Blogolj!

Blogstar kávéház

Építkezés

Az egészségügyi bérrendezés halaszthatatlansága.

Levelet írt Orbán Viktornak a Magyar Orvosi Kamara elnöke: Kincses Gyula szerint a magyar emberek egészségének védelmében nem lehet tovább halogatni az egészségügyben dolgozók bérrendezését – így a Népszava Online.

„Ön is tudja, hogy a magánegészségügy önmagában nem megoldás és magyar emberek milliói számára nem hozzáférhető: nemcsak a járvány súlyosabb szakaszában, de szervezeti és felszereltségi okok miatt, az egészségügy újraindításával járó terhelt időszakban sem képes a teljeskörű, betegbiztonságot garantáló működésre – írja, hangsúlyozva, hogy 'a magyar emberek egészségének védelmét nem lehet tovább – a gyorséttermi dolgozókéval megegyező 900 forintos orvosi és a szakmunkásokétól is elmaradó – 1700 forintos szakorvosi nettó órabérre építeni.' A MOK-elnök szerint egy átlátható, betegbiztonságot garantáló rendszer az egyik legfontosabb közérdek, amelyhez elengedhetetlen az orvosbérek hosszú ideje esedékes rendezése. A bérrendezés nélkül ugyanis nem állítható meg az orvosok elvándorlása, nem garantálható az egészségügyi közellátás működése, a járvány elleni hatékony védekezés, nem számolható fel a hálapénz-rendszer (korrupciós kockázat), és az egészségügy megindult átalakításához nem nyerhető el az orvosok tevőleges együttműködése.”

„Nem a tárgyalások folytatása, hanem a bérrendezés vált halaszthatatlanná" - Levelet írt Orbánnak a MOK elnöke

A hazai vasárnapi szentmisékre és istentiszteletekre maszkban várják a hívőket, akiknek a templomokban is be kell tartaniuk a védőtávolságot. A koronavírus okozta világjárvány miatt csak lélekben, illetve interneten, televízión és rádión lehetett élőben követni a nemrég hungarikummá lett csíksomlyói pünkösdi búcsút. Elmaradt az elmúlt évtizedekben megszokott nagy zarándoklat.

Lebukás

Gyurcsány Ferenc nevetséges cirkusza.

Elbagatellizálná a járvány elleni védekezés sikerességét a baloldal. Kiváltképp a Demokratikus Koalíció politikusai érzik úgy, hogy még mindig a diktatúrázás és hazánk lejáratása a legjobb móka, és ahelyett, hogy segítséget nyújtanának, a régi eszközhöz nyúlnak: leépítések, megszorítások, ahol csak lehet – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Nem lehet azt mondani, hogy most, amikor a kormány már benyújtotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot és június 20-án véget is ér ez az állapot, a DK-s hangadóknak bármiféle igazuk volt. Ők 19-re lapot húztak, hátha diktatúra lesz, nem jött be, ideje a bocsánatkérésnek, mert ahogy írtuk, senkit nem zártak börtönbe, a parlament folyamatosan ülésezik, az ellenzéki képviselők javaslatokkal és kritikával élhetnek, és immár brüsszeli papírja is van arról a kormánynak, hogy a diktatúrázás teljes mértékben alaptalan volt. Hol a bocsánatkérés? Különösen nevetséges a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc mondata, mely szerint ő azt gondolja, hogy a mai magyar ellenzék bármikor ennél sokkal jobban kezelné ezt a helyzetet. Mindeközben az igazság az, hogy a baloldali önkormányzatokban kirúgások, fizetéscsökkenések, megszorítások követik egymást.”

Így próbálja ostorozni a DK a védekezést egyedül lebonyolító kormányt

Az idő és az eredmények bizonyították, hogy a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény Magyarország érdekeit szolgálta, nem nyert a baloldal, mikor egymást túlharsogva kiáltottak diktátor-farkast. Lássunk is pár arcpirító hozzászólást a témában a DK szekértolóitól: Oláh Lajos szerint a kormány utólag szeretnéelmondani: „nincs itt semmiféle diktatúra, hiszen volt egyeztetés.'

