Blogolj!

Magyarország fertőzöttségi eloszlása összefüggésben áll a korfával

A magyarországi koronavírussal megfertőződött áldozatok négy százalékának nem volt egyéb alapbetegsége, jelenleg százezer lakosra 40 koronavírusos eset jut.

Megtartotta szokásos napi tájékoztatóját az operatív törzs a koronavírus-járvány jelenlegi helyzetéről, ahol Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, a pünkösdi hétvégén csak minimális számban kellett intézkednie a hatóságoknak a járványügyi intézkedések megszegése miatt, az elektronikus hatósági házi karantén rendszerét pedig egyre többen veszik igénybe. A rendőr ezredes mindenkit arra kért, hogy az enyhítések ellenére is tartsa be az előírt rendelkezéseket, hiszen csak így tartható féken a koronavírus-járvány.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos ismertette az elmúlt huszonnégy óra fertőzöttségi adatait, majd elmondta,

nagyjából négy százalék körül mozog azon koronavírussal megfertőződöttek száma, akik életüket veszítették a járvány következtében és nem volt egyéb, ismert alapbetegségük, tehát ténylegesen a koronavírusba haltak bele.

Bár a járvány lecsengő szakaszban van, az elmúlt napokban valamelyest emelkedett az aktív fertőzöttek aránya, amely jelenleg 1229 fő.

A vírus nemek és korosztályok közötti eloszlását ismertetve az országos tisztifőorvos elmondta, a hazai fertőzöttek 58 százaléka nő, és 42 százaléka férfi, ami összefüggésben áll a magyarországi korfával, hiszen több idős nő él az országban, mint férfi. Müller Cecília kiemelte, sokrétű elemzéseket végeznek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban és mindenki arra törekszik, hogy a magyar adatok összehasonlíthatóak legyenek a világ többi országéval. Hozzátette, a 64 és 79 év közötti korcsoportot érintette eddig leginkább a fertőzés, a fiatalkorúak fertőződése a járvány alatt végig alacsony maradt.

Jelenleg Magyarországon minden 100 ezer lakosra 40 koronavírusos megbetegedés jut, a halálesetek tekintetében ez a szám 100 ezer lakosra vetítve öt. Budapesten továbbra is magas a megbetegedések száma, de Pest megyében már sokat javult a helyzet. A megyék közül jelenleg Zala megyében a legmagasabb a 100 ezer főre jutó megbetegedések száma, míg a legkevésbé érintett megyében, Békés megyében mindössze 3 fertőzött jut 100 ezer lakosra.

Müller Cecília ismertette, adataik szerint megállapítható, az új típusú koronavírus március 4-e körül érkezhetett meg Magyarországra, de márciusban az ezer fölötti korábbi influenzamintából csupán egyetlen koronavírusos esetet találtak.

Az országos tisztifőorvos kérdésre válaszolva elmondta, amennyiben valahol szükséges, ismételten fertőtleníteni fogják az idősotthonokat és köszönetet mondott a hadseregnek az eddig ezekben az intézményekben végzett munkájáért. Lakatos Tibor szintén kérdésre válaszolva megerősítette, a beutazási korlátozások addig lesznek érvényben, amíg azt a járványügyi helyzet szükségessé teszi, de azon dolgoznak, hogy egyre több országba megkönnyítsék a beutazást.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/95762/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,operatív törzs
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Müller Cecília: Magyarország célja, hogy elkerülje az újabb korlátozásokat

2020.09.30. 11:45
Az országos tisztifőorvos szerint ha a lakosság betartja a védelmi intézkedéseket és a higiéniai szabályokat, akkor elkerülhetőek a …

894 fővel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.09.30. 09:20
Újabb nyolc beteg veszítette életét a koronavírus-járványban.

Müller Cecília: Csehországban és Szlovákiában szigorításokatat rendeltek, nálunk viszont ez nincs tervben

2020.09.29. 12:10
A korábbi hetekben megháromszorozódott a pozitív esetek száma. de lassult a növekedés, …

851 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 8 beteg

2020.09.29. 09:10
851 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25 567 főre nőtt a hazánkban beazonosított …

Október elseje után is marad a határzár

2020.09.28. 15:15
Bár a határátlépésre vonatkozó korlátozó intézkedések továbbra is fennmaradnak, a visegrádi országok polgárai számára még mindig élnek a könnyítések.

Müller Cecília: most az egyéni felelősségvállalás a legfontosabb

2020.09.28. 11:45
Az operatív törzs megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját, ahol a legfrissebb járványügyi adatokat és intézkedéseket ismertették.

702 fővel emelkedett a fertőzöttek száma

2020.09.28. 08:10
Ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Orbán: ha egyszer sikerült, újra sikerül legyőzni a járványt

2020.09.27. 20:20
Magyarország számára lesz koronavírus elleni vakcina és mindenkinek, aki akarja, időben elérhető lesz az oltóanyag - erről Orbán Viktor miniszterelnök a TV2 Tények …

937 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.09.27. 09:30
Ezzel 24 014 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 736 főre emelkedett, 5141-en pedig már meggyógyultak.

Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez Magyarországon

2020.09.26. 11:10
Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?