Blogolj!

Blogstar kávéház

Vámszedés

Fekete-Győr András hazug rémképei.

Rémképekkel teli jövőt festett viccpártja követőinek a Momentum elnöke, de nem sokáig kellett várnia arra, hogy simán bizonyítsa a kormány, nincs mitől tartania – mutatja be a Magyar Hírlap Online.

„Fekete-Győr András ugyanis azt nyilatkozta, szerinte Orbán Viktor a járvány vámszedője, aki arra használja fel a koronavírust, hogy beszüntesse a magyar parlamentet, és a kétharmados mameluktöbbségét még utoljára felhasználva egyszemélyben kormányozhasson. 'Nem a vírus végéig, hanem határozatlan ideig, csak Isten tudja meddig. A Fidesz hatalmi céljai előtt eddig is kevés korlát volt: ezek egyike az volt, hogy a kormányfőnek hétről-hétre szembe kellett néznie a parlamentben a magyar nyilvánossággal és válaszolnia kellett a képviselők kérdéseire. Mától ez sem lesz, csak rendeletek, az igazságot kideríteni próbáló újságírókat pedig börtön fenyegeti majd” – eresztette ki az őt nyomasztó gondolatokat a pártelnök. Igazat kell neki adni a mondatai egy apró töredékéért, ugyanis valóban nem a vírus végéig tartott a Fidesz-KDNP koronavírus elleni védekezésről szóló törvényének és az azáltali különleges jogrend. A kormány ugyanis még a járvány tényleges vége előtt benyújtotta a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli felhatalmazás megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, június 20-án véget is ér ez az állapot. A többi azonban teljesen valótlan állítás, azok a bizonyos falra festett rémek, Fekete-Győr képzeletének szülöttei.”

Nem vált valóra Fekete-Győr rémálma

Fekete-Győr András ugyanis azt nyilatkozta, szerinte Orbán Viktor a járvány vámszedője, aki arra használja fel a koronavírust, hogy beszüntesse a magyar parlamentet, és a kétharmados mameluktöbbségét még utoljára felhasználva egyszemélyben kormányozhasson. „Nem a vírus végéig, hanem határozatlan ideig, csak Isten tudja meddig.

Jövő

A programozás szexisége.

A programozás nem férfi szakma, de a pályaválasztás előtt álló tinédzser lányok számára is érdekessé és vonzóvá lehet tenni – vallja Pálfi Dóra 26 éves startup-alapító és programozó, akinek szemléletformáló vállalkozását már az Apple, a Google, a svéd állam és több magyar milliárdos is támogatja. A projektről a Népszava Online ír.

„Az EU-ban a technológiai területen dolgozók mindössze 17 százaléka nő, ami nagyon rossz arány, hiszen ezé az iparé a jövő. Ha az alakításában nem vesz részt annyi nő, mint férfi, abból logikusan következik, hogy nekik nem lesznek ugyanakkora esélyeik sem a jövőjük formálásában. A legjobb barátnőmmel, Beatrice Ionascuval már Abu-Dzabiban, az egyetemen foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hogy miképpen lehetne több lányt/nőt bevonni a természettudomány és a technológia világába. Indítottunk egy diákszervezetet is, ahol ez volt a fókuszban, és önkénteskedtünk is. A Magyarországon szervezett Lányok Napján is részt vettem – meséli Pálfi Dóra, az imagiLabs alapítója, aki mindössze 18 éves volt, mikor ösztöndíjas hallgatóként a New York-i Egyetem Abu-Dzabiban található kampusza lett az új otthona. – Az évfolyam 150 diákja legalább 60 országból érkezett, így nagyon izgalmas volt, hogy bármi történt a világban, csak lementem az étkezőbe és ott találkozhattam egy évfolyamtársammal, aki épp abból az országból érkezett. Így minden, ami a hírekben volt, személyesebbé vált. Ez sokat adott, nyitottabbá tett más kultúrák iránt.”

A programozás szexi, és mindenkinek jól áll!

A programozás nem férfi szakma, de a pályaválasztás előtt álló tinédzser lányok számára is érdekessé és vonzóvá lehet tenni - vallja Pálfi Dóra 26 éves startup-alapító és programozó, akinek szemléletformáló vállalkozását már az Apple, a Google, a svéd állam és több magyar milliárdos is támogatja.

Hagyomány

Csíksomlyó ötszáz éve.

Csíksomlyó ötszáz éve a hithez való ragaszkodás győzelmi emlékünnepe – elemez az Origo.hu.

„Pünkösd megünneplésének egyik kiemelkedő magyar eseménye a csíksomlyói búcsú, ami János Zsigmond nevéhez köthető. Az erdélyi fejedelem és magyar király a legenda szerint 1567-ben a határőr katolikus székelységet fegyverrel akarta az unitárius vallásra áttéríteni. Az összegyűlt székelyek, Csík, Gyergyó és Kászon népe, pünkösd szombatján Csíksomlyón gyülekeztek, ahol Szűz Mária segítségét kérték, majd a Hargita Tolvajos-hágójában győzelmet arattak a fejedelem seregei ellen, és megvédték ősi katolikus hitüket. A hargitai csata körül azonban rengeteg a kérdőjel, ezért a legfrissebb kutatási eredmények tükrében bemutatjuk, hogy vajon miért és hogyan alakulhatott ki ez a máig élő hagyomány.”