Összeomlás

A svéd járványmodell bukása.

Miközben világszerte egyre gyarapodik azon országok száma, amelyek az időben meghozott szigorú korlátozásaiknak köszönhetően fokozatosan elkezdik az élet, valamint a gazdaság újraindítását, addig a koronavírus-járvány szabadon bocsátásáról hírhedt Svédországban a tagadhatatlan egészségügyi katasztrófahelyzet mellett már megjelentek a gazdaságot érintő repedések is – mutatja be az Origo.hu.

„Ami a legfrissebb svédországi számadatokat illeti, nem túlzás kijelenteni, hogy a baloldali svéd kormány járványügyi stratégiája – amely a nyílt társadalom eszméje, valamint a kizárólag az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása köré épült – valójában kontraproduktívnak bizonyult. Az amerikai John Hopkins Egyetem adatbázisa alapján a 10 230 000 lakosú skandináv országban a fertőzöttek száma átlépte a 33 ezret (ebből több mint 24 ezer az aktív fertőzők száma), a haláleseteké pedig a 4 ezret. A lakosság méretéhez viszonyított kiugróan magas fertőzöttségi, illetve halálozási számok drámai mortalitási rátát produkáltak: az egymillió lakosra jutó halálesetetek száma Svédországban meghaladja a 395-öt.”

Katasztrófahelyzet: Svédország megbukott a koronavírus-járvány kezelésében

Miközben világszerte egyre gyarapodik azon országok száma, amelyek az időben meghozott szigorú korlátozásaiknak köszönhetően fokozatosan elkezdik az élet, valamint a gazdaság újraindítását, addig a koronavírus-járvány szabadon bocsátásáról hírhedt Svédországban a tagadhatatlan egészségügyi katasztrófahelyzet mellett már megjelentek a gazdaságot érintő repedések is a Századvég elemzése szerint.

Hangsúly

A pünkösdi hétvége karanténfelfrissülése.

A kijárási korlátozások megszűnése óta ez az első hosszú hétvége, rengetegen keltek útra országszerte, hogy kipihenjék a karantént, a home office-t, és a távoktatást; vagyis az elmúlt két hónap bezártságát, és annak minden velejáróját. Megnyitott sok látványosság és több budapesti strand is, de mindenhol be kell tartani a járvány miatt hozott szabályokat – így a Hirado.hu.

„Készülnek a koktélok a siófoki Petőfi sétányon. A vendéglátóhelyek szinte egytől egyig megteltek. A hétvégén a nagystrand és a Plázs is kinyitott. Strandolásra már a fővárosban is van lehetőség. Szombaton ugyanis öt strand is megnyitotta kapuit. Köztük a Paskál strandfürdő, ahol fokozottan ügyelnek a fertőtlenítésre és a biztonsági távolság betartására is. A strandokon továbbra is biztosítják a személyenkénti tizenhat négyzetmétert, a medencékben pedig a négy négyzetméternyi vízfelületet. 'Ha valaki szeretne bejutni a strandra, javasoljuk, hogy online vásárolja meg a jegyét, hiszen a befogadóképesség korlátozott. Ne felejtse otthon a papucsát, és a gyerekeknek is hozzanak papucsot' – hangsúlyozta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója, Szűts Ildikó.”

Sokan a pünkösdi hétvégén pihenik ki a karantén-időszakot

A kijárási korlátozások megszűnése óta ez az első hosszú hétvége, rengetegen keltek útra országszerte, hogy kipihenjék a karantént, a home office-t, és a távoktatást; vagyis az elmúlt két hónap bezártságát, és annak minden velejáróját. Megnyitott sok látványosság és több budapesti strand is, de mindenhol be kell tartani a járvány miatt hozott szabályokat - hangzott el az M1 Hiradójában.

