Senki nem találta el a hat tökéletes számot
A hatos lottó nyerőszámai: 1 (egy), 12 (tizenkettő), 28 (huszonnyolc), 30 (harminc), 39 (harminckilenc), 40 (negyven). Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt. 5 találatos szelvény 26 darab, nyereményük egyenként 487.790 forint; 4 találatos szelvény 1.533 darab, nyereményük egyenként 8.275 forint; 3 találatos szelvény 26.189 darab, nyereményük egyenként 2.270 forint.
Blogolj!

Szlávik: továbbra is kiemelt fontosságú a maszkviselés és a távolságtartás

Mai tudásunk szerint az új típusú koronavírus elsősorban cseppfertőzéssel terjed, ugyanakkor a felületek fertőtlenítését sem szabad elhanyagolni – mondta a Szent László Kórház infektológus főorvosa.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa egy szívhez szóló, szívszorító, igazán emberi történettel érzékeltette az operatív törzs szombati tájékoztatóján, milyen megpróbáltatások közepette, milyen emberfeletti erőfeszítésekkel igyekeznek a koronavírusos, főként idős betegek szenvedéseit enyhíteni a magyar egészségügyi dolgozók, orvosok, ápolók. Az alábbi videón megtekinthető Szlávik doktor személyes beszámolója, érdemes megnézni, mindenkinek ajánljuk!

A tájékoztatón egyébként elhangzott: bár az eredményes védekezésnek köszönhetően a járvány első hulláma lecsengőben van hazánkban, a könnyítések nem azt jelentik, hogy a szakemberek által ajánlott, a kormány által bevezetett védelmi intézkedéseket, így a szociális védőtávolságot, valamint a maszkviselést nem kellene mindenkinek komolyan vennie és betartania. Lakatos Tibor rendőr ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője azt mondta: ha mindenki továbbra is fegyelmezetten követi a szabályokat, akkor elejét vehetjük a tömeges őszi megbetegedéseknek is.

Lakatos Tibor arról is szólt, több szomszédos országgal megnyitottuk a határokat, vagyis korlátozások nélkül utazhatnak ki-be az állampolgárok. Mindezt a kedvező járványügyi helyzet tette lehetővé. Ám figyelembe kell venni, a pandémiának nincs vége, nálunk is sok még a beteg a kórházakban, más országokban pedig még sokkal súlyosabb a helyzet. Így egyelőre nem került szóba, hogy a határok szabad átjárásáról egyeztessünk akár Romániával, akár Ukrajnával. Jelenleg nem lehetne garantálni, hogy ha ebbe a két országba elutaznának a magyarok, akkor ott nem fertőződhetnének meg, hazatérve pedig nem jelentenének veszélyt rokonaikra, munkatársaikra.

A rendőr ezredes továbbá kiemelte: az általános védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet értelmében a tömegközlekedésben, a vonatokon, a buszokon vagy akár a balatoni hajókon is mindenki köteles betartani a másfél méteres védőtávolságot (kivétel az egy háztartásban élők), valamint maszkkal eltakarni száját, orrát. A tömegközlekedési eszközök a járványhelyzet miatt természetesen továbbra sem működhetnek teljes kapacitással.

Szlávik János pedig újságírói kérdésre arról beszélt: idehaza is folyamatosan változik a koronavírusos betegek gyógyítási protokollja, újabb gyógyszerek kerülnek a palettára, mások viszont lekerülnek onnan a nemzetközi tapasztalatok és kutatási eredmények tükrében. A főorvos kiemelte: a legújabb amerikai tudományos kutatások szerint a Covid-19 fertőzés elsősorban cseppfertőzéssel terjed, ám nem szabad figyelmen kívül hagyni a szennyezett felületek szerepét. Így aztán kiemelten fontos és javasolt ugyan a szociális távolságtartás és a maszkviselés, de a fertőtlenítésre is hangsúlyt kell fordítani a jövőben is.

Az operatív törzs legközelebb kedden tart majd tájékoztatót.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95634/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy,fertőzés,járvány,koronavírus,operatív törzs,Szlávik János
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

1070 fővel emelkedett a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma

2020.09.20. 09:10
Újabb nyolc beteg hunyt el, a fertőzöttek száma elérte a 17 990 főt, az aktív fertőzöttek száma pedig jelenleg közel 13 ezer.

Karácsony lenullázza a bajba jutott budapesti vállalkozásokat?

2020.09.19. 16:30
Miközben pedig a hivatala 100 milliárd forintot őrizget a bankokban...

Müller Cecília: az utóbbi napokban 35 év a betegek átlagéletkora

2020.09.19. 12:55
Az országos tisztifőorvos leszögezte: a koronavírus elleni védekezés célja most az, hogy tudjuk élni a mindennapi életünket, de ezt biztonságosan tegyük, s ne …

809 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon

2020.09.19. 09:00
Hat krónikus beteg veszítette életét szombatra a koronavírus-járványban.

Hétfőtől 10 napra csökken a karanténkötelezettség Magyarországon

2020.09.19. 08:55
Módosul a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet. Hétfőtől a karanténkötelezettséget 14 napról 10 napra …

Nagyon sok a koronás migráns – Nyugat-Európa felé tartanának

2020.09.19. 04:00
Magyarország mellett Olaszország is hatalmas nyomás alá kerülhet.

Visszatér az operatív törzs, szombattól újra élőben jelentkeznek

2020.09.18. 21:30
A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs utoljára június 17-én tájékoztatta a közvéleményt a járványügyi intézkedésekről. …

Budapesten mától bírságolhatnak a maszkviselési szabályok megszegéséért

2020.09.18. 15:50
Mától nem árt jobban odafigyelnünk, ha a fővárosban járunk, ugyanis szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a …

A baloldal ismét bebizonyította, hogy nem lehet rá számítani a vírus elleni küzdelemben

2020.09.18. 12:35
A baloldal újra és újra bebizonyítja, hogy nem lehet rá számítani a koronavírus elleni küzdelemben - mondta Hollik …

941 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat idős, krónikus beteg

2020.09.18. 08:45
941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 111 főre nőtt a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?