Csíksomlyó ötszáz éve a hithez való ragaszkodás győzelmi emlékünnepe

Pünkösd megünneplésének egyik kiemelkedő magyar eseménye a csíksomlyói búcsú, ami János Zsigmond nevéhez köthető. Az erdélyi fejedelem és magyar király a legenda szerint 1567-ben a határőr katolikus székelységet fegyverrel akarta az unitárius vallásra áttéríteni. Az összegyűlt székelyek, Csík, Gyergyó és Kászon népe, pünkösd szombatján Csíksomlyón gyülekeztek, ahol Szűz Mária segítségét kérték, majd a Hargita Tolvajos-hágójában győzelmet arattak a fejedelem seregei ellen, és megvédték ősi katolikus hitüket.

Próbálkozás

A migrációs nyomás fokozódása.

Egyre feszültebb a helyzet a migránsok miatt a balkáni útvonalon. Bosznia-Hercegovinában több tömegverekedés és késelés is történt, ezért a horvát hatóságok tovább erősítettek a határvédelmen. A magyar katonáknak és rendőröknek is folyamatosan akad dolguk – így a Hirado.hu.

„Az elmúlt napokban a teljes déli határszakaszon megnőtt a migrációs nyomás. Mivel a kiépített dupla kerítésen szinte lehetetlen átjutni, sokan keresnek más útvonalakat vagy módszereket is, például a folyókon keresztül csónakokkal próbálkoznak. Erről a határ szerb oldalán is tudnak. Magyarkanizsán a boltokban rendszeresen hiánycikk a gumicsónak, de a helyiektől is lopnak csónakot a bevándorlók. 'Magyarkanizsán vették a Frei shopban a gumicsónakokat, de ezek lélekvesztők voltak az élő Tiszán. A másik, amit a halászoktól hallottam, hogy elkötötték a csónakokat, megpróbáltak azzal átmenni' – mondta Horváth Gergely, Martonos közösségének tanácselnöke.”

Újra ezrek indultak meg a Balkánon

Egyre feszültebb a helyzet a migránsok miatt a balkáni útvonalon. Bosznia-Hercegovinában több tömegverekedés és késelés is történt, ezért a horvát hatóságok tovább erősítettek a határvédelmen. A magyar katonáknak és rendőröknek is folyamatosan akad dolguk. Hercegszántónál szinte óránként fognak el kisebb-nagyobb migránscsoportokat.

Tisztelet

Nádai Anikó titokzatos gyásza.

Gyászol Nádai Anikó: fájdalmas sorokkal tudatta, mennyire nehéz időszakon megy most keresztül – jelenti a Blikk Online.

„A műsorvezetőnő már jóideje nem jelentkezett az Instagramon. Utoljára május 13-án osztott meg egy képet, most pedig a gyász színére, feketére változtatta a profilját.'Egy számomra nagyon nehéz és fájdalmas időszakon megyek most keresztül. Nem tudok és nem is szeretnék róla beszélni. Egy darabig most csak a munkára és a kisfiamra szeretnék koncentrálni. Nem véletlen nem posztolok vagy válaszolok az üzenetekre. Nem találom még a szavakat, meg kell küzdenem magammal és a helyzettel. Kérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben' – olvasható Nádai Anikó bejegyzésében.”

Gyászol Nádai Anikó: fájdalmas sorokkal tudatta, mennyire nehéz időszakon megy most keresztül

Feketére váltott Nádai Anikó profilképe az Instagram oldalán. A műsorvezetőnő már jóideje nem jelentkezett az Instagramon. Utoljára május 13-án osztott meg egy képet, most pedig a gyász színére, feketére változtatta a profilját. ( A legfrissebb hírek itt) "Egy számomra nagyon nehéz és fájdalmas időszakon megyek most keresztül.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95694/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Sokat késhetnek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

2020.09.22. 15:15
Bár már sajnos bőven volt időnk megszokni, hogy a maszkot viselni kell, vannak, akik még mindig elfelejtik felvenni. Ez egy hét alatt pedig 172 perc késést okozott a MÁV-nál.

633 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.22. 09:25
Ezzel 19 499 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 8 krónikus beteg, így az elhunytak száma 694 főre emelkedett, 4559-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.09.22. 03:10
A Belarusz-szankciók bukása, Gyurcsány szánalmas színháza, a Jobbik borsodi kálváriája, a magyarok maszkkötelezettsége és Palvin Barbi fehérneműrejtélye keddi online lapszemlénkben.

Orbán Viktor: együtt újra sikerülni fog

2020.09.21. 09:05
Tavasszal egyszer már sikerült, együtt ősszel is sikerülni fog - írta a koronavírus-járvány elleni védekezésről Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent írásában, amelyben …

Blogstar kávéház

2020.09.21. 05:15
Lukasenko csapdahelyzete, Gyurcsány Ferenc fröcsögő fenyegetőzése, a színészhallgatók megnyomorítása, Barta Sylvia koronavíruskínjai és Rónai Egon családi tragédiája hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 21:45
Az SZFE biciklis demonstrációja, Joe Biden balos rángatózása, a gyermeki agy szuperképessége, Gareth Bale hazatérése és Jordán Tamás életveszélyes incidense online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.19. 03:25
A kormányközeli szervezetek milliárdos pénzesője, Karácsony Gergely pofátlansága, a baloldal járványügyi álhírgyára, Liptai Claudia pokoli fájdalmai és Molnár Anikó gyermeki vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.18. 04:05
A bankok bekeményítése, az erőszak amerikai tombolása, a baloldali politikusok vírusrelativizálása, Gyurcsány Ferenc szerepjátéka és Péter Szabó Szilvia farkasharapása pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.17. 04:55
Budapest kiemelt kockázata, a koronavírus berobbanása, Lendvai Ildikó kivonulása, a Ferencváros futballcsodája és Aczél Zoltán összeroppanása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.09.16. 05:05
A budapesti baloldal ármánykodása, a koronavírus magyarországi tarolása, a francia pornófalu megfertőződése, a tömegközlekedés maszkrazziája és az Edda víruspánikja szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?