Áldozat

Balázs Andrea verbális letámadása.

Saját gyerekkori traumáiról vallott Balázs Andrea Instagramon. A színésznő ezzel nyújtott támogatást azoknak, akik úgy érzik, egyedül vannak és nincs, akihez fordulniuk a nehézségben – írja a Blikk Online.

„A színésznő egy megható videóban osztotta meg követőivel azt, hogy kamaszkorában ő is rendszeres verbális bántalmazás áldozata volt: 'csúnya, undorító, béna, buta, gusztustalan' – ezekkel a jelzőkkel illeték társai. 'Amikor elmondtam, hogy színész szeretnék lenni, kinevettek, és azt mondták: úgy sem sikerül! Pont te? Ugyan...' – meséli videójában a színésznő, aki elmondása szerint később rájött arra, hogy nem vele van a baj, hanem éppen azok vannak a legnehezebb helyzetben, akik őt bántották. Balázs videója végén elmondja, azért osztotta meg történetét, hogy követői tudják: nincsenek egyedül.”

„Nem vagytok egyedül!" - Szívszorító videóban vallott gyerekkori traumáiról Balázs Andi - videó

Saját kamaszkori traumája megosztásával nyújtott támogatást Balázs Andrea, színésznő a közösségi médiában. /Fotó: Varga Imre Saját gyerekkori traumáiról vallott Balázs Andrea Instagramon. A színésznő ezzel nyújtott támogatást azoknak, akik úgy érzik, egyedül vannak és nincs, akihez fordulniuk a nehézségben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95649/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.11.27. 05:15
A korrupciós veszély fokozódása, a Gyurcsány-kormány LMBTQ-politikája, a népszavazás álcája, Diego Maradona rejtélyes halála és Vlagyimir Putyin titokzatos leánya pénteki online lapszemlénkben.

Rákay Philip: Nem kérdés, hogy Magyarország újra célkeresztbe kerül

2020.11.26. 16:15
Joe Biden megválasztásával újabb támadásokra számíthat Magyarország, erre pedig már most fel kell készülni – figyelmeztet legújabb videójában Rákay …

Müller Cecília: Egyre több a teszt, ezért egyre több a regisztrált fertőzésszám

2020.11.26. 13:45
Az operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol közölték a legfrissebb járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket és …

Blogstar kávéház

2020.11.26. 05:20
A Fidesz-hadtest nyugat-balkáni nyomulása, a multikulturális társadalom önfeladása, Brüsszel rögeszmés büntetése, a Jobbik zuhanórepülése és Oszter Sándor vörös rózsái csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezt a cikket cenzúrázta a “független” Soros-média

2020.11.25. 12:15
Orbán Viktor közzétette Soros Györgynek szánt levelét, miután a Project Syndicate letiltotta azt.

Müller Cecília: Folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók tesztelése

2020.11.25. 11:55
Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket.

3806 fővel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma itthon

2020.11.25. 09:30
Ezzel összesen már 185 687 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Az elmúlt huszonnégy órában 106-an hunytak el, összesen 4 114 áldozata van már a …

Blogstar kávéház

2020.11.25. 05:15
Dobrev Klára predátor üzemmódja, a Fehér Ház fehér zászlója, a Fradi csodálatos helytállása, Párizs illegális migrástábora és Nádai Anikó tanulságos üzenete szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.24. 05:15
A magyar rendvédelem háborgása, Párizs illegális koronapartijai, Brüsszel lopakodó kvótatervei, Törőcsik Mari köszöntése és Curtis szerelmes őrangyala keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.11.23. 04:10
A baloldal szolgalelkű tapsikolása, Franciaország brutális cenzúrája, a belga járványkezelés katasztrófája, az oktatási intézmények leszűrése és Várkonyi Andrea rejtélyes eltűnése hétfői online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?