett vagány villantása hétfői online lapszemlénkben.

Pár napig még marad velünk a nyár

2020.09.13. 19:15
Csak nem akar elmúlni a jó idő, olyannyira nem, hogy a jövő hét első felében akár 30 fok felé is emelkedhet a hőmérséklet.

484 fővel nőtt a fertőzöttek száma itthon

2020.09.13. 09:35
Ezzel 12 309 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt négy krónikus beteg, így az elhunytak száma 637 fő, 4069-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.13. 05:10
A brutális Gyurcsány-videó hasítása, a Soros-hálózat többfrontos támadása, a maszkulin képernyő feminitása, a sárgamellényesek tombolása és Mundruczó Kornél elismerése vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?